Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Haarsteeg VR1 - DSC VR1 - 1-7

Een Ruime Revanche

Met een beschamende nederlaag op zak vertrokken we deze zondagochtend naar Haarsteeg om tegen de plaatselijke Blauw-Witten alweer de 3e competitiewedstrijd te spelen. Afgelopen week is er in de nabeschouwing gesproken over de nederlaag tegen Emplina en dan is het altijd maar afwachten hoe de mentale tik van vorige week, vandaag tussen de lijnen verwerkt gaat worden.

De dames van Haarsteeg zorgen met de eerste balomwentelingen voor de opening van de wedstrijd. Het eerste kwartier was het even zoeken naar posities. Haarsteeg had iets van een 4-1-4-1 opstelling met veel positiewisselingen. Het was even lastig om daar op te anticiperen maar onder leiding van ‘dirigent’ Laura die de wedstrijd goed leest, bewogen we goed mee in het positielopen. Na deze reset konden we aandacht besteden aan het spel wat we graag willen spelen en namen we ook het initiatief in handen. Als we eenmaal de grip op de wedstrijd krijgen zijn we ook levensgevaarlijk en resultaat gericht. Uit een corner die niet goed weggewerkt wordt kan Demi het eerste doelpunt  van de wedstrijd intikken. DSC blijft het initiatief houden waaruit meerdere kansen uit voortkomen. Afwisselend met combinatievoetbal en diepe ballen komen we vaak in de 16 van de tegenstander.
Het gerucht gaat dat de doelen in Haarsteeg iets kleiner zijn dan de normale afmetingen, we raken 3 maal de paal in de 1e helft en weer 2x in de 2e helft. Daar tussendoor wordt er overigens voldoende gescoord. Het tweede doelpunt  wordt binnen het halfuur gescoord door Marieke nadat Evita het balletje op maat heeft afgelegd. 2-0 is tevens de ruststand.

Na de thee komt Haarsteeg toch anders uit de kleedkamer. Met fanatisme jagen ze op de aansluitingstreffer die er al binnen de 10 minuten komt. Snel daarop is er een grote kans voor de gelijkmaker maar de spits kan er nét niet bij waardoor de bal voorlangs gaat. Het is de fase waar de ervaring van Laura aangesproken wordt, als een koorleider dirigeert ze DSC door deze moeilijke fase heen. DSC blijft door kordaat ingrijpen van onze defensie op de been. Ilse onderschept vele ballen en door het samenspel met Linsey kan DSC ook weer tot opbouwen komen. Het duurt dan nog wel tot de 74e minuut voor we weer een marge van 2 hebben. Marieke wordt aangespeeld en gaat voor een passeeractie binnendoor, eenmaal voor haar goede been jaagt ze de bal in de kruising. Twee minuten later een identieke situatie met een identiek resultaat; 1-4. De ban is definitief gebroken; opgave bij Haarsteeg, opluchting bij DSC. De spanning is er af en we kunnen de wedstrijd combinerend uitvoetballen. Demi scoort uit een rush, Shannon met een droge knal in de verre hoek en Evita pakt haar doelpuntje mee uit een terug ketsende bal van de paal. Uiteindelijk een ruime revanche ten opzichte van vorige week. Een zege die vertrouwen tankt maar belangrijkste was de team-spirit, er werd keihard gewerkt door, voor en met elkaar.