Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Maart 2014

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Bestuurlijk nieuws
De eindfase van het seizoen dient zich al weer aan !
De belangrijkste wedstrijden gaan nu nog gespeeld worden ! In elke categorie, senioren en jeugd, mannen en vrouwen, jongens en meisjes doen we mee om de prijzen en soms zijn we er al heeeel erg dicht bij.

We wensen iedereen, spelers, begeleiders, ouders en supporters daarom heel veel succes en vooral plezier bij het spelen en kijken van de nog komende wedstrijden. We hopen dat er veel feestjes gevierd kunnen worden!

Bestuurlijke vernieuwing
Een nieuwe stap is gezet. Een vrouw in het bestuur en wel Jose van Hooft. Ze gaat Hans Verhoeven opvolgen als Secretaris van de vereniging. Het bestuur denkt dat het goed is dat een vrouw het bestuur gaat versterken en daarmee ook een betere afspiegeling van de diversiteit van de vereniging krijgt. We wensen Jose , die formeel in de ALV door de leden gekozen moet worden en nu op projectbasis start, heel veel succes en vooral plezier in deze functie. Gelukkig blijft Hans Verhoeven haar en het bestuur ondersteunen zodat zowel Jose als DSC gebruik kunnen maken van zijn kennis en ervaring.

DSC week
Dit jaar zal DSC vooruitlopend op de DSC-week al consumptiebonnen tegen een aantrekkelijk tarief in de voorverkoop aanbieden. Dit zal op 10, 17 en 24 april plaats vinden in het clubhuis. Nadere berichten zullen hier nog over volgen!

Programma DSC-week
23-05-2014 - Verenigingsvoetbal
Verenigingsvoetbal, aanvang 19.00. Aansluitend muziek in de kantine m.m.v. een dj

24-05-2014 – Feestavond en huldiging kampioenen jeugd en senioren
Huldiging, aanvang 18.30 uur m.m.v. DES en aansluitend optreden van een verrassingsartiest.
Feestavond, aanvang 20.00 uur m.m.v. een dj en met een optreden van Henk Bernard.

25-05-2014 - Familievoetbal
Familievoetbal. Aanvang: 10.00. Na afloop muziek in de feesttent m.m.v. een dj                                 
                                     
26-05-2014 – Fifa toernooi D t/m A jeugd
Fifa toernooi in de feesttent aanvang 19.00 uur. Inschrijven kan in de kantine.

27-05-2014 – Quizavond
Quizavond voor de senioren en A-junioren, aanvang 20.00 uur

28-05-2014 - Kienen
Kienen voor de E- en F-pupillen, aanvang 14.00 uur. Kienen voor volwassenen, aanvang 20.00 uur

30-05-2014 - Finales Verenigingvoetbal
Finales verenigingentoernooi, aanvang 19.00 uur. Aansluitend muziek in de feesttent m.m.v. een dj

31-05-2014 - Finales Familievoetbal
Finales familievoetbal, aanvang 18.00. Aansluitend muziek in de feesttent m.m.v. een dj

Accommodatie
Het ombouwen van de veldverlichting naar LED-verlichting is bijna afgerond. Na ruim een jaar voorbereiding, offertes aanvragen, plannen en overleggen, is de BAM bijna zover dat de oplevering kan plaatsvinden.

Er moeten alleen nog enkele lampen gericht worden en dan beschikt DSC over een prachtige veldverlichting, waarbij we alle 4 de velden gelijktijdig kunnen laten branden.
Op dit moment staat de instelling op 70% van het totaal vermogen. Met het ombouwen zijn we van 380 Volt naar 220 Volt gegaan per aansluiting, waarmee we het energieverbruik na meting gehalveerd hebben. Dat is natuurlijk een heel mooi resultaat. 

Door de extra verlichting op veld 2 zijn we ook een stuk flexibeler geworden met de trainingsindelingen. Al met al een goede stap richting de toekomst.

Verder wil ik nog een opmerking maken dat er zorgvuldig en zuinig met de materialen omgesprongen moet worden. We hebben onlangs weer reparatiekosten van ca € 500,-  gehad aan doeltjes. Een dringend verzoek aan leiders en trainers om erop toe te zien.

Het is belangrijk dat we met zijn alle de verantwoordelijkheid dragen voor de hele accommodatie.

Verder nog een woord van dank aan Ad van Heesch en Antonio van Goor voor het hangen van reclameborden en het repareren van het hekwerk.

We hebben in 6 kleedkamers kleinere en zuinigere radiatoren gehangen en daardoor tevens meer zitruimte gecreëerd. Op die plaatsen zijn banken gemonteerd waardoor extra stoelen overbodig zijn geworden. We bedanken Henk de Weerd voor het vele werk dat hij daar verricht heeft.

KNVB
Vanaf 29 maart 2014 gaan de jeugd elftallen gefaseerd werken met het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF). Trainers/leiders worden uitgenodigd om op de eerste dag een instructie bij te wonen. Voor diegene die vooraf of achteraf nog willen oefen is bijgaande link beschikbaar waarin alles wordt uitgelegd. www.knvb.nl/nieuws/district/33890/voorbereiding-invoeren-dwf-categorie-b/zuidi/veldvoetbal

Sponsor in beeld
Rabobank Bommerlerwaard wijzigt de condities voor haar sponsoractiviteiten.
Onderstaand wordt uitgelegd hoe het nieuwe systeem werkt en welke rol u daarin heeft.

Omdat SIJM voortkomt uit oprichting door DSC – leden en die banden gelukkig nog hecht en goed zijn, heeft het bestuur besloten om deze actie samen met SIJM te voeren daar zij op deze korte voorbereidingstermijn anders mogelijk te weinig van haar schaatsers zou kunnen bereiken nu het winterseizoen al ruim achter ons ligt.

Lief & Leed
Familie van Hooft wordt flink getroffen door knieproblemen. Was eerst Jan geveld, nu is ook Coen met identiek letsel uit de roulatie. Willie Broekmeulen heeft een zware behandeling ondergaan en werkt nu aan zijn herstel. Theo Vogel heeft ook een zwaar hersteltraject en hoopt binnenkort weer thuis te komen.

Hans van Oers sr is ook herstellende en we hopen hen alle drie weer snel op ons sportpark te mogen begroeten. Emiel Schippers brak zijn elleboog en is uitgeschakeld voor de rest van het seizoen.  Jack Kollenburg ondergaat binnenkort een kijkoperatie in de knie.

We wensen iedereen een voorspoedig herstel toe !

We wensen Harm en Petra Deckers veel steun en sterkte in deze voor hun zo zware tijden.

Sjors Maas feliciteren we met zijn transfer naar Zaterdag Topklasser GVVV Veenendaal. Goed om te lezen dat Sjors er volgend seizoen toch gewoon bij is, maar dan als supporter !

De langdurige blessure van 2 jaar lijkt overwonnen door Victor van Kessel. We hebben hem gelukkig weer tussen de krijtlijnen gezien.

Webshop
Op de webshop staan nieuwe DSC artikelen (windvaste paraplu’s en armbanden). Kijk regelmatig want we zullen het assortiment nog verder uit gaan breiden !

Vrijwilliger in beeld
Hans en Arno Verhoeven ontvingen van Prins Carnaval Frank op 28 februari een ‘lifetime award’ voor hun vrijwilligerswerk dat ook buiten DSC niet onopgemerkt is gebleken. De traditionele Peut met oorkonde werd aan hen overhandigd op een gezellige avond.
Beste gebroeders van harte gefeliciteerd met deze prijs !

Tot de activiteiten commissie treden Karin Brekelmans en Martine van Eeuwijk toe. We wensen ze heel veel succes met het commissiewerk.

In Gesprek Met
Ron Schapendonk geldt al diverse jaren als fysieke trainer voetbal binnen de vereniging. Het geven van loop-en coördinatie, maar ook hersteltraining. Spelers die een blessure oplopen worden na behandeling door de fysiotherapeut weer door Ron klaargestoomd om geleidelijk weer aan te sluiten bij het team waar ze voor spelen.

Victor van Kessel is bijvoorbeeld zo`n speler die langdurig geblesseerd is geweest en door Ron weer terug gebracht is op niveau. Een langdurig traject waar intensief aan het herstel is gewerkt. Om wat meer inzicht te krijgen in het proces vond Scoren! het daar de hoogste tijd om eens ‘In Gesprek Met'  Ron Schapendonk te gaan.

Ron, je bent altijd intensief bezig met een kleine groep spelers. Kun je uitleggen waar jij je als fysieke hersteltrainer precies mee bezig houdt binnen de vereniging?
Het begeleiden van spelers die na een lange blessure weer terug willen komen op wedstrijdniveau.
Ik doe dat volgens de Rehaboom methode (dit was een onderdeel tijdens mijn opleiding fysieke trainer voetbal). De Rehaboom methode (stroomschema) is een praktisch hulpmiddel binnen de hersteltraining. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen ‘’ snelheid, kracht en uithoudingsvermogen’’ uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen. Door een opbouw in de belasting en belastbaarheid van de oefenvormen wordt het herstel en prestatietoename bevorderd.

Hoe ben je in aanraking gekomen met het beroep ‘fysieke trainer voetbal’, hebben hier altijd al je interesses in gelegen?
Nee, ik ben meer dan 10 jaar met veel plezier trainer-coach van verschillende jeugdelftallen geweest. Tijdens deze periode werd ik benaderd door een trimclub voor looptrainer. Elke zondagmorgen geef ik bewegingsscholing c.q. looptraining. Door deze andere vorm van training geven, ontdekte ik dat steeds meer sporters een verkeerde looptechniek ontwikkelden. Dat ze moeite hadden met hun motoriek en coördinatie, hoe ze de armen t.o.v. de benen moesten bewegen. Vervolgens dat ook bij jeugdvoetballers gaan bekijken en schrok van hun slechte looptechniek. En nu wat jaren verder, opleiding gevolgd en fysieke trainer voetbal bij DSC.

Victor van Kessel is een speler die langdurig geblesseerd is geweest en inmiddels weer volop mee traint met de selectie. Kun je zijn blessure verder toelichten en het traject beschrijven wat er tijdens zijn herstel is gevolgd?
Victor heeft een heupblessure gehad en is daar ook aan geopereerd. Heeft de eerste maanden bij een fysiotherapeut gerevalideerd op het medisch sportcentrum KNVB. Na die periode heb ik een fysiek programma opgesteld volgens de Rehaboom methode. Een stappenplan (trainingsfases) met oefenvormen die aan de grondeigenschappen snelheid, kracht en uithoudingsvermogen voldoen. Deze vormen worden afgewisseld met en zonder bal.

Benieuwd naar het complete interview met Ron? Klik dan HIER om het volledige interview te lezen op de website van DSC (www.vvdsc.nl)

Sponsor in beeld
Eind 2013 verbond ErgoDirect zich voor een nieuwe periode van maar liefst 10(!) jaar als hoofdsponsor aan de DSC jeugd. Als blijk van waardering en op zoek naar de beweegredenen zijn we voor de rubriek ‘Sponsor in Beeld’ in gesprek gegaan met John van Hooft, directeur/eigenaar van ErgoDirect.

Voor diegene die het nog niet weten, wat doet ErgoDirect precies?
Laten we daar niet al te lang over uitwijden, neem gerust een kijkje op onze website www.ergodirect.nl. Dan krijg je een goed beeld wie we zijn, wat ErgoDirect doet en met welke mooie klanten ErgoDirect mag samenwerken. Laten we het vooral hebben over DSC.

Kun je aangeven wat je beweegreden zijn om voor een dergelijk lange periode de DSC jeugd te ondersteunen?
Daarvoor heb ik niet specifiek één reden, maar verschillende redenen. Allereerst mijn liefde voor het spelletje. Zelf heb ik van jongs af aan gevoetbald, ik vind het een geweldige mooie sport om te doen en om naar te kijken. Vooral de jeugd heeft mij altijd al gefascineerd. Echter waar het in mijn ogen bij DSC 6 jaar geleden aan ontbrak was een stukje structuur en visie in de jeugdopleiding. Uiteraard met alle respect en waardering voor de vrijwilligers, was en ben ik van mening dat DSC op dat vlak kennis en expertise moet (blijven) halen buiten de club. Met het beschikbaar stellen van financiële middelen, kan DSC het zich permitteren om deze ‘’know-how’’ in huis te (blijven) halen en hiervan als club beter te worden. Met als uiteindelijk doel het niveau van de jeugdopleiding nog verder omhoog te stuwen.
Ik ga nu een ontzettende open deur in trappen, maar wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Door onze jeugd (mini-F, onderbouw én bovenbouw) de juiste aandacht en opleiding mee te geven, gaat de selectie (1e en 2e) bij zowel onze heren als dames hiervan op termijn profiteren. We krijgen een grotere poel van goede voetballers en voetbalsters, waarmee we een kwalitatief en stabiel 1e en 2e elftal op de been kunnen brengen.
Daarnaast voel ik een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voetbal is een sport die laagdrempelig is en verbroedert. Bij DSC tref je alle gelaagdheden van de samenleving, van bankier tot bouwvakker en van advocaat tot slager. Deze verbroedering is het meest zuiver in de jeugd, daarvan kan ik genieten als ik dat op zaterdag bij elkaar zie komen.

Benieuwd naar het complete interview met John? Klik dan HIER om het volledige gesprek met John van Hooft te lezen.

1-2tje
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Milo van Osch.  Milo is 11 jaar oud en dit seizoen speler van DSC D2. Milo staat bekend als een groot talent en wordt met enige regelmaat geselecteerd voor regionale KNVB elftallen/trainingen.

Stellingen:
Keeper: Jeroen Zoet / Jasper Cillissen
Jasper Cillissen, ik vind hem beter als Zoet, maar dat komt vooral omdat ik voor Ajax ben.

Verdediger: Ron Vlaar / John Heitinga
Ron Vlaar, Heitinga was vroeger ook wel goed maar je hoort niets meer van hem. En als ik hem soms zie voetballen vind ik hem niet zo goed.

Middenvelder: Wesley Sneijder / Rafael van de Vaart
Rafael van de Vaart, ik vind ze beide goed maar Sneijder is vaak geblesseerd waardoor ik hem niet zo vaak zie voetballen.

Aanvaller: Memphis Depay / Jean Paul Boetius
Jean Paul Boetius, hij doet het goed bij Feyenoord en als hij speelt pikt hij vaak een doelpuntje mee.

Positie: Rechts Midden / Rechts Voor
Rechts midden, omdat ik dan het spel kan verdelen.

Trainingen: DSC / KNVB
KNVB, trainingen bij DSC doe je altijd bij de KNVB zijn ze dan specialer.

Games: PES / FIFA
FIFA, PES heb ik zelf niet zo vaak gespeeld.

Veld: Kunstgras / Echt gras
Kunstgras, omdat de bal dan sneller rolt waardoor je snel kan overspelen.

Buitenlandse voetballers: Lionel Messi / Cristiano Ronaldo
Lionel Messi, hij kan beter voetballen en ik hou niet van speler met eigendunk zoals Ronaldo.

Truc: Overstap / Schaar
Schaar, de overstap is makkelijker maar de schaar is een betere passeertruc.

Vrije tijd binnen: Gamen / TV Kijken
Gamen, ik kijk niet zoveel TV en gamen vind ik leuker.

Milo, Bedankt voor je tijd!

Column
Met een verhuizing vergaat de glorie!
Door: Een Toeschouwer
  
Ik ben een toeschouwer die de verrichtingen van DSC op en naast het veld aanschouw. Ik kijk, luister en vorm een algemene beschouwing.

Dsc timmert aan de weg en profileert zich naar buiten met waar DSC aan werkt en waar ze naar toe willen. Visie 2020 is het doel aan de horizon.

Doorlopend aanwezig op de agenda staat een vurige wens om te verhuizen naar een nieuwe locatie. Het is een ontwikkeling in de laatste jaren dat sportparken en stadions vanuit dorpskernen of stadsdelen verhuizen naar het buitengebied of naar een bedrijventerrein. Voorbeelden in de regio zijn OJC-Rosmalen, Emplina en meer recentelijk v.v. Den Dungen. De warmte en charme van een dorpsclub in een groene beschutte omgeving ingeruild voor een open vlakte waar het altijd tegen de wind in voetballen is, na de rust is de wind gedraaid. De geur van gras ingeruild voor een wasmachine met rubber bolletjes. De reuk van pas geschilderde houten bankjes in de kleedkamer ingeruild voor hard plastic zitting. De hutjes mutjes aanbouw wordt ingeruild voor etagebouw met op de 1e verdieping de kantine, nee sorry het suporters-home. De bestuurskamer wordt gemeubileerd met strak design seats en heeft een lounge op het dakterras. Uiteraard is er een coffee-corner. Tijdens en na de wedstrijd tapt het bestuur een Jupiler uit eigen vaatje. Dorpsclubs, waar vader en zoon de D3 trainen, krijgen een groeispurt met aanwas vanuit nieuwe buren die zijn komen wonen in nieuwe wijken. Sinds kort woont daar de trainer van de F12. Hij is verhuisd vanuit Hendrik Ido Ambacht, zijn vrouw wilde graag landelijker wonen en hij is voor de sociale contacten bij de voetbalclub gegaan.

Het avondje NAC klinkt al ver weg. Het stadion lag in de Beatrixstraat in een Bredase volkswijk. In het Engels ogende stadion imponeerde het avondje NAC wat voor vele tegenstanders een onneembare horde was. Het kon er namelijk verschrikkelijk spoken. Tegenwoordig spelen ze in het kille Rat Verlegh Stadion vlakbij de Ikea. Vitesse heeft Europese hoogtijdagen gehad op Nieuw-Monnikehuize. Tegenwoordig speelt F.C. Hollywood aan de Rijn in een veredelde gymzaal.

F.C. Groningen verhuisde vanuit het Oosterpark-stadion waar de plaatselijke F.C. als een ware cup-fighter speelde en was het menig Europese tegenstander de baas in eigen stadion. Tegenwoordig spelen ze in een energiebewuste Euroborg en is het Europese licht al een aantal jaren  uit. Trouwens; die grasmat?

De Meer’ had het smalste veld maar Ajax speelde met buitenspelers die het spel breed hielden. Tsjeu La Ling, Simon Tahamata en natuurlijk Keijzer en Swart zijn groot geworden aan de krijtlijnen links en rechts. Nederlandse clubs calculeerden een nederlaag in en tegenstanders in de diverse Europese toernooien werden suf gespeeld. Een kleine nederlaag van de uitwedstrijd werd in de 1e helft al weggepoetst. Tegenwoordig speelt Ajax boven op een parkeergarage en is het goed mogelijk dat S.C. Cambuur gewoon gelijk kan spelen. Trouwens; wie speelt er nu  rechtsbuiten?

ADO den Haag speelde in een typisch Haagse wijk. Rijtjeshuizen rondom het Zuiderpark, vanuit het doucheraampje kon je de wedstrijden volgen. Beroemd of liever gezegd berucht is het Haags kwartiertje. De laatste 15 minuten van de wedstrijd werden de spelers fanatiek aangemoedigd door de aanhang.  Menig tegenstander werd in de laatste fase van de wedstrijd verslagen. Tegenwoordig speelt ADO in het Kyocera-stadion gelegen naast het Prins Clausplein; een verkeersknooppunt van de snelwegen A4 en A12. Trouwens uit statistieken blijkt dat ADO tegenwoordig de meeste wedstrijden verliest in het laatste gedeelte van de wedstrijd!

Na de verhuizing wordt het nooit meer mauwen over verlichting die uitvalt, over haperende douches met beschimmelde kitranden, nooit meer mauwen wie nou wat organiseert en hoe het geregeld is, nooit meer mauwen welk veld; we hebben er genoeg en alles is bedekt met een tapijt het zogenaamde HEUGA-veld. En daarmee treed ook de commercie in; alles moet vernoemd worden naar sponsors of  leden van verdienste. Sportpark Ipperakkeren wordt; Theo Grandia Ground gelegen aan de gebroeders Verhoevenlaan. In de Ko Hooijmans bestuurskamer hanteren we de Frans van Houten hamer. Op het dakterras ploffen we neer in de Gijs Sars-seats. De trainer neemt plaats in de Ad van Alebeek dug-out. We drinken een bakkie in de Gijs en Riek Café-bar en kleden ons om in Hanske Daams kleedkamer 1 of in de Henk van Meeteren kleedkamer  2 of in een van die andere 16 die allemaal vernoemd zijn naar oud DSC1 spelers. De jeugd maakt sfeer op de Correke Pompen met haar paraplu-tribune. Het formulier wordt ingevuld in het Henk van de Weerd secretariaat en de ballen worden opgehaald uit het Christ Jansen ballenhok.  Met Pasen zoeken we de Chris Hooijmans eieren.

Voetbal is volkssport nr.1 en hoort dicht bij de mensen te zijn. In Liverpool was er sprake om Anfield uit de wijk te halen en een nieuw stadion aan de rand van de stad te bouwen. De wijk waar het stadion stond was verpauperd; vervallen huizen, wegen in een Belgische staat, logistiek bijna onbereikbaar op wedstrijddagen, parkeren een F* -Hell. Engeland is een land met traditie; de geur van gras dat ‘holy ground’ is, community- singing, de Pub om de hoek, Fish & Chips. Zaterdags leeft de wijk, de stad is gekleurd in de clubkleuren. Het land staat in het teken van de wedstrijddag. Het gemeentebestuur van Liverpool heeft met respect voor het cultuurgoed besloten om Anfield niet te verplaatsen … maar de wijk op te knappen. De typisch Engelse stijl van huizenbouw  wordt hersteld, wegen opnieuw geasfalteerd. Bereikbaarheid wordt vergroot en voldoende parkeer-gelegenheid geschapen.

In Maasdriel zijn pas verkiezingen geweest ik wens de nieuwe coalitie veel Engelse wijsheid toe.

Voetbalhumor
In de rubriek Voetbalhumor worden anekdotes, moppen of strips geplaatst. Dit is die typische droge voetbalhumor die iedereen waarschijnlijk wel herkent uit de kleedkamer. Deze maand een aantal legendarische uitspraken van voetbalcommentator Sierd de Vos. Je houdt van hem of je haat hem, maar al met al zijn er een aantal quotes die bij iedereen een lach op het gezicht tovert.

• ”De regisseur van deze wedstrijd is zo’n fan van Barcelona. Hij hoopt dat als hij deze kans nog 10 keer herhaalt, dat hij er dan wel een keer in gaat.”

• ”Valdo blesseert zichzelf bij die aanranding van Griezmann. Als dit in een klooster gebeurt, dan zou er een onderzoek worden ingesteld…”

• ”Het is een beetje een saaie Piet geworden die Anelka. Hij slaat nooit meer iemand neer, schiet niet meer op journalisten en gooit ook niet meer met bloembakken…”

• “Ballotelli, de eerste Italiaanse speler met een verstandelijke handicap in de Premier League.”
• “Shakira komt tot de navel van Pique, maar dat komt soms weleens goed uit.”

• “Hij kan knieën en enkels eraf schroeven of zagen, maar een fijnzinnige voorzet is niet besteed aan deze man die voor Fiorentina speelde. Het is een wonder dat al die mooie oude bruggen er nog staan daar in Firenze, als je bedenkt dat Tomas Ujfalusi daar een paar jaar heeft gewoond!”

• “Die Bruno Alves heeft wel eens vaker aanslagen gepleegd. De Taliban heeft al eens naar hem geïnformeerd, maar Zenit wilde hem niet laten gaan.”

• “Hiphop Pinto is de enige doelman ter wereld met een eigen platenlabel en is vooral gespecialiseerd in het uitbrengen van enorme pokkenherrie die je alleen kunt draaien als je ouders niet thuis zijn. Hij mixed alle muziek zelf en bij het beluisteren ervan kun je je niet aan de indruk onttrekken dat hij ook in de studio zijn keepershandschoenen aan houdt.”

• “Ronaldo is nooit geblesseerd, maar als hij binnenkort een keer geblesseerd raakt, dan is dat aan zijn rechterarm of aan zijn schouder, van al dat appelleren om niks.”