Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - Buren VR1 - 7-1

komt winnend uit de winterstop

Na een lange winterstop van bijna drie maanden mochten we vandaag dan eindelijk weer een potje voetballen. De wedstrijd die op het programma stond, tegen Buren, was een inhaalwedstrijd en beloofde meteen al een lastige te worden. (In de woorden van onze vroegere trainer: “Buren, altijd lastig.”)
Eigenlijk zou deze wedstrijd al op 10 december worden gespeeld, maar hevige sneeuwval en vrieskou gooiden die dag roet in het eten. Vandaag vreesde ik even voor hetzelfde, aangezien ons kunstgras ’s ochtends nog bedekt was met een dun laagje ijs. Gelukkig stond de zon erop en begon het veld langzaam tijdens de warming-up al te ontdooien, waardoor er gewoon kon worden afgetrapt.

Vanwege de absentie van onze spits had de technische staf een alternatief strijdplan bedacht. Dit systeem hadden we nog nooit gespeeld dus we waren benieuwd of we dat wel ons eigen konden maken.

Niet lang na het eerste fluitsignaal leverde de eerste kans van de wedstrijd meteen een doelpunt op. Linsey gaf een lange bal, die door de keepster net buiten het strafschopgebied werd aangenomen. Gelegenheidsspits Demi ging echter goed door. Omdat de bal en het veld allebei nog spekglad waren, ketste deze van de keepster af. Demi hoefde er enkel nog haar voet tegenaan te zetten om al vroeg in de wedstrijd te tekenen voor de voorsprong. Het spel golfde hierna wat op en neer. Buren had een aantal goede spelers en had een paar goede aanvallen, maar verdedigend gaven wij weinig weg. Aan de andere kant waren wij in de eerste helft wat ongelukkig: we speelden niet slecht, maar passes kwamen nét niet aan en schoten werden door de verdedigers en de keepster van onze tegenstanders nog net gepareerd.
In de 23e minuut verdubbelde Demi de score alsnog met een mooie solo. Hierna begon Buren toch een licht overwicht te krijgen. Ze wonnen meer duels en kwamen steeds vaker op onze helft. Twee hachelijke momenten waren het gevolg. Een schot van de doorgebroken aanvoerder leek al in de verre hoek te vliegen, maar Thirza redde met een katachtige reflex. Even later kopte de goed spelende Jonine een bal van de doellijn weg. De rust werd ingegaan met een 2-0 voorsprong, maar we waren gewaarschuwd.
In de rust waren er nog wat aanvullende tactische aanwijzingen op het systeem. In de laatste fase van de eerste helft was het spel wat slordig en leverden we de bal té vaak in bij de verkeerde kleur maar over het algemeen werd de tactiek prima uitgevoerd.

Na rust ging Buren door op de manier zoals ze de vorige helft geëindigd was. De 2-1 viel al vrij snel. Hierna leek er iets te veranderen in ons team. We kwamen beter in de duels, combinaties lukten steeds vaker wel en nog veel belangrijker voor ons: de score werd verdrievoudigd.
In weinig tijd maakten we namelijk vier doelpunten. Demi scoorde vanuit een schijnbaar onmogelijke hoek vanaf de achterlijn de 3-1 en ze bereidde ook het voor ons vierde doelpunt voor na een hele mooie combinatie met Ilse die tussen een aantal oranje verdedigers door scoorde. Shannon maakte haar eerste doelpunt na een steekpass van Demi. Met een sliding en haar uiterste krachtinspanning tikte ze de bal langs de keeper het doel in. Even later kwam Ilse opgestoomd om alweer onze zesde treffer te maken. Hierna namen we wat gas terug. Het ging weer gelijk op, maar gescoord werd er aan beide zijden niet. Het slot van de wedstrijd was voor Shannon, die in de laatste corner van de wedstrijd maar tegen de bal aan hoefde te lopen om hem binnen te tikken.
Het publiek dat was komen kijken op deze koude februariochtend werd getrakteerd op een doelpuntrijk duel. We hebben met vlagen goed gevoetbald, vooral in de tweede helft waarin we het tactisch plan perfect uitgevoerd hebben.

Carmen