Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Juni 2009

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'

Bedankt !
Het bestuur kijkt met tevredenheid terug op het afgelopen seizoen dat bijna de perfecte apotheose kende met de helaas verloren finale van DSC 1 in Hank. Het was prachtig om te zien hoeveel supporters DSC aan zich kan binden. Aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt, maar uiteraard ook aan iedereen die gedurende het afgelopen seizoen zich voor DSC ingezet heeft, op welk vlak dan ook, gaat onze hartelijke dank uit !

Voetbalschool
Inmiddels hebben al 50 kinderen ingeschreven. Het is nog mogelijk om deel te nemen, maar dan moet dit wel snel kenbaar gemaakt worden.

Sponsor in beeld
Tijdens de finale van DSC 1 in Hank hebben diverse personen en bedrijven zaken gesponsord. Onze dank gaat uit naar Jack van Beurden (collecte supportersbus), Club van 100 (supportersbus), Hooijmans Compost, Slagerij Gijs Sars en Ko Hooimans (toeters), Flex-i-Trans (schmink en ballonnen), Kapsalon Yvonne Verlouw (petjes) en Slagerij Gijs Sars (T-shits).
De door DSC gratis aangeboden suikerspinnen tijdens de 6-kamp zijn dit jaar ook niet door DSC betaald. De heer Jos Naves uit Utrecht, die al meerdere jaren zijn machine gratis beschikbaar stelde, schonk dit jaar ook de suikerspinnen. Onze hartelijke dank hier voor !

Diefstal en vandalisme
Het gaat niet allemaal goed bij DSC.
In de feestweek zijn weer fietsen gestolen, voetballen weggehaald en zijn er vernielingen gepleegd aan de tribune (ruiten in zijwanden kapot getrapt) De schade bedraagt, exclusief de gestolen fietsen die privé schade veroorzaken, zo’n kleine € 1.000 ! Bestuur wil bij deze laten weten dat mochten we in staat zijn iemand te betrappen de consequenties niet mals zullen zijn. We stellen het ook zeer op prijs dat als iemand iets gezien heeft, we daar over geïnformeerd worden.

In memoriam
In de laatste maand zijn diverse personen met een DSC verleden aan ons ontvallen. Supporter van het 1e uur Cor Pompen van Osch met haar karakteristieke paraplu , Sieb de Ree die de functie van terreinknecht bekleedde en Henk Ijsveld die naast zijn jarenlange voetballoopbaan ook als een van de eerste de functie van terreinknecht bekleedde op het huidige sportpark. We wensen alle families veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

Speelverbod
Het bestuur wil bij deze vast aankondigen dat openstaande verplichtingen aan DSC (bar, boete KNVB etc.) uiterlijk eind augustus voldaan moeten zijn om te voorkomen dat niet mee mag worden gedaan aan het nieuwe seizoen. Wil je daarover communiceren dan kun je contact opnemen met Chris Ackermans of Arno Verhoeven.

Verplaatsing accommodatie en overbruggingsmaatregelen
Zoals medio mei met de aanwezigen op de informatiebijeenkomst afgesproken is, hebben Johan Vissers, Gerard Lentjes en Arnold Verbeek op 17 en 18 juni alle politieke partijen bezocht. ‘Toevallig’ werd door het college van B&W ook op 18 juni hun voorstel aan de gemeenteraad bekend. Het voorstel behelst het vervangen van het huidige kunstgras veld en vervanging van het grastrainingsveld door een kunstgrasveld dat zowel voor trainingen als wedstrijden ingezet kan worden. Na het bezoeken van de partijen bestond de indruk dat het merendeel van de politieke partijen het voorstel van B&W zal steunen. Op de commissievergadering op 23 juni waarin deze indruk bevestigd moest worden, is dit ook gebeurd! Er bleek een nagenoeg volledige steun van de Commissie. Echter het bewijs zal op 9 juli geleverd worden. Geïnteresseerde DSC-ers kunnen die avond een plekje op de publieke tribune vinden.
Mocht de gemeenteraad accoord gaan met het voorstel van B&W dan zal de uitvoering pas ergens in oktober kunnen starten omdat de gemeente zich dient te houden aan de spelregels van haar aanbestedingsproces.

Contractverlenging
Het bestuur heeft met onze hoofdtrainer Erik Meulendijk overeen kunnen komen dat zijn contract dat eindigde per juni 2010 met 2 jaar verlengd tot juni 2012. Het bestuur en Erik zijn van mening zo een goede basis te hebben gelegd voor de verdere ontwikkeling van het voetbal bij DSC en de seniorenselectie in het bijzonder.


Kort Nieuws
DSC D1 wint Siegfried Open Toernooi in Kleve
Als afsluiting van het seizoen 2008/2009 hebben diverse jeugdteams van DSC deelgenomen aan meer dan 25 verschillende toernooien in binnen en buitenland. Op zondag 7 juni stonden de laatste toernooien gepland. Ditmaal waren de D1, D4, F1, en F5 te gast bij SV Siegfried Materborn in Kleve Duitsland. De spelers van de D1 hebben nog een feestje kunnen vieren, want na een zenuwslopende penalty serie wonnen zij het toernooi!

DSC goed vertegenwoordig bij talentschool FC Den Bosch!
De pupillen van v.v. D.S.C. waren sterk vertegenwoordigd bij de laatste talentenschool voor dit seizoen bij FC Den Bosch. Naast Roy van Beurden, Bjorn Steenbekkers en Glenn van Zanten mocht als verassing ook Demi van Zanten een balletje meetrappen.Niet geheel onverdienstelijk trouwens want zoals gewoonlijk pikte ze haar goaltje weer mee.V.l.n.r Roy van Beurden, Bjorn Steenbekkers, Demi van Zanten, Glenn van Zanten.

Voetbalschool
Inschrijven voor de voetbalschool is nog steeds mogelijk. Van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 augustus 2009 aanstaande zullen De Voetbalschool en vv DSC Kerkdriel een voetbalkamp voor jeugdspelers organiseren op de velden van sportpark Ipperakkeren in Kerkdriel. Kijk voor meer informatie op de website van DSC; www.vvdsc.nl

De jeugd heeft de toekomst
In 'de jeugd heeft de toekomst' richten we onze aandacht op belangrijke ontwikkelingen die betrekking hebben op de jeugd van DSC. Ditmaal hebben we hoofd jeugdopleidingen Jan Burg en Karel Pompen gevraagd om terug te blikken op het afgelopen seizoen;

FANTASTISCH!!!

Dat is toch het eerste woord dat opkomt, denkend aan het afgelopen seizoen bij de jeugd. Om te beginnen, wil ik alle vrijwilligers bij de jeugd feliciteren met het resultaat van afgelopen seizoen. En natuurlijk wil ik jullie bedanken voor de tomeloze inzet en enthousiasme!
En ja, er zullen best zaken zijn die niet zo goed zijn gegaan. Maar het gevoel wat overheerst voor het afgelopen jaar is bijzonder positief. De belangrijkste winst die we als vereniging hebben geboekt is een verandering in ‘de cultuur’. Van de typisch Kerkdrielse, kritische houding naar een positieve kijk op de club en zelfs de tegengekomen problemen! Een mooi voorbeeld hiervan waren de vier jeugdleden die in het begin van het seizoen een prijsvraag wonnen en spontaan €1000,- aan de clubkas van DSC schonken. Of tijdens Sinterklaasavond toen enkele mensen, waarvan sommige zich al decennia lang op de achtergrond belangeloos inspannen voor de jeugd van DSC, in het zonnetje werden gezet .

Bij de opzet van het jeugdbeleidsplan is ons uitgangspunt vooral geweest om het eerste jaar draagvlak te creëren, die nodig is voor de uitvoering van een gedegen beleid. Het is niet makkelijk te meten waar je staat als vereniging als het gaat om cultuur. De evenementen zoals, clinic ‘voetbalschool’, pupillentrainerscursus, uitreiking trainingspakken, coachjassen, 4x4 toernooi, vrijwilligersavond, Sinterklaasavond, ErgoDirectLeague, paaseieren zoeken, kampioenschappen, bommelerwaardcup, selectiewedstrijden, zeskamp, ouder-speler toernooi, nationale en internationale toernooien en als klapper op de vuurpijl de busreis naar Hank voor de promotiewedstrijd van ons 1e team tegen RCD hebben ons echter laten zien dat het bij DSC wel goed zit. De wedstrijd wonnen we niet, maar ik geloof dat we dit jaar meer hebben gewonnen dan we zelf soms beseffen, namelijk dat DSC terug is en leeft!!! Nooit had ik durven hopen dat we dit resultaat samen al in één seizoen konden bereiken!

Wat betreft de organisatie DSC-jeugd zijn naast de aanstelling van een HJO-groep naast de bestaande Jeugdcommissie, ook een groep coördinatoren met afgevaardigden per leeftijdscategorie aangesteld. Bij de F-jeugd waren dit er twee, door de grootte van de groep, te weten Anthonie Steenbekkers en Marc Brekelmans. Beide mannen zien de talloze kampioenschappen dit jaar bij de pupillen, het winnen van vier Bommelerwaardcups en de goede resultaten van de jeugdteams op toernooien in binnen en buitenland niet als belangrijkste resultaat, maar de groei van individuele spelers. Resulterend in uitnodigingen van verschillende BVO’s voor Roy van Beurden, Glenn van Zanten, Bjorn Steenbekkers, Mike van Namen en Mathijs Maas. Martin Hooijmans en Robert Maas, coördinatoren van de E-jeugd, onderschrijven het gevoel bij de F-coordinatoren. Ook zij hebben bijzonder veel werk verzet, waarbij hun vooral opviel hoe soepel alles onderling is verlopen het afgelopen seizoen. En de kleine probleempjes, die zich natuurlijk bij zo'n grote vereniging voordoen direct samen werden opgelost. Erik Meulendijk, de huidige trainer van het 1e elftal, was dit jaar de coördinator bij de D. Naast het trainen van de D1, de stroomtrainingen voorbereiden en verzorgen van de E- en F-jeugd en de HJO ondersteunen, was dit zijn zoveelste taak. Toen daar ook het 1e elftal nog bijkwam, was het bijna niet meer te doen. Maar het was dan ook mooi om te zien, dat de D-trainers Henk van der Werf, Johan Teulings en Rick van Mourik veel werk overnamen en dit ook nog eens perfect deden!

Bij de bovenbouw van de jeugd waren Tom de Vaan (C-jeugd), Siebert van Hooft (B-jeugd) en Gerard Lentjes (A-jeugd) de coördinatoren. En ondanks dat zij per lichting minder elftallen hebben, wil dit niet zeggen dat ze ook minder te doen hebben. Kinderen krijgen andere interesses, gaan werken en ontwikkelen een eigen mening (laten we het daar op houden). Maar ook hier werden de problemen opgelost, waarbij vooral Wim Steenbekkers, Koen Tieksta en Wilfred Plomp even moeten worden genoemd voor het oplossen van de problemen bij de C2. Zowel de C1 als de B1 hebben zich dankzij een geweldige inzet en beleving op de laatste dag veilig gespeeld in de 1e klasse. De A1 behaalde bijna de nacompetitie zelfs in deze 1e klasse. Als laatste was het mooi om te zien hoe de totale bovenbouw tezamen Gijs en Riek elke zaterdagavond lang bezighield om vervolgens richting dorp te vertrekken.

Voor het komende seizoen zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. De indeling van de nieuwe teams is praktisch rond evenals de invulling van de begeleiding van deze teams. Voor onze jeugdtrainers wordt een techniektrainerscursus georganiseerd door Cock van Dijk, die vorig jaar techniektrainer is geweest bij AZ (http://www.cockvandijk.nl/). Hij zal ook de clinic verzorgen bij de start van het seizoen voor de F- en E-pupillen op zaterdag 29/8/09. Daarnaast wordt een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan opleiding bij de jeugdtrainers. Ook in het nieuwe seizoen zal de mogelijkheid worden geboden om cursussen te volgen. Om zo het niveau en daarmee het plezier verder te doen stijgen binnen de jeugd van DSC. Een ding weet ik zeker, dit seizoen zal bij veel ouders en vrijwilligers naar meer smaken. Want het seizoen 2008-2009 was echt FANTASTISCH!

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal gaat deze rubriek over de DSC Feestweek!

DSC Feestweek
Vrijdag 22 Mei was het dan eindelijk zover; het jaarlijks feestspektakel van de voetbalverening ging weer van start. Traditiegetrouw met de voorrondes van het verenigingvoetbal. We hadden er prachtig weer op die avond die afgesloten werd met een zeer geslaagd feestje in de kantine met DJ Tom. De volgende dag stond de zeskamp voor de jeugd al vroeg op het programma. Honderden kinderen hebben zich die dag uitstekend vermaakt met allerlei leuke (veelal voetbalgerelateerde) spellen. Die avond vond de jaarlijkse feestavond ook plaats. Met artiesten Marloes en Arnold en de muziek van Feest DJ Jean was het een fantastisch Hollands feest!

Op de zonnige zondag die volgde, was het tijd voor familievoetbal. Als vanouds gingen alle families zeer fanatiek het veld op, om te strijden voor een finale plaats. Deze was dit jaar weggelegd voor de familie Vos en de familie Van Der Werf.
Het zondag programma van het familie voetbal moest ingekort worden vanwege het nacompetitie duel van DSC 1. Mede door het feit dat DSC deze wedstrijd won, vond er die middag/avond een onvergetelijk feest plaats in de tent van de club.

Op maandag hebben we gezellig een potje gekaart en gedart met de liefhebbers. De dag erna was er voor het eerst een voetbalquiz in de feesttent. Deze quiz, die door Edwin vd Braak, Ricardo vd Kammen en Jeroen Hooijmans in elkaar was gezet, trok veel bezoekers. Uiteindelijk ging ploeg 040 er met de winst vandoor.

De woensdag was voor de kieners weer vanouds en gezellig. De donderdag stond in het teken van de speler vs ouder toernooi. Dit toernooi was speciaal ingelast voor de F, E en D pupillen en vond dit jaar voor het eerst plaats en was zeer geslaagd.

Vrijdags werden de finales van het verenigingvoetbal gespeeld. Dit jaar zijn de Rauwdauwers er weer met de beker vandoor gegaan. Gefeliciteerd mannen! De dag erna was het de beurt voor de families om te strijden voor de bekers. Het was familie Van Der Werf die tijdens de wedstrijd tegen familie Vos aan het langste eind trok en zich tot de nummer 1 mocht kronen! De afsluitende feestavond die hierop volgde was ontzettend gezellig.

Al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde feestweek met vertier voor jong en oud. We hopen allemaal dat u heeft genoten van de blauw-witte week en zien u volgend jaar graag terug!

De moeite waard
Dat DSC weer leeft onder de inwoners van Kerkdriel is de afgelopen maanden wel duidelijk geworden. De opkomst van de supporters tijdens de eerste vier promotie/degradatie wedstrijden was al ver buiten verwachting. De opkomst en beleving tijdens de finale tegen RCD overtrof echt alles!

Maar liefst 2 stampvolle bussen vol met enthousiaste kinderen en begeleiders vertrokken op de dag van de finale al vroeg naar Hank. Samen met de overige 1000 meegereisde supports toverde zij het Sportpark van Hank om in een blauw-witte zee! Voorafgaand aan de wedstrijd lieten een aantal vrijwilligers van DSC tientallen blauw-witte ballonnen los om de spelers een extra hart onder de riem te steken.

Voor DSC waren alle ingrediënten aanwezig om geschiedenis te schrijven; veel supporters, een goede grasmat, lekker weer en een ontzettend gemotiveerd elftal.

In de openingsfase van de wedstrijd dook DSC een aantal keer gevaarlijk voor het doel van RCD. Nadat DSC twee goede kansen niet had benut, was het RCD dat vlak voor rust de 0-1 aantekende. DSC verwerkte deze tegenslag zeer snel en creëerde kans naar kans. Het houtwerk werd meerdere malen geraakt. Ondanks het feit dat DSC na een uur spelen met tien man verder moest, bleef DSC de aanval zoeken. Met name de inbreng van Martijn van Eeuwijk had hier debet aan. Vijf minuten nadat ook RCD met 10 man kwam te staan soleerde Van Eeuwijk langs drie man en bediende Tim Piels die de bal met links hard tegen de touwen schout.

De euforie was echter van korte duur doordat RCD via een scherpe counter de 2-1 scoorde. DSC kwam deze klap niet meer te boven.

Hoe dan ook heeft DSC aangetoond zich prima met een 3e klasse te kunnen meten. De hand van Erik Meulendijk is in menig opzicht zichtbaar. Zowel op tactisch als op technisch gebied maakt het elftal ook grote sprongen. Het plezier bij het elftal straalt er van af! De club leeft als nooit ter voren. De weg die Erik vooraf heeft uitgestippeld, wordt vooralsnog prima gevolgd;

“Voorafgaand aan dit seizoen had ik mij als nieuwe trainer enkele doelstellingen opgelegd; veranderen spelsysteem naar 3 spitsen, verzorgd aanvallend voetbal met een visie, verbeteren positiespel en zorgen voor plezier. Tijdens het halve seizoen waarin ik nu werkzaam ben waren deze doelstellingen al veel sneller bereikt dan ik vooraf op had gehoopt. Het niveau bleek nog hoger dan ik had gedacht. Gaandeweg begonnen we beter te voetballen en het pakken van een prijs werd geen bijzaak meer. Ook tijdens de nacompetitie is de stijgende lijn van ons spel verder voortgegaan. Helaas was de finale een wedstrijd waarin het geluk niet aan onze zijde lag.

Wat ook erg mooi is, was het publiek wat ook weer de weg heeft gevonden om ons te komen steunen. Schitterend qua sfeer was de finale en ook de thuiswedstrijd tijdens de feestweek. Al met al een fantastische tijd geweest waar ik enorm van heb genoten.
Dit is wat ik wilde en dat smaakt naar meer!” aldus trainer Erik Meulendijk.

De selectie spelers zelf beamen de woorden van de trainer en hebben ontzettend genoten van het afgelopen seizoen: "De laatste maanden is er een hoop veranderd bij DSC 1, positief welteverstaan. De laatste maanden heb ik ervaren als de mooiste maanden, die ik tot nu toe heb mogen meemaken bij DSC 1,” aldus Ton Burg. “Dit lag ook aan het stijgen van de prestaties, waarbij onder andere de nacompetitie is behaald. Daarna werd het duidelijk hoezeer de vrijwilligers en leden met DSC bezig zijn. Vooral de beslissingswedstrijd was hier een perfect voorbeeld van. Veel supporters in het blauw-wit. En na het dieptepunt van het verlies van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, volgde meteen het hoogtepunt van het seizoen middels een geweldig applaus. Geweldig!"

Ook voor aanvoerder Freek Boeren was het een onvergetelijk seizoen;
“We hebben 5 onvergetelijke wedstrijden meegemaakt! En deze werd zeker mogelijk gemaakt door DSC en al haar fans, want welke club in de 4de klasse heeft nu zoveel fans als DSC! Als je 3 keer laat zien dat je van 2 doepunten achterstand terug kunt komen geeft dit een ongelofelijke kick als ploeg! Plus dat we hebben gestreden voor wat we waard waren! Maar het publiek heeft ons wel verschillende keren kippenvel gegeven!! De thuiswedstrijd tegen SAB, de finale wedstrijd, het applaus na de wedstrijd, en het ontvangst in de tent waren een aantal ongelofelijke momenten!!”

Het ontvangst in de tent was inderdaad een onvergetelijk moment. Ondanks het verlies tegen RCD waren er veel mensen terug naar het sportpark van DSC gereisd om de selectie met een warm onthaal te ontvangen. Toen de spelers 1 voor 1 de tent betraden klonk een oorverdovend applaus en gejuich door de tent. Het was duidelijk dat de supporters van de club, ongelofelijk trots waren op ‘hun jongens’. Toen alle spelers binnen waren en vervolgens het podium betraden, klonk ‘You Never Walk Alone’ door de speakers. Het absolute hoogtepunt van een zeer bewogen dag!

Laatste 'Scoren!'

De redactie van ‘Scoren! gaat een paar maanden met vakantie. De Juni editie van de nieuwsbrief is de laatste van het seizoen. Uiteraard zijn we aan het begin van volgend seizoen weer terug met een splinter nieuwe versie.

Als redactie, kunnen we terugkijken op een zeer succesvol seizoen. In Februari dit jaar, zijn we gestart met een nieuwe opzet voor; ‘Scoren!’. Inmiddels wordt de nieuwsbrief aan ruim 300 DSC leden (en niet leden) verspreid. De reacties die we hebben ontvangen zijn hartstikke positief wat alleen maar motiverend werkt.

We hebben veel plezier beleefd aan het maken en verspreiden van ‘Scoren!’ en gaan u volgend seizoen weer met alle plezier van veel blauw-wit nieuws voorzien!