Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

OJC ROSMALEN VR2 - DSC VR1 - 3-3

en OJC delen de punten

Vandaag stond alweer onze vijfde competitiewedstrijd op het programma. Op deze koude zondagochtend, waar bij vertrek vanuit Kerkdriel het ijs nog op de daken lag, moesten we een uitstapje naar Rosmalen maken om daar de strijd aan te gaan met het tweede damesteam van OJC. OJC stond bij aanvang nog puntloos onderaan, maar toch werden we door Frank gewaarschuwd om hen niet te onderschatten; ze hadden namelijk versterking vanuit het eerste team erbij gehaald.

Na het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheids begonnen de gastvrouwen fel en overrompelend sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg had het beste van het spel en had dan ook de beste kansen. Na nog een aantal ballen goed gepakt te hebben, werd Thirza toch gepasseerd in de 10e minuut. De verdediging probeerde de lange spits van OJC buitenspel te zetten, maar dit ging niet zoals gepland. Door een fout in timing kon de spits van OJC na een steekpass zo een-op-een op Thirza af om de 1-0 binnen te schieten.
Tien minuten later werd de sfeer in ons team nog grimmiger: Thirza werkte een hard afstandsschot nog knap via de paal weg, maar de enige die alert genoeg was om op de bal te lopen was een speelster van OJC. Na twintig minuten stonden we opeens op een 2-0 achterstand, door goals die veel te makkelijk weggegeven waren. Er moest dus iets veranderen; we waren niet voor niets zo vroeg vertrokken... Na wat positiewisselingen in onze opstelling begon het iets beter te lopen. We kwamen steeds wat dichter bij het doel van OJC, wat uiteindelijk resulteerde in een grote kans, die Marieke net niet af kon maken. Een paar minuten later was het wel raak: Evita schoot in de 33e minuut op het goal van de tegenstander en de keepster ving de bal in het doel, in plaats van op de doellijn. Het was een kantelpunt in de wedstrijd, althans, voor ons. Opeens hadden we zowel de aansluitingstreffer gemaakt als nieuwe motivatie gevonden. Daardoor begonnen we de laatste tien minuten van de eerste helft beter te combineren en te voetballen. We wonnen duels, tikten lekker rond en drongen aan. Voor rust werd er echter niet meer gescoord.

In de rust was Frank logischerwijs niet tevreden. Zelf wisten we het ook wel: het eerste half uur was niet goed genoeg. Maar, als we de lijn van de laatste vijftien minuten voor rust zouden voortzetten, zouden we zeker nog wel moeten kunnen scoren.
Na rust kwamen we fel uit de kleedkamer; de eerste kans die we hadden leverde gelijk een mooi doelpunt op. Shannon stoomde razendsnel op over de rechterflank en gaf vanaf de achterlijn een snijdende pass voor het doel langs. Deze werd beheerst ingetikt door de inlopende Marieke.
Hierna hielden beide teams elkaar in evenwicht. Zowel OJC als wij wilden scoren, met als resultaat dat er een evenwichtig spelbeeld ontstond. Er waren over en weer wat kansjes, die niet werden benut. Jammer genoeg kwamen we weer op achterstand in de 64e minuut: een OJC’er kopte de bal vanuit een corner in de rechterhoek, net langs de paal. We waren weer terug bij af en moesten voor de tweede keer in de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker.
Die kwam er, door een prachtige combinatie tussen Evita en Demi, die met een snelle een-twee door de Rosmalense verdediging sneden. Met nog een kwartier op de klok stond er weer een gelijke stand op het bord; een stand waar geen van beide teams iets mee op zouden schieten. De slotfase was dan ook hectisch. Wij vielen aan, maar dat gold ook voor OJC. Uiteindelijk leidde het allemaal nergens toe, de eindstand was in de 75e minuut al op het scorebord gezet, na Demi’s doelpunt.
We hadden deze wedstrijd niet gelijk hoeven spelen. We hadden kansen op meer, maar hetzelfde gold voor OJC. Met een punt schieten we op de ranglijst niet echt op. Een positief punt is echter wel dat we ons hebben weten te herpakken na een dramatisch eerste half uur, al was het voetballend in de tweede helft nog steeds niet hoogstaand. We zijn twee keer teruggekomen van een achterstand, wat ook getuigt van veerkracht in de spelersgroep. Het is nu zaak om vooruit te kijken, lering te trekken uit het negatieve en het positieve mee te nemen naar de volgende wedstrijd.

Als afsluitende noot hadden we vandaag hadden wederom Kim en Nienke als versterking. Net als vorige week, hebben beide prima gespeeld. 


Carmen