Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - Essche Boys VR1 - 3-0

Soevereine zege

Na de ruime overwinning vorige week kwamen de vrouwen van Essche Boys op bezoek in Kerkdriel. Van te voren was bekend dat deze oude bekenden de laatste jaren altijd een plekje hoger eindigden in de eindstand van de competitie. Een opponent van een goed kaliber dus.
In de tactische bespreking werd uitgelegd wat er op de posities verwacht wordt van de veldspelers. In de eerste helft was de hand van de trainer al duidelijk terug te zien, de tweede helft haalde nog wel een voldoende met een behoorlijk niveau maar afgezet tegen een sublieme 1e helft was het een schril contrast.
Onder een schraal ochtendzonnetje werd er afgetrapt door Essche Boys. DSC veroverde de bal snel en hield die merendeels in eigen bezit. Combinerend waren er binnen 10 minuten al enkele mogelijkheden om de score te openen, de keepster en de paal waren nog een sta in de weg. Uit een vrije trap van net buiten de 16 was het Evita die in de tiende minuut de score opende met de 1-0. DSC bleef sterk offensief en de spaarzame tegenaanval van de gasten uit Esch werden vakkundig geëlimineerd door onze laatste linie met de prima meevoetballende Thirza. DSC behield het veldoverwicht en bepaalde het ritme van de wedstrijd. Kansen kwamen er maar net als vorige week was de afronding nog niet helemaal optimaal. Het duurde dan ook tot de 35e minuut dat de benjamin van het stel de 2-0 maakte. Na een opgezette aanval van achteruit verraste Demi met een zwabberbal de goalie van de tegenstander en bepaalde daarmee de ruststand.
Na de ranja was het spelbeeld identiek maar het veldspel was wat slordiger. Was het de energieslurpende eerste helft? Was het de wegvloeiende concentratie? Waren het de onderbrekingen door de lichte overtredingen? Dit team in opbouw had nog wel voldoende kwaliteit om de wedstrijd naar een positief einde te brengen. Veel opzienbarends gebeurde er niet meer in die tweede 45 minuten behalve dan dat er nog gescoord werd door Evita uit een kluts met de keepster en 2 gevaarlijke uitbraken door Essche boys. 1 daarvan werd door accuraat ingrijpen van Thirza ontmanteld en de kans op de eretreffer voor de dames uit Esch werd gigantisch gemist door hun spits. Een terechte 3-0 zege met een dikke voldoende voor de 1e helft geeft vertrouwen en moed om de weg te vervolgen naar de volgende ronde van het bekertoernooi.