Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Oktober 2017

Woord van de Voorzitter
Geachte lid, vrijwilliger, trainer, sponsor, supporter, ouder of geïnteresseerde,


Dit seizoen begint later als voorgaande jaren vanwege de gewijzigde speeldagenkalender van de KNVB die nu voor geheel Nederland hetzelfde is. Op de website heeft u er al meer over kunnen lezen. Dit betekent dat we ook later dan we gewend zijn het seizoen zullen eindigen. Met name ook voor de DSC week betekent dit een belangrijke wijziging. Later in het seizoen zullen we hier nog op terug komen.

Ondanks de latere start staan we weer voor een nieuw seizoen met allerlei mooie kansen en uitdagingen.
Of de verwachtingen die leven uitkomen hangt van vele zaken af, maar in ieder geval kunnen we zelf met de juiste instelling en inzet ons zo goed mogelijk proberen te manifesteren op vele gebieden in onze vereniging.

Na elk seizoen en ook nu zijn er altijd weer leden die stoppen en nieuwe leden die zich aanmelden, tot zelfs in augustus toe. Ik wens alle leden en in het bijzonder onze nieuwe leden een hartelijk welkom en veel plezier bij onze vereniging ! Vooral de late mutaties maken dat we veel werk te besteden hebben aan 7- en 11-talindelingen en het vinden van daarbij passende begeleiding. Helaas is dit voor een aantal teams nog niet geslaagd en zal dit nog opgelost moeten worden! De ervaring heeft geleerd dat dit uiteindelijk wel voor elkaar komt. maar elk seizoen opnieuw moet dit dan maar weer bewezen worden. Dus als u al twijfelde om u in te zetten voor onze vereniging, dan wil ik u bij deze oproepen deze aarzeling achter u te laten.

Ons ledental staat  op circa 760 leden en dat is de laatste jaren al zo. Na de groeispurt van de jaren er voor is er nu sprake van stabilisering.
Vorig jaar is samenwerking met RKVSC en Alem gestart met 2 teams, ST SOM (Samenwerking Oud Maasdriel) genaamd. Die samenwerking krijgt dit jaar alleen een vervolg bij de ST SOM MO-19. Dit succesvolle meidenteam gaat proberen de 3 prijzen (2 x kampioen en Bekerwinnaar) van vorig seizoen te evenaren. Bij de jongens is er grotere spreiding die beter opgelost kon worden door spelers in meerdere elftallen op hun niveau in te delen. Uiteraard in overleg met RKVSC en Alem.
De druk op de accommodatie blijft groot en we zullen hier op moeten anticiperen om alles goed te kunnen laten verlopen.
In ieder geval staat het schilderwerk buiten hoog op de planning en de voorbereidingen hier voor zijn gestart.


Op bestuurlijk niveau heeft Raymond Leerintveld afscheid genomen na 8 gewaardeerde jaren inzet. Zijn opvolging is nog niet ingevuld. Ook hebben we 2 interim bestuursleden op het secretariaat door Hans Verhoeven en op Technische Zaken Senioren door Tom de Vaan. Gelukkig hebben we vorig seizoen Bart Vries kunnen verwelkomen in het Bestuur om op het gebied van Communicatie weer stappen te gaan maken. Onder andere deze Nieuwsbrief is daar een uitvloeisel van.
U begrijpt dat vrijwilligers op het gebied van Bestuur, Commissies, teambegeleiding en trainingen of daar waar u goed in bent en plezier aan beleeft, altijd welkom zijn. Schroom dus niet om dit kenbaar te maken en neem contact op !

Op sportief gebied hebben we gezien dat DSC 1 helaas gedegradeerd is en vanuit de 4e klasse weer de weg omhoog zal moeten vinden. Met onze nieuwe hoofdtrainer, Arian Meeuwsen,  aan het roer kunnen we werken aan die uitdaging. Ook bij DSC 2 nieuwe gezichten. Met Lenard Weber, tevens HJO bovenbouw,  Johan Vos, en Mark Brekelmans gaan we inzetten op de verbinding van de jeugdopleiding naar de senioren. Ook hier verwachten we op termijn betere teams door te krijgen.
Bij de vrouwen is Frank de Weerd de opvolger van Gerard van Mook. Met een verjongde selectie gaan de Vrouwen hun talenten verder ontwikkelen en proberen zo dicht mogelijk bij de top van de 4e klasse te komen.
Bij de Senioren verwelkomen we een nieuw team van oud DSC-ers. Zij zullen het nieuwe DSC 3 vormen. Het oude DSC 3 dat in de zomerstop nog officieel kampioen werd omdat de KNVB uiteindelijk nog uitspraak deed over een concurrent in de titelstrijd wordt DSC 4. Het oude DSC 4 en 5 gaan samen in DSC 5.

In de Jeugd hebben we ook nog een kampioen erbij gekregen in de zomerstop. Uiteindelijk werd JO 17-1 nog kampioen omdat ze de reglementair toe te kennen 3 punten na het 2x niet komen opdagen van een tegenstander werd bevestig. Daarmee eindigde het team alsnog bovenaan. Ook moesten de J0 11-1 lang wachten op een uitspraak over een gestaakte wedstrijd. En ook zij konden na die uitspraak het kampioenschap officieel bijschrijven ! In totaal was in de jeugdafdeling de 2e helft van het seizoen erg succesvol met mooie kampioenschappen en bekerfinales. Over het geheel gezien heeft de jeugdafdeling een mooi en gezellig seizoen achter de rug waar in onze ogen veel plezier is beleefd en dat plezier is ook voor komend seizoen zeker weer een van de hoofddoelstellingen.

Elk jaar proberen we de accommodatie goed te verzorgen en te verbeteren. Ook streven we er naar als organisatie beter te worden. Veel kunnen we zelf doen maar de steun van sponsoren is hierbij ook erg belangrijk. DSC weet zich al jaren gesteund door vele sponsoren en zelfs in de gelukkig afgelopen economisch lastige tijden is het overgrote deel van de sponsoren DSC blijven steunen.  We zijn hier heel erg trots op !

De inzet van onze vrijwilligers blijft onvermoeid groot. Jullie maken een belangrijk deel uit van DSC en ik wil jullie nu al vast danken voor het enthousiasme en de inzet en hoop dat jullie net zo veel plezier en voldoening zullen hebben als de spelende leden. Vrijwilligerswerk is net als sport dynamisch en dus zullen we naast successen ook tegenvallers te verwerken krijgen, maar met inzet van ons allen gaat het ons weer lukken er een mooi seizoen van te maken.

In het bijzonder wil ik nog 2 personen noemen die taken neergelegd hebben. Naast Raymond Leerintveld is ook onze wasvrouw Ria Pompen  na 10 jaar gestopt. Na ruim 22 jaar heeft Henk de Weerd de grensrechtersvlag neergelegd. We zullen hier op een later moment nog aandacht aan geven.

Ons kledingcontract met Matthews Teamwear verloopt en we zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met het vinden van passende opvolging. We denken dat gevonden te hebben in de samenwerking met onze reeds bestaande sponsor Kurz International uit Hedel en Uhlsport. Momenteel is de sponsorcommissie druk doende om alle tenue sponsoren te benaderen om uitleg te geven en een verlenging voor 3 jaar te bespreken. De doelstelling is om alle teams van de vereniging in januari 2018 in nieuwe tenues te hebben. Om dit te bereiken moet een enorme inspanning geleverd worden. Alle hulp is hierbij welkom ! Kun je helpen, meld je dan bij Geran Vogel en Johan Teulings.

Juist voor deze publicatie heeft onze kantine beheerder Thijs laten weten dat hij zijn werk voor DSC niet meer kan combineren met zijn schildersactiviteiten. Helaas zullen per maart 2018 we van hem afscheid nemen in deze functie. Dat betekent dat we op zoek moeten naar een passende vervanging.

Tot slot
Soms gaan dingen niet zoals het bedoeld is of vallen tegen. Net als u zetten ook wij en alle vrijwilligers telkens ons beste beentje voor. We vinden het dan ook niet erg om te spreken over wat er beter kan (en soms moet). We vinden het volwassen en prettig om dat in gesprek te doen. Dus zit u wat dwars neem contact op ! Het wandelgangcircuit levert over het algemeen heel veel meer negatieve energie op. We willen onze energie juist positief inzetten voor DSC !

Ik wens, namens het bestuur, iedereen heel veel succes en vooral ook enorm veel plezier in dit nieuwe seizoen.

Namens het bestuur van voetbalvereniging DSC,

Arnold Verbeek,
Voorzitter.

Nieuwe kleding leverancier
Het kledingcontract met Matthews verliep en dus is DSC gaan onderzoeken op welke wijze we in de toekomst met kleding om willen gaan.

5 leveranciers, waaronder 3 ‘Drielse’ hebben hun interesse getoond en op basis van door DSC geformuleerde specificaties een aanbieding gedaan.

Uiteindelijk bleek dat de aanbieding van Henri van de Braak (Kurz International) met partner Erwin Terbeek (Uhlsport) de meest passende.

DSC  streeft er naar om vanaf 1 januari 2018 alle teams te laten spelen in het nieuwe Uhlsport tenue. Uitgangspunten daarbij zijn:
• Alle teams zijn gelijk
• Geen verschil in kleding
• Goede pas vorm
• Getailleerde tenues voor meisjes / dames
• Looptijd contract 3 jaar
• Bestaande contracten blijven gehandhaafd

Inmiddels zijn door 8 nieuwe sponsoren al nieuwe tenues toegezegd.

Ook 8 bestaande sponsoren hebben al ingestemd met continuering in een nieuw tenue en uiteraard DSC 1 sluit daar op aan.

Indien de doelstelling niet behaald wordt dan blijven elftallen spelen in huidige tenue tot een nieuwe afspraak met de huidige sponsor gemaakt is of als die niet gemaakt kan worden tot een nieuwe sponsor gevonden is.

Schilderwerk accommodatie
Beste leden,

Zoals jullie vast wel gezien hebben is het schilderwerk van de accommodatie er niet al te best meer aan toe. De  voorbereidingen om dit aan te pakken lopen al even en we streven er naar om in een aantal zaterdagen de accommodatie er weer netjes uit te laten zien. Een aantal professionele schilders die ook DSC lid zijn hebben al toegezegd mee te werken. Het zou echter mooi zijn als we ook nog andere leden kunnen inzetten voor de voorbereidende werkzaamheden zoals schuren, plamuren, gronden etc.. En goede amateurschilders kunnen natuurlijk ook de ‘finishing touch’ geven.

Dus als je een paar zaterdagen (of andere dagen die je beschikbaar hebt) voor DSC wil inzetten dan waarderen we dat zeer.

Neem dat contact op met Siebert van Hooft
E-mail : siebert07@outlook.com of bel 06 - 20 55 37 46