Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC 1 - DVG 1 - 1-3

1e nederlaag op eigen veld een feit

Na de domper van vorige week en na het gesprek met Ton Burg voorafgaande aan de wedstrijd hadden wij vooraf een goed gevoel voor deze wedstrijd. De laatste keer dat wij tegen Liempde hebben gevoetbald is heel lang geleden, ik heb zelfs geen historie meer kunnen vinden.
DVG is ook een promovendus dus het beloofde vooraf een mooi wedstrijd te worden.
Hoe anders bleek de werkelijkheid, teveel spelers gaven niet thuis en dat resulteerde in een 1-3 nederlaag.

Vanaf de 1e minuut zaten we dan ook niet lekker in de wedstrijd, het leek wel of we nog niet wakker waren. Na 15 minuten was het al 0-1 door een afstandsschot waarbij ik niet goed kon zien of deze nu wel of niet houdbaar was. Veel duels werden verloren en te vaak werd weer de lange bal gespeelt. Onze tegenstander legde meer energie in de wedstrijd waarbij we nog van geluk mochten spreken dat de achterstand voor de rust nog niet hoger was opgelopen.

Na de rust een ander DSC en gelijk vanaf de aftrap was het al raak met een prachtig afstandsschot zorgde Roy van Beurden voor de 1-1 stand en kon de wedstrijd voor ons eindelijk echt beginnen dachten wij.
Hoe zuur was het dan ook dat we in de 62e minuut door een vaag gegeven penalty weer op achterstand kwamen en waarbij er toch wel iets knapte bij de spelers in het veld leek het wel.
Toen vlak voor de tijd Roy van Beurden met kopbal die de keeper verschalkte na een corner dachten we in ieder geval nog 1 punt over te houden. Hoe anders dacht de scheidsrechter hierover, de beste man had een duwfout gezien en keurde de goal tot ieders verbazing af.
Dat het voor de vorm dan ook nog 1-3 is geworden maakte eigenlijk niet zo veel meer uit.

Een nederlaag met hopelijk weer een wijze les, vanaf de start 100% scherp zijn is een vereiste in deze klasse voor het behalen van punten. Hierbij is het ook van belang dat de meer ervaren en “dragende” spelers hier het voortouw nemen. Liempde was zeker geen hoogvlieger en voor DSC in goede vorm hadden we zeker een goede kans gehad de punten in huis te houden.

Bijzonderheden:
- Aan het weer heeft het zeker niet gelegen, lekker zonnetje en droog

- De scheidsrechter drukte een (te) belangrijke stempel op de wedstrijd waarbij dit zeker niet in ons voordeel uitpakte helaas. Deze  docent, ook duidelijk op het veld merkbaar trouwens, kan beter voor de klas staan denk ik dan op het veld, sorry scheids

- Leon van Heel werd toch wel node gemist met zijn snelheid, vanaf de flanken waren we vaak gevaarlijk in de eerste wedstrijden

- Martijn Veldhuis heeft weer wat speeltijd gekregen en ook Tom van Geffen is bijna weer speelklaar hoorde ik

- Het schuift in elkaar op de ranglijst doordat er meerder clubs punten laten liggen maar willen we de aansluiting niet verliezen moeten we wel een keer winnen…..


Dan maar aankomende zondag tegen de koploper CHC uit Den Bosch lekker stunten. Op jullie onvoorwaardelijke steun wordt weer gerekend en zal ook nodig zijn.

Mari Nendels