Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Juni 2014

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Bestuurlijk Nieuws
De voorbereidingen volgend seizoen zijn nog in volle gang met trainingen met nieuwe groepen, laatste vergaderingen en evaluaties en het plannen van de eerste acties voor een goede voorbereiding en start van het nieuwe seizoen.

Het bestuur kijkt terug op een prachtig seizoen en wil iedereen die daar op zijn of haar manier aan bijgedragen heeft zeer bedanken!

Volgend seizoen gaat het bestuur onderzoeken hoe we samen met de KNVB ‘Samen naar een veiliger sportklimaat’ inhoud kunnen geven. Niet alleen op de spelkwaliteit moet geïnvesteerd worden maar op de volledige organisatie om een betere vereniging te worden en dat doel hebben we nog steeds voor ogen.

DSC Week
De DSC week was zeer geslaagd, maar ook met wat zorgpuntjes. In de aanloop naar de DSC week volgend jaar weten we nu al dat het beleid NIX18 verder aangescherpt zal worden, we zullen hier op moeten anticiperen.
Het verenigingenvoetbal georganiseerd door de jubilerende buurtvereniging De Eendracht was goed bezocht, de DSC feestavond met voorafgaand de huldiging van de kampioenen trok veel bezoekers en was tot laat heel gezellig, de gameavond kon beter bezocht worden maar deze 1e keer lag het vast aan de onbekendheid, volgend jaar verwachten we zeker meer deelnemers, het Kienen voor de jeugd was woensdagmiddag goed bezocht terwijl het in de avond minder was dan andere jaren
De sportquiz op donderdag stelde de kenners echt op de proef en het familievoetbal kende als slotacte van de week een zeer gezellige avond.

Het bestuur bedankt de Activiteitencommissie en alle vrijwilligers voor jullie inzet !
Zonder jullie is het organiseren van deze traditionele week niet mogelijk.

Meisjesvoetbal
Mireille van Herwijnen gaat zich inspannen in het verder organiseren van het meisjesvoetbal om daarmee de pijlers onder het beleid vastere bodem te geven. De taken moeten nog wel afgestemd gaan worden maar we zijn erg blij met een verdere versterking van het kader meisjesvoetbal. Dit zal op termijn ook zeker het vrouwenvoetbal positief beïnvloeden.
Samen met Karin van Osch, Frank de Weerd, Jurgen van Herwaarden, Edwin Redering, Gerard van Mook, Sandra Dappers en Wim Steenbekkers is het streven om de meisjes en vrouwen afdelingen kwalitatief gelijkwaardig te gaan inrichten als voor de jongens en mannen. We hopen dat Mireille veel plezier zal hebben in deze uitdagende ontwikkelingstaak.

Maar nu eerst genieten van de behaalde diploma’s en examenfeesten, een hopelijk een nog lang oranje gekleurd wk, de kermis en natuurlijk vakantie. We wensen iedereen een mooie  tijd toe en hopen
iedereen weer fris en gemotiveerd te treffen bij aanvang van het nieuwe seizoen !

Het Jobe Sports In- en uitzwaaitoernooi
Ook dit evenement lijkt een vaste waarde te zijn geworden. Gesteund door vele vrijwilligers en mooi weer was het weer een belevenis. Dat veel jeugd ’s nachts de slaap niet kon vatten brak hen de volgende dag toch wel op (en sommige begeleiders ook). Een puntje van aandacht voor volgend jaar !

Accommodatie
De velden zijn ingezaaid en geëgaliseerd, blijf er van af ! De korte tijd die we beschikbaar hebben om de nieuwe grasmat in orde te krijgen is al haast tekort. Behandel het veld met respect dan krijg je er gedurende het seizoen een mooi speelveld voor terug.

Door een daklekkage in kleedkamer 8 is het plafond zwaar beschadigd en dus niet beschikbaar. Helaas moeten we dit in de vakantieperiode herstellen om klaar te zijn voor volgend jaar.
Ook in enkele kleedkamerunits hebben we kleinere lekkages die aangepakt moeten worden
Tussen veld 1 en 2 (rechts van de tribune)zal de komende weken bestrating worden aangelegd zodat het makkelijker wordt de tribune en veld 3 te bereiken.

De loterij in de DSC week werd in het kader van het herstel van de tribune gehouden. Het uitvoeringsplan wordt nu gemaakt.

Sponsor in beeld

We bedanken de sponsoren paaseieren zoeken: 
Hooijmans Compost, Caravanstalling van Herwijnen, Thijs en Martine Ackermans en Slagerij Gijs Sars.

Patrick van Koolwijk sponsorde de rozen die onze Mini F op zondag 11 mei (Moederdag) aan hun moeders en DSC 1 konden geven. Een heel leuk gebaar.   Onze dank hier voor !

Rabobank Bommerlerwaard wijzigde de condities voor haar sponsoractiviteiten.
Van 10 tot en met 20 juni konden Rabobank leden stemmen. Op 24 juni is het bestuur van DSC uitgenodigd door Rabobank Bommelerwaard om de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne te vernemen. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat !

Omdat Rabobank dit jaarlijks wil doen om binding met de samenleving te houden hopen we dat we volgend jaar weer een beroep op uw steun mogen doen.De Fixit actie leverde DSC € 275 op aan waardebonnen, de accommodatiecommissie weet hier wel raad mee.

Alle klanten van Fixit die hun steun aan DSC gegeven hebben willen we graag bedanken!

De haringparty die georganiseerd is bij Dukdalf op 20 juni kon beter bezocht, maar was niettemin erg gezellig. We hopen bij het volgende sponsorevent meer sponsoren te treffen.

Lief & Leed
Sanne Vos is gelukkig na lange tijd weer thuis. We wensen haar een voorspoedig herstel toe.
Coen van Hooft is geopereerd aan zijn knieband en we hopen dat hij snel hersteld

Martijn en Mineke van Eeuwijk werden trotse ouders van hun 2e kind, dochter Dieke, broertje van Siem.
Van Harte gefeliciteerd !

Vrijwilliger in beeld
Het egaliseren van de uitloopstroken op veld 2 zijn door Johan Bruyghom hersteld. Weer een nazorgpuntje van de aanleg van de nieuwe lichtmasten is nu opgelost .
Onze hartelijke dank hier voor.

Karin Vogel en Angely van Hooft hebben op zaterdag 21 juni het clubhuis versterkt tijdens de oefenwedstrijden. Dames onze dank hier voor.

Kijk voor meer informatie op onze website www.vvdsc.nl

Bijzondere momenten op het einde van het seizoen
Demi van Zanten debuteerde in het Nederlands elftal onder 14. Een zeer bijzondere prestatie voor een lid van DSC. Onze 1e international is een feit ! Na het behalen van het kampioenschap voor regioteams van Nederland samen met DSC ploeggenoot Anne Kros is dit een nieuw hoogte punt.
DSC 5 wist na het behalen van het kampioenshap ook de beker te veroveren in een zeer spannende en bijna verloren gewaande finale tegen Ophemert 2. Net voor het einde van de wedstrijd werd een achterstand van 2 doelpunten goed gemaakt en in de verlenging wist men de winnende te maken.

Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
Inmiddels is voor alle elftallen het digitaal wedstrijd formulier ingevoerd. Hans Verhoeven heeft alle leiders geïnstrueerd. De jeugd bestuurskamer is door Chris, Henk en Siebert opnieuw ingericht zodat we op twee plaatsen het DWF als ook het DSC programma kunnen invullen. Door Ron Schapendonk is hiervoor een bureau en ook nieuwe kast beschikbaar gesteld. In deze kast zijn de elftalbakjes te vinden, kijk hier dus regelmatig in.

Kick off seizoen 2014-2015.
De kick-off voor volgend seizoen gepland in het weekend van 23/24 augustus. Ook dit keer zal er weer een kick-off voor de leiders plaats vinden en wel op vrijdag 22 augustus. De zaterdag  zal gebruikt worden om de individuele en de teamfoto’s te vernieuwen.

Spelregelbewijs
Tweedejaars B-junioren dienen verplicht in het seizoen 2014-2015 het officiële KNVB Spelregelbewijs te halen. het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. De website www.voetbalmasterz.nl is hiervoor gelanceerd. Via deze website kunnen tweedejaars B-junioren het officiële KNVB Spelregelbewijs halen. De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij dit bewijs halen. VV DSC zal hen zoveel mogelijk informeren, instrueren en motiveren. Het behalen van het spelregelbewijs is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van spelers, vv DSC en KNVB.

Vervangen Spelerspassen
De spelers / speelsters die overgaan van de E naar de D pupillen dienen in het bezit te zijn van een spelerspas. Aangezien de spelerspas 5 jaar geldig is dienen de tweedejaars B junioren hun pas te vervangen. Met het huidige digitale wedstrijdformulier en de pascontrole is het echt noodzaak dat je in het bezit bent van een geldige spelerspas.

Op de website onder: Algemeen – Spelerspassen is de actuele lijst te vinden van spelers die nog hun pas moeten aanvragen. Deze dienen een pasfoto in te leveren en het verschuldigde bedrag van € 4,00 te voldoen. Willen jullie deze pasfoto en het verschuldigde bedrag van € 4,-- in een enveloppe stoppen met daarbij een briefje met daarop vermeld je naam en geboortedatum, dit alles dien je UITERLIJK 10 juli in te leveren bij: Hans Verhoeven Kruidenlaan 30 5331 DG Kerkdriel (Let op: Niet bij DSC dus !)

De Moeite Waard I
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen en/of evenementen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Dit maal willen we een aantal belangrijke ontwikkelingen binnen de commissie communicatie met u delen.

Afscheid Niek Nendels
Na drie jaar neemt Niek Nendels afscheid van de commissie communicatie. Niek was binnen de commissie verantwoordelijk voor alle contacten met de pers. Zo verzorgde hij alle persberichten en zorgden hij voor publicaties van foto’s, teksten, etc. Ook droeg Niek zijn steentje bij aan de website en nieuwsbrief content door regelmatig een interview te houden met een sponsor. Wij danken Niek voor zijn inzet en wensen hem succes met zijn technische werkzaamheden bij de senioren van DSC!

Nieuw lid Thom van Herwijnen
De commissie heeft voor Niek direct al een vervanger aangesteld. Thom van Herwijnen zal de werkzaamheden vanaf volgend seizoen gaan overnemen. We zijn blij dat we Thom hebben kunnen enthousiasmeren voor deze functie en zijn er van overtuigd dat de werkzaamheden bij hem passen. Succes Thom!

1-2tje
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Nick Lentjes, speler van DSC 2 en trainer van DSC D3.

Stellingen:
Club binnenland: FC Groningen / SC Heerenveen
SC Heerenveen want ik heb dat altijd wel een mooie club gevonden.

Voetballer Eredivisie: Georginio Wijnaldum / Jordy Clasie
Jordy Clasie. Als Feyenoord fan ben ik erg gecharmeerd van Clasie. Hij is een harde werker en hij geeft elke wedstrijd vol gas.

Aanvaller Oranje: Jermain Lens / Memphis Depay
Memphis Depay.

Competitie: Italiaanse Serie A / Franse Ligue 1
Serie A want hier zitten toch nog meer voetballende teams in dan in de Franse Ligue 1.

Verdediger Oranje: Bruno Martins Indi / Stefan de Vrij
Stefan de Vrij omdat hij erg gegroeid is bij Feyenoord en het nu ook goed doet op het WK.

Speler buitenland: Karim Benzema / Thomas Müller
Karim Benzema omdat hij eigenlijk hetzelfde is dan ik. Ook dodelijk in de 16...

Uitgaan: Kermis / Carnaval
Kermis, 4 dagen vol gas geven.

Scheidsrechters: Kevin Blom / Bas Nijhuis
Moeilijke keuze maar dan kies ik toch voor Kevin Blom.

Stadion: Old Trafford (Manchester United) / Signal Iduna Park (Borussia Dortmund)
Signal Iduna Park omdat ik dit een heel mooie stadion vind.

Trainer: Marco van Basten / Philip Cocu
Marco van Basten omdat van Basten vaak mooie doelpunten heeft gescoord.

Nick, bedankt voor je tijd en veel succes komend seizoen!

Column
Promotie / Degradatie
Door: Een Toeschouwer

Ik ben een toeschouwer die de verrichtingen van DSC op en naast het veld aanschouw. Ik kijk, luister en vorm een algemene beschouwing.

Dsc timmert aan de weg en profileert zich naar buiten met waar DSC aan werkt en waar ze naar toe willen. Visie 2020 is het doel aan de horizon.

DSC wil graag een stabiele 2eklasser worden. DSC bivakkeert alweer sinds 2010 in de 3eklasse. Ambities in de laatste jaren zijn geweest om in de bovenste plaatsen mee te doen en een periode te pakken met wellicht een surprise om eens een stapje hoger te ballen. We kunnen constateren dat deze ambities uitgekomen zijn en je kunt daarmee dan ook constateren dat we een stabiele 3eklasser zijn.
DSC is net als FcDB. Goede periodes worden afgewisseld met mindere wedstrijden, maar in de eindstand toch altijd weer in de  subtop. Een goede periode levert een reprise op in de vorm van een promotie/degradatie wedstrijd.

In dit digitaal tijdperk verEngelsen we onze taal en worden deze wedstrijden Play-Offs genoemd. Die Play-Offs bepalen uiteindelijk of je promoveert / degradeert of blijft zitten. Juist in die wedstrijden lukt het de laatste jaren niet om te pieken. De kantineanalyse na de wedstrijd begint dan ook met vraagtekens: Wat is dat dan toch en waarom dan nét niet in die wedstrijd van de waarheid. Zijn de wedstrijdjes dan nét te veel na een lang seizoen?, is de vorm er niet?, persoonlijke fouten?

Je kunt je ook afvragen; horen we nu al wel in de 2e klasse thuis? De selectie is smal en de aanwas komt pas over een aantal jaar. Aankomend trainer Laponder ziet al wel een aantal potentiële kandidaten voor de selectie, maar die spelen nu nog in de D’tjes. Tegen de tijd dat deze 12/13 jarigen in de selectie spelen is het contract van Laponder al voorbij.

Om stabiel te worden zullen we eerst nog een paar jaar moeten jo-jo’en zoals een RKC, VVV of een Graafschap. Wat is dan leuker?: een treetje lager spelen in de (sub)top of spelen tegen het degradatie-spook van de 2e klasse? Om daarachter te komen zullen de Play-Offs toch een keer gewonnen moeten worden. Heerenveen en Heracles promoveerden naar de hoogste klasse, dat ging gepaard met een aanpak / verhuizing van de opstallen. Een belangrijk aspect om stabiel te worden zijn dus goede randvoorwaarden en faciliteiten. In een goed georganiseerde omgeving is er geen ergernis over onduidelijkheid of ondeugdelijkheid waardoor de focus totaal gericht kan zijn op de prestatie.

Met de selectie komt het dan wel goed; doorgaan met het huidige geraamte en even geduld voor de aanwas. En de keuzeheer?: Met laponder hebben we wel een ervaren trainer die het als profvoetballer aan den lijve heeft ondervonden om te jo-jo’en. Ook als trainer promoveerde hij met GVV naar de 2e klasse, hij degradeert zichzelf nu weer terug naar de 3e klasse. Als er iemand is die weet hoe het voelt om te jo-jo’en is het Laponder wel.

Laponder is de juiste man op de juiste plaats maar niet op de juiste tijd, hij komt te vroeg. Laponder krijgt volgend seizoen een dubbelrol, hij trainde al de D’tjes en daar komt dan de selectie bij. Laten we bij voorbaat al zijn contract verlengen, hij stoomt de jeugd nu al klaar om straks geruisloos de selectie te verbreden. Als dat allemaal samenvalt is het ondertussen wel 2020. Laat hem het doel realiseren en bij voorbaat de waardering uitspreken zodat hij straks kan oogsten wat hij nu aan het zaaien is.

De Moeite Waard II
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen en/of evenementen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. In deze editie een aantal interessante weetjes over het WK Voetbal dat ongetwijfeld trouw gevolgd wordt door al onze DSC leden.

WK Voetbal
Het WK is in volle gang en Nederland is de groepsfase glansrijk doorgekomen. Het is te hopen dat we net zoveel wedstrijden mogen spelen als vier jaar geleden, alleen dan met een betere afloop. Met Louis van Gaal aan het roer zijn de wonderen de wereld nog niet uit (aldus Louis van Gaal), dus wie weet staan we de Drielse kermis dit jaar aan de grachten van Amsterdam te vieren. Hieronder de meest interessante en leuke feitjes van het WK op een rij.

- De FIFA wordt vaak nagekeken omdat het grof geld verdient met het WK, maar het is ook vrijgevig naar de deelnemende teams. Ieder team krijgt bij voorbaat 8 miljoen dollar voor hun deelname, plus 1,5 miljoen dollar onkosten voor de voorbereiding.

- Voetbal verbroedert. 193 landen zijn lid van de VN, maar de FIFA heeft 209 leden.
- Nederland is recordhouder in 'in WK finales staan zonder te winnen'. We hebben tot nu toe drie finales gespeeld, maar nog nooit gewonnen. Een heus record.

- Tijdens Portugal-Nederland in 2006 trok de scheidsrechter de meeste gele en rode kaarten ooit bij een WK. In totaal deelde de scheids 16 gele kaarten uit en 4 rode.

- Het duurste team van het WK is volgens schattingen Spanje. Daar staat voor 622 miljoen euro marktwaarde op het veld. Nederland is een keurige middenmoter met 208 miljoen euro. Honduras is het goedkoopste, met 21 miljoen euro een koopje.

- De grootste doelpuntenregen tijdens een WK eindronde was Oostenrijk-Zwitserland in 1954. Toen werd het 7-5. De leukste was echter tijdens het huidige WK, Nederland-Spanje 5-1!

- 120 van de 736 voetballers die meedoen, spelen in de Engelse Premier League. Van de Russische selectie speelt niemand in het buitenland.

- De Braziliaanse Ronaldo is topscorer: hij maakte vijftien goals verdeeld over drie WK’s. De Duitser Klose heeft hem echter tijdens het huidige WK geëvenaard en heeft de kans om Ronaldo voorbij te streven.

- Het eerste WK werd in 1930 georganiseerd. Daar deden 13 landen aan mee. Vanwege de drie wekende durende bootreis waren er slechts 4 Europese ploegen aanwezig.

- Spanje is het enige Europese land dat ooit een WK buiten Europa won. Andersom gebeurde het ook maar één keer (Brazilië, 1958) dat een niet-Europees land de beste was op een EK in Europa.

- Het snelste doelpunt op een WK is gemaakt door Hakan Sükür. De Turkse spits was op het WK 2002 in de troostfinale tegen Zuid-Korea al na elf seconden trefzeker. Turkije won het duel uiteindelijk met 3-2.

- Jose Batista (Uruguay) heeft de snelste rode kaart op een WK gekregen in de wedstrijd tegen Schotland in 1986 na 56 seconden door de Franse scheidsrechter Joël Quiniou.

- Johan Cruijff is de enige Nederlander die is uitgeroepen tot speler van het toernooi in 1974. In 2010 werd deze eer aan Diego Forlan toegeschreven.

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal stappen we buiten de poorten van onze eigen accommodatie en informeren we jullie over een leuke voetbal activiteit van onze vrienden van MOVE!

MOVE@THEBEACH 2014
Dit jaar organiseert Stichting MOVE  op 5 & 6 juli een nieuw evenement aan de Zandmeren in Kerkdriel. Waar andere jaren alleen op zondag spellen gehouden werden op het strand en in het water is dit jaar gekozen voor een compleet andere opzet.

MOVE@THEBEACH zal op 5 juli starten rond de klok van 14.00uur. De bedoeling is dan dat leeftijdgenoten, variërend van ongeveer 11 t/m 15 jaar tegen elkaar strijden tijdens een toernooi beachsoccer. Dit is op z’n Driels gezegd gewoon “voetballen in ut zaand”, alleen dan op een wat kleiner veldje. Omstreeks  18.00uur zullen de finales plaatsvinden. Echt een evenement voor de wat jongere jeugd waarvoor, nu nog, te weinig te doen is in de gemeente. Deelname is GRATIS, je hebt al een team vanaf 5 personen. Voor de ouders en opa’s en oma’s is het niet alleen leuk om te kijken, er is ook aan de inwendige mens gedacht. Zo staat er op het terrein een grote feesttent met horeca en is er een snackwagen aanwezig.

De zaterdagavond staat compleet in het teken van MOVEYOURASS en hopelijk ook van het Nederlands 11tal. Vanaf 21.00uur treden er verschillende DJ’s op en aan het einde van de avond sluiten we af met PAN!C en KASPAROV! Normaal treden zij alleen op tijdens dure festivals, bij ons in de feesttent zijn zij gewoon GRATIS te bewonderen! Wanneer het Nederlands 11tal in de kwartfinale staat zullen wij om 22.00uur het muziekprogramma stilleggen en de wedstrijd op grote schermen uitzenden. Na de wedstrijd gaan we uiteraard gewoon verder om de avond af te sluiten met deze 2 topartiesten!

Op zondag 6 juli gaan we rond 11.00uur starten met de volgende versie van MOVE@THEBEACH, namelijk die voor de wat oudere jeugd en volwassenen. Zij kunnen kiezen of ze meedoen met beachsoccer of beachvolley. Deelname kost €7.50 per persoon, maar dit is inclusief eten! Ook hierbij heb je al een team bij 5 personen of meer. Rond de klok van 18.00, afhankelijk van het aantal teams, zullen de finales plaatsvinden. Ook op zondag is er genoeg te zien, te luisteren, te eten en te drinken! Het bestuur en onze 25 vrijwilligers zullen er alles aan doen om er een geslaagd weekend van te maken voor jong en oud! Tot ziens op 5 en/of 6 juli!

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.iliketomove.nl

'Scoren!' met Vakantie
Via deze weg wil de redactie van ‘Scoren!’ u mededelen dat deze editie de laatste nieuwsbrief van het seizoen is. Met veel plezier hebben we u het afgelopen jaar voorzien van het laatste nieuws omtrent de vereniging. In de maanden Juli en Augustus heeft de redactie vakantie maar in September zijn we weer terug met de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen.

Alvast een fijne vakantie en tot het nieuwe seizoen!