Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - Ophemert VR1 - 2-1

Een zwaar bevochten overwinning

Ons wedstrijdschema is de laatste tijd behoorlijk vol gepland; ik blijf maar verslagen aan het schrijven. Want, na de overwinning op Wilhelmina van afgelopen zondag moesten we na een korte adempauze alweer op het veld verschijnen.
De tegenstander en de inzet dit keer? De dames van Ophemert en een plek in de kwartfinales van het bekertoernooi. We wisten niet helemaal wat we konden verwachten: de tegenstander speelde in de vierde klasse op zaterdag en stond daar ook in de bovenste regionen van het klassement. Op papier was het qua klasse en voetbalniveau dus een goede match.

Deze hypothese werd bevestigd, want vanaf de aftrap beloofde dit geen makkelijke wedstrijd te worden. Wij creëerden een paar kansjes, maar de vrouwen die van de andere kant van de rivieren waren gekomen deden niet voor ons onder. Over en weer werd er gecombineerd, maar het duurde tot de tiende minuut voor de strijd echt in alle hevigheid losbarstte, door een goal van onze kant.
Carmen onderschepte de bal in het midden en paste op Demi, die besloot op avontuur te gaan. Ze speelde verschillende wit-zwarte spelers uit, voor ze de bal beheerst over de keepster lobde.
Veertien minuten later verdubbelde Linsey de score. Haar vrije trap daalde precies op het juiste moment en via de onderkant van de lat en de rug van de keepster raakte de bal het net.
Hierna zakten we een beetje in... De scherpte en de felheid ontbrak in deze fase en Ophemert kwam dichter en dichter bij ons doel, wat leidde tot gevaarlijke situaties. Hun aandringen had succes voor hen: na een paar reddingen van Thirza werd vlak voor rust een schot van richting veranderd. De aansluitingstreffer was een feit. Deze 2-1 was tevens de ruststand.

De tweede helft van de wedstrijd was open en ontpopte zich tot een grillige slijtageslag. Er werd op hoog tempo gespeeld, beide teams gaven alles wat ze hadden om het gewenste resultaat te bereiken. Het spel werd grimmiger en fysieker, de scheids had zijn handen vol om het niet te laten escaleren. Er werd met vrouw en macht gestreden tot de toelaatbare grenzen en zelfs in een enkele keer erover.

Ophemert bleef komen en we hadden verdedigend onze handen vol aan hun behendige middenvelders en snelle aanvallers. Toch stond het prima georganiseerd, aangezien zij niet wisten te scoren. Willeke en Ilse stopten hun tegenstanders goed af, Jonine hield zich goed staande op de linksback-positie en het centrale duo Linsey-Carmen ruimde verder op. Fiona en Annelise doken ook soms in de verdediging op om te ondersteunen. De tegenstanders die wel op goal wisten te schieten werden geconfronteerd met Thirza, die alle afgevuurde schoten pakte, soms vanuit schijnbaar onmogelijke hoeken. Aan de andere kant vielen we ook aan en hadden we de bevrijdende 3-1 moeten scoren. Een aantal 100% kansen werden niet benut. Soms verloren we het overzicht en waren we te gretig, of pakte de keepster van Ophemert onze schoten.

Voetbal is soms ook een geluk hebben. Wij waren echter ongelukkig in onze afronding, waardoor de wedstrijd open bleef en voortraasde op het hoge tempo dat was ingezet. Ophemert wilde kosten wat het kostte de penalty’s halen, wij zakten terug om dat scenario te voorkomen. Het waren zo ongeveer wel de spannendste laatste tien minuten die we ooit hebben meegemaakt:
Met een tomeloze inzet hebben we alle zeilen bijgezet- en niet zonder resultaat: na 90 minuten werd afgefloten en stond onze voorsprong nog steeds op het scorebord.

We hebben deze wedstrijd gewonnen van een goede tegenstander. Wij trokken nu aan het langste eind. Zoals ik eerder al zei: voetbal is ook geluk hebben. We hadden de pech niet nog een keer te scoren en de wedstrijd te beslissen, maar wel het geluk aan onze zijde. Ik heb niet iedereen genoemd in het verslag, maar laat mij u verzekeren: alle aanwezige speelsters hebben hun uiterste best gedaan en hun steentje bijgedragen. Het uiteindelijke resultaat is dan ook bij uitstek een team-effort.

Carmen