Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Be Ready VR1 - DSC VR1 - 1-2

Een nipte zege

Na de overwinning op de Teisterbanders twee weken terug hadden we een gunstige uitgangspositie om verder te komen in het bekertoernooi: een gelijkspel vandaag zou voldoende zijn om de knock-outfase te bereiken. En dus vertrokken we gezamenlijk om 10:15 richting Hank, waar we gereed voor de dag zouden moeten komen om het tegen Be Ready op te nemen.

Om 12:00 stipt werd er afgetrapt op het hoofdveld- een kunstgrasveld dat veel weg had van dat van ons en net zo fijn speelde. Omdat het zo warm was, werd er een drinkpauze ingelast- en tot die pauze was er geen vuiltje aan de lucht. We probeerden te doen wat er was afgesproken: ons eigen spel spelen, vanuit de eigen positie. We moesten blijven voetballen. Dit lukte aardig- het resulteerde zelfs in een vroege voorsprong. Evita gaf een prachtige steekpass, precies tussen de verdedigsters van Be Ready door. Door deze bal werd Marieke in één beweging een-op-een met de keepster gezet en rondde koelbloedig af. Na zo’n kleine 3 minuten hadden we de voorsprong te pakken.
Helaas leek er na een kwartiertje speeltijd iets om te slaan in ons team. We verslapten- en dit was duidelijk zichtbaar in het spelbeeld. Posities werden niet goed meer bezet en er viel een enorm gat op het middenveld, dat we, ondanks de beste intenties van onze kant, niet gedicht kregen. We werden overlopen en wisten ons van het een op het andere moment geen raad meer met de speelwijze van Be Ready. Ze kregen verschillende kansen en maakten dan ook de terechte gelijkmaker. We raakten gedemotiveerd en de sfeer was ver te zoeken. Gelukkig haalden we de rust met de 1-1 tussenstand, want we hadden op basis van de kansen die Be Ready had gekregen makkelijk achter kunnen staan.
Na de rust ging het beter. Hoewel Thirza de eerste vijf minuten nog een paar nodige reddingen moest verrichten, begonnen we daarna weer beter te spelen. Er werd voorzichtig wat meer gecombineerd; we begonnen weer te voetballen.
Na ruim een uur spelen kwamen we wederom terug op voorsprong. De keepster van Be Ready speelde een bal verkeerd in. Shannon wurmde zich voor haar tegenstandster en ving deze op. De bal ketste van haar voet en kwam perfect neer voor de rechtervoet van Evita, die de bal in een keer schoot en ver buiten bereik van de keeper in de bovenhoek knalde.
Na de 1-2 controleerden we de wedstrijd. Veel interessants gebeurde er echter niet meer. De speelsters van Be Ready zetten aan om hun tweede van de dag te maken, maar werden tegengehouden. Op onze beurt wisten wij ook niet extreem veel kansen meer te creëren.
Het was een minieme overwinning voor ons, na een onrustige wedstrijd. We kunnen beter voetballen dan wat we in Hank hebben laten zien. Laten we er lering uit trekken en ons volgende week proberen te revancheren.
Kim en Kirsten van de MO19 deden mee en speelden beiden een verdienstelijke wedstrijd. Dank voor jullie inzet.

Carmen