Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

GDC VR1 - DSC VR1 - 1-11

Bekert door in de Jacco Sports Cup

Op een koude woensdagavond vertrokken we net na het avondeten richting Eethen, waar we tegen GDC mochten aantreden om de tweede wedstrijd voor de Jacco Sports Cup te spelen. We hebben al een tijdje niet meer gespeeld op zondag en met de derby tegen Alem in het vooruitzicht, was dit een uitgelezen moment om toch weer wat wedstrijdritme op te bouwen. De vorige wedstrijd in de poule werd met 5-0 door ons gewonnen, dus bij de aftrap hadden we een gunstige uitgangspositie.

Evita wist na slechts drie minuten te scoren uit een voorzet van Shannon. Maar ondanks die vroege voorsprong was het voetbal van bedenkelijk niveau. GDC speelde gehaast en hanteerde veelvuldig de lange bal. Wij zetten wel druk met heel het team, maar gingen mee in het ritme van GDC, waardoor de bal soms door de lucht heen en weer bleef vliegen en het spel eigenlijk wel een beetje weg had van een potje tafelvoetbal.
Na 10 minuten kwamen we echter beter in de wedstrijd. We begonnen te combineren en het tempo werd opgevoerd, de druk op GDC’s verdediging werd groter. Dit leidde dan ook tot een comfortabele uitbreiding van onze voorsprong. Evita scoorde een keer uit een bal die Demi op haar gaf en maakte haar hattrick compleet in de 22e minuut, toen Linsey een prachtige vrije trap net achter de verdediging van GDC gooide. Ilse, die wat later werd ingebracht omdat ze net terug was van school, stond ook nog niet zo lang in het veld, toen ze een pass op maat gaf op Shannon, die beheerst afwerkte. Er werd nog steeds goed gecombineerd, maar er werden een aantal kansen gemist en een aantal schoten werd gepakt door de keepster van GDC, die op momenten enorm in de weg stond. Op slag van rust had het 5-0 kunnen zijn, maar een mooi doelpunt dat werd opgezet door Shannon en werd afgewerkt door Marieke, werd door de scheids afgekeurd vanwege buitenspel.
Toch gaven we niet op. De stijgende lijn die werd ingezet werd in de tweede helft doorgezet. GDC werd nauwelijks nog gevaarlijk en hun spaarzame aanvallen werden onklaar gemaakt door de verdediging. Thirza moet het koud hebben gehad, want zoveel kreeg ze niet te doen.
Ook de score liep verder uit. We waren nog niet uit de kleedkamer, of Shannon tekende voor de 5-0. Diezelfde Shannon gaf een minuut later een voorzet op maat op de mee naar voren gelopen Carmen, die de bal slechts aan hoefde te tikken om haar eerste doelpunt voor DSC te maken. Door een lange bal van Linsey op Shannon en twee voorzetten van Annelise en Shannon op Evita, stond het in de 62e minuut al 9-0. Demi, die in de eerste helft wat ongelukkig was in haar afwerken, pikte haar felbegeerde doelpunt dan toch mee in de 65e minuut, met een mooi afstandsschot die eindigde in de kruising. Hierna namen we wat gas terug. De wedstrijd kabbelde voort en liep tegen het einde, toen er van achteruit werd opgebouwd en de bal via Ilse op Marieke werd gespeeld, die beheerst afwerkte. Hierna, in de laatste paar minuten, slopen er wat slordigheden in ons spel. De passing werd weer wat onzorgvuldiger en er werd niet geheel meer mee teruggezakt, wat helaas resulteerde in een onnodig tegendoelpunt. Dit was het laatste wapenfeit; hierna gebeurde er niet zo veel bijzonders meer.
Door deze grote overwinning staan we bovenaan in de poule en zijn we een ronde verder. Tevens hebben we weer ritme op kunnen bouwen en vertrouwen kunnen tanken om zondag een goede pot voetbal te laten zien in de langverwachte derby tegen Alem.

Carmen