Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Wilhelmina VR2 - DSC VR1 - 1-4

Meldt zich als titelkandidaat

Terwijl onze hoofdtrainer Frank honderden kilometers verderop in een door husky’s voortgetrokken slee een familieweekend in de sneeuw beleefde, was het vandaag aan interim-coach Henri om ons op deze regenachtige zondag winnend langs Wilhelmina te leiden. Op het stugge kunstgrasveld in Den Bosch – dat bijna leek op een Mondriaan-schilderij met alle blauwe, witte en rode lijnen die erop waren geschilderd – was er slechts één resultaat goed genoeg: de drie punten moesten mee naar Driel.

De eerste helft was het praktisch gezien eenrichtingsverkeer. Wij vielen bijna continu aan en Wilhelmina is niet in de buurt van Thirza geweest. Dit overwicht van ons resulteerde in de eerste minuut al in een doelpunt. De bal werd achterin met wat geluk veroverd en via een mooie combinatie met Ilse over het middenveld was het Demi die beheerst afrondde. Niet veel later, in de zevende minuut, viel misschien wel het meest frappante doelpunt van de hele wedstrijd. Een corner werd niet goed weggewerkt door de verdediging van Wilhelmina, Marieke pikte de bal op en schoot vanuit de tweede lijn op de paal. Een van hun verdedigsters kreeg de terug ketsende bal voor haar voeten. Ze had alle tijd om deze rustig weg te schieten, maar… of het nu kwam doordat de bal nat was, of toch door zenuwen omdat onze aanvallers druk wilden gaan zetten; dat weten we nog steeds niet. Feit is dat ze de bal snoeihard in de kruising van haar eigen doel schoot. Echter valt er verder niet veel te zeggen over de eerste helft. Hoewel iedereen haar taak goed uitvoerde, was het spel rommelig. We kwamen vaak net een stap te laat en duels werden te laks ingegaan. De handelings-snelheid en de balsnelheid was te laag waardoor we op momenten op een ruwe fysieke manier werden afgetroefd.    Dat gezegd hebbend, waren er toch nog aardig wat kansen om de score verder uit te breiden. Helaas waren we wat ongelukkig in de afronding. In de laatste fase was het ofwel het verdedigende Wilhelmina dat de bal onderschepte, ofwel de keepster die roet in het eten gooide met haar reddingen. Zo schoot Evita op de lat en werden verschillende schoten van Demi, Marieke en Shannon gepareerd.

Na een peptalk in de rust was het spel in de tweede helft beter. Duels werden nu wel feller ingegaan en gewonnen, het spel zelf werd iets meer gestructureerd. Het was met vlagen goed, maar nog steeds wat rommelig (dit kwam ook wel deels door de speelwijze van Wilhelmina). Ondanks de verbetering duurde het toch nog dertig minuten tot de derde goal viel, maar ik durf gerust te zeggen dat dit de mooiste was van de hele wedstrijd. Na driekwart van het duel gespeeld te hebben, besloot Shannon even te stunten. Ze werd in de breedte aangespeeld en dribbelde door tot de achterlijn. Vanuit een schijnbaar onmogelijke hoek gaf ze met de buitenkant van haar voet een indraaiende bal die precies tussen een voorzet en een schot inzat. Nu draaide hij in en vloog hij de kruising in, maar anders had Marieke hem zo voor het intikken. Het was een mooi doelpunt uit een lastige hoek met een gedachte erachter. Een paar minuten later viel dan toch een tegendoelpunt en dit gaf Wilhelmina hoop op meer; we moesten immers nog tien minuten spelen en in die tien minuten kon er van alles gebeuren. Dit doemscenario heeft zich gelukkig niet voltrokken. Demi vergrootte vier minuten later de marge weer en besliste daarmee ook de wedstrijd. Ze haalde venijnig hard uit en via de rug van een tegenstander vloog de bal achter de keepster. Deze 4-1 was tevens de eindstand.

Het was zeker niet een van onze beste wedstrijden. Als we iets secuurder en gelukkiger waren geweest in de afronding, had de score veel hoger uit kunnen vallen. We hebben echter wel als een team gespeeld en zijn positief gebleven – en dat is ook wat waard. Met deze 6e overwinning op rij van DSC en de morsende concurrenten lijkt er een titelrace te ontstaan tussen Haarsteeg en DSC.

Last but not least willen we Nienke bedanken, die zich in haar debuutwedstrijd bij ons goed staande wist te houden en haar tegenstander geen kans heeft gegeven om nog gevaarlijk te worden.

Carmen