Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

April 2014

Van de bestuurstafel
Bestuurlijk nieuws
Bijna aan het eind van het seizoen, maar nog niet helemaal!
Vele mooie kampioenen hebben we inmiddels al gezien, F1, E1, D1 , D2, D4 , DSC 5, VR1 en D3 (dat zonder te spelen door verlies van de concurrentie niet meer in te halen is)? Dit is voor de D-lichting wel een heel bijzonder seizoen worden.
Ook DSC 1 kan nog steeds strijden om de periodetitel en dat levert wellicht nog een mooi toetje op.
De kampioenen, ook die van het najaar, wordt gevraagd om zaterdag 24 mei 2014 vast te reserveren in hun agenda voor de huldiging in de feesttent.

Clubscheidsrechters: oproep
Bij DSC hebben we een aantal vrijwilligers die wekelijks de wedstrijden leiden. Zo’n anderhalf jaar geleden hebben een 15-tal DSCers een spelregel cursus van de KNVB gevolgd.
We willen dit weer een vervolg geven op 2 manieren.
• Bestaande clubscheidsrechters die willen doorgroeien kunnen we een vervolgopleiding aanbieden.
• Nieuwe geïnteresseerden kunnen we de basisopleiding aanbieden
Meld je aan op info@vvdsc.nl of neem contact op met Wim Steenbekkers of Arnold Verbeek.

Programma DSC week

23-05-2014 - Verenigingsvoetbal
Verenigingsvoetbal, aanvang 19.00. Aansluitend muziek in de kantine m.m.v. een dj

24-05-2014 – Afscheidswedstrijd,  huldiging kampioenen jeugd en senioren en Feestavond
Afscheidswedstrijd aanvang 16.30 uur
Huldiging Jeugd en senioren kampioenen, aanvang 18.30 uur m.m.v. DES en aansluitend optreden van een verrassingsartiest.
Feestavond, aanvang 20.00 uur m.m.v. een dj en met een optreden van Henk Bernard.

25-05-2014 - Familievoetbal
Familievoetbal. Aanvang: 10.00. Na afloop muziek in de feesttent m.m.v. een DJ

26-05-2014 – Fifa toernooi D t/m A jeugd
Fifa toernooi in de feesttent aanvang 19.00 uur, inschrijven kan in de kantine.

27-05-2014 – Quizavond
Quizavond voor de senioren en A-junioren, aanvang 20.00 uur

28-05-2014 - Kienen
Kienen voor de E- en F-pupillen, aanvang 14.00 uur.
Kienen voor volwassenen, aanvang 20.00 uur

30-05-2014 - Finales Verenigingvoetbal
Finales verenigingentoernooi, aanvang 19.00 uur. Aansluitend muziek in de feesttent m.m.v. een DJ

31-05-2014 - Finales Familievoetbal
Finales familievoetbal, aanvang 18.00. Aansluitend muziek in de feesttent m.m.v. een dj

Accommodatie
Het kalken van lijnen is voor onze terreinmeesters weer een stuk makkelijker geworden met de nieuwe kalkkar. De club van 100 schonk het bestuur een mooie bijdrage voor deze aanschaf en tevens kon uit die bijdrage ook een steentje worden bijgedragen aan de investering op de lichtmasten en armaturen.
We danken alle leden van de Club van 100 voor hun bijdrage!

Trainers geslaagd
We feliciteren Leon Pompen met het behalen van het  TC3 diploma. We wensen Bjorn Maassen die nu met zijn TC3 cursus gaat starten veel succes.

Sponsor in beeld
Jeroen van Liempts Party Royale schonk DSC een nieuwe microfoon en Online Identity schonk DSC de banner met het programma van de feestweek. Onze dank hier voor !

Rabobank Clubkas Campagne
Rabobank Bommerlerwaard wijzigt de condities voor haar sponsoractiviteiten. Onderstaand wordt uitgelegd hoe het nieuwe systeem werkt en welke rol u daarin heeft.

Omdat SIJM voortkomt uit oprichting door DSC – leden en die banden gelukkig nog hecht en goed zijn, heeft het bestuur besloten om deze actie samen met SIJM te voeren daar zij op deze korte voorbereidingstermijn anders mogelijk te weinig van haar schaatsers zou kunnen bereiken nu het winterseizoen al ruim achter ons ligt.
Rabobank Clubkas Campagne. Kom in actie!

Rabobank Bommelerwaard draagt de lokale samenleving een warm hart toe. Jaarlijks ondersteunt zij veel verenigingen en stichtingen in de Bommelerwaard. Speciaal voor verenigingen en stichtingen organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne en stelt hiervoor € 40.000,- beschikbaar. Ook vv DSC en Stichting IJsbaan Maasdriel SIJM doen mee aan de Rabobank Clubkas Campagne.

Stemmen
Leden van Rabobank Bommelerwaard mogen van 10 t/m 20 juni stemmen op hun favoriete vereniging/stichting. Ieder lid mag vijf stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag (€ 40.000,-) te delen door het aantal uitgebrachte stemmen.
VV DSC en SIJM ontvangen ontvangt het aantal op hun uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat deze stem waard is.

Oproep
Natuurlijk proberen VV DSC en SIJM zoveel mogelijk stemmen te werven. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken. Ben jij lid van Rabobank Bommelerwaard? Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie, vrienden en kennissen hun stem geven aan VV DSC en SIJM tijdens de stemperiode van de Rabobank Clubkas Campagne. Meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne vind je op rabobank.nl/bommelerwaard.

Hoe stemmen?
Van Rabobank Bommelerwaard ontvang ieder lid op dinsdag 10 juni een stemkaart. Op deze kaart staat een unieke code waarmee je via rabobank.nl/bommelerwaard kunt stemmen op jouw favoriete club VV DSC en SIJM.
Ben je wel klant bij Rabobank Bommelerwaard maar nog geen lid dan kun je je via deze pagina aanmelden. Wordt lid voor 30 april 2014 om nog ons nog te kunnen steunen.

Stem op onze club, we rekenen op uw steun !

Win actie Fixet

Fixet is gestart met de spaaractie ‘WIN WIN WEKEN, samen sparen voor je club’. Met deze actie kunt u bij ons sparen voor een klustegoed om bijvoorbeeld het clubgebouw eens een flinke verfbeurt te geven.

Hoe werkt het?
In de periode van 10 maart tot en met 3 mei ontvangen klanten bij iedere besteding van 20 euro een coupon van 1 euro klustegoed. In onze winkel staat een spaarpot waarin dit klustegoed gedeponeerd kan worden. Aan het eind van de actie tellen we het totaalbedrag wat zich in de spaarpot bevindt en dit bedrag mag u voor de vereniging besteden in onze winkel.

Wanneer u uw leden motiveert om bij ons hun klusspullen te kopen, dan kan er een mooi bedrag gespaard worden. Bij grotere klussen loopt het bedrag soms aardig op en het mooie is dat een deel van dat bedrag aan uw club geschonken kan worden.  Bij een besteding van 100 euro gaat er al 5 euro naar de club.

Hartelijk dank voor de steun aan DSC !

Lief & Leed
Hans van Oers sr., Jack Kollenburg en Jan van Hooft zijn na hun operaties al weer op krukken gesignaleerd langs de lijn. Sjors Maas viel ongelukkig en moet zeker 4 weken aan de kant blijven. Emiel Schippers brak zijn arm door een ongelukkige val tijdens de wedstrijd. Jos van Mook (gebroken teen), Brent Verhoecks en  Halim Daoudi (beide enkelbanden) lopen met krukken na trainingsongevallen. Sponsor Jeroen Verhoeckx werd ook aan zijn meniscus geopereerd. Sanne Vos is al langere tijd door een bijzonder zeldzaam virus geveld. Willie Broekmeulen en Theo Vogel werken nog steeds aan een zwaar herstelproces.
We wensen allen veel sterkte en een voorspoedig herstel !

Oud lid van DSC, Remi van Hemert, kwam om door een noodlottig ongeval. We wensen Cathy, haar ouders, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies !

Jeroen en Joske Grandia werden trotse ouders van hun 1e kind,  zoon Mats. Van Harte gefeliciteerd !

Henk van der Werf en Andrea van Hemert werden ook trotse ouders van hun 1e kind, zoon Abel. Ook van harte gefeliciteerd!

Vrijwilliger in beeld
Willem van Herwijnen was weer druk in de weer om de kampioenen op de ‘platte kar’ door het door te vervoeren
Willem, hartelijk dank, het is door de spelers  weer zeer gewaardeerd !

Gerard Rovers werkte mee om het onkruid te verwijderen. Onze dank hier voor !

De oud papierophalers van en voor DSC, waren afgelopen jaar 3 keer op pad voor DSC. Dit leverde weer een mooi bedrag voor de clubkas op.
We willen alle ophalers zeer bedanken voor hun inzet !


7 leden behalen diploma EHAK
7 leden van DSC hebben het diploma EHAK behaald EHAK staat voor Eerste Hulp Aan Kinderen en daarmee het Oranje Kruis Certificaat behaald.

De leden die hier aan deel hebben genomen zijn Amy Ackermans, Thijs en Martine Ackermans, Jeroen van Grinsven, Ismael Koc, Frank Kaufmann en Raymond Leerintveld.

Medisch gezien
In voorbijgaande publicaties van Scoren! zijn diverse malen artikelen geplaatst met betrekking tot het thema ‘Medisch Gezien’. Het artikel in deze nieuwsbrief maakt deel uit van een reeks artikelen die met elkaar te maken hebben. Onderwerpen zoals gedrag, sportuitrusting, persoonlijke bescherming, training en sportmedisch vullen elkaar aan en geven een totaalbeeld van het "Voorkomen van blessures bij Voetbal". Dit maal wordt de sportuitrusting van de keeper besproken en de scheenbeschermers die door zowel de veldspeler als de keeper gedragen dienen te worden.

Voorkomen - persoonlijke bescherming
Persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen tijdens het voetballen voetbalblessures voorkomen. Voorwaarde daarbij is wel dat je de middelen gebruik zoals deze zijn bedoeld.

Voorkomen - persoonlijke bescherming - keepersuitrusting
Voorkom voetbalblessures, draag een speciale keepersuitrusting
Een voetbalkeeper is extra kwetsbaar door de harde schoten op het doel met de bal. En door de vele uitvallen die je als keeper doet. Wil je voetbalblessures hierbij voorkomen? Draag dan een speciale keepersuitrusting:
• Draag keepershandschoenen die je handen en vingers goed beschermen en de grip op de moderne voetbal bevorderen. Deze voetbal heeft een plastic coating waardoor deze bij nat weer glad en glibberig is.
• Draag een keeperstrui met gepolsterde mouwen. Hiermee bescherm je je ellebogen bij uitvallen.
• Draag ook een gepolsterde keepersbroek waarmee je je heupen beschermt bij een zijwaartse uitval.
• Draag ook kniebeschermers als je jezelf als keeper optimaal wilt beschermen.

Voorkomen - persoonlijke bescherming - scheenbeschermers
Draag je goede, schokabsorberende scheenbeschermers tijdens het voetballen? En vallen deze scheenbeschermers onder je enkelknobbels en bedekken deze je achillespees? Dan bescherm je je onderbenen en enkels tegen vervelende voetbalblessures zoals schaafwonden, kneuzingen en zelfs botbreuken.

Nut scheenbeschermers
Scheenbeschermers moeten een vast onderdeel zijn van de sportuitrusting van iedere voetballer. Deze beschermen je onderbenen tegen de trappen van je tegenstander. Je voorkomt zo vervelende voetbalblessures zoals schaafwonden, kneuzingen en zelfs botbreuken. De FIFA, UEFA en ook de KNVB hebben het dragen van scheenbeschermers verplicht gesteld in hun competities. Onder andere om het risico op het oplopen van aids te verkleinen.

Koop- en gebruikerstips scheenbeschermers
Een doorsnee scheenbeschermer is gemaakt van licht kunststof die je met kleefstroken op de plaats houdt. Ook moderne voetbalsokken houden de scheenbeschermers op de plaats doordat deze sokken een geweven structuur hebben. Let op de volgende punten als je scheenbeschermers koopt en draagt:
• Controleer de maat van de scheenbeschermers door deze altijd te passen.
• Koop alleen scheenbeschermers die je makkelijk aan en uit kunt doen.
• Controleer of je de scheenbeschermers makkelijk kunt vastmaken. Kijk ook goed of deze vast blijven zitten tijdens het voetballen.
• Koop geen scheenbeschermers op de groei. Hierdoor neemt het draagcomfort af, waardoor je de beschermers minder snel draagt.

Voorkeur voor scheenbeschermers van hard kunststof
Uit onderzoek blijkt dat de meeste types scheenbeschermers niet voldoen aan de gestelde eisen. Deze kunnen ‘geweld’ dat inwerkt vanuit een puntvorm (denk aan bijvoorbeeld de punt van een voetbalschoen) niet goed verwerken. Daarnaast bedekken de meeste types de oppervlakte van de onderbenen en enkels onvoldoende. Slechts een paar types voldoen op dit moment aan de gestelde eisen. Het gaat hier om scheenbeschermers die met name vanuit het ijshockey op de markt zijn gebracht. De FIFA, UEFA en de KNVB hebben het dragen van scheenbeschermers verplicht gesteld, maar geen kwaliteitseisen daaraan verbonden. Vanuit het oogpunt van voorkomen van schaafwonden, open wonden en botbreuken geven zij wel de voorkeur aan scheenbeschermers van hard kunststof (polyester). Deze bedekken een groot deel van het onderbeen en de enkelknobbels, en zitten daarnaast comfortabel.

Column: Wie selecteert Wie?
Ik ben een toeschouwer die de verrichtingen van DSC op en naast het veld aanschouw. Ik kijk, luister en vorm een algemene beschouwing.
Dsc timmert aan de weg en profileert zich naar buiten met waar DSC aan werkt en waar ze naar toe willen. Visie 2020 is het doel aan de horizon.
De maand Mei is altijd een spannende maand want dan worden de teamindelingen voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt.

Tot een aantal jaar geleden deed Hans Verhoeven de teams indelen voor het nieuwe seizoen. Bewust maakte hij de team indelingen pas bekend ná de Drielse kermis. Hans wilde niet de hele kermis aangesproken worden dat sommige ouders van mening verschillen; dan sta ik de hele avond te discussiëren waarom de een er niet in staat en de ander wel. Daar had Hans geen zin in. Hans had ook geen selectiecriteria, het leek een beetje natte vinger werk zelfs.

Tijden veranderen. Het jeugdbeleid krijgt steeds meer een professionele aanpak. Het selectieproces wordt zorgvuldig gelopen. De drie centrale thema’s in de jeugdopleiding van DSC zijn individuele Ontwikkeling, Plezier en Prestatie. Bij het opleiden van onze jeugdvoetballers staat het belang van de optimale ontwikkeling van het individu altijd voorop. Samenstelling teams gebeurt in overleg met de coördinatoren en HJO, eventueel in ruggespraak met de trainer/leiders.

In een boek over Cruijff komt naar voren dat een talent beschikt over T.D.D.P; Techniek-Discipline-Doorzettingsvermogen-Persoonlijkheid.
Co Adriaanse gebruikt het woordje TIPS; Technische vaardigheden-Inzicht-Persoonlijkheid-Snelheid en kracht. Van Gaal spreekt over ‘een profiel’ maar het is niet helemaal te volgen wat er nou precies in die profielschets staat. Alleen van Gaal snapt dat.

Wat gebruikt DSC voor criteria? Een vraag waard aan diegene die het uitvoeren. Mijn vraag werd doorgespeeld naar de jeugdvoorzitter, die me netjes terug mailde: Individuele selectie criteria voor de teamindeling zijn o.a. doch niet uitsluitend; technische vaardigheden, tactische vaardigheden, fysieke vaardigheden,  mentaal/sociale vaardigheden en het vermogen om nog verder te ontwikkelen.
Daarnaast spelen nog rand voorwaarden als regelgeving KNVB, team samenstelling en persoonlijke wensen / voorkeuren van de speler. Poeh, dat is een hele rugzak vol en hoe kort je dat af?
Ik begin te begrijpen waarom de selectiecommissie alle rust en tijd nodig heeft om de spelertjes tegen deze uitgebreide maatlat te leggen en te komen tot een integere keuze. Het proces mag niet verstoord worden door invloeden van buitenaf. Laten we dat dan ook niet doen en hun die tijd en rust gunnen om te komen tot een wijs besluit voor een optimaal resultaat want het is een heidense klus om 400 spelertjes in het juiste elftal te krijgen. Extra moeilijk wordt het als 800 ouders over je schouder meekijken die denken dat ze de nieuwe Messie geschapen hebben. Bekend maken in Mei betekend stemmingmakerij vér voor de Drielse Kermis. Dat toont van lef en durf maar na zo’n intens proces en diep beraad zijn de keuzes gefundeerd uit te leggen.

Ik loop al weer een tijdje op en rond de velden en volg de twijfelgevallen van het vorige seizoen. Ik heb ze gezien in Augustus ‘13; beetje boos, verdrietig, teleurgesteld. Motivatie : lauw, ze hadden allemaal anders ingedeeld willen worden omdat Pa vindt dat hij niet op zijn plek zit en Ma denkt dat het vriendjespolitiek is. De Drielse Kermis was verpest omdat ik niet in het team ben gekomen wat ik wilde. Gedurende het seizoen heb ik ze gevolgd: de twijfelgevallen, dus zie ik ze ook nu nog in April ‘14 en moet ik bekennen en met terugwerkende kracht het gelijk geven aan de selectiecommissie voor hun keuze voor het seizoen 13/14.

Uiteindelijk selecteert het spelertje zichzelf.