Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Hilvaria VR1 - DSC VR1 - 1-1

Een verdienstelijk punt

Na de zware en matige wedstrijd van vorige week waren we erop gebrand om ons vandaag in de eerste competitiewedstrijd te revancheren. We moesten verzamelen (op een tijdstip dat veel te vroeg is voor een reguliere zondagochtend!), om een lange autorit te maken. De bestemming van deze week was Hilvarenbeek, waar we zouden moeten aantreden tegen de dames van Hilvaria.

Het miezerde al de hele ochtend. Het kunstgrasveld was dan ook al nat, toen er om 10:00 uur werd afgetrapt door de thuisspelende ploeg. Al vanaf het begin was het duidelijk dat we het, ook vandaag, niet makkelijk zouden krijgen: we begonnen zeer zwak aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten werden we overlopen en was het verdedigend zoeken hoe we het beweeglijke Hilvarenbeekse middenveld het best konden opvangen. Ze vonden telkens een vrije man, wij kwamen elke keer net te laat en verloren de duels meer dan dat we ze wonnen. Dit resulteerde in een paar gevaarlijke kansen en uitbraken voor Hilvaria. Linsey bleef er echter goed achter en loste menig hachelijk situatie op; verder hield Thirza ons met een paar prachtige en noodzakelijke reddingen op de been. Hilvaria zelf miste echter – gelukkig voor ons – nog een grote kans voor open doel.
Na dit hachelijke begin, kregen we gelukkig wat meer grip op de wedstrijd. Achterin werden de nodige omzettingen gedaan, waardoor we nu georganiseerd stonden en beter konden opbouwen. Na een minuut of twintig begon de wedstrijd dan ook minder op eenrichtingsverkeer te lijken en meer op een duel. We kregen niet veel grote kansen, maar een van de ogenschijnlijk kleinere kansen die we hadden, werd benut door Demi. In de 34e minuut ging ze op avontuur: ze zwierf vanaf het middenveld en passeerde een handvol tegenstanders, voor ze beheerst afrondde in de hoek, buiten bereik van de keepster. Een paar minuten later had Hilvaria al de kans op de gelijkmaker, toen ze met twee man doorbraken. Carmen rende echter mee en – dankzij het gladde veld, kon ze met een sliding tussen de twee speelsters door, de bal nog net over de achterlijn werken. De andere verdedigers verrichten ook de nodige en noodzakelijke ingrepen; het middenveld ondersteunde hen. Hoewel het zeker geen sprankelende eerste helft was, stonden we dus wel voor. En, anders dan vorige week, speelden we nu wel als team – men was niet beroerd om voor elkaar te lopen.

Frank, teruggekeerd van Ibiza om zijn functie als hoofdtrainer te hervatten, had dan ook een aantal tactische omzettingen in de rust. Voor het eerst sinds de slotwedstrijd van Gerard twee seizoenen geleden, zouden we 4-4-2 gaan spelen, zodat we het middenveld beter zouden kunnen bezetten en de aanval makkelijker bediend zou kunnen worden. 
De tweede helft was qua spel in ieder geval beter dan de eerste, al lieten de weersomstandigheden te wensen over. De miezer die al de hele ochtend uit de lucht viel was geïntensiveerd en was veranderd in een gigantische plensbui, waardoor het kunstgrasveld en de bal beide glad werden.  Om eerlijk te zijn, waren we allemaal doorweekt. Dit weerhield beide teams er niet van om te voetballen – het was een felle strijd tot het bittere eind. Wij speelden als team en wilden werken voor elkaar. Er werd beter gevoetbald en duels werden vaker gewonnen. Helaas wisten we er niet goed doorheen te komen. Hilvaria was echter ook fel uit de kleedkamer gekomen, gedreven om te scoren. We hielden uiteindelijk goed stand, tot de 67e minuut. Hilvaria speelde een kans goed uit en maakte de gelijkmaker. Hierna gebeurde er qua doelpunten niks meer. Over en weer hadden beide teams nog een paar kansen, maar die werden niet meer benut. Een noemenswaardig hoogtepunt in de tweede helft was dan ook een mooi opgezette aanval via Shannon op Marieke, die in de spits goed wegdraaide, maar jammer genoeg kon de keepster nog net naast tikken. Na iets meer dan 90 minuten spelen floot de scheids met deze gelijke stand af en konden beide teams de kleedkamer in om op te warmen.

Uiteindelijk is dit gelijkspel, gezien de kansen en het spelbeeld wel een terechte uitslag. Hoewel het geen drie punten zijn, hebben we in ieder geval al één punt te pakken – en ondanks de zware poule kunnen dit er alleen maar meer worden.
Als laatste willen we Maud en Romy nog bedanken. Beide speelsters uit de MO-19 hebben prima meegedraaid in ons team vandaag.