Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC 1 - FC Engelen 1 - 4-1

Topper eindigt in 4-1 voor DSC

Eerst nog even de beloofde 2e helft tegen Nieuwkuijk. Met wederom “baggerweer” begonnen we met goede moed aan de resterende 45 minuten.
Vanaf het begin werd er veel energie in deze 2e helft gestoken, de verdediging van Nieuwkuijk kwam nauwelijks onder de druk uit en het was dan ook wachten op de gelijkmaker. Eerst werd er nog een penalty onthouden en leverde de vrije trap niets op. Na 20 minuten maakte Roy van Beurden zich mooi vrij in het 16 meter gebied en ronde bekwaam af; 1-1.
Vlak voor tijd was het wederom Roy van Beurden die na een perfecte voorzet van Leon van Beurden voor de overwinning zorgde, dachten we….. Tot ontzetting van de hele bank en de tribune werd dit doelpunt ten onrechte afgekeurd en moesten we genoegen nemen met 1 punt.

De 2e thuiswedstrijd achtereen, nu tegen de nummer 3 op de ranglijst FC Engelen. Een heuse topper dus waarbij we bovendien nog iets recht te zetten hadden na de (geflatteerde)  3-0 nederlaag in de uitwedstrijd.  Na CHC wordt het spannend en ontlopen de teams elkaar niet veel. FC Engelen was de laatste weken niet in goede doen dus we gingen er maar eens goed voor zitten……..of staan natuurlijk.

Het begin was duidelijk voor ons en al na 5 minuten kon Co Hooijmans het scorebord weer tot leven brengen. Het was Christiaan Broekmeulen die de vrije trap van Bas Vos kon intikken nadat de keeper het schot niet goed had verwerkt. Na deze goal plooiden we weer ver terug en was het FC Engelen wat het speelde dicteerde met goed maar ook verzorg voetbal. Na 26 minuten kwamen we goed weg na met een bal op de lat en was het wachten op de gelijkmaker die er gelukkig niet kwam.
De laatste minuten voor de rust waren enerverend met een kop goal van Menno van der Griendt na een corner van Ton Burg en een mooie voorzet van Bas Vos. Het werd nog mooier door een voortreffelijke aanval over veel schijven met een prachtige voorzet van Frank Kaufmann maakte Bas Vos met hoofd zelfs de 3-0. Het was dan nog wel jammer dat door een onachtzaamheid de tegentreffer viel in de slotseconden.

In de 2e helft kwam FC Engelen goed opzetten met ook wel een paar kansen en een bal op de paal.
Echte veel dwingende kansen kwamen er echter niet en we behielden toch min of meer de controle over de wedstrijd met zelfs nog een 4e goal voor Roy van Beurden na een schot van Martijn Veldhuis.
Een verdiende overwinning dan ook met een efficiënt en hard werkend DSC.

Bijzonderheden:
- We gaan echt meedoen voor de prijzen jongens, met 30 punten staan we op een mooie 3e plaats,
  dit hadden we vooraf niet kunnen bedenken

- De jonge scheidsrechter floot een goede wedstrijd, liet veel toe en heeft maar 1 keer een gele kaart getrokken, complimenten

- Het wordt lastig vandaag en speler van de dag aan te wijzen, de hele ploeg heeft hard gewerkt en komt daarvoor in aanmerking,    mag dat ook een keer ?

- Mooi te zien dat de familie Collard nog even in de kantine bleef nadat hun zoon vandaag pupil van de week was

- Het is te hopen dat de blessures van Mark Hooijmans en Menno van der Grient meevallen de dat beide weer van de partij zijn volgende week

- Complimenten ook voor de trainer en de technische staf, het vertrouwen groeit, er staat echt een team wat alleen maar beter gaat worden lijkt het wel

- Wie zorgt er een keer voor goed weer, de regen en wind zijn we meer dan zat inmiddels         

Volgende week uit tegen de nummer 6 op de ranglijst RKDVC uit Drunen die inmiddels ook weer in goede doen zijn.
Wordt weer een mooie potje denk ik waarbij jullie steun natuurlijk weer hard nodig zal zijn.
Tot zondag, en let op aanvangstijd is 14.00 uur.

Mari Nendels