Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - Alem VR1 - 8-1

Neemt ook deze altijd lastige horde.

De ontknoping van de competitie is aanstaande, daarvoor moeten er nog wel kostbare punten gehaald worden. Op deze mooie pinksterdag waren de buurvrouwen van Alem onze gasten. Er heerst altijd rivaliteit tussen deze 2 Maasdorpen en bij voorbaat wisten we dat we moesten strijden voor de punten.

Met de rijzende ochtendzon in ons gezicht en de wind in de rug trapten we af voor de klassieker. DSC zette al vroeg aan voor de openingstreffer maar het lukte nog niet om deze op het scorebord te krijgen. Langzaam aan kan Alem onder het beginoffensief van DSC ontkomen en zelf ten aanval gaan. Organisatorisch stond het verdedigend bij ons prima, dus vele aanvallen werden onderschept eer ze Thirza bereikten. Uit de omschakeling werden we een enkele keer gevaarlijk en kwamen ook een aantal keer 1 op 1 met de keepster van de tegenstander. De doelvrouw van Alem was in goede doen want ze kon haar ploeg een aantal maal behoeden voor een achterstand. Desondanks kwam DSC toch wel tot scoren, na 16 minuten is de ban gebroken. Shannon schiet de eerste er in waarna Marieke haar goede voorbeeld volgt om de 2e te maken. Dan duurt het weer een tijdje eer we op slag van rust de 3-0 scoren. Marieke op aangeven van Katja tekent voor haar tweede. Afgezet tegen de kansen die we onbenut gelaten hebben is het enigszins een acceptabele ruststand.

Tweede helft was niet alleen de zon wat feller maar de dames uit Alem kwamen ook fanatiek de kleedkamer uit. Hun offensieve begin resulteerde in een tegentreffer. Na deze waarschuwing stonden we weer snel op scherp en konden we op de dadendrang van de tegenstander weer goed anticiperen. We namen het heft weer in handen en konden zo gaan combineren om onze voorsprong weer uit te bouwen. Shannon die binnen de lijnen van de 16 omver werd gekegeld wat werd bestraft met een strafschop die Evita koelbloedig benutte was voor 4-1. Na een uur spelen is de rek er bij de tegenstander uit en zet DSC nog een keer aan om de score op te voeren. Doelpunt 5 en 6 worden gemaakt door Marieke en 7 en 8 worden gemaakt door de bedrijvige Evita.

Uiteindelijk een ruime overwinning. Onze directe concurrenten Buren en Haarsteeg blijven ook winnen dus vandaag nog geen beslissing van de competitie. Het blijft nog een weekje spannend en a.s. zondag kan het dan wel gaan gebeuren indien we minimaal 1 punt halen. Dat punt zal niet kado gedaan worden aangezien het bij de directe concurrent vv Buren gehaald moet worden. Een heuse topper die mogelijk het kampioenschap gaat beslissen.
Vanwege de afwezigheid van enkele speelsters hebben we vandaag hulp gehad van; Iza, Noëlle, Maud en Amber. Deze jongelingen hebben met een prima invalbeurt laten zien dat ze niet voor niets gelden als groot talent voor de toekomst. Bedankt voor jullie inzet.