Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - Haarsteeg VR1 - 3-1

speelt zich in pole-position

Met nog 4 wedstrijden op het programma, is de strijd om het kampioenschap nu echt volop losgebarsten. Voor aanvang van de wedstrijd stonden wij bovenaan, met 31 punten uit 12. We werden op de voet gevolgd door Buren, dat 28 uit 13 heeft. Haarsteeg, het team dat met 25 uit 11 op de derde plek stond, was echter ook nog niet uit de race. Met nog een wedstrijd in te halen en net iets meer verliespunten dan wij, was het juist dit team dat aan de aftrap zou verschijnen. Er stond dus veel op het spel: bij winst zouden we goede zaken doen, bij verlies zou de ontknoping zo nodig nog spannender worden.

Het waren de bezoekers die op ons winderige kunstgras aftrapten en de wedstrijd in het begin in handen hadden. In het eerste kwartier was het namelijk Haarsteeg dat veel feller was dan wij waren en dat het spel maakte. De ploeg overblufte ons met haar beweeglijke, aanvallende spel. Toch hadden wij ook kansen. Hoewel Demi tweemaal door wist te breken en de openingstreffer op haar schoen had, verzaakte ze helaas om af te werken.
Haarsteeg was helaas niet zo genadig. In de 13e minuut werd er een lange bal gegeven over rechts, die werd beheerst door een van de balvaste aanvalsters. Hoewel de verdediging het schot nog probeerde te blokkeren, was zij sneller met schieten. De 0-1 was een feit. We geven echter niet op en begonnen ook meer grip op het spel te krijgen. Hoewel Haarsteeg als een team speelde (ze stormden gezamenlijk mee naar voren en zakten met z’n allen mee terug), kwamen we meer aan voetballen toe. Met name in het laatste gedeelte van de eerste helft begonnen we gevaarlijk te worden. Uit een van deze aanvallen viel zelfs de gelijkmaker. Vlak voor rust werd de bal van achteruit op Evita gegeven, die geen moment twijfelde en haar lange bal werkelijk perfect tussen de laatste linie en de keepster van Haarsteeg legde. Demi controleerde de bal en waar ze eerder in de wedstrijd een identieke situatie wat ongelukkig was, bleef ze nu kalm en rondde ze vakkundig af.

De rust werd dus ingegaan met een gelijke stand, wat gezien het spelbeeld geen onrealistische verhouding was.
Na de ranja en de tactische bespreking was het zaak voor ons om niet nog een keer zwak te starten. Helaas duurde het weer even voor we het wedstrijdritme terug hadden gevonden. We kwamen dan ook een paar keer goed weg. Een doelpunt van Haarsteeg werd afgekeurd wegens buitenspel (door slim stappen van de sterk spelende Fiona en Ilse), een bal raakte de onderkant van de lat en stuiterde voor de lijn terug voor deze via de klutz werd weggewerkt en een schot werd door een duikende Thirza in een achterwaartse beweging op een katachtige manier gepakt.
Na deze hachelijke fase, begonnen ook wij weer beter te voetballen. De wedstrijd ontpopte zich tot een spannende strijd, waarbij de bal heen en weer vloog en beide teams strijdlust en passie toonden. Aan de ene kant moesten wij flink aan de bak om de sterke speelsters van Haarsteeg af te stoppen, aan de andere kant hadden we ook een aantal kansen.
Iedere speelster deed haar best, aan felheid was geen gebrek. Er werd echter niet gescoord en de tijd tikte verder en verder. Een doelpunt -van welke kant dan ook- kon echter bijna niet uitblijven; een van de twee teams moest toch een keer wat geluk hebben?
En toen gebeurde het. In de 80e minuut nam Evita een indraaiende corner. Hoewel het leek of de keepster hem had, zat er net genoeg effect aan, waardoor ze hem in haar eigen doel tikte. Zo stonden we, tien minuten voor tijd, opeens voor.
Haarsteeg gaf niet op en zette vol in op een slotoffensief, wij verdedigden met z’n allen. Omdat Haarsteeg steeds verder naar voren kwam, viel er ruimte tussen de linies. En dat was net wat we nodig hadden. De onvermoeibare Shannon trok een bal voor op Marieke, die in de spits was opgedoken. Marieke kapte en schoot de bal hoog in het net, ver buiten bereik van de keepster.
Met nog zo’n 4 minuten en een marge van 2 doelpunten besloten we de wedstrijd in het slot te gooien om de punten te behouden. Niet veel later werd er afgefloten en de overwinning was een feit: de drie punten bleven in Driel!

Deze winst tegen Haarsteeg is zeer belangrijk voor ons: we hebben een grotere marge gecreëerd op beide van onze directe concurrenten voor het kampioenschap en verstevigden daarmee een prima uitgangspositie voor de laatste fase van de competitie.
Hoewel het misschien voetballend niet 90 minuten lang even goed liep en het een zware wedstrijd was, was er aan strijdlust geen gebrek. Iedereen was bereid om extra meters te maken en voor elkaar te werken. Deze wedstrijd was een strijd van het begin tot het eind; iedereen heeft op haar eigen manier bijgedragen aan de overwinning.
We willen Britt en Iza in het bijzonder bedanken. Beide hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld en bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat.
Zondag spelen we de laatste van vier wedstrijden in een periode van 10 dagen (thuis tegen Alem), daarna volgen er nog twee wedstrijden op zondag voor het seizoen er definitief op zit.

Carmen