Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - HRC'14 VR2 - 5-1

dubbele winst in de derby

Na afgelopen donderdag hadden we een goed beeld gekregen van de krachten van HRC’14. De opstelling waar we mee geëindigd zijn paste goed om op de tegenstander te anticiperen. Een logisch gevolg is dan ook om daarmee vandaag te beginnen.

Maar de bal is rond en soms gebeuren er onverwachte dingen in het veld; waar het vorige keer een kwartier duurde voor we op achterstand kwamen, duurde dat nu nog geen minuut: ongelukkig uitverdedigen en dezelfde vrijgelopen speelster die er donderdag de eerste  inschoot, zorgden voor een situatie die het spiegelbeeld was van een paar dagen geleden.
Door deze tegengoal schrokken we wakker. Nu moesten we vol aan de bak. Het duurde echter nog even voor we dat konden laten zien, want in de eerstvolgende aanval blokte een speelster van HRC een hard schot van Evita met haar buik. Ze viel echter en kwam ongelukkig en pijnlijk terecht op haar pols. Deze blijkt nu gebroken te zijn. We wensen haar veel beterschap en hopen dat ze snel weer kan spelen!

Enfin, na deze korte, doch ongewenste onderbreking (we wensen niemand zoiets toe) begonnen we wel steeds beter in het spel te komen. Want, waar het donderdag voetballend niet zo wilde lopen, ging dat ditmaal beter; in de zevende minuut volgde onze gelijkmaker al. Demi kreeg de bal aangespeeld en speelde een aantal speelsters uit terwijl ze langs de rand van de zestien dribbelde. Toen ze vrijgespeeld was, schoot ze hard in de hoek, buiten het bereik van de keepster. Nu de stand weer gelijk was, konden we op nul beginnen. We begonnen opbouwend te voetballen en nog geen vier minuten later was ons tweede doelpunt een feit. Een mooie combinatie tussen Marieke en Evita, door de hele laatste linie van HRC heen, resulteerde in een doelpunt van laatstgenoemde. Hoewel we op zich goed bleven opbouwen en met vlagen goed combineerden, waren we ook dit keer wel te mak. We waren statisch, wachtten op momenten te lang af en waren daarbij ook wat ongelukkig in de afronding. Pas in de 46e minuut wisten we weer een bal in het doel te werken. De bal werd in de verdediging veroverd en kwam uiteindelijk terecht bij Demi. Die bleef rustig en schoot recht door het midden. Haar schot werd echter door de rug van een verdedigster van richting veranderd en vloog net onder de lat het doel in. De rust gingen we dan ook in met een marge van twee, maar deze had eigenlijk wel groter moeten zijn. We misten een aantal 100% kansen en overige aanvallen werden onklaar gemaakt door de speelsters van HRC en hun sterk spelende keepster.

Frank pepte ons in de kleedkamer nog eens extra op om de marge te vergroten. De goed spelende Hilde nam dit (gelukkig) heel letterlijk op. Na nog geen tien minuten gespeeld te hebben veroverde ze de bal op het middenveld en stoomde ze mee naar voren. Daarna gaf ze een prima pass op Demi, die op haar beurt de 4-1 op het scorebord zette. Hierna kwam de wedstrijd, net als donderdag eigenlijk het geval was, een beetje stil te liggen. We probeerden te combineren, maar kwamen er niet doorheen. De bal vloog heen en weer, maar gescoord werd er precies een half uur niet. Pas in de 83e minuut werd er weer een aanval opgezet die doeltreffend eindigde. De bal werd gespeeld op Evita, die de achterlijn zocht en de bal strak voorgaf. De inlopende Marieke tikte hem met de binnenkant van haar voet aan en tekende voor de eindstand; 5-1.

Dit waren twee wedstrijden tegen hetzelfde sportieve team, twee wedstrijden met heel verschillende gezichten. De eerste wedstrijd hebben we gelukkig weten te winnen, met name door wilskracht in de tweede helft; de tweede wedstrijd hadden we echt meer moeten scoren. Voor toeschouwers zijn deze twee duels zeker niet saai geweest, er is maar liefst 16 keer gescoord.

Dit verslag afsluitend willen we nog drie dingen kwijt.
Allereerst willen we Ymke van Doorn een spoedig herstel wensen en hopen we dat ze niet te veel pijn heeft aan haar pols. Verder willen we Nienke van de MO-19 bedanken voor haar sterke invalbeurt.
Als laatst nog een huishoudelijke mededeling voor alle supporters. Donderdag spelen we thuis om 20:15 de wedstrijd tegen Haarsteeg; een wedstrijd die nog wel eens heel belangrijk kan worden in de strijd om het kampioenschap.
Komen jullie ons aanmoedigen?