Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Nieuwkuijk VR1 - DSC VR1 - 2-2

Uiteindelijk een terecht gelijkspel.

Na 3 betrekkelijk eenvoudige bekerwedstrijden was het vandaag de competitie-ouverture. Beide teams hebben afgelopen zomerperiode niet stil gezeten en hebben een kwaliteitsinjectie toegevoegd aan hun selecties. In die zin was deze openingswedstrijd een interessant affiche. Welk team is klaar om een goede start te geven aan de competitie.
In de optrekkende dauw van een prachtige zondagochtend neemt DSC snel het initiatief en overklast het thuisteam met prima combinatievoetbal. De eerste 25 minuten hebben de Drielse Dames het betere van het spel maar tot uitgespeelde kansen komt het nog niet. Er zijn wat afstandschoten van net buiten de 16 maar bereiken nog niet het doel. Met nog een vrije trap op de lat zijn dat wel de belangrijkste wapenfeiten. Nieuwkuijk komt dan wat terug in de wedstrijd en ze komen een paar keer dreigend door maar deze aanvallen worden door de uitblinkende achterhoede onderbroken. 1 maal zijn ze dichtbij de openingstreffer maar door een uiterste inspanning van Carmen kan ze deze met een sliding tot corner werken.
De bekende brilstand is het resultaat in de rust.
Na het beginsignaal van de 2e helft staan we niet helemaal scherp maar ook de klasse van het middenrif van de tegenstander maakt vanaf de start een goede indruk. Al zeer vroeg in die tweede helft zorgt een snelle uitbraak van de Nieuwkuijkers voor de eerste tegengoal. Beetje perplex en onder indruk van het goede begin van de tegenstanders ligt binnen 10 minuten alweer het tweede doelpunt  in onze goal.
Dan ontstaat er een rommelige wedstrijd waarbij externe factoren een rol gaan spelen; irritatie, frustratie, onmacht en een dwalende scheidsrechter die dubieuze beslissingen neemt. Gaandeweg worden deze factoren geaccepteerd en zijn we weer met volle overtuiging onszelf terug gaan strijden in de wedstrijd. DSC krijgt weer grip op de wedstrijd en gaat weer combinerend aanvallen wat weer gaat resulteren in kansen die stranden op de goed keepende doelvrouw. Door de aanvallende impulsen ontstaat er bij ons ruimte voor uitbraken door de dames van Nieuwkuijk. In deze fase groeit Linsey uit tot rots in de branding die de golf van aanvallen onderbreekt door kordaat ingrijpen en op de juiste plaats te lopen. Het spel golft op en neer en wordt een open wedstrijd. Mede door dit feit en de warrige scheids ontstaat het gevoel dat er hier niks meer te halen valt totdat er uit een corner gescoord wordt. Evita legt hem op het hoofd van de instormende Linsey die hem keihard inkopt. Er staan nog 8 minuten op de klok, zou het nog kunnen? En ja het gebeurt nog in de allerlaatste minuut; een twijfelende keeper, een opstuitende bal en het subtiele kopballetje van Evita maakt de eindstand op 2-2.
Een spannende enerverende wedstrijd met verschillende gezichten eindigt in een gelijkspel. Een uitslag waar mee te leven valt. Twee gelijkwaardige teams in een open wedstrijd met bij vlagen uitstekend voetbalspel van beide kanten.