Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - Bergeijk VR1 - 2-4

Bekeravontuur eindigt in kwartfinale.

Het was een benauwde dinsdagavond en er leek onheil in de lucht te hangen. Of onweer, in Nederland weet je het maar nooit. Met een team dat nog geen 56 uur geleden gehavend uit de strijd was gekomen van een clash op een zengend heet grasveld in Empel, moesten we ons vandaag toch weer in het heetst van de strijd gooien. Nog geen maand geleden hadden we namelijk de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt door winst op Ophemert; een kwartfinale die we nu moesten spelen tegen de vrouwen uit het verre Bergeijk.

Eerlijk is eerlijk, we startten erg zwak aan de wedstrijd. Nagenoeg de hele eerste helft werd gekenmerkt door hetzelfde beeld: elke eerste bal was voor de tegenstander. Ze onderschepten onze korte en lange passes en tikten goed en snel over, iets waar we geen raad mee leken te weten in de eerste fase van de wedstrijd. Het beloofde dus meteen een zware klus te worden voor ons; dit vermoeden werd bevestigd toen we in de 8e minuut op achterstand kwamen. Toegegeven, het was een pracht van een doelpunt (een streep in de kruising die onhoudbaar was) maar toch was het flink balen- had die maar in het andere doel gezeten... Meteen na het tegendoelpunt leken we het tij echter al te keren: Evita liep op een lange bal die perfect achter de verdediging viel, maar de keepster was net iets sneller uit haar doel dan Evita bij de bal was en blokkeerde het schot. De rebound werd ook weggewerkt.
Hierna kwamen we er als team wel iets beter in, maar voetballend was Bergeijk de bovenliggende partij. We probeerden aan te vallen en te combineren, maar wisten veelal niet door de strakke verdediging en het smalle maar beweeglijke middenveld heen te komen.
In de 33e minuut kwamen we tot ons ongenoegen met 2-0 achter. Een aanvalster van de geel-blauwen stond in buitenspelpositie en er werd ook voor gevlagd door de grensrechter, maar dit werd door de scheids niet waargenomen. Het was helemaal ruk om zo achter te komen: met een 1-0 achterstand de rust in gaan is anders dan met een 2-0 achterstand en het rotste was nog dat die 2-0 ruststand eigenlijk niet op het scorebord had mogen staan.

De tweede helft was, voetballend van onze kant althans, beter dan de eerste. We kwamen er steeds beter in en hoewel de tegenstander ook gevaarlijk bleef, verbeterde ons spel zich. We werden dreigender naar voren toe en de wedstrijd leek zowaar gelijk op te gaan. Toen Demi na pakweg tweederde van de reguliere speeltijd de aansluitingstreffer maakte na een 1-2 met Evita, leek er al helemaal iets op te leven in het team. We knokten voor wat we waard waren en iedereen deed haar uiterste best. Het werd een open wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Helaas was het geluk dit keer niet aan onze zijde, niet veel later viel de 3-1... Toch kwamen we kort daarna weer terug. Wederom was het Demi, die de bal hard in de rechterhoek van het doel schoot na een solo.
De strijd was nu helemaal losgebarsten. Wij wilden per sé de penalty’s halen, Bergeijk vocht om dat te voorkomen. De eindfase was chaotisch en hectisch en de arme bal vloog heen en weer door de lucht, die flitste door de donderstorm die overtrok. Het was alsof het weer de wedstrijd weerspiegelde: beide teams waren net zo fel als de lichtflitsen die om de paar minuten door de lucht dansten. Het was een titanenstrijd tot aan het bittere eind, maar jammer voor ons was het Bergeijk dat aan het langste eind trok. Met een combinatie in de laatste minuut scoorden zij hun winnende doelpunt.
Het was een zware wedstrijd en we moeten wel wezen: we hebben terecht verloren van een prima tegenstander. We zijn echter zeker niet weggespeeld en hadden kans op meer. De sfeer was in de kleedkamer niet zo best, speelsters baalden van de uitslag, maar toch wil ik deze conclusie gebruiken om daar positieve punten in te zien: iedereen wil spelen, iedereen is fanatiek en iedereen wil het maximale resultaat bevalen. Als dat niet lukt, is dat enorm balen, maar we kunnen hier alleen maar van leren.

Winnen doe je als een team, maar verliezen ook.
Daarom wil ik dit einde ook gebruiken om complimenten te geven aan alle aanwezige speelsters. Iedereen heeft haar uiterste best gedaan. De verdediging heeft een hoop aanvallen onklaar gemaakt en ook Thirza heeft flink wat ballen gepakt. De middenvelders hebben zich kapotgelopen om zowel aanvallend als verdedigend mee te helpen. De aanvallers hadden de lastige taak om door de gele muur te breken en hebben gedaan wat ze konden, al was het moeilijk zat met continu drie tot vier verdedigers om hen heen...
We willen Bergeijk feliciteren en wensen hen succes in de halve finale van het toernooi. Ook willen we Kirsten en Britt bedanken, die met hun invalbeurten een positieve bijdrage hebben geleverd, ondanks de felle en lastige wedstrijd.
Hopelijk trekken we lering uit deze wedstrijd en geeft het ons dat extra zetje om de winning streak wel voort te zetten in competitie, zondag tegen Nieuwkuijk.


Carmen