Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - Teisterbanders VR1 - 7-0

Een voortvarend begin

Een nieuw seizoen in een nieuwe competitie, in een nieuwe klasse met zowel oude bekenden als nieuwe tegenstanders. Want, hoewel we sinds de promotie uit de vierde klasse een paar maanden  geen wedstrijd meer hebben gespeeld, moesten we er vandaag (met z’n allen deliciously brak) dan toch weer aan geloven. Op het programma stond namelijk de eerste bekerwedstrijd; een clash tegen de vrouwen van de Teisterbanders - een team dat ook bij ons in de competitie ingedeeld is.
Wat dat betreft was deze openingswedstrijd meteen een interessant affiche: zouden we uitvinden wat ons het komende seizoen te wachten zal gaan staan qua niveau?

Om 10:00 werd er met de felle zon in ons gezicht afgetrapt. De eerste paar minuten waren niet anders dan je zou verwachten. Het spel golfde heen en weer en beide teams tastten af wat de tegenstander zou doen. De speelsters van de Teisterbanders losten een paar schoten, die ofwel naast gingen, ofwel werden geblokkeerd door onze verdediging of gepakt werden door Thirza; op onze beurt probeerden wij de Teisterbanders vast te zetten op hun eigen helft.
Na zo’n tien minuten werd de ban gebroken en viel het eerste doelpunt van de ochtend, in ons voordeel. Demi stormde op over de linkerflank en bediende Marieke, die de eer had om te tekenen voor de eerste treffer van dit seizoen. In de 24e minuut was het opnieuw Demi, dit keer met een prachtige solo. Ze omspeelde een paar verdedigers, voor ze vanaf de zestienmeterlijn uit de draai de bal het doel in knalde. Na deze actie zakten we wat terug, waardoor de Teisterbanders een aantal kansen kregen. Achterin stond het echter goed, waardoor de bezoekers uit Kerk-Avezaath niet wisten te scoren voor het einde van het eerste bedrijf. Wij breidden onze voorsprong wél verder uit; Marieke maakte op slag van rust haar tweede van de dag, wederom op aangeven van Demi.
Met een 3-0 voorsprong zat de sfeer er in de kleedkamer goed in. Op een paar verbeterpuntjes na was de (jarige) trainer over het algemeen tevreden.

Na de onderbreking was het spelbeeld niet veel veranderd. De Teisterbanders waren niet uit de kleedkamer gekomen om op te geven. Ze waren op momenten nog steeds gevaarlijk en testten Thirza een paar kaar, maar die wist met een aantal mooie reddingen haar clean sheet te houden. Op onze beurt breidden wij onze voorsprong verder uit.
Voorgenoemde uitbreiding werd ingezet door Annelise. Met nog een kwart wedstrijd te spelen kroop ze voor haar tegensander en na een geslaagde interceptie speelde ze Evita in. Aangespoord door Linsey schoot zij vanaf een meter of twintig. Ze raakte de bal echter verkeerd op haar voet en stond zichtbaar te balen, toen deze alsnog over de handen van de keepster heen het net in vloog. 
Na deze actie duurde het een klein kwartier voor de wedstrijd definitief werd beslist. In de 82e minuut scoorde Demi na een goede actie van Shannon; één minuut later gooide Linsey de bal perfect achter de verdediging van de Teisterbanders, waardoor Marieke eenvoudig haar derde van de doelpunt kon binnentikken. Hierna sloeg de vermoeidheid toe bij verschillende van onze speelsters. We waren uitgewisseld en hadden een ruime voorsprong weten te bemachtigen. Het was echter enorm benauwd op het hete kunstgrasveld, vooral na tachtig minuten intensief voetballen. Dit was dan ook terug te zien in het spel van beide partijen.
Er viel nog wel een laatste doelpunt, al was deze goal net zo rommelig als het veldspel in de laatste minuten van de wedstrijd. Na het nemen van een corner viel de bal vanuit de kluts voor Demi’s voeten, die in een reflex hard uithaalde. Dit was gelijk ook het laatste wapenfeit.
Voor een eerste wedstrijd is dit een hele lekkere uitslag voor ons, al moeten we de Teisterbanders zeker niet onderschatten; over twee maanden zien we ze terug in Kerkdriel voor een wedstrijd waar ze ongetwijfeld vastberaden om te winnen voor de dag zullen komen.
We willen Nienke overigens bedanken; die ondanks haar late avond toch bereid was om mee te spelen en het haar tegenstander enorm moeilijk wist te maken.
Enfin, eenmaal teruggekomen in de kleedkamer trakteerde Frank het hele team op een fles Liefmans voor z’n verjaardag, al ben ik van mening dat we daar makkelijk een traditie van kunnen maken ;)


Carmen