Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC 1 - Alem 1 - 2-0

DSC beslist derby in de eerste helft 2-0


De wedstrijd van het jaar de thuiswedstrijd tegen Alem. DSC aast op eerherstel na de nederlaag van vorige week maar ook Alem wil hier natuurlijk een goed resultaat halen. Op voorhand altijd een mooie affiche, het zijn altijd wedstrijden met een gezonde rivaliteit.

In het begin was het een gelijkopgaande strijd met weinig kansen over en weer. Het was vooral rommelig, zal waarschijnlijk toch de spanning zijn van deze enige echte derby. Het weer speelde ook een belangrijke negatieve rol met veel wind en regen vanaf de aftrap was het niet makkelijk voor de mannen op het veld. De eerste echte kans was voor Alem na een counter moest Jos van Mook redding brengen. Het laatste kwartier voor de rust was voor ons, een mooie aanval over rechts kon nog net niet worden verzilverd door Milo van Osch. Hierna pakten zowel Leon van Heel als Mike van Namen nog even geel. In de 42e minuut was het Wessel Theuwis die een mooie voorzet van Tim Coset laag binnen kon koppen. In de laatste minuut van de eerste helft werd het nog mooier, het was Tim Coset zelf die na een scrimmage voor de goal de bal binnen kon tikken.

Na de rust zagen we wel dat Alem probeerde aan te zetten maar de verdediging gaf geen krimp. Alem kreeg nog wel een aantal kleine kansjes maar de afwerking was (gelukkig voor ons) niet nauwkeurig genoeg. Het weer verslechterde en ook het spel werd er niet beter op. Wij waren te onrustig aan de bal om de wedstrijd echt op slot te gooien met nog een 3e goal en ook Alem kon verder geen potten breken. Quincy de Kleijn kreeg nog wel een mooie kans maar kon de bal niet snel genoeg controleren. Iedereen langs de lijn was volgens mij blij met eindsignaal, snel naar binnen.Bijzonderheden

- Man of the match was voor mij Mike van Namen, heerser in het luchtruim

- Weten jullie dat we op een gedeelde 2e plaats staan, wie had dit gedacht aan het begin van het seizoen

- Het was lekker druk met een overvolle tribune en een veel mensen langs de lijn die de regen trotseerden

- Scheidsrechter was de baas en floot een goede pot

- In de kantine was het ook lekker druk na afloop, in de tent was het eigenlijk te koud…….

- Jammer van het slechte weer anders was nog drukker geweest denk ikVolgende week de uitwedstrijd tegen Den Dungen, voor ons altijd lastig dus kunnen we de 12e man zeker gebruiken. Den Dungen staat met een puntje minder net onder ons.

Groet,

Mari Nendels