Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Helvoirt VR2 - DSC VR1 - 1-9

Superieure overwinning.

Vandaag de kick-off van het wedstrijdprogramma. Na een betrekkelijk korte voorbereiding was er vooral onbekendheid naar de stand van zaken. Een brede selectie met enkele nieuwe impulsen maakte het nieuwsgierig hoe dat zich in het veld zou vertalen. Het bleek al snel dat we zoekende waren om oude automatismes nog in een nieuwe vorm te gieten. Aan het eind van de wedstrijd is er wel te zien dat er potentie is om combinatievoetbal te willen spelen.
Exact 10.00u wordt er afgetrapt op het kunstgras van de gastclub VV Helvoirt. DSC neemt het initiatief en speelt gedurende de eerste helft bijna continu op de helft van de tegenstander. Het overwicht vertaald zich nog niet in doelpunten totdat na ruim een kwartier een combinatie tussen Marieke en Demi afgerond wordt door laatstgenoemde met een lage schuiver. Na de aftrap veroverd DSC snel weer de bal en wordt er met pressievoetbal aardig wat kansen gecreëerd. De afwerking stond nog niet helemaal op scherp maar ook de keepster van de tegenpartij speelde een goede wedstrijd en hield veel ballen tegen. De 0-2 kwam er echter wel. Op aangeven van Demi scoorde Evita met een afstandschot haar eerste van het seizoen.
Halverwege de eerste helft werd er gewisseld. Van te voren was er afgesproken dat iedereen ongeveer 1 uur zou spelen om zodoende wedstrijdritme op te bouwen. Na de wissel ging het met scoren wat vlotter, amper in het veld maakte Ilse een rush van bijna eigen helft om het scorend de 0-3 af te ronden.  0-4 en 0-5 volgden snel. Linsy met een van haar befaamde afstandschoten scoorde van ruim 40 meter en Michelle met het neusje voor de goal maakte met de vijfde van de wedstrijd de ruststand.
Na de rust begon Helvoirt wat fanatieker aan de tweede helft en weliswaar kwamen ze een paar keer tot aan onze keepster Thirza die wat verloren ballen moest oprapen. Maar snel nam DSC het initiatief weer over. Uit een hoekschop van Linsy kwam de bal plots op het puntje van de schoen van Fiona die het leer in het net punterde. De tegenstander scoorde hierna uit een tegenaanval de 1-6. Er werden weer wat speelsters gewisseld en wat posities anders neergezet en het combinatie-voetbal kwam weer terug in het spel. De score liep verder op, Evita voor de 1-7, Linsy voor de 1-8 en Michelle met haar tweede van de wedstrijd voor de 1-9. Voorzichtig werd er vanuit de dug-out 10, 10, 10 gescandeerd maar ondanks de kansen bleef het hierbij.