Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

Van Herwaarden Accountants
terug naar de verslagen

Beesd VR1 - DSC VR1 - 4-7

Net zo wisselvallig als het weer

In een verrassende competitie, waarin van alles mogelijk blijkt te zijn, stond er voor ons vandaag een lastige uitwedstrijd op het programma tegen de dames van Beesd. Het was noodzaak voor ons om de drie punten mee terug naar Kerkdriel te nemen. Bij winst zouden we namelijk niet alleen de goede lijn die een aantal weken geleden is ingezet doortrekken, maar zouden we zowel aansluiting vinden bovenin het klassement als Beesd voorbij gaan op de ranglijst. Met dit in gedachten, trapten we af op een winderig, herfstachtig grasveld.

Het begin van de wedstrijd was voor ons. Evita nam in de 3e minuut een corner die perfect viel, Demi maakte zichzelf vrij en kopte de bal ver buiten bereik van de keepster. Wederom hadden we een vroege voorsprong te pakken. Nog geen vier minuten later was deze verdubbeld, door een wel heel mooie aanval. Vanuit de achterhoede werd over het middenveld opgebouwd. De buitenspelers trokken hun tegenstanders mee, waardoor er meer ruimte ontstond in het midden. Demi werd ingespeeld en tikte samen met Evita de resterende verdediging van Beesd helemaal zoek. Uiteindelijk kwam het doelpunt op Evita’s naam. Dit zijn aanvallen zoals we ze vaker willen zien; aanvallen over een aantal schijven met veel beweging en goed combinatiespel, aanvallen waar de tegenstander niks tegenin te brengen heeft.
Na deze mooie goal zakte het niveau van het spel wat in en golfde het heen en weer. Beesd hanteerde vooral de lange bal op de vleugelspelers en werd hier meermaals gevaarlijk uit, maar wist niet te scoren; wij probeerden onze voorsprong verder uit te breiden. Dit lukte echter pas een kwartier later, toen Shannon een merkwaardige goal scoorde. De keepster leek haar schot in eerste instantie tegen te houden, maar liet los, waarna de bal waarschijnlijk door de wind gevangen werd en alsnog het doel in waaide.
In de 27e minuut was er een situatie bijna identiek aan die van twintig minuten eerder. Dit keer nam Marieke een mooie corner en wederom was het Demi, die de bal met haar hoofd het doel in werkte.
Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn (al was het dan wat regenachtig). We hadden de overhand in
het spel en leken een comfortabele voorsprong te hebben, maar hierdoor werden we ook minder nauwkeurig in ons spel. Het doemscenario dat zich voltrok gedurende de wedstrijd tegen Emplina herhaalde zich ditmaal nog erger; Beesd strafte onze laksheid keihard af. In de 37e minuut kregen we ons eerste tegendoelpunt te verwerken. Hoewel er door de grensrechter werd gevlagd voor buitenspel, had de scheids dit niet waargenomen en telde hij de tegentreffer toch. Direct hierna viel de 2-4, waarna we overrompeld leken te worden. Verdedigend zakte het als een kaartenhuis in elkaar. Voorstopper Ilse probeerde met man en macht de achterhoede weg te zetten, maar dit slaagde niet: voor de rust maakte Beesd gelijk.
Na een voortvarend begin met een aantal goals van ons, werd de rust dus ingegaan met een gelijke stand. Hier baalden we met z’n allen enorm van. De trainer was kwaad, maar zijn opdracht voor de tweede helft was simpel: Feller spelen en duels winnen, positief blijven en gewoon weer gaan voetballen.

De tweede helft werd niet gekenmerkt door hoogstaand voetbal, al ging het wel weer beter dan in die beruchte laatste minuten van de eerste helft. Ilse speelde uit een vrije trap in de 55e minuut Demi aan, die haar tegenstander van zich af zette en schoot. Haar bal zwabberde enorm en verdween in de rechterkruising. We hadden toch eindelijk die voorsprong weer te pakken.
Beesd bleef wel gevaarlijk met hun snelle en behendige voorhoede, maar Ilse, die als laatste vrouw was gaan spelen, wist het verdedigend wel te organiseren nu. De aanvallen van Beesd werden gestopt door de verdedigers en door de middenvelders die mee terug zakten. Voetballend liep het nog steeds niet als een geoliede machine, maar er werd voor elkaar gewerkt, er werd nu wel sneller doorgedekt. De schoten die speelsters van Beesd wel op het doel wisten te lossen werden gepakt door Thirza. Uiteindelijk trokken wij (gelukkig) toch aan het langste eind.
In de 64e minuut speelde Evita breed op Shannon, die met haar geplaatste schot in de verre hoek voor de 6-4 op het scorebord tekende. Marieke besliste de wedstrijd uiteindelijk helemaal in ons voordeel, in de 86e minuut. Nadat de spits van Beesd Demi vloerde, wilde Beesd de bal sportief terugspelen. Deze terugspeelbal was echter te kort en landde in de voeten van Marieke, die naar binnen kapte en de bal over de keeper in de hoek schoot.
Het was niet onze beste wedstrijd wat betreft het voetbal. Het mag niet nog een keer voorkomen dat we een (flinke) voorsprong op zo’n eenvoudige manier weggeven. Toch mogen er wel complimenten gegeven worden aan het team voor de manier waarop er de tweede helft is gespeeld. Ondanks de tegenslagen werd er voor elkaar gelopen, bleven we niet in het negatieve hangen en pepten we elkaar op. Er werd inspanning geleverd door iedere speler op het veld en er werd gewerkt voor elkaar. Hierdoor hebben we die felbegeerde drie punten toch mee naar huis mogen nemen. Dat is immers ook voetbal: je wint samen, je verliest samen en als je wint op de manier zoals wij vandaag deden, dan doe je dat met z’n allen.