Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Zwaluw VFC 1 - DSC 1 - 3-3

DSC laat winst ontglippen, eindstand 3-3

Na een weekje rust was Zwaluwe VFC de volgende tegenstander, toch wel een potje met een bijzondere lading aangezien onze oude trainer John Laponder hier trainer is en ook onze voorzitter hier zijn roots heeft liggen.
Dit keer een uitwedstrijd niet in de regen maar met een zon, alles was dus aanwezig voor een mooie wedstrijd.
Het werd dan ook een attractieve wedstrijd met een eindstand van 3-3 waar we gezien het spelbeeld wel mee kunnen leven als was het wel zuur dat de gelijkmaker vlak voor tijd ons de das om deed.

De thuisclub maakte het ons vanaf het begin moeilijk en we werden als snel op de eigen helft teruggedrongen. De eerste 2 kansen waren dan ook voor Zwaluw VFC, het leek soms wel of we nog niet helemaal wakker waren.
De goal kon dan ook niet uitblijven en inderdaad was het na 15 minuten raak, de aanvaller werd niet gehinderd en kon zo door de achterste linie lopen en voor de 1-0 zorgen.
Hierna kwamen we iets beter in ons spel en was het Bas Vos die (wederom) met een mooie vrije trap voor de gelijkmaker kon zorgen. Het leek of Zwaluw VFC het even kwijt was en we kregen zelfs het betere van het spel. Na een mooie combinatie tussen Bas Vos en Ton Burg was het Ton die voor de 1-2 voorsprong kon zorgen.
Lang hebben we niet kunnen genieten van de voorsprong en het was na een mooie voorzet van links de zoon van Joep Krete (oud DSC 1e elftal speler) die voor de ruststand 2-2 zorgde.

Na de rust ontspon zich een attractieve en spannende pot met alles wat voetbal mooi maakt; mooie goals, gemiste penalty van de Zwaluw VFC, spanning tot het einde en een opstootje met 2 gele kaarten en helaas de gelijkmaker vlak voor tijd.
Leon van Heel zorgde bij een afvallende bal gelijk op de slof voor opnieuw een voorsprong, een beauty Leon. De thuisclub wilde echter niet verliezen (en ik denk John Laponder zeker niet), de druk werd steeds groter en langs de lijn voelde je bijna de gelijkmaker. Eerst kon Tom van Geffen door een penalty te stoppen dit voorkomen maar tegen perfecte volley van Martin de Laat in de 90e minuut was ook Tom kansloos.

Vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel maar ja als je zo dicht bij bent blijft het jammer dat we niet de volle winst hebben kunnen pakken.


Bijzonderheden:
- Man off the match was deze keer voor mij Tom van Geffen zonder twijfel

- Het was een sportieve wedstrijd alleen jammer van het opstootje

- De wat oudere scheidsrechter floot een goede wedstrijd

- Leon van Heel maakte een prima indruk bij zijn rentree

- Zoals zo vaak waren er meer supporters vanuit ons dan van de thuisclub 
      
- We krijgen eigenlijk best wel veel goals tegen en we hebben dan ook een negatief doelsaldo

- Bas Vos inmiddels 2e staat op de Topscorerslijst Bommelerwaard


Zondag tegen het lager geklasseerde Trinidas Oisterwijk VV hopen we met de 3 punten weer te kunnen aansluiten bij de bovenste clubs in deze klasse. We rekenen weer op jullie komst.

Mari Nendels