Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Nieuwsbrief Mei 2016

Programma Feestweek
Vrijdag 20 mei: Verenigingsvoetbal, aanvang 19.00 uur
                             Aansluitend muziek in de Feesttent m.m.v. DJ Maxx Lips

Zaterdag 21 mei: Afscheidswedstrijd record-DSC'er Freek Boeren, aanvang 16.00 uur

Zaterdag 21 mei: Huldiging kampioenen jeugd, aanvang 18.30 uur vanaf het Mgr. Zwijsenplein richting                                    DSC m.m.v. DES

Zaterdag 21 mei: Feestavond m.m.v. Party Royal en een optreden van John West, aanvang: 20.00 uur

Zondag 22 mei: Familievoetbal, aanvang 10.00 uur
                              Aansluitend muziek in de feesttent m.m.v. Party Royale

Maandag 23 mei: Penalty schieten jeugd, aanvang 18.00 uur

Dinsdag 24 mei: Quizavond voor senioren en A-Junioren, aanvang 20.00 uur
(ook voor niet leden!)

Woensdag 25 mei: Kinderdisco voor MF en F pupillen, van 14.00 uur tot 16.30 uur m.m.v. Party Royale
Woensdag 25 mei: Jeugddisco voor E en D pupillen, van 18.30 uur tot 20.30 uur m.m.v. Party Royale

Donderdag 26 mei: Gooische Vrouwen Bingo, Tent open: 18.30 uur aanvang: 19.30 uur.

                                     Voor alle geïnteresseerde dames!
                                     Entree €5,00 (incl. een drankje en hapjes)
                                     (Bingo Boekjes a 12,50 verkrijgbaar op de avond zelf)
                                     UITVERKOCHT

Vrijdag 27 mei: Finales verenigingsvoetbal, aanvang 19.00 uur
                              Aansluitend muziek in de feesttent m.m.v. Party Royale

Zaterdag 28 mei: Finales familievoetbal, aanvang 18.00 uur
                                Aansluitend muziek in de feesttent m.m.v. Party Royale

DSC 1 speelt de nacompetitie
Zondag 22 mei speelt DSC 1 thuis om 15.30 uur ivm het familievoetbaltoenooi dat die dag gepland staat.
De uitwedstrijd zal dan op donderdag 26 mei uit gespeeld worden in Oosterhout bij TSC (Warandelaan 10-14). Bij een succesvol resultaat na 2 wedstrijden volgt daarna direct een poule wedstrijd thuis op zondag 29 mei.  Bij winst wordt dan zondag 5 juni uit gespeeld. Bij verlies of gelijk spel zal donderdag 2 juni uit gespeeld worden.

We hopen dat veel supporters de wedstrijden zullen bezoeken !

DSC 1


Goed Geschoten !!


v.v. DSC neemt afscheid van record-DSC'er Freek Boeren
Voetbalvereniging DSC uit Kerkdriel neemt op zaterdag 21 mei afscheid van een van haar trouwste selectiespelers ooit! Drielenaar Freek Boeren stopt na 18 jaar(!) te hebben gespeeld in het 1e elftal afscheid van de selectie. Met zijn enorme drive, mentaliteit en wil om te winnen, heeft hij de laatste twee decennia de Kerkdrielse vereniging bijzonder veel kleur gegeven. Freek begon als linksback in het 1e elftal. Kenmerkend waren destijds zijn ‘’rushes’’ over de gehele linkerflank. De laatste jaren speelde Freek zeer verdienstelijk als centrale verdediger. Freek zal de komende weken zijn actieve carierre als speler van DSC 1 afsluiten in de nacompetetie, met als doel promotie naar de 2e klasse zondag.

Ter ere van zijn afscheid organiseert v.v. DSC voor Freek een afscheidswedstrijd, gespeeld tussen DSC 1 (oud)teamgenoten. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 21 mei om 16:00 uur op sportpark de Ipperakkeren te Kerkdriel. Aansluitend vind s'avonds de tradionele DSC-feestavond plaats in de feesttent.

Graag nodigen we u uit om bij deze zeer speciale afscheidswedstrijd aanwezig te zijn. Mocht u helaas verhinderd zijn, zouden we het op prijs stellen dat u middels een artikel aandacht te besteedt aan deze afscheidswedstrijd van Freek Boeren.

Interview Freek Boere
Dag Freek,
Na 18 Jaar heb je aangegeven dat je gaat stoppen bij DSC 1. Voor de meeste is het inmiddels lastig om het vlaggenschip zonder jou in te beelden. Na onder andere een kampioenschap en een finale van de nacompetitie hoop je dit seizoen in stijl afscheid te nemen door wederom periodekampioen te worden. Na zo’n mooie carrière in DSC 1 zijn wij allen natuurlijk erg benieuwd naar jouw beeld op deze mooie tijd.
Wanneer maakte je jouw debuut bij DSC 1?
In de tijd van Leo Ouwens heb ik ooit 15 minuten mee mogen doen, weet niet meer  tegen wie dat was. Is namelijk ook al een lange tijd geleden.
Wat zijn enkele van de hoogtepunten die je nooit zult vergeten?
Uiteraard het kampioenschap in de vierde klasse. Dat jaar ervoor speelden we nog de finale van de nacompetitie tegen RCD met onder andere Louis Laros. Met 1200 supporters van DSC is dat natuurlijk een onvergetelijke ervaring. Datzelfde geldt voor de halve finale tegen DIA thuis tijdens de feestweek.
De derby’s, die we vooral in de vierde klasse speelden, waren altijd leuke wedstrijden waar veel mensen naartoe leefden. Daarnaast alle mensen die je hebt leren kennen door het voetbal. Wat dat betreft is het amateurwereldje klein, maar dat maakt het wel extra leuk.
Dan niet echt een hoogtepunt, maar wel iets heel opmerkelijks. Het bestuur was ervan overtuigd dat we de nacompetitie hadden behaald, terwijl de spelers hier al sceptisch over waren. Achteraf bleek GVV hem te hebben gewonnen, maar we hebben er wel een onvergetelijk feestje aan overgehouden.
Wat zie je als de dieptepunten?
Enkele keren zijn we op een haar na de nacompetitie misgelopen. Meestal werden ze niet zo gevierd als hierboven beschreven, dus dat ervaarde ik wel echt als dieptepunten. Gelukkig nooit een degradatie meegemaakt. Verder ben ik een keer langdurig geblesseerd geweest waarbij zelfs een knieoperatie noodzakelijk was. Dit is echter helaas een onderdeel van het spelletje.
Beschrijf je mooiste goal voor DSC 1?
Voor een verdediger heb ik toch nog wel redelijk wat goals gemaakt. Degene die als eerste bij me te binnen schieten zijn een volley vanaf de 16 tegen Jan van Arkel. Daarnaast wonnen we een oefenwedstrijd bij Margriet met 4-1 en die wedstrijd bestond alleen uit hele mooie goals. De mijne was wederom een volley vanaf de zijkant van de zestien via de onderkant van de lat. Daarnaast een goal tegen SCI die ik met buitenkant links vanaf de zijkant in de korte hoek via de binnenkant van de paal werkte. Door die goal bleven we mede in de race voor nacompetitie.
Is er veel veranderd binnen de selectie sinds je hier deel van uitmaakt?
Er is in die tijd heel veel veranderd. Ik mis soms wel de beleving van vroeger en het voor elkaar door het vuur gaan, alles voor elkaar over hebben en vooral elkaars kwaliteiten kennen.  Nu is het meer op het individu gericht. In al die jaren zijn er veel talenten geweest, maar de volgende stap is vaak het moeilijkst, dat is het mentale. Maar elke tijd heeft zijn charmes.
Weet je al hoe je verder je zondagen zult gaan besteden? Dit heeft natuurlijk jaren vast gestaan.
Denk  zelf nog wel wat wedstrijden te  voetballen, het eerste kijken,  , misschien wat andere sporten.
Daarnaast meer weekendjes weg en dingen gaan doen die ik altijd gelaten heb, omdat ik vind dat je de verantwoording moet nemen als je in een eerste elftal speelt.
En uiteraard wat meer tijd met de vrouw doorbrengen.
Freek, bedankt voor al die mooie jaren die je ons gegeven hebt en hopelijk zien we je nog vaak op het complex verschijnen! Hopelijk ga je in stijl afscheid nemen door nog een periodekampioenschap en eventueel een promotie binnen te slepen.

Anne Kros


Anne Kros Opgeroepen voor Oranje onder 16!

Anne Kros is geselecteerd voor het Nederlands dameselftal onder 16 jaar. De voetbalster van onze C1 mag mee naar Portugal voor twee oefeninterlands tegen het thuisland.

Oranje onder 16 verblijft van 2 tot en met 6 mei in Portugal. Op 3 en 5 mei staan de oefenwedstrijden gepland tegen de Portugese dames onder 16 jaar.

Wij wensen Anne natuurlijk heel veel succes in Portugal!

En willen Anne natuurlijk ook feliciteren met de twee overwinningen.  Dinsdag met 2-1 en donderdag met 4-2 gewonnen!!

Emiel Schippers
Vandaag lazen wij als zovelen het verassende nieuws dat Emiel de grote plas gaat oversteken om te gaan voetballen
Wij wensen hem heel veel succes en vooral plezier en zien hem graag weer over een tijdje op onze velden terug !

KERKDRIEL - De 19-jarige Emiel Schippers uit Kerkdriel gaat zijn geluk beproeven bij de Houston Dutch Lions in de Verenigde Staten. De keeper van DSC was twee weken geleden in het Roosendaalse RBC-stadion een van de twintig spelers die tijdens een try-out van de Dutch Lions een gooi deed naar een keeperspositie in een Amerikaans team.
De scouts waren enthousiast, alleen zijn moeder had zo haar bedenkingen. Schippers zit in het eerste jaar van de hbo-opleiding sport en economie en moest van haar eerst zijn propedeuse halen. Nu Fontys Hogescholen meewerkt aan een herkansingsmogelijkheid, geeft ze toch groen licht. De komende twee maanden speelt hij in Houston.
Hij droomt niet van een carrière als topsporter in de Verenigde Staten. Het is meer de American Dream die hem aanspreekt. "Om daar te kunnen meedraaien in een voetbalcompetitie lijkt me zo prachtig. De Amerikaanse sportbeleving is wat me trekt."

Kampioenen

De meiden van de D1 van DSC zijn kampioen geworden. In een mooie wedstrijd werd naaste concurrent Baardwijk met maar liefst 4-0 verslagen. Prima gedaan meiden!

De Kunst is
Ik ben vooral een toeschouwer die de verrichtingen van DSC op en naast het veld aanschouw. Soms
doe ik mee uit clubliefde maar meestal sta ik langs de lijn en maak ik een overpeinzing.
De landelijke discussie over kunstgras neemt steeds grotere vormen aan. Competitievervalsing en blessure verhogend zijn wel de belangrijkste tegen-argumenten. Alleen de romantici hebben het nog over de nostalgie van gras.
Ik weet nog de tijd dat tapijt alléén binnenskamers gelegd werd, nu kan het ook op een uit-gelaserd zandbed van 60x100 mtr. Tapijt werd gemiddeld om de 10 jaar vervangen. Voor de bank en rondom de tafel zag je looplijnen ontstaan. In Mei als het vakantiegeld uitgekeerd werd ging moeder nieuw tapijt aanschaffen.
DSC heeft ook een uitkering van de gemeente ontvangen. Bestuur wil deze investeren in een kunstgrasveld. Via een heus referendum is de beslissing gevallen om het hoofdveld te vervangen door dit groene tapijt.
Kunstgras bied wel mogelijkheden en heeft ook voordelen. DSC heeft nu 2 kunstvelden waar er begin volgend seizoen dus eentje bij komt. Van de huidige 2 wordt gretig gebruik van gemaakt. Er zijn zelfs schema’s, bij slecht weer kan er toch getraind worden. Iedereen moet dan wel inschikken maar lekker dicht tegen elkaar  hoeft de kachel niet aan. Het grote voordeel bij het huidig kunstgras is dat je het kunt oprollen en meenemen naar een nieuwe accommodatie. Zoals het er nu naar uitziet is tegen de tijd dat we verhuizen het tapijt voor de dug-out en rondom het doelgebied vol met looplijnen. Als in Mei de competitie afgelopen is wil moeder het toch vervangen; een keer een nieuw kleurtje. Want daar is het op wachten, na de hype van de kleuring van de traditionele zwarte voetbalschoen komt er kleuring in het kunstveld. Een Cyan speelveld met Magenta lijnenspel, 3 strepen is een gesponsord veld. De doelpalen worden Yellow. In 2020 kan een kunstveld met gemak geprint worden door een 3D-printer.
Ik ken de tijd nog dat er geen printers waren en kunstgras pas lichtjaren later komt. Spelend in de P1 trainde je, ongeacht het weer, elke woensdagmiddag. Het trainingsveld had geen spriet gras, het was puur een grondkleur. Na een regenbui speelden we op een modderveld om de plassen heen en de echte binken namen  door de plassen heen een meterslange sliding op leider/trainer Broer Pompen. Broer deelde zelf ook veel uit, een schouderduw van Broer had een buikschuiver van zeker 5 meter tot gevolg. Wij hadden geen kunstglijbanen of andere vormen van luchtkussens. Wij hadden een stuk terrein, geen gras en geen looplijnen, je zakte tot je enkels in de modder.
Kleumend van de kou ging je rillend naar huis. Zeiknat omdat je te dicht in de buurt van Broer kwam. Broer had maar 1 tactiek; mouwen omhoog. Moeder was niet blij dat je verzopen thuis kwam, haar nieuwe tapijt was net gelegd; SCHOENEN UIT. Je trainingskleren moesten eerst in een emmer weken. Na twee dagen rook het alsof de boer zijn kuilgras ontdoet van het plastic; bedoelen ze dat met de geur van gras? Onder de douche weer lekker warm worden, beneden rook het naar boerenkool en lachend naar de spiegel haal je die sliding waarmee je Broer aan het wankelen kreeg weer even terug. Oooh, je kon niet wachten tot het weer zaterdag was.
Vertwijfeld door verschillende gedachten wordt het een hele kunst om te kiezen. De strijd tussen weemoed en verstand beheerst de discussie. De strijd tussen de geur van gras en de koele zwarte rubberbolletjes. Het tapijt thuis is vervangen door parket, zijn de bolletjes makkelijker op te zuigen maar nieuwe ergernissen ontstaan; bolletjes die via de sokken de wasmachine in bezit nemen. Gelukkig de vakantie-uitkering van Mei is in zicht, nog maar even wachten om een nieuw wasmachine aan te schaffen.

Nieuwe TenueDe meiden van DSC ME 1 hebben een nieuw tenue gesponsord gekregen van Horeca ’t Spotje. Het team en begeleiding dankt William van den Oord hier heel hartelijk voor !

Sponsor Banner Nieuwsbrief
De  banner van de nieuwsbrief is gesponsord door Online Identity!

Bedankt.

Inleveren Tenue's en Kleding
Best leiders en trainers.

Het eind van het seizoen is in zicht en voor sommige is het reeds afgelopen.
Wij verzoeken jullie allen om voor 1 juni alle tenue’s, trainingspakken, tassen etc van DSC in de daarvoor bestemde kasten te plaatsen.
Mocht hier onvoldoende plaats zijn dan verzoeken wij iedereen om op maandag avond 30 mei of dinsdag avond 31 mei, tussen 18.00 en 20.00 uur, deze spullen in te leveren bij DSC in kleedkamer 10 (unit).

Ook alle hesjes, pionnen en hoedjes dienen dan ingeleverd te worden.

Kleding commissie DSC

Voor eventuele vragen.
jteulings@kpnplanet.nl