Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

FC Engelen 1 - DSC 1 - 3-0

Eerste (onnodige) nederlaag tegen Engelen een feit

Na het mooie succes van vorige week gingen we vol goede moed naar Engelen die zijn 1e wedstrijd had verloren. Het was een “natte” wedstrijd met 2 gezichten waarbij we de 1e helft de bovenliggende ploeg waren met goed voetbal en mooie kansen. In de 2e helft hebben we ons in de eerste 20 minuten laten afbluffen door Engelen, resultaat een geflatteerde 3-0 nederlaag.
Overigens precies een jaar geleden verloren we ook de 2e wedstrijd volgens mij uit tegen GVV, wel effe wennen te moeten schrijven over een nederlaag trouwens............

We kwamen goed uit de startblokken waarbij na 5 minuten de eerste mooie kans was voor Leon van Heel met een schot recht op de keeper. We bleven gevaarlijk via de flanken en kregen ook de beste kansen. Het was een interessante 1e helft waarbij Engelen weinig kon afdwingen, onze verdediging stond goed. We maakte zelfs een doelpunt, overigens terecht afgekeurd wegen buitenspel.
De commotie na de afgekeurde treffer en het warrig fluiten van de scheidsrechter zorgde voor veel ophef in en buiten het veld.

Ik weet niet wat Antonty Lurling heeft gedaan of gezegd maar we kregen gelijk vanaf de aftrap een ander Engelen te zien.  Al snel werd het na een goedlopende aanval 1-0, we bleven daarna maar achteruit lopen waarbij we langs de lijn al het gevoel hadden “dit gaat fout” en kort daarna viel dus ook de 2-0. We zijn dus eigenlijk afgebluft in de eerste 20 minuten.
Na doorzetten van Jordy de Wit maakte de keeper een slaande beweging die eigenlijk met rood bestraft had moeten worden. De scheidsrechter maakte het voor ons erger door Leon van Heel een 2e gele kaart te geven voor een vermeende swalbe, volgens Leon werd hij wel degelijk geraakt.
Tot overmaat van ramp miste Bas Vos ook nog een penalty en ging het licht uit, de 3-0 was dan een formaliteit.
Ik zou zeggen ook van een nederlaag moeten we leren en op naar de volgende overwinning.

Bijzonderheden:
- Wat een mooi sportpark heeft Engelen, kunnen we best jaloers op zijn voorzitter

- Een warrig leidende scheidsrechter drukte wel een belangrijke stempel op de wedstrijd,
  mijn opmerking m.b.t. het  niveau van de scheidsrechters gaat helaas niet altijd op

- In deze wedstrijd zijn meer gele kaarten gevallen dan vorig jaar in de
  gehele competitie volgens mij

- Hopelijk zijn de geblesseerde spelers weer snel van de partij

- We moeten in deze klasse ook wat “slimmer” worden jongens

- Onze technische staf deed er goed aan het veld in te lopen na de commotie
  rond de afgekeurde treffer, slim jongens. We hebben dit al eens vaker meegemaaktTot volgende week in Den Bosch bij TGG, de jongens zullen de steun hard nodig hebben in deze 2e uitwedstrijd.
We rekenen dan ook op zeker jullie.
Mari Nendels