Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Januari 2014

Van de bestuurstafel
Nieuwjaarsreceptie
Op de gezellige en goed bezochte receptie kon de voorzitter een aantal mooie resultaten melden.

Sponsor Contracten
ErgoDirect International heeft haar contract als Hoofdsponsor met 5 jaar verlengd, nadat ze al het contract als Hoofdsponsor Jeugdplan DSC eerder dit seizoen al met 10 jaar verlengde. Nog meer goed nieuws is dat Hoofdsponsor Vissers Advocatuur haar contract als Hoofdsponsor Jeugdplan DSC verlengt met ook 5 jaar! In deze tijd is langjarige structurele steun uitzonderlijk, zeker voor een vereniging en dit mag dan ook zeer gewaardeerd worden!
De  sponsorcommissie willen we ook zeer bedanken voor hun inzet om deze mooie resultaten te kunnen behalen.

Standaard Uitrusting
Ook heeft de sponsorcommissie kunnen regelen dat de begeleiding van alle 40 teams, zowel jeugd als senioren, binnenkort worden voorzien van een standaard uitrusting bestaande uit een trainingspak, een polo en coachjas. De sponsoren die dit mogelijk maken zijn Slagerij Gijs Sars, ErgoDirect International en een anonieme sponsor. Door deze steun presenteert DSC zich straks weer uitstekend langs de lijn.Ook hier mag grote waardering voor zijn !

Uitdagingen
Voor 2014 blijven er nog voldoende uitdagingen over. Het lichtmastenproject zsm in januari afronden, de mogelijkheden voor een 3e kunstgrasveld onderzoeken en zo mogelijk ook op termijn realiseren. Daarnaast het  doorontwikkelen van het opleidingsplan en de visie op 2020 verder vormgeven. Nog steeds staat de gemeente op het standpunt dat we de komende 7 tot 8 jaar niet op een verplaatsing hoeven te rekenen, dus er wordt een groot beroep gedaan op de zelfredzaamheid van onze vereniging.

Technische Staf
Ook op het personele vlak waren er eind vorig jaar een paar grote besluiten te nemen. Erik Meulendijk en Ton Schreuders zullen per einde seizoen, hopelijk met een prijs, afscheid nemen en worden opgevolgd worden door John Laponder en Marien van Tussenbroek. Stefan Chambonee is door de opstart van een eigen onderneming genoodzaakt te stoppen bij DSC 2 en wordt per direct opgevolgd door Jurgen van der Kammen. We wensen jullie veel succes. Voor de vrouwenselectie zijn we met Gerard van Mook een contractverlenging overeen kunnen komen. We zijn ook daar erg blij mee!

De commissie technische zaken is zeer druk geweest met alles in goede banen te leiden en bij deze willen we de waardering uitspreken voor hun grote inzet en bereikte resultaten.

Kantine
De evaluatie over het kantinebeheer over de eerste helft van het seizoen met Thijs en Martine was zowel voor het bestuur als hen positief en we verwachten dat we de samenwerking kunnen verlengen.

Drankbeleid
De overheid heeft bepaald dat het drankbeleid (NiX18) aangepast moest worden. Dat betekent vanzelfsprekend dat DSC dit beleid dient te volgen. Het is ons ook gelukt om met het rookbeleid om te gaan!

Jubilarissen
Voor het 7e jaar huldigen we onze jubilarissen, het zijn er dit jaar 15.
Om te beginnen met 6 jubilarissen die 25 jaar lid zijn:
Marc Brekelmans, speler 7x7, leider van zowel een jeugd als seniorenteam
Johan Vos, speler, oud leider en oud trainer
Gijsbert Merks, speler
Robert van Oers, speler
Geoffrey van den Biggelaar, speler
Tinie Vogel, speler 7x7, vrijwilliger accommodatie

De 4 jubilarissen die 40 jaar lid van DSC zijn:
Henk van den Bogaard, oud speler
Ad Nendels, speler
Johan Teulings, speler 7x7, leider, trainer, lid sponsorcommissie
Arno Verhoeven, lid van verdienste, oud bestuurslid, oud speler, oud leider en nog steeds lid commissie activiteiten, reserve kascommissielid

Dan 4 leden die 50 jaar lid zijn:
Gerard Rovers oud kantinebeheerder, oud scheidsrechter en oud speler
Mari Nendels, oud bestuurslid, oud speler
Joep Pompen, oud bestuurslid en oud speler
Tinie Piels, oud speler en oud jeugdleider

In de afgelopen ALV hebben we afscheid genomen van Penningmeester Coen van Hooft en Secretaris Hans Verhoeven. Een nieuwe invulling is er nog niet maar beide dragen gelukkig nog een steentje bij zodat we goed kunnen blijven functioneren. Aan een nieuwe invulling is uiteraard wel behoefte en daar wordt ook aan gewerkt. In het bijzonder gaan we in op het afscheid van Hans uit het bestuur.

Hans, was oud keeper, jeugdleider van vele teams, grensrechter van DSC 1, gastheer op zaterdagen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, organiseerde uitjes met jeugdteams, ging naar toernooien en heeft bij DSC 22 jaar een bestuursfunctie bekleed. Je zou zeggen getrouwd met DSC ! Tijdens de ALV hebben we hem met een kado bedankt voor zijn jarenlange inzet voor DSC, maar het bestuur heeft gemeend dat met zo’n staat van dienst Hans met gemak kan worden gehuldigd tot lid van Verdienste.

Accommodatie
Eindelijk komt er schot in de zaak, de werkzaamheden aan de lichtmasten zijn gestart!
De werkzaamheden zullen ongeveer 3 weken vergen en kan mogelijk invloed hebben op de trainingen dus houd de website goed in de gaten !

Het trainingsschema zal er op aangepast worden, maar een slecht weer schema kan alleen met een extra kunstgrasveld worden opgelost. Helaas hebben we daar nog geen zicht op.

We hebben al een tijd problemen met de temperatuur van het douchewater. Er wordt hard aan gewerkt, maar het resultaat is niet voelbaar. De onverwachte resultaten maken dat we al enkele keren voor verassingen zijn komen te staan. Dagelijks peilen we de ervaringen van de gebruikers en hopen het snel onder controle te hebben. Soms wordt daarom uw geduld op de proef gesteld. Dank daar voor !

We bedanken Ben van de Heuvel die de daklekkage bij kleedkamer 4 heeft verholpen. 

Ondanks dat elk team eigen hesjes en pionnen heeft zijn er vele die er niet zorgvuldig mee om gaan. Er is al voor ruim € 400 aan extra materialen bijbesteld omdat de zorg voor ter beschikking gestelde materialen niet voldoende is.
Het bestuur heeft daarom besloten geen materialen meer te verstrekken dit seizoen !

Opleiding Reanimatie + AED
Al gelukkig weer heel wat jaren geleden heeft DSC, naar aanleiding van het onwel worden van Roy Muller tijdens een wedstrijd, gesteund door Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel ca 40 mensen opgeleid die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. Momenteel is van die groep de helft over terwijl de vereniging behoorlijk doorgegroeid is. Graag willen we nieuwe en bestaande leden, ouders en begeleiders van leden uitnodigen zich ook te scholen. In 2 avonden wordt u opgeleid en behaald u (bij voldoende resultaat) een certificaat.

Reeds opgeleidde personen krijgen binnenkort een uitnodiging voor de herhalingstraining (op 10, 17 0f 24 maart) , die jaarlijks geadviseerd wordt (1 avond) maar minimaal eens per 2 jaar gevolgd moet worden om gecertificeerd te blijven !

Nieuw is de opleiding Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK), zeer toepasselijk voor onze vereniging omdat het merendeel van onze vereniging kind is (ca 430)!
In 4 lessen (31 maart, 7, 14 en 22 april) wordt u geschoold.

Mochten er personen zijn die een EHBO opleiding willen volgen dan verzoeken we u die interesse te melden en kunnen we iom KNV EHBO onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Alle opleidingen wordt aangeboden door de KNV EHBO afdeling Kerkdriel. DSC vergoed de kosten en vraagt slecht een eigen bijdrage van € 2,50.
Als u hierin geïnteresseerd bent kunt u zich aanmelden bij onze sportmasseur Jack Ackermans of zich aanmelden via een bericht aan info@vvdsc.nl.

Een getraind persoon heeft deze vaardigheden natuurlijk niet exclusief voor DSC maar kan deze overal en altijd inzetten als dat nodig is!

Sponsor in beeld
Matthews Teamwear sponsorde het nieuwe uittenue van DSC1 en dat droeg bij tegen OSC’45 de 3 punten in eigen huis te houden. Ook de trainingspakken van VR1 worden door Matthews gesponsord. Tevens werd het contract getekend.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie is gesponsord door Theo Grandia Assurantiën/ SNS bank, Daans Dreamz Fashion en Ackermans Schilderwerken.
Johan van Houten Transport sponsorde regenjacks voor D2.

Hartelijk dank voor jullie steun aan DSC !

Lief & Leed
Jan van Hooft moet een flinke knieoperatie ondergaan. We wensen hem veel sterkte !

Vrijwilliger in beeld
De hapjes tijdens de Nieuwjaarsreceptie zijn op initiatief van Sjors Maas gemaakt met enkele teamgenoten en door DSC 1 uitgeserveerd. Bedankt voor dit leuke initiatief !

De volgende personen zijn geslaagd voor de pupillencursus:
Willem Vermeer, Fred Beij, Etienne van Namen en Nick Lentjes.
Van harte gefeliciteerd !

Autobedrijf Kerkdriel (Cor de Leeuw) heeft de BAM gelegenheid gegeven om via hun erf het DSC terrein te benaderen. Hartelijk dank voor de medewerking !

1-2tje
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Koen van der Kammen, speler van DSC B2.

Stellingen:
Club binnenland: Ajax / PSV
Ajax want dat is voor mij de beste club van Nederland.

Voetbal: Kunstgras / Echt gras
Ik kies voor echt gras want dat is voor mij het echte voetbal.

Aanvaller Oranje: van Persie / Robben
Van Persie die scoort meer en dat is de beste spits voor Oranje.

Competitie: Duitse Bundesliga / Engelse Premier League
Dit volg ik eigenlijk niet zo. Maar dan kies ik toch voor de Duitse Bundesliga. Dit is mooier voetbal.

Middenvelder Oranje: Kevin Strootman / Wesley Sneijder
Wesley Sneijder want die heeft de knapste voetbalvrouw!

Speler buitenland: Lionel Messi / Cristiano Ronaldo
Lionel Messi die kan veel beter voetballen dan Ronaldo vind ik.

Game Console: Playstation 3 / Xbox 360
Playstation 3. Ik speel al mijn hele jeugd op de Playstation.

Opstelling elftal: 1-4-3-3 / 1-4-4-2
Ik kies voor 1-4-3-3 want dat vind ik het fijnste voetballen.

Stadion: Arena / De Kuip
De Arena want hier speelt Ajax en de Kuip is krakkemikkig (net als Feyenoord haha).

Trainer: Frank de Boer / Ronald Koeman
Frank de Boer natuurlijk omdat hij Ajax traint. Daar kan Ronald Koeman een voorbeeld aan nemen….

Koen, bedankt voor je tijd en veel succes komend seizoen!

In Gesprek Met
Erik heeft al meerdere malen met een interview in deze nieuwsbrief gestaan, maar dit wordt waarschijnlijk zijn laatste keer. DSC en Erik Meulendijk hebben besloten om de wegen te scheiden na dit seizoen. Met onder andere twee periodetitels (zowel 3e als 4e klasse) en een kampioenschap in de vierde klasse, kunnen we van vijf succesvolle seizoenen spreken. Onlangs werd bekend dat Erik volgend jaar hoofdtrainer van Emplina zal zijn. In dit interview blikken zowel terug als vooruit.

Wat zijn je gevoelens bij je toekomstige vertrek?
Eerlijk gezegd ben ik daar totaal nog niet mee bezig. Nu ben ik nog trainer van DSC en wil me dan ook nog volledig richten op dit seizoen. Pas als dit seizoen gespeeld is zal ik bezig zijn met het afscheid. Uiteraard hoop ik dat dat afscheid gepaard gaat met een prijs.

DSC zat enkele wedstrijden in een neerwaartse spiraal met ruime nederlagen. Heeft dat te maken met de bekendmaking van jouw vertrek?
Dat denk ik niet. Het ligt in ieder geval niet aan mijn beleving voor het spelletje. Dat kan de groep ook wel beamen. Mijn inziens kwamen de nederlagen vooral door persoonlijke fouten en dan met name bij standaardsituaties. Het voetbal is nog wel goed en we zijn dan ook vaak de bovenliggende partij. Op de een of andere manier ontbrak er dan toch het vertrouwen. Daarnaast hebben we een smalle selectie en zijn er veel spelers niet helemaal fit. Dit heeft uiteraard ook invloed. De laatste wedstrijd tegen OSC ’45 hebben we gelukkig weer laten zien wat we in huis hebben en werd er met meer vertrouwen gespeeld.

Denk je het seizoen nog wel goed af te kunnen sluiten met deze groep?
Jazeker! Ik heb er in ieder geval nog vertrouwen in en als we als groep compleet blijven hebben wij ook zeker de kwaliteiten om nog een prijs te pakken. Het vertrouwen moet terugkeren en afgelopen zondag was een goede eerste stap.

Volgend jaar Emplina. Velen zien het niet als een stap omhoog. Vanwaar je keuze?
Emplina heeft een grote en goede jeugdopleiding, dus daar zie ik gewoon veel toekomst in. Ik heb altijd graag met jeugd gewerkt en wil spelers ook graag beter maken. Dus in de toekomst denk ik dat tweede klasse met Emplina wel mogelijk is, en misschien zelfs meer.

Als laatste ga je onze kantine zeker missen, dus zullen we maar vast een DJ regelen voor de thuiswedstrijd tegen Emplina?
Als we bij elkaar in de competitie zitten, dan zeker. Ik zal ook nog wel regelmatig langskomen. Uit het oog, maar niet uit het hart. DSC is een mooie club waar ik een fantastische tijd heb gehad. Ik ben dan ook blij dat ze in John Laponder een goede opvolger als hoofdtrainer hebben gevonden. Van deze gelegenheid wil ik dan ook gebruikmaken om John veel succes te wensen bij deze fijne vereniging.

Actie!
‘Actie!’ is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal het voetbalkamp in de zomervakantie.

Dit jaar organiseren De Voetbalschool en DSC Kerkdriel voor het zesde jaar een voetbalkamp in de zomervakantie. En wel van donderdag 31 juli tot en met zondag 3 augustus 2014.

Tijdens het 4-daags kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van De Voetbalschool. Aandachtspunten tijdens het voetbalkamp:

- Lichaamsbeheersing;
- Balbeheersing;
- Passen/trappen/aannemen;
- Duel 1vs1 aanvallend & verdedigend;
- Scoren;
- Kleine en grote partijspelen.

Er zal dagelijks getraind gaan worden van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur. De kosten bedragen slechts € 99,00, inclusief T-shirt, verzekering en aandenken. Inschrijving is mogelijk voor iedereen geboren tussen 1 januari 2000 en 31 december 2008.

Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven kan gevonden worden via onderstaande link:

http://www.devoetbalschool.nl/nl/agenda/31-juli-2014/voebalkamp-kerkdriel/

Column
De Beste stuurlui staan aan wal.                
Door: Een Toeschouwer

Ik ben een toeschouwer die de verrichtingen van DSC op en naast het veld aanschouw. Ik kijk, luister en vorm een algemene beschouwing.

Dsc timmert aan de weg en profileert zich naar buiten met waar DSC aan werkt en waar ze naar toe willen. Visie 2020 is het doel aan de horizon.
Merkbaar is dat al in de jeugdopleiding; in de onderbouw wordt er al stevig geselecteerd en voor de bovenbouw zijn er gediplomeerde trainers aangetrokken. Zeer voortvarende ontwikkelingen in het teken van de sportieve doelstelling van DSC: haar spelers op te leiden voor het 1e elftal.

Citaat: In de jeugdopleiding van DSC Kerkdriel is de individuele ontwikkeling van spelers in eerste instantie belangrijker dan de resultaten van het elftal.

In 2020 moet het vlaggenschip van de vereniging een stabiele 2e klasser zijn.
Met meer dan gemiddelde interesse volg ik het meidenvoetbal, het is heden ten dage de snelst groeiende sport. Wat doet DSC met vrouwen/meidenvoetbal in het visiebeleid 2020. Nieuwsgierig als ik ben kijk ik dagelijks op de DSC site of er nieuws e/o ontwikkelingen zijn betreffende het meiden/damesvoetbal.

Dan maar eens zoeken in het jeugdbeleidsplan; kort paragraafje maar wel met een belangrijke opmerking: de meiden worden onder de noemer van jongens geschaard! Is dat zo?

Dus als ik het goed begrijp moeten de meiden opgeleid worden voor de VR.1. die nu in de 4e klasse spelen. Wat is de doelstelling voor de dames in 2020? Maar een belangrijkere vraag is wat komt er voor jeugd aan om straks in 2020 in het 1e VR.elftal te spelen en hoe worden die begeleid? Immers de tijd vliegt het is zo 2020. Hoe selectief zijn we al bezig?

Ik zie genoeg meisjes met talent die straks een representatief vrouwenelftal kunnen vormen die zeker 1á2 klassen hoger zouden kunnen spelen. In het huidige Vr.1 lopen een paar kanjers die over 6 jaar op een voetballeeftijd zijn waar ze volgens de voetballeeftijd op hun top zijn en de huidige leeftijdscategorie 12 – 15 is een gouden lichting. Dat moet straks een superelftal zijn waar de voetballiefhebber van moet gaan genieten. Straks is nog maar 6 jaar verder. Het wordt tijd om een fundament te gaan leggen voor een toekomstig regionaal en op nivo spelend vrouwenteam.

Hoe ga je dat bereiken en hoe ga je dat doen? Het is simpel: Synchroniseer het jeugdplan ook voor meisjes waarmee je dus zegt dat meidenvoetbal niet meer recreatief is en een signaal afgeeft dat er serieus aan gewerkt gaat worden om selecties te gaan maken. Talenten worden gewaardeerd en geselecteerd om in weerstand zich te kunnen ontwikkelingen. Hiermee begin je te bouwen aan een fundament die de komende jaren een visitekaartje moet worden naar de buitenwacht en waarmee DSC zich kan profileren naar de regio als een vereniging waar de vrouwen/meidenafdeling als een gelijkwaardige aan mannen/jongens wordt gezien. Een goed plan en een gedreven uitvoering trekt meiden aan van buitenaf, des te makkelijker wordt het straks om meerdere elftallen te completeren.

Wat ik nu zie is dat er geselecteerd is op leeftijd. Alle meiden in dezelfde leeftijdscategorie staan bij elkaar. Je krijgt dan een gemixt elftal met een diversiteit aan kwaliteit. Ze staan elkaars ontwikkeling in de weg, maar het geeft ook conflictsituaties; de ene helft wil presteren de andere helft komt voor de gezelligheid. Is voor de begeleiding ook een lastig dilemma; hoe fanatiek ben je zelf als trainer/coach en voor welke stroming kies je: prestatief of recreatief.

Wat ik ook zie is dat de talenten versnipperd voetballen; niet alleen bij de meidenteams maar ook enkele supertalenten bij de jongens. Op wens van de KNVB is het beste voor hun ontwikkeling om zoveel mogelijk in weerstand te voetballen. Prima aanbeveling niks mis mee, maar er komt een tijd dat het fysieke verschil té groot wordt en ze naar een meidenelftal zullen moeten overstappen. Welk elftal? Als er geen gedegen fundament is gelegd zal de KNVB naar alle waarschijnlijkheid gaan zeggen: zoek een vereniging waar ze meiden onder weerstand voetballen.

Wat ik zie is dat de stap van jeugd naar VR.1 een enorme is. Die is makkelijk te verkleinen door meer met elkaar, en dat kan op verschillende manieren, te communiceren. Ik zie een gebrek aan continuïteit waardoor een elftal autonoom wordt en ieder maar voor zichzelf iets gaat doen. Structuren vervagen door een wisselvallige begeleiding.

Wat ik zie is dat elke week weer fanatieke vaders het laatste gaatje in eigen agenda vullen om met dochterlief te gaan voetballen. Niks dan lof over de tomeloze inzet van dezen maar wordt het ook niet eens tijd dat er voor de meiden ook een gediplomeerde aangesteld gaat worden?

Leg accenten in de teams; ME/MD: balvaardigheid aanleren; passen, aannemen, koppen, ingooien, etc. Zoeken naar een passende positie van speelster, samenspel. Maar ook voetbalopvoeding; verwachtingen uitspreken, wat verstaan we onder voetbalplezier, uitleggen het belang van: warming-up, looptraining, techniektraining ... MC: Tactisch spelen aanleren a.d.h.v. de teamfuncties, verdieping van de positie. MB: Prestatie-elftal; Al het geleerde moet tot uiting komen, verfijning van de teamfuncties. De stap naar de dames wordt kleiner. MA/VR.2: Klaar voor de overstap?

Aan de wal kom je de beste stuurlui tegen! Ik werd langs de lijn getipt door een andere stuurman, die elke week zijn zoontje komt aanmoedigen; maak de discussie open, deel het met de club.

Er zijn stuurlui die liefhebber zijn om te gaan varen maar de kapitein moet wel de juiste koers aangeven.

Column
De redactie van ‘Scoren!’ is opzoek naar columnisten, die een uitgesproken mening hebben over dagelijkse onderwerpen. Uiteraard mogen de columns ook gaan over wat de columnist heeft meegemaakt en graag met andere DSC leden wilt delen.

Heb jij een uitgesproken mening en ben je in staat om deze op een leuke, grappige en/of aansprekende manier op papier te zetten? Stuur dan snel een email naar scoren@vvdsc.nl en meld je aan als columnist. Wie weet verschijnt jouw column dan wel in de eerstvolgende editie van ‘Scoren!’.

Het is mogelijk om je eigen naam te koppelen aan de column, maar uiteraard kunnen we jouw columns ook onder een andere naam publiceren. 'Scoren!' zal de geheimhouding van jou eigen naam in dat geval garanderen.