Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC 1 - RKDVC 1 - 3-1

Knap herstel tegen RKDVC; 3-1 winst

Met een steeds groter wordende lijst van geblesseerden en de forse nederlaag van vorige week nog in het achterhoofd was het op voorhand een lastige pot tegen RKDVC uit Drunen.
Hoe mooi was het dan ook dan er na afloop een 3-1 eindstand op het scorebord stond en we weer 3 punten kunnen bijschrijven.

Zoals vaker dit seizoen was de start prima, met snel combinatie voetbal probeerden wij de tegenstander te verrassen en kwamen ook de eerste kansjes. Al snel werd echter het initiatief overgenomen door RKDVC en werden we achteruit gedwongen. 
Een van de counters bracht ons de 1-0 in de 8e minuut, na een slimme steekbal van ik meen Tim Coset was het onze smaakmaker Jordi de Wit die vanaf de rechterflank de keeper kansloos liet.
Hierna drukte RKDVC ons nog verder terug en was het wachten op gelijkmaker die dan ook viel in de 33e minuut, een snelle aanval over de rechts werd door een van de voorwaartsen binnengelopen. Lang heeft RKDVC echter  niet kunnen genieten van de gelijkmaker, het was wederom Jordi de Wit die na 2 minuten later een fraaie voorzet van Bas Vos van rechts beheerst kon inkoppen en konden we naar de thee met een 2-1 stand.

Ook na de rust speelde de wedstrijd zich met name af op onze helft en kwamen er ook wel enkele kansen voor de bezoekers. Echter bleef RKDVC in vervolg van de wedstrijd gevaarlijk tot aan de 16 meter maar was het verder “tandeloos”  zoals ook een supporter van RKDVC het tegen ons verwoorde. Maar zeker was het ook de verdienste van de verdediging die goed stond waarbij  we hier ook moeten bedenken dat we vandaag met een jong (A1) verdedigingsduo hebben gespeeld.
Het was Bas Vos die na een vrije trap en met een beetje hulp van de keeper in de 87e minuut voor de 3-1 zorgde en smaakte het biertje dus weer lekker na afloop in de kantine.

Bijzonderheden:
- En wederom scheen de zon bij de thuiswedstrijd………

- Vandaag heb ik een hard werkend DSC gezien zonder uitzonderingen

- De scheidsrechter was een beetje hautain maar floot verder prima en hadden we zeker niet tegen

- Volgende week een rustdag waarbij we hopelijk de week daarna weer kunnen beschikken over een ruimere selectie

- Zonder de anderen tekort te doen wil ik Maik van Namen en Gert-Jan Hooijmans complimenteren met hun wedstijd

-  We blijven op de ranglijst goed meedoen met 12 punten uit 8 wedstrijden

-  Ook Tom van Geffen kon zich weer laten zien met een aantal fraaie reddingen

- Uiteindelijk was het was zoals Ronald Timmermans ook schreef in het Brabants Dagblad, onze tegenstander was        misschien wel beter maar wij waren efficiënter.


Zondag zijn we vrij, maar een keer iets anders gaan doen met moeders denk ik zo maar. De week daarna staat de wedstrijd tegen de club van onze oude trainer John Laponder op het programma en gaan we naar de Zwaluw VFC in Vught.

Mari Nendels