Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

December 2014

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'!

KNVB bestaat 125 jaar !
De heer Roland Jansen kwam recent de vaan uitreiken die alle voetbalverenigingen die bij de KNVB  aangesloten zijn ontvangen. Deze vaan is opgehangen in de jeugdbestuurskamer.

De oprichting van de KNVB ging zo:
1889, Café Neuf in Haarlem
Pim Mulier roept een aantal vertegenwoordigers van verenigingen bij elkaar. Op 8 december van dat jaar is de oprichting van de Nederlandse Voetbal- en Atletischen bond een feit. Dit vormt de basis voor de rijke KNVB-historie die de afgelopen 125 jaar geschreven is. 125 jaar geschiedenis met onder andere het Koninklijk predicaat, successen van het Nederlands elftal en andere vertegenwoordigende teams, de ontwikkeling van het unieke voetballandschap waar inmiddels ruim 1,2 miljoen leden bij betrokken zijn en de organisatie van spannende competities op elk niveau voor vele doelgroepen.

2014: KNVB 125 jaar
Dit jaar, op 8 december, bestond de KNVB 125 jaar. Een feestelijke dag, waar we samen met alle voetballers, supporters, vrijwilligers en andere betrokkenen naartoe willen leven!

Dat gaan we op twee manieren doen:
1. Eerbied voor het verleden: Samen (her)schrijven we de prachtige en rijke geschiedenis van het voetbal op de digitale tijdlijn www.knvb.nl/125jaar. Alle voetballiefhebbers kunnen hier hun unieke en persoonlijke herinnering aan toevoegen en delen.
2. Focus op de toekomst: Met de jeugd gaan we vooruitblikken. Hoe zien de kinderen van nu de toekomst van het voetbal? Wat zijn hun dromen, wensen en verwachtingen? Die kunnen zij verbeelden in een tekening of op een andere creatieve manier, en insturen via www.knvb.nl/125jaar/tekenwedstrijd.

Op 19 september jl. hebben alle vereniging op hun correspondentieadres een display met flyers ontvangen waarmee je gemakkelijk voetballers, officials, kaderleden, supporters en bezoekers kunt informeren over deze twee activiteiten. Plaats het display op de bar in de kantine zodat iedereen de flyers kan meenemen en kan vieren dat we al 125 jaar genieten van deze mooie sport! Het display wordt verzonden t.a.v. de secretaris, op het bij de KNVB geregistreerde correspondentieadres van de vereniging.

Cadeau voor de vereniging
Natuurlijk is er ook een cadeau voor de vereniging zelf. Want samen hebben we 125 jaar gewerkt aan een uniek voetballandschap waardoor inmiddels ruim 1,2 miljoen leden wekelijks kunnen voetballen. Wij willen bij deze dan ook onze dank uitspreken aan alle verenigingen!

Het Nederlands elftal was in Brazilië succesvol in de prachtige tenues met daarop het jubileumlogo, speciaal door Nike voor de KNVB ontwikkeld. Aan alle verenigingen geeft de KNVB een doek met dit jubileumlogo cadeau. Een prachtig doek voor in de bestuurskamer of kantine. Wil jouw vereniging het doek ontvangen? Stuur een mail aan 125jaar@knvb.nl en je ontvangt het doek zo snel mogelijk.

Wij wensen alle verenigingen een mooi jubileumjaar toe!

Met vriendelijke groet,
Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

Michael van Praag
bondsvoorzitter,

Hans Spierings
directeur amateurvoetbal a.i.

Bert van Oostveen
directer betaald voetbal

Fijne feestdagen
De helft van de competitie is bijna in zicht en voor wie een halve competitie spelen neemt de spanning toe. We wensen iedereen nog veel succes dit jaar en ook vast fijne feestdagen !

Bijzonder was al het kampioenschap dat MA 1 behaalde op zaterdag 22 november tegen RKTVC in Tiel. Dit team olv Frank, Kasia en Ruud heeft bewezen dat ze toe zijn aan een hoger nivo, Uitstekend gedaan meiden ! Onze hartelijke felicitaties !

Selectie KNVB Nederlands elftal meisjes -15.
Anne Kros en Demi van Zanten zijn geselecteerd, iets om supertrots op te zijn en DSC is dat in ieder geval ook! We wensen jullie heel veel succes!

Nu ook de volwassen dames naar het WK in Canada gaan is het mooi dat onze DSC talenten daarbij al zo dicht in de buurt lijken te komen Fantastisch toch ?!

Accommodatie
De afspraken die DSC maakt mbt het parkeerterrein vorderen. We zullen u elke Nieuwsbrief blijven informeren.
 

Sponsor in beeld
De WAD Groep is hoofdsponsor Jeugdplan DSC geworden. We danken Davy Baars voor zijn steun en vertrouwen.

Het Rabobank Bommelerwaardtoernooi zal ophouden te bestaan. Het bleek niet meer mogelijk voldoende  vrijwilligers voor de organisatie te vinden. We bedanken alle vrijwilligers die dit jarenlang mogelijk hebben gemaakt en natuurlijk ook de naamgever van het toernooi, Rabobank !

Sjef van Eeuwijk schonk DSC een mooie KTV voor in het clubhuis, onze hartelijke dank daar voor !

We wensen alle ondernemers in het vernieuwde centrum van Kerkdriel en vooral onze sponsoren, heel veel succesvolle zaken toe.

Jeugdtoernooien
Oa vanwege het wegvallen van het Rabobank Bommelerwaard toernooi heeft de toernooicommissie van DSC besloten om via de website toernooien aan te bieden. Kijk daar voor goed op de website onder http://vvdsc.nl/jeugd/toernooien/

Lief & Leed
We feliciteren Mark en Aniek Verachtert met de geboorte van hun zoon Mees.
Ook gezinsuitbreiding kregen Johan en Caroline van Hezik, met maar liefst een tweeling,Tijn & Liz.
Pieter en Marietje van der Sluis werd ook trotse ouders van zoon Robin.

Vrijwilliger in beeld
Ook dit jaar is er weer een vrijwilliger van het jaar gekozen op de traditionele vrijwilligersavond . Omdat de stemmen staakten is er gekozen om dit keer 2 vrijwilligers te kiezen.
Het zijn Johan Teulings, voor zijn verdienste als jarenlang trainer/leider van jeugdteams en zijn werk voor de sponsorcommissie. Ook draagt Johan bij aan accommodatieprojecten.
Hij was deze avond in goed gezelschap van Angely van Hooft die nu al een aantal jaren het bestuur uitstekend ondersteund bij de financiële administratie, beschikbaar is als invalkracht in het clubhuis en kassadiensten bij het 1e elftal verzorgt.
Zij ontvingen naast een oorkonde ook een mooie bos bloemen en een Alwima kado- en Dukdalf dinerbon.

Oud papier ophalers bedankt voor jullie inzet op 22 november !

Spelregelbewijs

Tweedejaars B-junioren dienen verplicht in het seizoen 2014-2015 het officiële KNVB Spelregelbewijs te halen. het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. De website www.voetbalmasterz.nl is hiervoor gelanceerd. Via deze website kunnen tweedejaars B-junioren het officiële KNVB Spelregelbewijs halen. De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij dit bewijs halen. VV DSC zal hen zoveel mogelijk informeren, instrueren en motiveren. Het behalen van het spelregelbewijs is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van spelers, vv DSC en KNVB.

Scheidsrechtercursus
In de districtsvergadering die in oktober bij HRC’14 gehouden is heeft HRC aangegeven ism de KNVB een scheidsrechterscursus te organiseren. U kunt u aanmelden als cursist bij Harald Zomers, Arnold Verbeek en Wim Steenbekkers.

Vacature bij DSC
Onlangs heeft Henk van der Werf zijn afscheid bij de commissie communicatie aangekondigd. Hij zal per December 2014 zijn werkzaamheden voor de commissie neerleggen. We zijn daarom ook op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur voor 'Scoren!'. Ben jij maandelijks 4 uurtjes beschikbaar om de onderwerpen van de nieuwsbrief te bepalen, zelf teksten te schrijven en de gehele nieuwsbrief op te maken? Stuur dan een email naar info@vvdsc.nl of neem contact op met Arnold Verbeek.


In gesprek met
In de rubriek "In Gesprek Met" gaat de redactie van 'Scoren!' in gesprek met leden van DSC. Dit keer kwamen we uit bij een speler uit de DSC selectie. Etienne van Namen, al jaren lid v.v. DSC, is zowel speler als jeugdtrainer bij DSC. Tijd dus om eens een gesprek aan te gaan met hem.

Hoi Etienne, voor degene die je nog niet kennen. Stel je eens even kort voor.
Ik ben Etienne van Namen, ik voetbal al jaren bij DSC en loop hier al een tijdje rond. Ik zit nog op school en probeer mijn studie zo snel mogelijk af te ronden, daarnaast werk ik ook nog een aantal dagen in de week.

Je bent al lange tijd lid van DSC. Vertel ons eens meer over je carrièreverloop.
Ik ben bij DSC begonnen met voetbal toen ik 11 of 12 jaar was. Ik begon bij de D4 en het jaar er op kwam ik bij de C1. De jongens waarbij ik toen in het team kwam heb ik mijn verdere 'carrière' mee gevoetbald in de jeugd. Een aantal van deze jongens zijn nu een vaste waarde voor het eerste elftal.

Wat zijn enkele hoogtepunten geweest in je spelerscarrière tot nu toe?
Dat was de promotie naar de hoofdklasse in de A-jeugd bij uitstek. We hadden dat jaar een bijzonder goede lichting, maar je wordt niet alleen met goed voetbal kampioen. De begeleiding en de sfeer binnen de groep was goed. Deze herinneringen raak je nooit meer kwijt en daarvoor wil ik de jongens maar ook de mensen die daaraan mee hebben geholpen, nog steeds bedanken!

Wat zijn je sterke punten als voetballer?
Ik denk mijn snelheid, al is mijn snelheid na een aantal blessures wat afgenomen. Ik word oud haha...

En waar liggen nog verbeterpunten?
Omschakeling. Ik ben een aanvallend ingestelde speler en 'vergeet' wel eens mee om te schakelen.

Naast dat je speler bent van het tweede elftal, ben je ook jeugdtrainer. Dit seizoen van de D3. DSC heeft een koers ingezet waar het zich steeds meer gaat focussen op een goede jeugdopleiding. Hoe ervaar jij dit?
Ik sta er van te kijken hoe veel DSC al heeft bereikt met de huidige visie. Het jeugdplan werpt zijn vruchten af en ik zie dan ook niet alleen dat er veel talenten binnen onze vereniging zijn maar ook dat de wat mindere voetballers zich sterk verbeteren. Als je daar als trainer een steentje aan bij kunt dragen is dat alleen maar mooi.

Na een hele sterke seizoenstart van DSC 2 zijn er nu enkele verliespartijen op rij. Wat verwacht je van DSC 2 dit seizoen?
Ik denk dat er bijzonder veel potentie zit in onze groep. We begonnen zeer sterk, maar dan raak je wat sleutelspelers kwijt aan het eerste elftal of door blessures. Je ziet dan dat we het een stuk lastiger krijgen. We waren ook wat ongelukkig in sommige wedstrijden, maar dat hoort bij het voetbal. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Ik denk dat er nog veel te verbeteren is in de groep en dat we weer de punten gaan pakken, daar maak ik me geen zorgen om.

Sinds dit seizoen traint DSC 2 ook mee met het eerste elftal, zo maak je DSC 1 ook van dichtbij. Wat verwacht je van DSC 1 dit seizoen?
Als je ziet wat er aan spelers is bij gekomen en welke vaste waarden er al lang spelen bij het eerste maak ik me ook daar geen zorgen om. Na het wisselen van trainer is het natuurlijk zoeken naar de perfecte wisselwerking welke misschien soms nog ontbreekt. Maar ook hier heb ik het volste vertrouwen in en ik geloof dat het eerste veel hoger zal gaan eindigen dan dat ze nu staan.

Etienne hartstikke bedankt voor je tijd en veel succes dit seizoen!

De Assist...
"De Assist" is een nieuw onderdeel voor de 'Scoren!'. In deze rubriek geven we een voorzet aan DSC-leden die bekend staan om ongeremde en vlijmscherpe reacties. Vervolgens is het de bedoeling dat het desbetreffende DSC-lid deze voorzet afmaakt. Deze maand is Ad Hooijmans van DSC 4 aan de beurt.

- Als ik Guus Hiddink was, dan …   Zou ik de eer aan mezelf houden, mijn KNVB-trainingspakkie inleveren en voortaan thuis vanaf de bank het Nederlands elftal volgen. In de media is het; ‘Hiddink’ verliest en ‘Oranje’ wint. Al denk ik wel dat het Nederlands elftal zich nog makkelijk gaat plaatsen voor 2016, met of zonder Hiddink.

- Als ik iets mocht veranderen aan DSC, dan …   Zou ik dat eigenlijk niet weten, volgens mij gaat het prima bij DSC. Er zullen natuurlijk altijd wensen zijn en er zal altijd wat te zeuren zijn, maar het bestuur en alle vrijwilligers proberen het volgens mij zo goed mogelijk te doen voor iedereen.

- Robin van Persie vind ik …   Een redelijke spits welke momenteel met een vormcrisis heeft te maken. Zoals hij 2 jaar geleden voetbalde is hij een meerwaarde voor iedere topclub. Ik vraag me wel af of hij dit niveau ooit nog zal halen. Bij het Nederlands elftal vind ik hem een beetje arrogant en ook zeker geen aanvoerder. Hij kan sowieso niet met de media omgaan. Dat bandje moet hij maar inleveren.

- De grootste eindbaas in de voetbalwereld is momenteel …   Ronaldo en Messi met iets daarachter een rijtje met o.a. Zlatan, Robben, di Maria en nog een aantal. Bij de wat oudere spelers als Pirlo, Xavi en Iniesta ziet voetbal er ook altijd zo simpel uit!

- Vroeger wilde ik altijd …   Profvoetballer of timmerman worden. Helaas is beide niet gelukt!

- Als ik momenteel 10 jaar jonger zou zijn, dan …   Zou ik 26 jaar zijn.

- DSC 5 is voor mij …  Gezelligheid en ontspanning.

- VI kijk ik wel, omdat …  Ik de mix van voetbalanalyses en amusement erg leuk vind. Uiteraard ben ik het niet altijd eens met de meningen aan tafel en vond ik VI Oranje soms irritant negatief. Als Nico Dijkshoorn aan tafel zit zap ik wel even verder.

- De Nederlandse competitie is …   Een beetje een kweekvijver voor de grote (rijke) competities in Europa. Elka jaar worden de beste 10 spelers uit de Eredivisie verkocht aan buitenlandse clubs. Dit is erg jammer en dan vooral de spelers die op de bank belanden, zoals Van Ginkel en Büttner. Daarnaast vind ik de top 6 nog wel interessant, maar voor FC Dordrecht ga je niet even lekker zitten.

- Dennis van der Loo vind ik …   Een beetje lomp. Hij mag 2 maanden niet voetballen, omdat hij geblesseerd is geraakt bij een andere sport!

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen, evenementen en zaken behandelen die volgens
DSC extra aandacht verdienen. Dit maal staan de drijvende krachten achter de vereniging centraal, ‘de vrijwilliger(s)’.

De Vrijwilliger
Zoals velen weten draait een vereniging om vrijwilligers, iedere vereniging of stichting heeft ‘handjes’ nodig om de activiteiten gedaan te krijgen. Dat is bij DSC niet anders, al jaren lang. DSC groeit gestaag in het leden aantal en dat betekent dat er meer activiteiten gedaan moeten worden om alles in goede banen te leiden. Als we de administratie er op na slaan dan zien we dat er momenteel 780 leden zijn welke zijn verdeeld over 32 teams. 25 jeugd teams waarvan 6 meisjesteams, 1 mini F groep (ca. 8 teams), 7 seniorenteams waarvan 1 dames elftal en een 7x7 recreanten team. Een behoorlijk aantal en zoals het er naar uit ziet zal dit aantal in de toekomst nog verder toenemen. Een belangrijk aspect is om er voor te zorgen dat al die teams goed begeleid dienen te worden. Trainers, leiders, grensrechters maar vergeet ook niet de mannen van het materiaal, de was vrouwen en bijvoorbeeld degene die de administratie bij houden. Allemaal dragen ze hun steentje bij om deze teams zo goed mogelijk te laten presteren.

Buiten dat moeten ook de faciliteiten om de leden zo goed mogelijk en met plezier te laten voetballen bijgehouden te worden. Er is bijvoorbeeld ook nog een hele accommodatie bij te houden. De velden, reclame borden langs de lijn, de kleedkamers, het clubhuis, om maar eens wat te noemen. DSC heeft het geluk dat ze over veel en zeer trouwe vrijwilligers beschikken. Allemaal mensen die op de een of andere manier een binding hebben met de club en die daar graag iets voor willen doen. Bijzonder is dat, want het is niet vanzelfsprekend. Bij veel verenigingen zijn er problemen om vrijwilligers te vinden of die hebben zelfs een tekort. Dat is bij DSC gelukkig niet het geval, als je ziet hoeveel mensen er bijvoorbeeld op een zaterdag klaar staan om alles in goede banen te leiden dan mogen we daar als vereniging met recht trots op zijn!

Het is en bijzonder vak, vrijwilliger zijn. Je moet het op kunnen brengen om zoiets te doen, je (kostbare) vrije tijd op te offeren om een vereniging te ondersteunen. Bij DSC lijkt het geen probleem te zijn en oogt het vaak als een grote familie. Dat bleek vorige week ook nog eens wanneer de traditionele vrijwilligersavond plaats vond in het clubhuis. Een jaarlijks terugkerende en druk bezochte feestavond welke in het teken staat van de vrijwilligers van DSC en waar ook de vrijwilliger van het jaar gekozen wordt. Voorzitter Arnold Verbeek somde daar nog eens de indrukwekkende feiten waarover DSC kan beschikken:
- 236 vrijwilligers (waarvan 27 vrouwen)
- 379 te verrichten taken
     o 118 taken binnen de jeugd
     o 38 taken binnen de senioren

Als we bovenstaand stuk eens terug lezen kun je alleen maar concluderen dat we onderdeel uitmaken van een prachtige vereniging. Een groeiende vereniging met ambitie en waar veel vrijwilligers zorgen dat alles in goed banen wordt geleidt, ieder jaar weer. Op deze plaats wil DSC, het bestuur alle vrijwilligers dan ook nogmaals hartelijk danken voor hun inzet, ieder jaar maar weer.

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen, evenementen en zaken behandelen die volgens
DSC extra aandacht verdienen. Naast het uitlichten van de vrijwilligers, vonden we het kampioenschap van de MA1 ook zeker de moeite waard om te belichten.

Geschiedenis is geschreven.
Zaterdag 22 november ’14 kan bijgeschreven worden in de rijke DSC historie. Voor het eerst is er een MA1 ingeschreven in competitie verband en die bij dit debuut meteen een kampioenschap behaald.

DSC is in ontwikkeling om het meidenvoetbal handen en voeten te geven. Streven is om meiden op te leiden voor het toekomstige dames 1 team. Als start is er een stevig begeleidingsteam samengesteld op de hoogste leeftijdscategorie van de jeugd. In augustus is deze groep gestart onder leiding van gediplomeerd trainer Frank de Weerd, die al jaren ervaring heeft in het dames voetbal. De trainingsarbeid vertaald zich al zichtbaar op het veld en heeft al snel resultaat en succes. De talentvolle meiden zijn sinds Augustus ongeslagen en spelen nog door in het bekertoernooi.

Column
Cruijffiaanse uitspraken
Door: Een Toeschouwer

Ik ben een toeschouwer die de verrichtingen van DSC op en naast het veld aanschouw. Ik kijk, luister en vorm een algemene beschouwing.

Dsc timmert aan de weg en profileert zich naar buiten met waar DSC aan werkt en waar ze naar toe willen. Visie 2020 is het doel aan de horizon.

Eind van het jaar worden steeds meer en meer prijzen verdeeld. Het is modern om aan elke gelegenheid een prijs te hangen en dit via promotie strategieën onder de aandacht te brengen. Bij voorkeur moet er ook een sponsornaam aan verbonden worden. Na de sluiting van het V&D prijzencircus worden er weer nieuwe deuren geopend. Talloze prijzen en klassementen zien we al wekelijks terugkeren; landelijk: Gillette speler van de week, regionaal: klasbak van de week, lokaal: Palmolive speler van de week… alhoewel ik die niet meer tegen kom. Op mysterieuze wijze verdwenen door het doucheputje.

Zo rond deze tijd blikt men ook altijd terug naar het afgelopen jaar. Natuurlijk moeten we daar een prijs of een award aanhangen. Terugblikprijzen zijn meestal vernoemd naar beroemdheden; Fanny Blankers-Koen, Jaap Eden. Laatst zag ik een nieuwe: de Puskás –award voor het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar. Van Persie is een genomineerde. DSC heeft in deze laatste weken voor de kerst ook een terugblikprijs: de vrijwilliger van het jaar. Uitgereikt op een Duitse bieravond met op de achtergrond kabbelend op beschaafd volume Duitse schlagermusik. Grüss Gott maar doe niet modern met ouderwetse betitelingen ga met de tijd mee. Bierfeesten zijn een hype; té strakke geruite serveersterskleding met uitpullende dienbladen. Lange tafels met brullende baarden. Opzwepende beats geremixt met oude schlagers op een volume waar je in de kantine van VV Alem nog hard moet roepen om een soepie. Tegelijkertijd hebben ze daar een soepenfestival en gratis gezellige muziek.  Afgezet tegen deze moderniteit zou DSC ook een naam moeten geven aan de vernoeming van vrijwilliger v/h jaar. Suggestie:  De Coby Brekelmans schaal. Coby was een van de eerste die uuuuuren doorbracht bij DSC en de schaal met mini-snacks introduceerde.

Dan zijn er nog prijzen die leuk bekken maar waar je eigenlijk niks aan hebt: Herbstmeister; ja und? Genomineerd zijn voor …  vul het maar in. Onlangs zag ik wel een heel bizarre. Genomineerd voor het FIFA wereld elftal; een lijst van 25 verdedigers voor uiteindelijk 4 posities. Je zou er toch niet bij willen staan en nr.25 worden. De NS publieksprijs; de voetbalmarketing werkt door naar literair Nederland. Kieft mag een jaar lang op kosten NS naar therapie reizen.

Door het prijzencircus en het awards-oerwoud is nauwelijks door te komen. Het is me te veel van het goede en het is altijd een strijd tussen Messi en Ronaldo. Op de achtergrond hoor je die Ribery sissen dat hij het niet begrijpt. Ik ook niet: het is nauwelijks bij te houden en te onderscheiden waar het nu echt om gaat: de eenvoud verdient de schoonheidsprijs.
Het 13e doelpunt van de E3 wordt even uitbundig gevierd, als het 1e, de 4e, het 8e en al die andere treffers.

Laten we in 2015 met zijn allen gaan voor het 13e doelpunt.