Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Februari 2014

Van de Bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Bestuurlijk nieuws
Nix18 heeft ons al met een controlebezoek vereerd op zondag 23 februari. Dat zal vast niet de enige keer blijken te zijn. Ook heeft DSC haar schenktijden gepubliceerd omdat de wetgever dit vraagt. Voor eenieder die het nog niet gezien heeft hierbij het overzicht.We wensen iedereen een fijne Carnavalsvakantie en hopen iedereen weer fris op 8 maart te zien tijdens de hervatting van de competitie.

KNVB bericht inzake uitstel van wedstrijden!
Uitstel van wedstrijden is na 1 maart 2014 niet meer mogelijk ! Wedstrijden kunnen in goed onderling overleg geprobeerd worden te verschuiven. Hierover kan men contact opnemen met Cees Vogel.

Indien er geen datum wordt afgesproken en men niet speelt omdat men niet over voldoende spelers beschikt volgt er een sanctie van de KNVB variërend van een geldboete tot winstpunten in mindering.

DSC houd het team dat het verzaken veroorzaakt verantwoordelijk en zal de boete verhalen op het team, dus treed zo snel als duidelijk is dat er problemen zijn in overleg ! Benadrukt moet worden dat het een gunst is als de tegenstander mee wil werken aan het verplaatsen van een wedstrijd !

Accommodatie
De accommodatie beschikt nu inmiddels over 4 verlichte velden met Led armaturen. De vooroplevering liet nog wat restpuntjes zien maar we vertrouwen er op dat BAM dit spoedig oplost. Dank aan allen die hier vrijwillig werk voor de BAM verlicht hebben, met name Henk, Chris, Theo en Siebert !

Onze bar is aangepast om ook een speciaal bier te kunnen aanbieden. Een kleine verbouwing was daar voor nodig. We danken  Cor Piels en Henk de Weerd voor hun werk daarbij !

Ook het eetassortiment is uitgebreid. Broodjes gezond zijn nu ook verkrijgbaar.

Opleiding
De oproep voor opleiding Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK), heeft een aantal inschrijvingen opgeleverd. Deze personen zullen binnenkort een reactie ontvangen

Sponsor in beeld
R&R sponsorde trainingspakken voor F1.
Hartelijk dank voor jullie steun aan DSC !

Lief & Leed
Richard van As is geopereerd aan zijn pols. We wensen hem een voorspoedig herstel.
Victor van Kessel staat op het punt om zijn rentree te maken na 2 jaar blessureleed. We wensen hem vooral veel speelplezier bij zijn terugkeer!

Hans van Oers sr. had een lelijk ongeluk en na een periode ziekenhuis is hij nu weer thuis maar nog niet al te mobiel. We hopen hem binnenkort weer langs de lijn te zien.

Theo Vogel onderging niet een maar 2 harttransplantaties en is nu langzaam aan het herstellen in het ziekenhuis. We wensen Theo en zijn familie en vrienden heel veel sterkte in deze zware tijden !
We feliciteren de trotse Nelleke Vries en Serge met de geboorte van hun zoon Jurre.

Vrijwilliger in beeld
Gerard Rovers bedanken we voor het verzorgen van een rolsteiger om reclameborden te wisselen en zijn hulp bij het verwisselen. Tiny Vogel en Jos Essing bedanken we voor het aanbrengen van de reclameborden en Tonny van den Bos tevens voor het monteren van de reclameborden en het beschikbaar stellen van een gereedschapskoffer. Ook Chris Hooijmans en Henk de Weert bedanken we voor hulp aan de reclameborden.

Henk de Weerd zijn 400e !
Henk de Weerd vlagde onlangs tegen RWB zijn 412e wedstrijd voor DSC ! Enige tijd geleden vroeg Henk aan onze secretaris dat hij vermoedde binnenkort aan zijn 400e  wedstrijd zou toe zijn, maar bij telling bleek dit aantal al overschreden en we hebben Henk maar even niets gemeld. Sinds 1996 hanteert Henk de vlag om de scheidsrechter te assisteren. Niet altijd kunnen supporters van de tegenpartij zich van commentaar onthouden, maar Henk kan daar over het algemeen goed mee omgaan. Hij weet ook dat onze DSC supporters wel eens wat op te merken hebben over de assistent van de tegenstander. Henk is gehuldigd voor de wedstrijd en ontving naast een kado ook een mooi aandenken en we hopen dat hij de 500e wedstrijd ook nog gaat halen.

Digitaal wedstrijd Formulier (DWF)
De KNVB zet de volgende stap in dit project volgend bijgaande planning.Hans verhoeven zal op de dag van introductie aanwezig zijn om aan de begeleiding van teams toe te lichten hoe het gebruik in elkaar steekt.

Verzoek aan de begeleiders om op de dag dat het DWF voor het eerst gebruikt moet gaan worden een half uurtje eerder naar het sportpark te komen.

Tevens wordt daarmee ook geïntroduceerd dat spelerspassen op het veld nog gecontroleerd worden. Dit om fraude te voorkomen en sportiviteit te verhogen.

Huldiging sportkampioenen gemeente Maasdriel en Zaltbommel
Vrijdag 21 februari vond de huldiging plaats. DSC vaardigde D1 af om de eer namens all DSC verenigingskampioenen te ontvangen. In de sfeervolle Kreek was het gezelliger toeven dan ik het inmiddels failliete Apollohotel vorig jaar. Alle deelnemers kregen ook nog een mooie herinneringsmedaille van de gemeenten.

Uitje
D1 en MD1 zijn samen met hun leiders en ouders (in totaal 44 personen)  naar de thuiswedstrijd van Willen II tegen Helmond sport zijn geweest.  Er was van alles georganiseerd voor de jeugd en de spelers hebben zich opperbest vermaakt.

Even Voorstellen
Sinds het begin van dit jaar staat het tweede elftal onder leiding van Jurgen van der Kammen. Een trainer met al de nodige ervaring in de jeugd van DSC en iemand met veel ambitie. De redactie van ‘Scoren’! vond het de hoogste tijd om deze ras DSC-er ‘even voor te stellen’ aan de rest van vereniging.

Hoi Jurgen, de meeste zullen je al wel kennen maar stel je even kort voor?
Er zullen er inderdaad veel zijn die mij kennen maar ik kan mij voorstellen dat, gezien de groei van de vereniging, er ook veel zijn waarvoor dit niet geldt. Daar gaat hij dan. Zoals boven al vermeld ben ik Jurgen van der Kammen 41 jaar oud en geboren en getogen in Kerkdriel. Getrouwd met Jessica van Engelen en vader van Koen (16) en Sascha (12) respectievelijk voetballend in de B2 en MD1 van onze vereniging. Ik ben werkzaam als Commercieel Technisch Adviseur bij De Jonge Coatings een Groothandel in professionele bouwverven en industriële coatings uit Wijchen.

Je bent al een lange tijd een bekend gezicht bij DSC. Hoe is je carrière bij DSC precies verlopen?
Pfft. Dan moeten we even terug in de tijd. Ik ben op mijn 6de jaar begonnen met voetballen en heb alle jeugdelftallen doorlopen. Vanaf de C tot en met de A-junioren in de standaard teams en daar durf ik er geen zinnig woord over te zeggen. Na de A-junioren ben ik bij de selectie terecht gekomen. Het grootste gedeelte van deze tijd heb ik in DSC 2 vertoefd en ongeveer 1½ seizoen in DSC 1. Op een gegeven moment heb je de respectabele leeftijd bereikt dat de veteranen van de club een feit worden. Daar mag ik dan nog graag mijn wedstrijdje in mee spelen.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe geweest als speler / trainer?
Als speler het kampioenschap in de B1 onder leiding van Rien van Grinsven en het kampioenschap in DSC 2 onder leiding van Ad Schippers. Als trainer het kampioenschap met de F5, D2, C2 en de B2. Als assistent trainer het kampioenschap en de bekerfinale met de B1.

Lange tijd ben je betrokken geweest bij de jeugdafdeling van DSC. Hoe is het volgens jou gesteld met de kwaliteit van de jeugd bij DSC?
Sinds er een nieuwe weg is ingeslagen een jaar of vijf geleden kun je zien dat het niveau van onze jeugd omhoog gaat. Je ziet dit vooral terug bij de pupillen van dit moment, aangezien dit ook de leeftijdscategorie is die op jonge leeftijd vanaf het begin hiermee geconfronteerd is. Ondanks dat er nog veel op hun pad kan komen, wat de toekomst als voetballer kan veranderen, zit er een groot potentieel waar DSC nog jaren mee vooruit kan.

Je bent bezig met het behalen van TC3. Hoe gaat het momenteel daar mee en in hoeverre denk je dat deze cursussen jou kunnen verbeteren als trainer?
Op zich is het een leuke cursus om te volgen, echter moet er niet makkelijk over gedacht worden want het vergt wel wat uren per week. Ik ben er wel van overtuigd dat deze cursus een trainer verder brengt. Je wordt op een geheel andere wijze meegenomen in het voetbal. Het gaat in deze vooral om het tactisch analyseren van het voetbalspel van zowel je eigen team als van de tegenstander. Vanuit deze analyse ga je de problemen erkennen waarop je weer een training afstemt om dit probleem te elimineren.

Tot het begin van dit jaar heb je altijd jeugd elftallen getraind en nu voor het eerst een senioren elftal. Hoe bevalt dat en wat zijn volgens jou de belangrijkste verschillen?
Het bevalt mij uitstekend. Ik denk dat het grootste verschil zit in de volwassenheid en daaraan gekoppeld de concentratie. Jeugd heeft soms moeite om de concentratie erbij te houden tijdens trainingen en/of wedstrijden. Bij de senioren geldt dat veel minder. Zonder de jeugd tekort te doen hoef je niet zozeer meer de schoolmeester uit te hangen. Die fase zijn ze bij DSC 2 al lang voorbij. Maar desalniettemin is het heel leuk om jeugd te trainen want je krijgt er ook veel waardering voor terug hoor.

Ondanks dat je pas kort bezig bent kun je al aangeven wat je van de kwaliteit van de selectie van DSC vind?
Binnen de selectie van DSC zit heel veel kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld maar naar DSC 1, misschien is dit wel het beste 1ste elftal wat DSC in jaren heeft gehad. In DSC 2 staan ook potentiële 1ste elftal spelers die nog tot in lengte van jaren mee kunnen. Dus met de kwaliteit zit het wel goed.

Momenteel staat het tweede elftal laatste en heeft nog niet veel punten gepakt. Heb je er nog vertrouwen in dat dit de komende seizoenshelft gaat verbeteren en hoe denk je dat jij daar een rol bij kan spelen?
Zoals hierboven al gezegd herbergt ook DSC 2 enorm veel kwaliteiten. Het belangrijkste is denk ik dat iedereen zijn eigen kwaliteiten herkend en daar naar handelt. Als er dan vanuit een basistaak in een herkenbaar systeem wordt gevoetbald kan deze groep makkelijk mee in deze competitie. De bijdrage die ik hier aan kan leveren is zorgen dat het systeem stap voor stap aangeleerd wordt. Je ziet nu al dat dit zijn vruchten afwerpt. Afgelopen zondag zijn de 3 punten dan ook in Driel gebleven ten koste van TGG. Ik ben er van overtuigd dat deze groep niet degradeert als deze lijn doorgetrokken wordt.

Ben je al bezig met het volgende seizoen of is dat nog niet aan de orde?
DSC en ik hebben wel de intentie, indien de samenwerking van beide kanten bevalt, om deze volgend seizoen voort te zetten. De groep moet hier natuurlijk ook een goed gevoel bij hebben. Waar ik mij dan wel voor in wil zetten is om de randvoorwaarden voor DSC 2 naar een hoger plan te trekken. DSC 2 moet na DSC 1 het belangrijkste elftal van de senioren worden. Dit betekent dat alles wat niet direct met voetbal te maken heeft ook tot in de puntjes verzorgd moet zijn. De uitstraling naar buiten toe maar ook binnen onze vereniging moet omhoog. Laten we het zo zeggen: het moet een eer zijn om in DSC 1 te voetballen, maar zeker geen straf om dat in DSC 2 te doen.

Buiten je passie voor het voetbal, zijn er nog andere zaken die je graag doet in je vrije tijd?
Ik ben nog lid en voorzitter van het smartlappenkoor Gère Weg uit Kerkdriel waar ook de nodige vrije tijd mee gemoeid is. Ook maak ik graag gebruik van de sauna maar kom, door mijn andere hobby’s, hier tegenwoordig wel tijd voor te kort.

Jurgen hartstikke bedankt voor je tijd en veel succes het komende seizoen.

Kort Nieuws
1e Jaars D-Pupillen uitgenodigd door de KNVB
Lars Essing, Milo van Osch, Bram Zweers, Sven van der Wal en Tim van den Berg zijn uitgenodigd door de KNVB district Tiel voor 1 selectieactiviteit. DSC is trots op deze jongens en wenst ze veel succes bij hun activiteit.

De Vrijwilligerspolis van de Gemeente Maasdriel
Ook voor vrijwilligers is het belangrijk om goed-verzekerd te zijn. Tenslotte kan er tijdens het vrijwilligerswerk altijd iets gebeuren. Om deze risico’s af te dekken voert Vrijwilligersnet Nederland de Vrijwilligerspolis. Vrijwilligersorganisaties zijn middels deze collectieve verzekering met hun vrijwilligers verzekerd, tegen de risico’s waaraan ze bloot (kunnen) staan tijdens het uitvoeren van vrijwilligerswerk.

Deze polis is dus ook van toepassing op alle vrijwilligers die voor DSC werken. Deelnemers en bezoekers van de activiteiten bij DSC zijn niet via deze polis verzekerd. De Vrijwilligerspolis is gratis. De kosten worden gedragen door de gemeente. Van de gemeente ontving het bestuur de wijzigingen ten aanzien van de Vrijwilligerspolis. Deze laatste wijzigingen zijn in onderstaande documenten terug te lezen.

5 jeugdtrainers behalen pupillencursus
Op 17  januari hebben 5 jeugdtrainers met succes de Pupillencursus afgerond. De cursus bestond uit een 8-tal avonden. De nadruk lag tijdens de cursus onder andere op het voorbereiden en het uitwerken van trainingen voor pupillen en is gecertificeerd vanuit de KNVB.
 
Ook nu valt weer te zien dat DSC Kerkdriel zich volop aan het ontwikkelen is waarbij trainers worden gestimuleerd om een trainersdiploma te behalen. Klik op onderstaande links voor de foto`s

Trainers, van harte gefeliciteerd!

Columnisten Gezocht!
De redactie van ‘Scoren!’ is opzoek naar columnisten, die een uitgesproken mening hebben over dagelijkse onderwerpen. Uiteraard mogen de columns ook gaan over wat de columnist heeft meegemaakt en graag met andere DSC leden wilt delen.

Heb jij een uitgesproken mening en ben je in staat om deze op een leuke, grappige en/of aansprekende manier op papier te zetten? Stuur dan snel een email naar scoren@vvdsc.nl en meld je aan als columnist. Wie weet verschijnt jouw column dan wel in de eerstvolgende editie van ‘Scoren!’.

Het is mogelijk om je eigen naam te koppelen aan de column, maar uiteraard kunnen we jouw columns ook onder een andere naam publiceren. 'Scoren!' zal de geheimhouding van jouw naam in dat geval garanderen.

Actie!
‘Actie!’ is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal het voetbalkamp in de zomervakantie.

Dit jaar organiseren De Voetbalschool en DSC Kerkdriel voor het zesde jaar een voetbalkamp in de zomervakantie. En wel van donderdag 31 juli tot en met zondag 3 augustus 2014.

Tijdens het 4-daags kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van De Voetbalschool. Aandachtspunten tijdens het voetbalkamp:

- Lichaamsbeheersing;
- Balbeheersing;
- Passen/trappen/aannemen;
- Duel 1vs1 aanvallend & verdedigend;
- Scoren;
- Kleine en grote partijspelen.

Er zal dagelijks getraind gaan worden van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur. De kosten bedragen slechts € 99,00, inclusief T-shirt, verzekering en aandenken. Inschrijving is mogelijk voor iedereen geboren tussen 1 januari 2000 en 31 december 2008.

Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven kan gevonden worden via onderstaande link:

http://www.devoetbalschool.nl/nl/agenda/31-juli-2014/voebalkamp-kerkdriel/

Column
Positief coachen of Brabantse kneuterigheid?              
Door: Een Toeschouwer

Ik ben een toeschouwer die de verrichtingen van DSC op en naast het veld aanschouw. Ik kijk, luister en vorm een algemene beschouwing.

Dsc timmert aan de weg en profileert zich naar buiten met waar DSC aan werkt en waar ze naar toe willen. Visie 2020 is het doel aan de horizon. Merkbaar is dat in het handvatten verschaffen aan de jeugdleiders. Thema bijeenkomsten die DSC organiseert zijn vooral bedoeld voor de elftalbegeleiding om met de hedendaagse jeugd om te kunnen gaan.

Een afvaardiging van de RJO RKC/Willem II komt naar het clubhuis om een workshop positief coachen te geven. Vroeger was je een goeie als je een draai om de oren en een schop onder de kont kon geven, er was een ouderlijk overwicht en  een natuurlijk respect  voor “de leider” die trainer, coach, grensrechter en ook nog chauffeur was. Heden ten dage is de jeugd bijdehand en mondiger en worden er meer competenties gevraagd van de elftalbegeleiding. De begeleiding is pedagogisch, didactisch, ontwikkelingsgericht en moet opbouwend kritisch zijn, goed kunnen communiceren, verstand hebben van fysieke belastbaarheid, psychisch inlevingsvermogen hebben…. Kortom zaterdags moet je hetzelfde zijn als je doordeweekse ouderrol maar dan voor een stuk of veertien kinderen.

Hetzelfde als wat je vrouw van je verwacht te zijn; innemend, empathisch en een kwetsbare opstelling; zeg schat, die boerenkool is weer op een geweldig liefdevolle culinaire manier bereid. Wat denk je dat er door de stamp heen moet, de hamblokjes die jij altijd gebruikt of toch spekblokjes. Shit, gesloten vraag, hoe kan ik het als open vraag stellen? Best moeilijk dat positief coachen.

Ik zie het nog voor me, de beelden flitsen aan me voorbij: de persconferentie van Louis van Gaal en zijn legendarische uitspraak: ben jij nou zo dom of ben ik zo slim. De tirade van Frank de Boer: uit tegen NEC bij notabene een 4-1 voorsprong. Een meer recente van Huub Stevens: een oud Hollandse vloek tegen een Griek die dat woord ongetwijfeld op de training heeft geleerd. Drie mannen die gepokt en gemazeld zijn door een draai om de oren en een schop onder de kont. En Dickie?; Ik vraag me af of hij op maandagochtend ook spreekuur houd met op de sofa de rechterspits: wat zou je kunnen doen dat de voorzet een keer aankomt?

Ik herinner me de film over Ajax; ‘hoor de engelen zingen’. Jochies die als een hond afgeblaft worden in het kader van het kweken van mentale weerbaarheid om enkele jaren later de Champions league te winnen. Onlangs zagen we Philip Cocu de manschappen toespreken tijdens een training, ben zeer benieuwd naar welke rapper Jetro Willems op zijn Dr. Dre koptelefoon stond te luisteren.

Bij de Brabantse clubs is de warmte een belangrijk cultuurgoed om tot prestaties te komen. Met warmte win je geen wedstrijden, kijk naar de stand van PSV, NAC, RKC, Willem II, FCDB, TOP Oss. Het is in het Brabantse al tijden kil, in en rond het stadion. Guus is gevraagd om op de Herdgang wat vaker op de koffie te komen. Gezellig moet het zijn, geserveerd met een traditioneel oer-Brabants worstenbroodje. Guus is een ‘peoples-manager’; een arm om je schouder, luisterend oor en aai over de bol. Zodra je je omgedraaid hebt is het volgens Davids: he put his head in someones ass. Hij naait je een oor aan en schoffeert de ‘people’. Kijk maar naar de beelden van het EK 2008, net na de uitschakeling van Oranje door ‘zijn’ Rusland. De tik op het achterhoofd van San Marco spreekt boekdelen.

Ik heb lopende het seizoen Marty leren kennen; type ruwe bolster, blanke pit. Recht voor zijn raap, man van de straat. De jongens lopen met hem weg; hij spreekt hun taal, is actief op social media en zegt waar het op staat. Er was nog een gouden medaille te vergeven: ik nomineer Marty.

Voetbalhumor
In de rubriek Voetbalhumor worden anekdotes, moppen of strips geplaatst. Dit is die typische droge voetbalhumor die iedereen waarschijnlijk wel herkent uit de kleedkamer. Deze maand een aantal onnavolgbare uitspraken van de beste speler die Nederland ooit heeft voortgebracht, Johan Cruijff.

- Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat.

- Er is nu eenheid, iedereen doet in principe wat ik vraag. Het zijn namelijk geen Hollanders, die als je begint met ademhalen al zeggen: ja maar...

- Er zijn veel mensen die kunnen zeggen dat een voetbalploeg slecht speelt ; er zijn weinig mensen die kunnen zeggen waarom ze slecht speelt en er zijn slechts een paar mensen die kunnen zeggen wat er moet gebeuren om ze beter te laten spelen.

- Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen.

- Ik ben overal tegen. Tot ik een besluit neem, dan ben ik ervoor. Lijkt me logisch.

- Ik geloof niet. In Spanje slaan alle 22 spelers een kruisje voordat ze het veld opkomen, als het werkt, zal het dus altijd een gelijkspel worden.

- Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite  me te vergissen.

- Ik neem altijd zélf de beslissingen. Dus als ze bij Ajax tegen me zeggen: Je bent te oud, dan zeg ik: Dat beslis jij niet, dat beslis ik.

- Je bent net zoveel waard als de tijd die je op TV komt.

- Toeval is logisch.

- Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.

- Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd.

- Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal.