Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Emplina VR1 - DSC VR1 - 0-4

overwint een angstgegner

Door de kleine poule van slechts negen teams in de competitie zijn we vaak weken achter elkaar vrij. Maar, na een paar weken uitgeslapen en uitgerust te kunnen hebben, mochten we op deze mooie lentedag dan toch eindelijk weer een keer een wedstrijd voetballen. De wedstrijd die op het programma stond was een uitwedstrijd tegen de vrouwen van Emplina: een team waartegen we nog heel wat recht te zetten hadden. We wilden ons namelijk revancheren voor de hachelijke thuiswedstrijd die we tegen de vrouwen in het geel-blauw hadden, zo’n beetje aan het begin van de competitie. Niet alleen gaven we toen een 3-0 voorsprong weg, we verloren ook nog eens terwijl het eigenlijk niet nodig was en kwamen toen op elk front te kort: een complete wanvertoning. Zes maanden lang hebben we het er op verschillende trainingen nog over gehad. Vandaag was het dan de dag waar we dat achter ons zouden laten.
Een lang verhaal kort: er moest vandaag een veel gunstigere uitslag op het bord komen te staan na 90 minuten.

Om stipt half 11 trapte de tegenstander af op een zwaar grasveld, terwijl een warme lentezon op alle aanwezige speelsters neerscheen. Hoewel Empel de aftrap had, hadden ze niet zo heel lang balbezit. Want, na nog geen twee minuten gespeeld te hebben, kwamen we al op voorsprong. Demi rukte op volle snelheid op over links en omspeelde drie van de voor haar neus opgedoken tegenstanders, voor ze de bal in de hoek prikte en ons wederom vroeg op voorsprong zette.
Tien minuten gespeeld hebbende, was de score al verdubbeld. De sterk spelende Annelise onderschepte een pass en gaf hem op de beweeglijke Evita. Die stak de bal door op Marieke, die op haar buurt via de binnenkant van de paal en langs de graaiende hand van de keepster de 2-0 binnenschoot.
Na 15 minuten begon de wedstrijd toch wel behoorlijk op die desastreuse heenwedstrijd in oktober te lijken, we hadden allemaal een déjà vu ervaring. Daar waar Evita op 1 oktober 2017 na 15 minuten de 3-0 scoorde, was het dit keer Shannon die de bal aangespeeld kreeg en aan de wandel ging. Net als Demi omspeelde ook zij een aantal tegenstanders voor ze de bal in het net schoot: wederom stonden we na een kwartier spelen met 3-0 voor tegen de dames van Emplina. Andere mensen die scoorden, maar dezelfde stand op hetzelfde moment in de wedstrijd: net als een half jaar geleden hadden we binnen een kwartier een comfortabele voorsprong in handen en was er geen vuiltje aan de lucht. Wederom was ons spel prima. We tikten op momenten goed over en hadden controle over de wedstrijd, gaven verdedigend nauwelijks iets weg. Maar… We waren wel op onze hoede: de vorige wedstrijd hadden we door schade en schande geleerd waar onze tegenstanders toe in staat waren. De twintigste minuut was dan ook een keerpunt in de wedstrijd. Hoewel we de 4-0 scoorden (Thirza trapte uit en bereikte Demi, die de keeper voor de tweede maal deze wedstrijd wist te passeren), zakte het spel hierna in. De rest van de eerste helft gebeurde er niet veel meer. Empel kreeg nauwelijks kansen en liet ons lopen, maar hanteerde wel veelvuldig de lange bal. Wij gingen mee in hun spel en wisten ook niet meer te scoren, al waren er nog wel een paar kansen, waarvan de meest opvallende die van Annelise was. Haar lob eindigde echter jammer genoeg op de bovenkant van de paal. We gingen de rust dan ook in met een 0-4 voorsprong.

De tweede helft, daar wil ik niet te veel woorden aan vuilmaken. Of het kwam door de zengende hitte en de felle zon, of doordat Empel fel uit de startblokken kwam en we werden overrompeld… Ik weet het niet. Feit is dat we 45 minuten lang hebben moeten vechten voor elke meter. Het leek alsof we als team niet goed vooruitkwamen. We kwamen te laat in duels en niet iedereen kon het telkens opbrengen om op elke bal te lopen. Dit resulteerde erin dat het spel zich vooral afspeelde op onze helft. Er vielen ruimtes tussen de aanval en de verdediging en het middenveld moest alle zeilen bijzetten om de ontstane gaten dicht te lopen. Emplina werd steeds vaker gevaarlijk en testte Thirza nog een aantal keer. Haar twee mooiste reddingen bestonden uit een hoge bal die ze nog net uit het doel griste en een doorgebroken speler die ze tegen hield. Aan het einde van de wedstrijd kregen we weer iets meer kansen en meer grip, maar een verandering in de score is er sinds de twintigste minuut niet meer geweest.
Wat wel gezegd mag worden is dat we, ondanks het zeer matige spel in de tweede helft, wel zijn blijven strijden: Empel heeft niet nog een keer zo’n comeback kunnen maken als dat ze deden in de thuiswedstrijd. We hebben de nul gehouden en hebben de drie punten uiteindelijk met z’n allen over de streep getrokken. Of, voor wie daadwerkelijk specifiek wil zijn: we hebben de ballen dit keer vaker dan Emplina over de (juiste) lijn geschoten.


Carmen