Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

September 2014

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'!

Bestuurlijk nieuws
De kop is er af!
De eerste wedstrijden zijn inmiddels gespeeld en de contouren van wat de mogelijkheden van de teams zijn worden langzaam zichtbaar.

We wensen iedereen een heel fijn seizoen toe !

Op bestuurlijk nivo hebben we eindelijk de 9e zetel in kunnen vullen. Het penningmeesterschap zal bekleed gaan worden door Martijn van Wessel. Het bestuur is zeer blij dat Martijn deze functie aanvaard heeft. We hopen in samen werking met elkaar de goede stappen naar de toekomst te zetten. Martijn zal zich in de volgende 'Scoren!' nader voorstellen. Met het aantreden van Martijn zal ook een financiële commissie worden opgezet ter aanvulling en ondersteuning van de penningmeester. Op de bezetting en het werking van de financiële commissie zullen we in de volgende Nieuwsbrief in gaan.

Accommodatie
De natuurgrasvelden worden door de groei van onze vereniging weer fors belast. Nu is het nog mooi weer maar als het slechtweer rooster ingezet moet worden moet iedereen toch even inschikken. Volg de instructies van de terreinmeesters gewoon op en ga daar niet over zeuren. Heb je er problemen mee neem dan contact op met het bestuur!

Het dak van de units was in zeer slechte staat en is door een sponsor geheel vernieuwd.
In bijna alle kleedkamers is LED-verlichting aangebracht, hiermee verbruiken we ook weer minder energie, ze werken sneller dan de tl-verlichting en ze zijn minder storingsgevoelig in vochtige ruimtes. In de kleedkamers waar nog geen LED-verlichting hangt kunnen we de oude tl’s “opmaken”.
Op de groenstrook tussen het hoofdveld ,het 2e veld en het kleine kunstgras hebben we een mooi nieuw tegelpad aangelegd. Zodat we in de herfst- en wintermaanden droge voeten houden.
Ook op het tweede veld is begonnen met het hangen van reclameborden. We willen Richard van As en Ad van Heesch bedanken voor hun werkzaamheden daaraan.

De loterij in de DSC week werd in het kader van het herstel van de tribune gehouden. Het uitvoeringsplan wordt nu gemaakt.

Sponsor in beeld
We bedanken:
# Familie Hooijmans voor de mooie afsluiting bij hen thuis voor alle jeugdcoördinatoren.
# Cyclon Biks Care voor de 50 bidons.
# De firma Vos die de bestrating hebben uitgevoerd langs veld 2.
# De firma Bruijgom voor het grondwerk bij veld 2.
# BAM voor hun sponsoring voortvloeiend uit de opdracht van de LED veldverlichting.
# Slagerij Gijs Sars, Duldalf en Jupiler voor hun bijdrage aan de uiterst geslaagde BBQ van de selectie.
# Jeroen Verhoecks Groente en Fruitspecialist die toegetreden is tot de Businessclub.
# Sportshop Jan van Diessen die  het tenue voor de Pupillen van de Week in dit seizoen beschikbaar stelt en ook nog 8-tal keepers overalls.
# Notaris Drijver voor het passeren van de oprichtingsakte van de Stichting club van 100 en Vissers advocatuur voor de begeleiding bij het opstellen daar van.
# VDK die een teneu en trainingspakken voor C3 sponsort.
# Kapsalon Yvonne Verlouw die tassen voor me2 sponsort.
Sponsor Hooijmans Compost vierde onlangs haar 25 jarig bestaan. We wensen ze nog vele succesvolle jaren.

Online Identity feliciteren we met hun nieuwe kantoor. 

Een prachtige outfit voor alle leiders en trainers!
Tijdens de kick-off voor de Jeugd en Senioren is een kledingpakket uitgereikt geheel geschonken door ErgoDiect, Slagerij Gijs Sars en een anonieme sponsor. De uitstraling van de vereniging is hierdoor sterk verbeterd. We willen de sponsoren nu al bedanken maar gaan dit ook officieel nog doen oa met een groepsfoto. Enkele zaken moeten nog bijbesteld worden voordat we de foto kunnen plannen. We zullen in de Nieuwsbrief en op de website aangeven.

Lief & Leed
Sponsor Michel en Gerda Wijgergangs vierden eind augustus hun 25-jarig huwelijksfeest, wij willen hen daar nogmaals van harte mee feliciteren en wensen hen nog veel gelukkige jaren.
Jack Kros zag Abraham en wij wensen hem nog vele jaren erbij.

Niek Nendels en Willeke werden onlangs de trotse ouders van hun 2e dochter genaamd Lize.
Ook Wim en Anita van Hezik werden de trotse ouders van hun 3e zoon met de naam Roy
We wensen jullie heel veel geluk met de gezinuitbreiding.

Willie Broekmeulen heeft een tweetal forse operaties achter de rug.


Sanne Vos was onlangs Pupil van de Week en lijkt weer volledig hersteld en topfit om lekker te voetballen. Het was fijn haar zo te zien. Dat geld ook voor Theo Vogel die na een lang revalidatieproces weer langs de lijn als supporter aanwezig is.

We wensen Christian Broekmeulen een voorspoedig herstel van de in de bekerwedstrijd tegen Nivo Sparta opgelopen sleutelbeenbreuk en daarop volgende operatie.

Vrijwilliger in beeld
Wij bedanken:
# Johan Teulings en Geran vogel voor hun inzet voor het herstel van de dakbedekking en plafondschades.
# Raymond Leerintveld voor het herstel en vervanging van armaturen in de kleedkamers die hij samen met Siebert van Hooft gemonteerd heeft.
# Erik Glorius voor het helpen bij het ophangen van reclamedoeken en het herstellen van de ballenvanger en geleide hekken bij het 2e veld.
# Antonio van Goor voor het leveren van hekwerk voor het bevestigen van reclameborden bij het 2e veld.
# Gijs van Hemert voor het prachtig schilderen van de tafel in de hoofdbestuurskamer.

Voor het bestraten van het tegelpad tussen het eerste en tweede veld willen we de volgende mensen bedanken voor hun bijdrage ; Tonny van den Bosch, Henk de Weerd, Chris Hooijmans, Jos Essing en Johan Teulings en Siebert, Jack Kros, van Boels Verhuur den Bosch, Gerard Rovers voor het uitlenen van de rolsteiger, Cor de Leeuw van Automobielbedrijf Kerkdriel voor het doorgang verlenen voor de  aan- en afvoer van zand en klei over zijn erf.

Kick off Jeugd seizoen 2014-2015
Op 23 augustus tijdens de jaarlijkse kick off zijn er zo’n 362 jeugdleden en 88 jeugdleiders / trainers op de foto gezet. Wij danken de organisatie Henri Ijsveld, Maurice Meesters, Bjorn Maassen, Raymond Leerintveld, Wim Steenbekkers en Lenard Weber hiervoor.

Kick off Senioren seizoen 2014-2015
De kick-off voor senioren is voor de 2e maal op rij georganiseerd op 12 september jl. Op deze avond zijn de teamfoto’s gemaakt van de selectie, VR1 en het 3e team. Helaas waren de anderen teams niet compleet en kan er dus geen update gemaakt worden voor de foto op de website. Op ludieke wijze hebben we deze avond ingevuld met een sessie van DSC-International met ‘voetbal aan tafel’. Gastheer Ton Burg bleek een waardig vervanger van Wilfred Genee, maar zoals Ton zelf al aangaf: “zoals Wilfred is er natuurlijk geen een”. Met vertegenwoordigers van alle seniorenteams is er een teruggekeken op afgelopen seizoen en vooruit gekeken naar seizoen 2014-2015.

Met heerlijk verzorgde hapjes en drankjes is er een leuke avond van gemaakt. Als organisatie van deze avond kijken we terug op een leuk evenement waar we graag een club traditie van maken. Natuurlijk bedanken we de mensen die hieraan hebben bijgedragen door hun aanwezigheid en in het bijzonder Harald voor het maken van de foto’s, Ton voor het entertainment programma en Thijs en Martine voor de hapjes en de drankjes.

Spelregelbewijs
Tweedejaars B-junioren dienen verplicht in het seizoen 2014-2015 het officiële KNVB Spelregelbewijs te halen. het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. De website www.voetbalmasterz.nl is hiervoor gelanceerd. Via deze website kunnen tweedejaars B-junioren het officiële KNVB Spelregelbewijs halen. De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij dit bewijs halen. VV DSC zal hen zoveel mogelijk informeren, instrueren en motiveren. Het behalen van het spelregelbewijs is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van spelers, vv DSC en KNVB.

Verloren of vergeten?
Bij DSC blijven na elk seizoen vele kledingstukken, allerlei schoisel etc achter. Soms komt iemand nog wel eens informeren of er wat gevonden is maar het lijkt wel alsof het niet meer uit maakt. DSC lijkt soms wel op een kleding pakhuis !

We bieden iedereen nog de gelegenheid om tot en met zondag 12 oktober spullen te komen ophalen.
Daarna geven we de goede spullen weg aan een goed doel en de zaken die daar niet voor in aanmerking komen gaan helaas de vuilnisbak in, dus check snel of je niet iets kwijt of vergeten bent, nu heb je de kans nog!

Nieuw: De seizoenkaart voor de thuiswedstrijden van DSC 1!
Voor de trouwe supporters is er nu de seizoenkaart, uiteraard met een financieel voordeeltje voor de laatste 10 thuiswedstrijden. Te verkrijgen aan de kassa bij de eerste komende thuiswedstrijd.

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen, evenementen en zaken behandelen die volgens
DSC extra aandacht verdienen. Deze keer een diepere kijk op een belangrijk medium binnen de
vereniging, de website.

Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving en is al vele jaren een bekend communicatiemiddel waarmee relatief eenvoudig een groot publiek benaderd kan worden. Grote organisaties, nieuwszenders, sporters, allemaal hebben ze een eigen website waarmee ze relevante informatie verspreiden.

Ook professionele sportclubs en amateurclubs maken steeds meer gebruik van een website om hun achterban en leden op de hoogte te houden van allerlei ontwikkelingen die spelen binnen een vereniging. Dat geldt ook voor onze vereniging, de website is voor DSC de laatste jaren een steeds belangrijker communicatiemiddel geworden waar in principe alle informatie te vinden is die op DSC van toepassing is. Op de website wordt verschillende soorten informatie aangeboden, een daarvan is de statische informatie. Dit is informatie die slechts sporadisch veranderd (bijvoorbeeld aan het begin ieder seizoen) zoals club gegevens, hoe lid te worden, sponsor informatie, contact en route etc.

Naast de statische informatie is er ook dynamische informatie en daar draait de website toch vooral om. Informatie welke met regelmaat wordt bijgewerkt en nieuw wordt gepubliceerd op de website. Voorbeelden van deze informatie die gepubliceerd wordt op de website zijn nieuwsberichten om leden te informeren over activiteiten en evenementen die komen gaan, informatie over het wel of niet doorgaan van trainingen, speciale prestaties van leden etc. Maar hierbij kan ook gedacht worden aan het fotoboek, verslagen van wedstrijden, het wedstrijdprogramma en de uitslagen.

Een website blijft niet automatisch ‘in de lucht’ en ook de informatie wordt er niet automatisch opgezet. Achter het ‘draaiende’ houden van de website schuilt dus ook het nodige werk. Een van deze taken is voor de webmaster, hij zorgt ervoor dat de website technisch blijft draaien, dat er aanpassingen worden gedaan aan de menu structuur als dat nodig is, dat er koppelingen zijn met de social media, kortom hij zorgt voor de ontwikkeling en het onderhoud van de website.

Een ander persoon die een belangrijke taak heeft is de webredacteur. Het is onder andere de taak van een webredacteur om de content (mogelijke nieuwsitems, foto`s etc.) die wordt aangeleverd op een gestructureerde en correcte manier op de website te publiceren. De webredactie zorgt er dus voor dat de website up-to-date blijft en continue wordt voorzien van nieuwe en waardevolle informatie zodat de website voor de bezoekers duidelijk en informatief blijft.

Naast de content die wordt aangeleverd zijn er ook terugkerende rubrieken opgesteld zoals ‘DSC 50 jaar’, ‘Medisch Gezien’, ‘Programmaboekje DSC 1’ en Pupil van de Week. Interessant om te melden is dat ieder nieuwsitem dat gepubliceerd wordt op de website direct wordt geplaatst op de Social Media zoals Facebook en Twitter. Op die manier wordt er dus een nog groter publiek bereikt en blijven geïnteresseerden gemakkelijk op de hoogte door middel van hun mobiele telefoon of tablet.
Naast bovengenoemde functies is er nog een belangrijke groep mensen die de website tot een succes maken, namelijk de leden zelf. Het aanleveren van relevante informatie maakt de website levendig en kan er voor zorgen dat het (foto) verslag van je team of bijvoorbeeld het verhaal van de speler die gescout wordt gedeeld kan worden met de hele vereniging.
Heb je dus een interessant artikel of relevante informatie waarvan je denkt, dat is leuk om te delen en kan op de website geplaatst worden. Geef het door via webredactie@vvdsc.nl. Foto`s van je team die tijdens wedstrijden gemaakt zijn kunnen ook via deze weg aangeleverd worden en zullen dan in het fotoboek geplaatst worden.

Heb je een technische vraag of suggestie omtrent de website dan kan er contact opgenomen worden met webmaster@vvdsc.nl.

Tot slot enkel leuke feitjes en weetjes:
- Gemiddeld aantal bezoeken per week: 3500 - 4000.
- In de feestweek is er een piek geweest van 4600 bezoekers.
- In de zomermaanden was er een dip in de bezoeken, met als uitschieter de week van de drielse kermis, toen waren er maar 1000 bezoeken.
- Gemiddeld bekijken bezoekers 4 pagina's tijdens hun bezoek.
- Een gemiddeld bezoek aan de website duurt 2:33 min.
- Afgelopen maand bezocht 45% de website via een laptop / pc, 35% via een mobiele telefoon en 20% via een tablet.
- De meeste bezoeken van een mobiel / tablet komen van een iPhone en iPad, zij zijn goed voor 62% van die bezoeken.
- 50% van de bezoekers komt op de website via Google. 32% toetst gelijk in hun browser de website in, en de rest komt via onze social media kanalen op de website.
- In de top 10 van zoekwoorden vanuit Google komt bijna overal DSC terug. 2 opvallende zoekopdrachten uit de top 10 zijn 'Jurgen van Herwaarden' en 'Frank de Weerd Kerkdriel'.

Zie ook:
www.vvdsc.nl
www.twitter.com/vvdsc
www.facebook.com/vvDSC

Even Voorstellen
Aan het begin van het nieuwe seizoen zijn er enkele nieuwe gezichten toegevoegd aan de selectie van DSC. Één daar van is Kevin Broekmeulen, geboren en getogen in Alem. De rappe buitenspeler kent een goede seizoenstart en drukte meteen zijn stempel in de tweede competitiewedstrijd en maakte 2 goals. Tijd voor 'Scoren!' om Kevin voor te stellen aan de rest van de vereniging.

Hoi Kevin, je bent een nieuw gezicht bij DSC. Stel je eens even kort voor.
Zoals genoemd is mijn naam Kevin Broekmeulen en ik ben 23 jaar oud. Ik woon in Alem met mijn ouders, die beiden 57 jaar zijn. Ik ben op het moment van typen in afwachting van de examencommissie of ik geslaagd ben voor mijn studie MBO Sport en bewegen.

Voor je bij DSC kwam heb je al bij andere clubs gespeeld. Vertel ons eens meer over je carrièreverloop.
Vanaf dat ik 5 jaar was, ben ik lid van v.v. Alem. Enkel een uitstapje op 9 jarige leeftijd naar FC Den Bosch voor welgeteld 1 middag heeft mijn Alem periode doorbroken tot 5 jaar geleden. In de zomer van 2009 koos ik er voor om op redelijk jonge leeftijd  (18) te gaan voor een plek in het 1e elftal van Nivo Sparta. Ik heb hier echter maar een half jaar gevoetbald door 2 belangrijke redenen:  1 was dat ik naar mijn mening te weinig aan spelen toe kwam in het 1e elftal en de 2e reden is een meer praktische, namelijk dat ik kon gaan werken op zaterdag. In de winterstop van dat seizoen ben ik teruggegaan naar mijn dorpsclubje v.v. Alem. Daar heb ik daarna 2,5 jaar gevoetbald tot 2 jaar geleden. In die seizoenen ging het maken van een doelpunt mij best redelijk af met 24 en 39 doelpunten in die twee seizoenen. Zoals gezegd ging ik twee jaar geleden dus weer weg bij v.v. Alem en weer naar de club Nivo Sparta. In mijn optiek was ik in die 2,5 jaar redelijk wat ontwikkeld en daarom vond ik het de moeite waard nogmaals de uitdaging in Zaltbommel aan te gaan. Dit keer met meer succes. Het 1e seizoen bij Nivo Sparta in deze periode begon voor mij echter weer moeizaam,  Ik hield meer de bank warm als dat ik aan spelen toe kwam, maar door tegenvallende prestaties van het team kreeg ik in wedstrijd 8 of 9 een basisplek. Die heb ik eigenlijk daarna niet meer weggegeven. Jammer genoeg zijn wij echter 2 jaar op rij gedegradeerd dus kan ik niet bepaald spreken van een succesvolle periode, maar persoonlijk denk ik dat ik daar sprongen heb gemaakt in mijn ontwikkeling. Deze zomer had ik voor mijzelf al besloten dat ik Nivo Sparta achter mij zou laten en op zoek zou gaan naar een nieuwe sportieve uitdaging. Na met meerdere clubs gesproken te hebben leek mij DSC de beste club om mijn voetballoopbaan voort te zetten, dit omdat het kort bij huis is, ik de jongens vrijwel allemaal ken, maar vooral omdat ik veel vertrouwen heb in dit team, deze club en de coach.

Wat zijn enkele hoogtepunten geweest in je spelers carrière tot nu toe?
Mijn hoogtepunten tot dusver zijn redelijk eenvoudig op te noemen. Dat ik op 9-jarige leeftijd gescout werd voor FC Den Bosch is natuurlijk altijd iets moois, wat je nooit meer vergeet. Maar misschien nog wel mooier vond ik het moment dat ik Alem voor het eerst na 12 jaar doormiddel van een vrije trap in de 88e minuut naar de nacompetitie schoot. De ontlading binnen het team, de staf en de supporters was enorm. Ook was voor mij persoonlijk het jaar van de 39 doelpunten een hoogtepunt.

Je bent zelf pas een korte tijd aanwezig bij DSC. Wat zijn je eerste indrukken?
Ik kende DSC natuurlijk al wel, maar als je er nu zelf deel van uitmaakt vallen toch andere zaken je op. Vooral de filosofie om veel aandacht te leggen op de jeugd valt mij op. Bij veel andere clubs gebeurd dit natuurlijk ook, maar zoals het hier gebeurd zie je niet vaak. Ook valt mij de grote hoeveelheid mensen op die DSC een warm hart toe dragen. Dit kan zijn door vrijwilliger te zijn binnen de club, bij de staf of bestuur te horen, maar ook door zondags het 1e elftal te komen supporteren. Ik kan vanuit eigen persoon zeggen dat dit echt belangrijk is om prestaties te leveren, dus blijf dit vooral doen!

Wat zijn je sterke punten als voetballer?
Ik kan wel zeggen dat mijn snelheid mijn grootste wapen is, hier probeer ik dan ook optimaal gebruik van te maken tijdens een wedstrijd. Ik denk ook dat mijn conditie bovengemiddeld is en je zult mij daarom niet snel zien verzaken.

En waar liggen nog verbeterpunten?
De verbeterpunten die ik nu opnoem zijn eigenlijk dezelfde die ik de afgelopen 5 jaar heb geprobeerd te verbeteren. Koppen is nog steeds een struikelblok voor me en fysiek zou het allemaal wel wat sterker mogen.

Je hebt meteen een duidelijk signaal afgegeven door twee goals te maken in de tweede competitiewedstrijd bij de 1-4 winst tegen OSC’45. Wat verwacht je van jezelf dit seizoen?
Die wedstrijd was een mooi voorbeeld van hoe dit seizoen er uit zou moeten zien. 1e helft liep het nog niet zoals wij graag als team wilden dat het ging, echter bleven we allemaal kei hard werken. Dit betaalde zich uit bij het 1e doelpunt vlak voor rust. Dat we daarna als team met alle koppen dezelfde kant op de kleedkamer uitkwamen was een voorbode voor de snelle 0-2. Toen kwamen we in een mindere fase waar de welbekende “12e man” ons mee doorheen heeft geslagen. Op momenten dat het minder gaat is aanmoediging vanaf de kanten erg welkom, dat kan je helpen over het dode punt te komen en als team weer aan het voetballen te komen. Wat ik van mezelf verwacht dit seizoen is om zo stabiel mogelijk te blijven. Je wordt geen kampioen door de ene week een 9 te scoren en de week daarna een 4. Iedere week een 6  met bepaalde spelers die een uitschieter hebben naar een 8 haal je meer punten over een heel seizoen gezien.

Ondanks het vertrek van een van de sterkhouders van vorig jaar, Sjors Maas, en coach Erik Meulendijk, welke een succesvolle periode heeft gehad bij DSC, lijkt de DSC-selectie er niet op achteruit te zijn gegaan. Dit mede door enkele goede versterkingen, waar jij er een van bent. Wat verwacht je van DSC 1 dit seizoen?
De coach heeft het denk ik al een paar keer heel goed verwoord toen hij zei dat we zo lang mogelijk mee moesten blijven doen om het kampioenschap. Het moet geen verplichting worden om kampioen te worden, maar je moet er zeker niet voor weg lopen. Zoals de afgelopen seizoenen is gebleken klopt DSC tegen de poort van de 2e klasse aan, maar wordt tot dusver telkens net niet toegelaten. Het is een uitdaging om dat dit jaar wel te bewerkstelligen.

Buiten je passie voor het voetbal, zijn er nog andere zaken die je graag doet in je vrije tijd?
Ik ben graag onder vrienden en doe daar leuke dingen mee. Ook heb ik een vriendin waar ik natuurlijk veel tijd mee doorbreng.

Kevin hartstikke bedankt voor je tijd en veel succes dit seizoen!

Voetbalhumor
In de rubriek Voetbalhumor worden anekdotes, grappige feitjes, moppen of strips geplaatst. Dit is die typische droge voetbalhumor die iedereen waarschijnlijk wel herkent uit de kleedkamer. Deze maand een aantal interessante voetbalfeitjes om in de kroeg te vertellen. Behalve tegen Robert de Lang, want die weet het waarschijnlijk al.

Grootste controle over een voetbal
Ricardinho Neves uit Brazilië jongleerde met een voetbal gedurende 19 uur 5 minuten en 31 seconden non-stop met zijn voeten, benen en hoofd waarbij de bal geen enkele keer de grond raakte. Hij vestigde dit record op 15 en 16 juli 1994 in California (VS).

Meest waardevolle voetbalshirt
Het rode shirt dat Geoff Hurst droeg in de finale om de wereldtitel in 1966 tussen Engeland en West-Duitsland werd op 28 september 2000 voor een bedrag van ruim 136.000 Euro verkocht tijdens een veiling van Christie‘s in Groot-Brittannië.

De snelste rode kaart
Die kreeg Walter Boyd op 12 maart 2000 tijdens een wedstrijd in de Engelse premier league. Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd werd Boyd in het veld gebracht. Nauwelijks was hij op het veld en nog voordat de scheidsrechter de wedstrijd verder liet spelen, duwde hij een tegenstander. Deze actie werd door de scheidsrechter met een rode kaart bestraft.

Het halve doelpunt
Tijdens een wedstrijd in Paraíba in Brazilië knapte de naad van de voetbal uitgerekend bij een vrije trap, die door de spits van de thuisploeg werd genomen. De ballon die normaal gesproken in de bal zit, belandde in het doel, maar het leer schoot erlangs. De scheidsrechter besloot toen dat het een ‘half doelpunt’ was en de wedstrijd eindigde in 0,5:0.

Langste verenigingsnaam ter wereld
Die is afkomstig uit Nederland: ‘Nooit Ophouden Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda’. Dát is écht een lange naam! Voor de duidelijkheid, dit is dus N.A.C. Breda.

Snelste doelpunt
Met een video opname als bewijs maakte Ricardo Olivera uit Uruguay na 2,8 seconden op 26 december 1998 de snelste treffer. Olivera maakte het doelpunt toen hij zag dat de doelman niet op zijn doellijn stond.

De kortste tijd waarin een hattrick is gemaakt
In 2 minuten en 13 seconden maakte de Ier Jimmy O‘Conner de snelste hattrick uit de geschiedenis. O‘Conner speelde destijds voor Shelbourne in de Ierse competitie.

Langste voetbaltoernooi
In Bangkok (Thailand) wordt een voetbaltoernooi gehouden waar teams van zeven man tegen elkaar voetballen. Dit toernooi/competitie werd gehouden van 9 januari t/m 25 april 1999. Er namen 5098 teams deel aan dit toernooi, en er speelden in totaal 35.686 spelers mee.

1-2tje
1-2tje  In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Marieke IJsveld.  Zij is 14 jaar oud, speelt in de MA1 en haar favoriete positie is rechtsbuiten.

Stellingen:
Club Binnenland: FC Groningen / Heerenveen
Heerenveen. Ik ben een paar keer naar een wedstrijd van Heerenveen wezen kijken, en een keer een wedstrijd van Jong Oranje in het Abe Lenstra Stadion. Het stadion van Heerenveen.

Club Buitenland: Real Madrid / Manchester United
Manchester United! Daar ben ik al heel lang een grote fan van.

Speler Binnenland: Jens Toornstra / Davy Klaassen
Davy Klaassen. Hij heeft een goede tactiek en is snel aan de bal.

Keeper Binnenland: Jeroen Zoet / Piet Velthuizen
Piet Velthuizen. Toen ik klein was en naar de Eredivisie keek, vond ik Velthuizen vaak goed keepen tijdens een wedstrijd.

Speler Buitenland: Lionel Messi / Christiano Ronaldo
Christiano Ronaldo. Ik vind hem een goede voetballer met goede skills. Af en toe, tijdens een wedstrijd, kan hij egoïstisch zijn. Maar zijn trucjes zijn wel vaak mooi!

Keeper Buitenland: Joe Hart / Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon. Toen ik klein was ging ik vaak met mijn broertje voetballen. Als ik dan de keeper moest zijn, deed ik altijd alsof ik Buffon was.

Stadion: de Arena / de Kuip
De Arena, ik ben voor Ajax, en de Arena is natuurlijk een heel mooi stadion.

Truc: Schaar / Overstap
De overstap. Deze truc zou ik in een wedstrijd eerder uitvoeren dan een schaar, omdat dit een snellere beweging is.
Gras: Echt Gras / Kunstgras
Echt gras. Ik vind het fijner om op echt gras te voetballen.

Andere sport: Tennis / Hockey
Eigenlijk allebei, maar dan ga ik toch voor hockey omdat ik dit op school met de sportklas al vaker gedaan heb en ik het erg leuk vind.

Spelen: Buiten spelen / Binnen spelen
Buiten spelen. Op de basisschool was ik na schooltijd vaak buiten te vinden. Sinds de middelbare is dat minder omdat ik veel huiswerk heb en weinig tijd heb om dan naar buiten te gaan.

Bedankt voor je tijd!

Column
Een zomer vol voetbaljargon
Door: Een Toeschouwer

Ik ben een toeschouwer die de verrichtingen van DSC op en naast het veld aanschouw. Ik kijk, luister en vorm een algemene beschouwing.

Dsc timmert aan de weg en profileert zich naar buiten met waar DSC aan werkt en waar ze naar toe willen. Visie 2020 is het doel aan de horizon.
                    
Een zomerstop is altijd aanleiding om de boel weer eens op te schudden. Aanpassingen te doen in beleid, visie uitstraling. Pionnen worden opnieuw uitgezet. Veranderingen ter verbetering van het sportklimaat.

Zijn veranderingen altijd goed? Hebben de verplaatsingen van Pionnen altijd het gewenste resultaat? Hoe snel grijpen we terug op bekende patronen? Krijgt men de tijd? Veranderingen geven altijd vraagtekens

Paniekvoetbal veroorzaakt onrust maar kunnen we wachten op de gewenste gestelde doelen; haalt het de kerst is dan zo’n ingeburgerde oneliner in het hedendaagse voetbaljargon. DSC heeft aan de uitstraling gewerkt. Eind vorige competitie is het uit-tenue al geïntroduceerd. Vervolgens is daarna een totaal nieuwe kledinglijn gepresenteerd. Een nieuwe leverancier is sterk bepalend geweest voor de nieuwe DSC-look. De kledinglijn krijgt steeds meer varianten. Het prachtige herkenbare diepe blauw is ingeleverd voor een lichtere variant; is het fluoriserend of mint achtig? De zwarte trainingsbroek is blauw geworden. Er is zelfs een trainingstenue en dat lijkt per ongeluk veel op een oud elftaltenue, een replica? Dat was nou een mooi uittenue geweest, clubcultuur in een nieuw jasje, in dit geval shirtje. Als klapper is de jeugdafdeling totaal in het nieuw gestoken. Stemmig zwart moet zorgen voor een chique uitstraling langs de lijn. Het opschrift op de borst, jeugdopleiding DSC, mag met trots gedragen worden. Smaken verschillen en de keuzeheren kunnen het niet iedereen naar de zin maken. Als de keuze getoetst is aan de clubcultuur is het te verkopen in de webwinkel.

Veranderingen veroorzaken ook twijfels. Louis van Gaal veranderde van opstelling; 4-3-3 werd 1-5-3-2 of een variant daarop. Ligt er maar net aan hoe je het uitlegt. In ieder geval: het is verdedigen en als we hem hebben schieten we hem blind naar voren. Wellicht dat er iemand achteraan loopt. Voetballen zoals we het bij de F-pupillen al verbieden. Samenspelen en opbouwend ten aanval; aanvallen is de beste verdediging. We hadden dus Robben en van Persie achterin moeten zetten. Het land in verwarring en een beschimpte bondscoach. Daarentegen was er wel resultaat; een mooie bronzen plak op het W.K. met aansprekende zeges op Spanje en Brazilië. Het hoeft niet meer mooi te zijn, we willen winnen. Hollandse school is romantiek en niet meer realistisch.

Zijn erfenis heeft wel voor verwarring gezorgd bij zijn opvolger. Eigenwijs en eigenzinnig zoals Guus Geluk is wilde hij terug naar de Hollandse school. Guus kwam er al snel achter dat de Hollandse school vergane glorie is. De opleiding is gericht op aanvallen. Tegen geslepen tegenstanders is gebleken dat die landen het spelletje van Nederland eindelijk door hebben. We hebben te veel aan export gedaan en krijgen nu een koekje van eigen deeg; ze gaan diep achter onze verdediging terwijl wij in de aanval zijn. Guus hanteerde paniekvoetbal; binnen 5 dagen is hij gaan zwalken met zijn tactiek. Geluk dwing je af maar niet met een zwalkend beleid.

Dit wordt het seizoen om met het 1e elftal stappen te maken. De vrouwen voetballen een klasse hoger. De jeugdopleiding wordt volwassener. De eerste structuren van het meidenvoetbal zijn uitgezet.
DSC heeft als uitstraling een eigenzinnig soms eigenwijs dorpskarakter, houd dat vast zeker tot vér na de kerst.