Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - ST Were Di / FC Tilburg / VR1 - 0-6

een totale offday

Vandaag ontvingen we de dames uit Tilburg. Een fusieclub tussen Were-Di en FC Tilburg. Were-di kennen we nog uit het vorig seizoen waar we geflatteerd een grote overwinning op hadden. Hoe de zaken er nu voor staan was een groot vraagteken. Het is sowieso een ontdekkingstocht hoe het er allemaal aan toegaat in de derde klasse en wat het vraagt om dit seizoen overeind te blijven. Vandaag hebben we in ieder geval een indruk gekregen dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend gaat en dat er uit een geheel ander vaatje getapt moet worden.

Onder een krachtig septemberzonnetje trapt DSC, naar wat later een memorabele wedstrijd blijkt, af. Het eerste gedeelte van de wedstrijd is er nog sprake van een gelijk opgaande match maar gedurende de eerste helft nemen de Tilburgse gasten steeds meer het initiatief en blijkt het dat deze dames veel meer geroutineerd zijn als ons team. De gasten krijgen een overwicht in het spelbeeld en wij hebben steeds meer moeite om ze tegen te houden. Er wordt dan wel keihard gewerkt maar kunnen niet voorkomen dat er voor rust 3 maal gescoord wordt. Perplex van ons eigen spel en onder indruk van deze sterke tegenstander gaan we de rust in met een forse achterstand die we in lange tijden niet gehad hebben.
In de tweede helft kunnen we het tij niet keren en Were-Di/ FC Tilburg komt steeds beter in hun spel. Goed combinerend en op elke linie zijn ze de bazin op het veld, wij zijn onmachtig om er een antwoord op te geven. De Tilburgers lopen uit naar een 0-6 eindstand.

We hebben vandaag een domper opgelopen, verzachtende omstandigheden zijn dat we 3 sterkhouders missen en met 3 licht geblesseerden in de basis moesten starten. Dan nog is dit een wake-up call dat het niveau in deze klasse heel divers is. We zullen dit seizoen een bredere selectie moeten hebben die topfit moet zijn. Deze nederlaag is een pittige maar het seizoen is nog lang en er zijn nog een hoop punten te halen. Het goede nieuws is dat we in de stand nog in de middenmoot staan, daar moeten we ons dan maar op richten en het scorebordjournalistiek maar vergeten, uitslagen zijn sowieso bizar als je naar de poule kijkt.
Vandaag kregen we hulp van Bo, Nienke en Britt van de MO19. Dank, jullie waren een welkome aanvulling.