Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC 1 - Margriet 1 - 3-1

DSC laat Margriet kansloos, 3-1 winst

In de hoop de negatieve spiraal te doorbreken, de thuiswedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst Margriet uit Oss.
Op voorhand zou je zeggen best een lastige klus zeker omdat ook Roy van Beurden ontbrak door een operatie aan zijn vinger.
Hoe anders was de werkelijkheid, een zeer gemotiveerd elftal maakte met name in de eerste helft het verschil en liet Margriet achter met een kater.

Vanaf het begin zagen we een ploeg die we nog herkende van voor de winterstop; druk zetten, kort op de bal, meer van de goal af voetballen en een tomeloze inzet bij iedereen.
De kansen kwamen er zeker en in de 20e minuut was het mooie pass van Nick Brouwers die door Wessel Theuwis vanaf links werd voorgegeven, Tim Coset reageerde allert en kon de 1-0  binnen glijden. Na een half uur kwamen we zelfs op 2-0 door een penalty van Brent van Herwijnen, die hij overigens zelf verdiende.
Margriet had geen of weinig antwoord en kwam niet verder dan lange ballen waar onze verdediging wel raad mee wist.

Na de rust een ander Margriet zoals ook verwacht met meer druk en beter voetbal.
Na 66 minuten kregen de gastheren een penalty en werd de achterstand teruggebracht tot 2-1.
We bleven echter goed voetballen en het was Quincy de Kleijn die zich mooi vrijspeelde en in de 71e minuut met een schitterend geplaatst schot voor de 3-1 kon zorgen. De wedstrijd was gespeeld, er kwamen nog wel kansen voor Margriet maar ook voor ons maar aan de stand veranderde niets meer.
We hebben ons keurig veilig weten te spelen en in een drukke kantine heerlijk kunnen genieten van een potje bier.


Bijzonderheden

- Man of the match, eigenlijk moet ik dan iedereen benoemen, maar voor mij in het bijzonder Gerd Jan Hooijmans met zijn rust en spelinzicht

- De jonge scheidsrechter, van ik hoorde 19 jaar, floot een foutloze wedstrijd, chappau

- Onze jeugdige keeper Jordi Grandia maakte een prima indruk, de rust in de goal en de lange uittrappen waren opvallend te noemen

- Geert van Herwijnen, veel plezier met je stageperiode in Canada

- Goed herstel Roy van Beurden, hoop dat je er de laatste wedstrijd weer bij kunt zijn

- Door het verlies van de koloper Aanvanti blijft het spannend bovenin, terwijl Alem onderin moet vrezen voor degradatieOp 14 mei de eerstvolgende wedstrijd uit  tegen SBC, wellicht dat we nog een of twee plaatsen kunnen stijgen op de ranglijst, zou mooi zijn het seizoen goed af te sluiten.
Terwijl ik met het verslag bezig ben bereikt mij het verschrikkelijke bericht van het overlijden van onze clubman Chris Hooijmans, een zwarte dag voor onze vereniging.
De winst van gisteren heeft dan een heel ander betekenis……

Sportgroet,

Mari Nendels