Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Were Di VR1 - DSC VR1 - 1-12

Een Doelpuntenregen

Na de overtuigende groepswinst in de bekercompetitie moesten we door voor een volgende bekerronde naar Were Di. Op het moment dat er voor de Klassieker in de Kuip werd afgetrapt, moesten wij een wedstrijd ergens achteraf in het buitengebied van Tilburg spelen. Het weer was niet optimaal; het miezerde en waaide behoorlijk hard. We dachten dan ook dat het door deze omstandigheden een lastige wedstrijd zou worden. Niets werd minder waar.

Gewone wedstrijden beginnen met 0-0 op het scorebord, maar deze niet. Linsey profiteerde van de wind die we de eerste helft in onze rug hadden en gaf een lange bal die perfect op maat was. Demi, die vandaag in de spits begon, pikte hem vakkundig op en schoot hem prima binnen. Zo stonden we na exact 27 seconden al met 1-0 voor. Dat beloofde nog iets voor de rest van de wedstrijd.
Toch duurde het nog even voor we onze voorsprong verder uit konden breiden. De speelsters van Were Di schoven massaal mee naar voren en wisselden op het middenveld voortdurend van plek, wat verwarrend werkte en zorgde voor wat hachelijke momenten in onze 16. Door onderling goed te coachen in de laatste linie wisten we het achterin goed te organiseren. Toen we het verdedigend eenmaal op de rit hadden, ging het voetballend ook meteen beter. We gebruikten de wind mee die we in ons voordeel hadden. Dat resulteerde in een 5-0 voorsprong voor rust, door mooie doelpunten van respectievelijk Marieke, Demi, Shannon en Evita.

Na rust moesten we tegen de wind in spelen. De trainer had in de rust benadrukt dat we onze speelwijze hierop aan moesten passen en de goede lijn uit de eerste helft door moesten trekken. Dit werd niet tegen dovemansoren gezegd. We waren nog niet uit de kleedkamer, of Jonine scoorde uit een corner via haar rug. Één minuut later viel dan toch de eerste tegentreffer. Na een handsbal in het strafschopgebied schoot de tegenstander de bal vanaf de stip langs Thirza.

Dit was niet echt een klap voor ons, we hadden immers nog een marge van 5 doelpunten. We gingen door en speelden ons eigen spel, wat goed uitpakte. Over de rest van de wedstrijd kunnen we kort zijn. We bleven voetballen en de score liep verder uit. Demi scoorde en Marieke trof tweemaal doel. Het slot van de wedstrijd was voor Shannon, die losging en binnen 4 minuten een heuse hattrick maakte. De eindstand? 12-1 voor ons.

Het is een doelpuntrijke uitslag na een goede wedstrijd; een wedstrijd waar we vertrouwen uit kunnen putten voor de komende competitiewedstrijden.

Carmen