Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Oktober 2014

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'!

Een kwart van het seizoen zit er al op!
De verwachtingen van alle teams hebben al een eerste toets gehad. Sommigen presteren beter en ander teams vallen weer iets tegen. Er is nog tijd genoeg om te verbeteren!

Wat niet verbeteren zal tot het voorjaar zijn onze grasvelden. Daarom zullen we met veel aandacht proberen te voorkomen dat deze velden ‘kapot’gespeeld worden. Het bestuur heeft zich voorgenomen om tegen de jaarwisseling knopen door te hakken mbt de accommodatie. We zullen daar in de komende nieuwsbrieven verder op in gaan.

Accommodatie
De aanpassing van het parkeerterrein heeft al redelijk vaste vorm gekregen. We verwachten tegen het einde van het seizoen dat de werkzaamheden gaan starten. Een bevestiging van de gemeente moet nog volgen!

Sponsor in beeld
Speelgoedplaza is doeksponsor geworden. VDK Infra sponsort een nieuw tenue en trainingspakken voor C3

Lief & Leed
- Christian Broekmeulen die in de bekerwedstrijd tegen nivo Sparta een sleutelbeenbreuk opgelopen had is weer op het trainingsveld gesignaleerd. We hopen dat hij weer snel inzetbaar is.
- Onlangs overleed An Broekmeulen, jaren lang als vrijwilliger het bekende gezicht bij de entree van wedstrijden van DSC 1 en hartstochtelijk supporter. We wensen de familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
- Willie Broekmeulen onderging een hersteloperatie, we hopen dat we Willie weer snel op het sportpark zien.
- Dave Versteeg ondergaat een meniscus operatie en wensen hem een snelle terugkeer op de velden toe.
- Maikel van Heel (C2) brak zijn sleutelbeen in de wedstrijd tegen Kerkwijk C1. We Maikel een voorspoedig herstel.

Spelregelbewijs
Tweedejaars B-junioren dienen verplicht in het seizoen 2014-2015 het officiële KNVB Spelregelbewijs te halen. het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. De website www.voetbalmasterz.nl is hiervoor gelanceerd. Via deze website kunnen tweedejaars B-junioren het officiële KNVB Spelregelbewijs halen. De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij dit bewijs halen. VV DSC zal hen zoveel mogelijk informeren, instrueren en motiveren. Het behalen van het spelregelbewijs is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van spelers, vv DSC en KNVB.

Nieuw: De seizoenkaart voor de thuiswedstrijden van DSC 1 !!
Voor de trouwe supporters is er nu de seizoenkaart, uiteraard met een financieel voordeeltje voor de laatste 10 thuiswedstrijden. Te verkrijgen aan de kassa bij de eerste komende thuiswedstrijd.


Ouders langs de lijn
Hallo ouders.

Fijn dat jullie er zijn en interesse tonen voor jullie kinderen. Hoe meer publiek hoe beter. Als bestuur zijn we ons ervan bewust dat ieder ouder zijn kind net weer iets anders opvoedt dan de ander. Voetballen maakt een onderdeel uit van de leefwereld van uw kind.
Om er voor te zorgen dat het rond en op de velden allemaal prettig verloopt, hebben wij een aantal gedragsregels opgesteld. Het zou prettig zijn (voor de kinderen) als deze worden nageleefd:

- Geef blijk van belangstelling, ga dus zoveel mogelijk mee
- Wees enthousiast, stimuleer je zoon of dochter en de medespelers.
- Gebruik geen tactische kreten, want ze hebben het al moeilijk genoeg met de bal, met zichzelf en met de tegenstander.
- Laat het coachen over aan de trainer.
- Blijf altijd positief, juist bij verlies.
- Wordt niet boos, de volgende keer beter.
- De scheidsrechter doet zijn best, bemoei je niet met zijn beslissingen.
- Gun je kind het kind zijn, want het moet nog zoveel leren. De wedstrijd is al moeilijk genoeg.
- Winnen, maar ook verliezen hoort nu eenmaal bij voetbal.
- Als je kind talent heeft, wordt dat heus wel opgemerkt.
- Wil je echt met voetbal en/of kinderen bezig zijn, meld je dan bij de jeugdcommissie. Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken.

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen en/of evenementen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Dit maal willen we uw aandacht vragen voor de Wintertijd Challenge die vannacht (Zaterdag 25 Oktober) zal plaatsvinden op ons sportpark.

Wintertijd Challenge
De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. In 2014 vindt de Wintertijd Challenge plaats in de nacht van 25 op 26 oktober.

Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat (2 uur ‘s nachts) en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren.

De bootcamp zal plaatsvinden midden in de nacht op het terrein van vv DSC. Het programma ziet er als volgt uit:
o Vanaf 23.00 uur een gezellig samenzijn in de kantine van vv DSC (ipperakkeren 2 in Kerkdriel).
o Van 1.00 tot 2.00 uur zal de bootcamp plaatsvinden op het veld onder leiding van Naci Cebem (NC Fit).
o Daarna zal er in de kantine van 2.00 tot 3.00 uur een gezamenlijke afsluiting zijn.

De gehele avond zal van elke consumptie 50 cent geschonken worden aan Spieren voor Spieren.

Kom langs, doneer op onze site of doe gezellig mee! Vannacht sporten wij voor onze kleine held Levi Deckers.

Doneren kan via DEZE WEBSITE (klik op link).

In Gesprek Met
In de loop van vorig seizoen werd bekend dat Erik Meulendijk DSC ging verlaten. Een geschikte opvolger was snel gevonden in de persoon van John Laponder. Inmiddels zijn we een half jaar verder, is de voorbereiding achter de rug en is de competitie in volle gang. Genoeg onderwerpen om over te praten en dus tijd om eens ‘in gesprek te gaan met’ John Laponder, trainer van DSC 1.

John, voor velen binnen de voetbalwereld ben je al een bekend gezicht maar voor degene die je nog niet kennen. Kun je je eens voorstellen aan de vereniging?
Mijn naam is John Laponder en ik ben 43 jaar. Ik ben getrouwd met Miranda en vader van twee kinderen. Donna 15 jaar en Dylan 12 jaar. Mijn geboorteplaats is Heerewaarden waar ik nog steeds met plezier woon. In het dagelijkse leven werk ik als conciërge op het Cambium collega te Zaltbommel.

Je hebt als voetballer en inmiddels ook als trainer een mooie carrière achter de rug. Hoe zijn beide carrières verlopen?
Als voetballer ben ik op 5 jarige leeftijd begonnen bij S.V. Heerewaarden, waar ik op 15e jarige leeftijd gescout ben door F.C. Den Bosch. Vanuit twee jaar jeugd kreeg ik de kans om met de selectie mee te gaan trainen. Toenmalige coach Rinus Israël zag het wel in mij zitten en ik kon mijn  eerste contract in oktober 1989 tekenen. Bij F.C. Den Bosch heb ik 8 jaar in de selectie gespeeld en daarna overgestapt naar F.C. Eindhoven waar ik ook 10 mooie jaren heb gehad. Daarna ben ik gaan afbouwen bij hoofdklasser F.C. Lienden onder de toenmalige trainer Hans Kraay Jr.

Als trainer ben ik gestart bij F.C. Eindhoven waar ik twee jaar de D-jeugd heb getraind en aansluitend twee jaar de C-jeugd. Bij F.C. Lienden heb ik de laatste twee jaar ook de A-jeugd getraind. Na F.C. Lienden ben ik V.V. Alem gaan trainen zondag 5e klasse, daar heb ik een jaar gezeten. In dat jaar kreeg ik een mooie aanbieding bij GVV’63 zaterdag 3e klasse, waar ik 4 jaar trainer ben geweest. En nu zit ik voor het 1e jaar bij VV D.S.C. waar ik ook samen met Bas Vos en Dorus Piels de D1 train.

Iedere carrière kent hoogte- en dieptepunten. Kun je er enkele noemen, zowel als speler en als trainer?
Dieptepunt als voetballer:
-  Degradatie F.C. Den Bosch.

Hoogtepunten als voetballer:
- Bekerfinale F.C. Den Bosch - Feyenoord (0-1);
- Promotie naar de Eredivisie.

Dieptepunt tevens hoogtepunt als trainer:
- Behoudt van de 2e klasse met GVV’63. Dit is een dieptepunt omdat we dit met een veldslag hebben moeten beëindigen en met politiebegeleiding naar huis zijn gegaan. Het feest begon pas 2 uur na de wedstrijd, omdat er zoveel was gebeurd waar GVV’63 absoluut onschuldig aan was.

Hoogtepunt als trainer:
- Het behalen van het kampioenschap met GVV’63 in de 3e klasse in mijn derde trainersjaar. Ook de behaalde periodes in mijn eerste- en tweede jaar mogen we niet vergeten.

In de loop van vorig seizoen werd bekend dat je DSC ging trainen, wat waren uiteindelijk de beweegredenen om voor onze vereniging te kiezen?
Ik ben van mening dat VV D.S.C. een stapje hoger kan gaan voetballen en gezien de goede jeugdopleiding en het beleid binnen VV D.S.C. liggen er veel toekomstmogelijkheden om deze stap echt te kunnen maken. De gesprekken met de technische commissie waren zeer positief. Ook komen er veel supporters bij de uit- en thuiswedstrijden kijken, daaraan kun je zien dat de club VV D.S.C. leeft en iedereen er vertrouwen in heeft.

Je bent naar DSC gekomen en hebt je assistent Marien van Tussenbroek meegenomen. Al jaren zijn jullie een trainers duo. Hoe belangrijk is Marien voor je als assistent en wat is de rol verdeling tussen jullie?
Marien van Tussenbroek heeft een belangrijke rol, omdat Marien meer tussen de groep in staat en brandjes kan blussen waar het nodig is zonder dat ik er tussen hoef te komen. Spelers kunnen altijd bij hem terecht voor zowel positieve- als negatieve berichten. Een speler zal ook sneller naar een assistent-trainer toe gaan dan naar de hoofdtrainer. Marien van Tussenbroek is ook een vertrouwenspersoon voor de spelers. De rolverdeling is dat Marien van Tussenbroek mij assisteert met de trainingen samen met Jurgen van der Kammen (trainer van het 2e elftal). Met wedstrijden analyseert Marien van Tussenbroek altijd de tegenstander, waar we in de rust of verder in de wedstrijd kunnen kijken waar de zwakke punten van onze tegenstander liggen. Ook voor de terugwedstrijd is dit zeker van belang, dan weten we hoe onze tegenstander speelt.

Als je kijkt naar de selectie dan is die nagenoeg in tact gebleven ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn zelfs enkele bruikbare versterkingen bijgekomen. Wat vind je van de kwaliteit van de selectie en hoe kun je die vergelijken met voorgaande selecties die je getraind hebt?
Ik denk dat we met deze selectie van VV D.S.C. met de bovenste plaatsen in de 3e klasse mee kunnen doen. De selectie is breder ten opzichte van vorig seizoen, hierdoor kunnen we eventuele blessures / schorsingen beter opvangen mits dit binnen de perken blijft. Als ik deze selectie ga vergelijken met andere selecties die ik getraind heb, denk ik dat zowel technisch als tactisch veel kwaliteiten aanwezig zijn alleen op mentaal gebied moeten we nog sterker worden ten opzichte van andere teams. We moeten blijven werken aan teambuilding.

In juli zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gestart en inmiddels zijn er al de nodige wedstrijden gespeeld. Een goed moment om eens terug te kijken, hoe vind je het tot nu toe gaan?
We hebben een goede voorbereiding achter de rug, waar we wisselende resultaten hebben behaald. De 1e en 2e selectie trainen nu gezamenlijk. Ik vind dat je dat terug kunt zien aan beide elftallen: er wordt hard en met veel plezier samen getraind. Ook de onderlinge samenwerking met de gehele technische- en medische staf verloopt prima. De resultaten van de 1e selectie zijn tot nu toe wisselend, daar tegenover staat wel dat het 2e elftal goede resultaten haalt.

Op het moment van schrijven heeft het eerste elftal 5 punten uit 5 wedstrijden. Een wisselende start dus met winst en verlies. Heb je hier een verklaring voor?
Klopt, de verklaring is dat we vier basisspelers van vorig jaar moeten missen en dat we nieuwe spelers moeten inpassen en dat de spelersgroep ook nog aan mij en Marien van Tussenbroek moeten wennen, omdat wij op een andere manier trainen / werken dan dat Erik Meulendijk dat deed de afgelopen jaren. Ook voor ons is het wennen aan de spelersgroep, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we de komende weken de benodigde punten gaan behalen zodat we weer naar boven kunnen kijken op de ranglijst.

Op termijn wil DSC zich een stabiele tweede klasser kunnen noemen. Hoe kijk jij daar tegenaan en is dat realistisch als je kijkt naar de doelstellingen voor komend seizoen?
Als we deze groep bij elkaar kunnen houden zullen we eerst een stap moeten maken naar de 2e klasse. In de 2e klasse denk ik dat we mee kunnen voetballen op technisch- en tactisch gebied. Als V.V. DSC een stabiele 2e klasse wil worden, zullen we ook de opleiding in de gaten moeten houden om te kunnen kijken welke spelers er door komen naar de selectie zodat we veel spelers uit Kerkdriel en omgeving in de selectie houden.

De laatste seizoenen zag en merkte je dat de eenheid tussen het eerste en het tweede elftal minder werd. Er werd apart getraind en er was weinig binding tussen de teams. Vanaf dit seizoen is dat compleet anders. Wat vind je van deze verandering en kun je uitleggen wat de motivatie hierachter is?
Deze verandering vind ik goed, deze hebben we zelf toegepast omdat we dit bij GVV’63 ook gedaan hebben en wij zeer positieve reacties hebben mogen ontvangen en ook aan de resultaten was dit goed te zien, dat dit een goede manier van werken is. We zijn zowel met GVV’63, 1 en 2 gepromoveerd naar de 2e klasse. Mijn verwachting is dat we dit met V.V. D.S.C. ook kunnen bewerkstelligen. Voor de sfeer binnen de club is het ook belangrijk dat de selectie een eenheid vormt.

Iedereen weet dat de jeugd binnen DSC een zeer grote rol speelt en daar wordt vanuit diverse partijen veel aandacht aan geschonken. Hoe vind je dat daar binnen DSC mee om wordt gegaan?
Afgelopen jaren zijn er flinke stappen gezet in de jeugdopleiding (dit weet ik omdat onze zoon ook al 4 jaar in de opleiding zit). Mijn idee is dat ze bij V.V. D.S.C. goed bezig zijn en de ingeslagen weg moeten blijven volgen, dan komen er wel talenten aan voor de selectie.

Ben jij als hoofdtrainer ook bezig met de ontwikkelingen binnen de jeugdafdeling of ligt jouw focus enkel op de senioren?
Ook ben ik trainer van de D1, die op dit moment hoofdklasse spelen. De ontwikkelingen van de jongens van dit team zie ik van dichtbij en van de andere spelers heb ik contact met Lenard Weber (onderbouw). Als er talenten bij de bovenbouw rondlopen, word ik ingelicht door Jan Burg.

Het hoofdtrainerschap neemt uiteraard veel tijd in beslag. Heb je buiten het voetbal nog tijd voor andere hobby`s, zo ja waar houdt je je graag mee bezig?
Gelukkig is de hele familie voetbalgek en als we een keertje vrij zijn gaan we leuke activiteiten doen met de familie zoals uit eten / vakantie / familiebezoek / op stap gaan. Ik ben graag onder de mensen en ik houd van gezelligheid. Ook wandel ik graag met mijn vrouw in de Uiterwaarden en als het uitkomt samen met onze dochter naar het paardrijden.

Tot slot, heb je nog tips voor onze jeugdleden die dromen om later ook in het eerste elftal te spelen?
Zorg dat je altijd plezier hebt in wat je doet en dat je veel voetbaluren maakt met een goede inzet.

John, hartstikke bedankt voor je tijd en veel succes komend seizoen!

Sponsor in Beeld
Leeuwesteijn Brandveiligheid
Dit jaar hebben wij een nieuwe sponsor mogen verwelkomen: Leeuwesteijn Brandveiligheid. Leeuwensteijn sponsort o.a. een E-team. Tijd om deze sponsor dus eens in aan het woord te laten in de rubriek ‘Sponsor in Beeld’.

Voor diegene die het nog niet weten, wat doet Leeuwesteijn Brandveiligheid precies?
Leeuwesteijn Brandveiligheid is een deskundig adviesbureau op het gebied van brandveiligheid voor zowel bestaande gebouwen als nieuwe gebouwen. Wij helpen gebouweigenaren, architecten, aannemers, overheid e.d, ten aanzien van de invulling van de brandveiligheidseisen. Zo werken we aan nieuwe ontwerpen en voeren we inspecties uit in bestaande gebouwen. Ons werkgebied is Nederland omdat we gebonden zijn aan landelijke regelgeving. Daarnaast verkopen wij artikelen op het gebied van brandpreventie via www.brandpreventieplein.nl

Kun je aangeven wat je beweegredenen om DSC te ondersteunen?
DSC is een mooie club. Mijn drie zonen voetballen bij DSC en het is mooi om iets extra’s voor deze club te doen. Lokale steun vind ik beter en leuker om te doen omdat je dan ook  ziet waar de behoeftes precies liggen en wat er eigenlijk mee gebeurd.

Wat zijn je verwachtingen voor DSC op lange termijn?
Ikzelf denk dat DSC uit het jasje gaat groeien gelet op het toenemende aantal jeugdleden en op een andere locatie een mooi complex krijgt.

Leeuwesteijn Brandveiligheid hartstikke bedankt voor jullie steun!

Column
Cruijffiaanse uitspraken
Door: Een Toeschouwer

Ik ben een toeschouwer die de verrichtingen van DSC op en naast het veld aanschouw. Ik kijk, luister en vorm een algemene beschouwing.

Dsc timmert aan de weg en profileert zich naar buiten met waar DSC aan werkt en waar ze naar toe willen. Visie 2020 is het doel aan de horizon.

Cruijff is in Nederland ook beroemd geworden vanwege zijn uitspraken, meestal oneliners die het midden houden tussen een briljant inzicht en een open deur: “Om op het juiste moment aan te komen moet je op tijd vertrekken”.

Voetbal is de juiste keuzes maken. Vooral vooraf is dat verdomde moeilijk. Je kunt altijd een inschatting maken waar je verwachtingen op afstemt. Verwachtingen van jezelf en niet onbelangrijk verwachtingen van je contractgever. Doelstellingen zijn altijd utopisch, opgeschreven in de tuin op het zuiden met een heerlijk verwarmend lentezonnetje dat over de dijk dalende is. Onder het genot van een halfzoet rood wijntje een beetje wegmijmerend worden in volzinnen de ambities omschreven met mooie woorden. En nu op zoek naar een enthousiasteling.
Hiddink heeft het W.K. gevolgd en heeft gezien dat deze groep leergierig was. Ambitieus en gemotiveerd tot op het bot; ze gingen door het vuur en streden voor van Gaal en vaderland: alles voor het resultaat. Van Gaal was even bovenaards met gelukkig uitgevallen wissels. De teamspirit camoufleerde de gebreken en de beperkte voetbalvaardigheden van het grootste gedeelte van de selectie.

Op een van de zwoele zomeravonden tijdens een motorritje over de Achterhoekse dijken heeft Hiddink de beslissing genomen en koos er voor nog 1 maal zijn trucje te willen doen. Zijn carrière  afsluiten met een Europese titel in 2016, eindelijk Episch en genoemd worden in 1 adem met “de Generaal”.

Amper 3 maanden verder is het zonnetje verdwenen en dreigen donkere herfstwolken over te trekken. Het is absoluut geen motorweer. De goedlachse oom, een man van de wereld, de man met succesvolle verhalen, de man van de arm om je schouder is de weg kwijt. Tom Tom zal hem dit keer niet helpen, Jack, Jack de entertainer gaat hem zelfs kritische vragen stellen, ook Jack leert bij. Ronald, Ronald pleit voor verjonging en helpt zijn broer in het (motor) zadel. Johan, Johan is genadeloos en bespeelt handig de publieke opinie, alles voor de kijkcijfers.
Als je in de ogen kijkt van Hiddink zie je een kat in het nauw die verwarrende bokkesprongen maakt.  Deze Guus Geluk heeft een metamorfose ondergaan en is de Guus Flater van de lage landen geworden. Guus heeft zich vergist en maakt onhandige uitspraken in de media.

Is er een parallel te trekken met Laponder?

Van Gaal is ook zwak begonnen aan de premier League maar het najaarszonnetje begint weer lichtelijk te schijnen. In zijn achtertuin in Manchester overpeinst Louis nippend aan een glaasje halfzoete wijn een uitspraak van zijn ‘grote vriend’: Tactiek is niet je man uitschakelen of zo. Nee, het is weten waar je mee bezig bent.

Voetbalhumor
In de rubriek Voetbalhumor worden anekdotes, moppen of strips geplaatst. Dit is die typische droge voetbalhumor die iedereen waarschijnlijk wel herkent uit de kleedkamer. Deze maand enkele leuke en opmerkelijke quotes uit de voetbalwereld. Soms filosofisch, soms hilarisch en soms ronduit dom.

- “Ik beschouw mezelf als een winnaar. Ik wil altijd vooruit. Dat is moeilijk, weet ik. Niets is gemakkelijk in het leven. Als dat wel zo was zouden we niet huilend geboren worden.”
Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo blijkt ook een filosofische kant te hebben

- “Misschien komt Barcelona met acht man naar München. Dan hebben we nog een kans.”
Mark van Bommel in zijn Bayern München tijd na de 4-0 oorwassing in de Champions League tegen Barcelona

- “Litmanen is de meest onfortuinlijke persoon die ik ooit ben tegengekomen in het voetbal. Toen ik me voor het eerst meldde bij de bond stond ik naast de directeur van Malmö. Die opende een blikje cola en het lipje schoot in het oog van Jari.”
Roy Hodgons maakt de veelal geblesseerde Litmanen mee als bondscoach van Finland

- “In de eerste helft liepen we met zeven á acht schijndoden rond.”
VVV-coach Andre Wetzel was niet te spreken over de prestatie van zijn team tegen Heerenveen

- “Ik ben weer trainer geworden, omdat ik van mijn vrouw niet meer in de tuin mag werken. Ik weet het verschil niet tussen een roos en een bloemkool.”
Ex-FC Twente trainer Hans Meyer

- “Scheids, mag jij ook een kaart geven over wat ik denk?” “Nee.” “Mooi, want ik denk dat je een ongelooflijke l*l bent.”
DSC leider Marien van Tussenbroek in zijn Heerewaarden periode