Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

HRC'14 VR2 - DSC VR1 - 4-6

heeft een lastige derby

In dit lange weekend stonden er twee wedstrijden op het programma, een heen en terug wedstrijd tegen de buren uit Rossum en Hurwenen. Hemelvaartsdag 10 mei zou, bijna een half jaar nadat deze was afgelast, de clash tegen HRC’14 plaatsvinden; zondag 13 mei zou HRC de korte rit naar Kerkdriel maken voor de return. Spanning in de derby want er zijn nogal wat connecties te maken; vriendinnen tegen elkaar, naamgenoten als elkaars schaduw op het veld, nichtjes tegen elkaar. Er kwamen geluiden uit de buurdorpen dat HRC het niet zo maar weg ging geven.

De wedstrijd donderdag was niet een van onze beste, we begonnen matig. Misschien kwam het door het vroege tijdstip (aanvang: 9:30), of doordat we nog even moesten wennen aan het hobbelige, natte veld in Rossum en zoeken hoe we er het beste op konden spelen. Achterin stond het ook nog niet helemaal zoals men gewend is. Dit resulteerde in een vroeg tegendoelpunt, na een kwartier spelen. Aangezien we niet gewend zijn om achter te komen, moesten we even omschakelen. Marieke redde ons echter in de 18e minuut, met een hard en geplaatst schot in de bovenhoek. Een paar minuten later kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een verkeerde inschattingsfout in de verdediging, waardoor de tegenstander zo door kon lopen richting het doel. We baalden, maar wisten dat er nog genoeg tijd was om het tij te keren. Wederom was het Marieke, die met een actie de stand gelijktrok, ditmaal in de 32e minuut.
Verdedigend stond het na een tactische wissel beter, waardoor we niet méér hebben hoeven incasseren in de eerste helft. We hebben echter ook niet meer gescoord. Dit kwam, doordat we veel te mak en loom waren in ons spel, en omdat de kansen die we kregen niet benut werden.

De tweede helft was nog steeds niet onze beste, maar er was na de rust wel een verandering in mentaliteit zichtbaar. We werden minder afwachtend en begonnen voor elke meter te vechten. Het gevolg was een spannende en doelpuntrijke tweede acte. Het eerste doelpunt was voor ons en kwam wat gelukkig tot stand. Uit een corner kwam de bal op de hak van een van de verdedigers van HRC, waardoor de bal ongelukkig en via de kluts langs de eerste paal rolde. Twee minuten later breidden  we onze pas verkregen voorsprong verder uit: een mooie combinatie tussen Evita en Demi zorgde deze voor een marge van twee. Drie minuten later bediende Ilse Demi met een vrije trap van achteruit. Opeens stonden we dan met 2-5 voor, in nog geen 7 minuten tijd. HRC was echter niet lamgeslagen en kwam na 1 uur spelen terug tot 3-5. Hierna ontstond er een impasse. Het spel golfde heen en weer en beiden ploegen kregen kansen. Toch gingen wij er net iets effectiever mee om: in de 73e minuut rondde Demi een voorzet van Marieke prima af. Met een marge van drie punten wilden we de wedstrijd rustig uitspelen. Toch kwam HRC nog 1 keer aan scoren toe in de 87e minuut.

Dit was echter het laatste wapenfeit. Kort daarna floot de scheids zijn laatste fluitsignaal en kon DSC, onder toeziend oog van de voorzitter, zich als 1e winnaar benoemen van deze tweeluik.
Langs de lijn was het aardig druk geworden om deze derby te bekijken. We danken iedereen die ons zijn komen supporteren.