Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Nieuwkuijk 1 - DSC 1 - 4-2

2e nederlaag tegen het altijd “lastige” Nieuwkuijk

Als voorlopige koploper gingen we naar Nieuwkuijk, een ploeg die nog niet had verloren dus was er eigenlijk sprake  van een echte topper. Nieuwkuijk moest het doen zonder de topscoorder Brent de Wijs die vorige week met een gebroken kuitbeen het veld moest verlaten.

Vanaf het begin trokken we initiatief naar ons toe met snel aanvallend en positioneel goed voetbal. De eerste kans was dan ook voor Bas Vos met een bal op de lat. Na 6 minuten was het Jordi de Wit die na een schitterende aanval over veel schijven de verdiende 0-1 liet aantekenen.
Daarna was een gelijk opgaande strijd waarbij we wel vaker weer de lange bal zochten. Vlak voor de rust kregen we deksel op neus en werd een vrije trap in de touwen geschoten, ruststand 1-1.

Na de rust begonnen we weer goed maar was het toch Nieuwkuijk die na een niet goed verwerkte hoekschop
voor de 2-1 zorgde. Op zoek naar de gelijkmaker konden we redelijk snel daarna in de 54 minuut weer juichen toen Tim Coset na een niet goed verwerkte uittrap van Nieuwkuijk de stand weer gelijk trok.
Daarna kregen beide partijen nog voldoende kansen en moesten beide keepers een aantal keren goed ingrijpen. Uiteindelijk trok Nieuwkuijk aan het langste eind door in de laatste minuten (84e en 87e minuut) nog 2 keer te scoren waarbij we er verdedigend niet altijd goed uitzagen helaas.

Een nederlaag waar we hopelijk weer van kunnen leren, voetballend waren we zeker niet de mindere maar in mijn ogen waren de gastheren niet iets slimmer en legde ook meer energie in de wedstrijd.
Toch jammer, een punt hier was zeker mogelijk geweest jongens.

Bijzonderheden:
- Het was de 3e uitwedstrijd wederom  in de regen, alleen thuis spelen we blijkbaar met goed weer

- De scheidsrechter had 2 gezichten, voor rust mocht alles leek het wel en na de rust floot hij voor bijna voor alles

- Max Raymakers was een ware plaag voor ons en nam alle 4 de doelpunten voor zijn rekening

- De geblesseerde jongens zijn weer aan het trainen hoor ik en verwachten wij dan ook binnenkort weer op het veld

- Ik was mijn aantekeningen kwijt omdat mijn mobiel is gecrasht, dus moest het deze keer vanuit de harde schijf bovenin, valt niet mee hoor

- We hebben de aansluiting met de bovenste clubs zeker nog niet verloren


Aankomende zondag volgt de thuiswedstrijd tegen DVG uit Liempde, de nummer 10 op de ranglijst. Een mooie gelegenheid om de wrange smaak van deze wedstrijd weg te spoelen. We gaan vol voor de overwinning natuurlijk.
Tot aankomende zondag.

Mari Nendels