Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

December 2013

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Bestuurlijk nieuws
De groei van de vereniging heeft behalve positieve soms ook beperkende effecten. Op zaterdag is er vaak geen doorkomen meer aan in de Jeugdbestuurskamer. Verzoek aan iedereen om niet langer dan noodzakelijk daar te blijven. Voorop staat natuurlijk dat de begeleiders van gastverenigingen en onze eigen vereniging daar de noodzakelijke wedstrijdvoorbereidingen kunnen treffen. Vast dank voor de medewerking!

De Algemene Leden Vergadering (ALV) had een gemiddeld bezoekersaantal.
De belangrijkste punten hebben we even voor u op een rij gezet
• De jaarrekening toonde wederom een positief resultaat
• De kascontrolecommissie gaf het bestuur een mooi compliment over de behaalde financiële resultaten. Met name zijn de tevreden over de getroffen continueringsvoorziening voor de middelen die de Hoofd Sponsoren Jeugdplan DSC jaarlijks bijeen brengen.
• Visie 2020 zal meer tijd in beslag nemen dan verwacht
• Over de toekomst van de accommodatie is weinig ontwikkeling te verwachten nu de gemeente besloten heeft geen energie meer te steken in de ontwikkeling van beleid.
• Voor de ontwikkeling van verkeersroute en parkeerterrein is DSC door de gemeente uitgenodigd om medio januari 2014 een bespreking bij te wonen
• Op sportief gebied zijn er zorgen over de aansluiting van de jeugd op de senioren, het vrouwenvoetbal ontwikkelt zich positief gestaag verder.
• De contributie zal per 1 juli 2014 met 2 euro per lid verhoogd worden.
• Coen van Hooft nam na 2 jaar penningmeester te zijn geweest afscheid wegens drukke werkzaamheden en ontving een kado voor bewezen diensten. Naar een nieuwe invulling van deze functie, die professioneel ondersteund wordt door kantoor van Herwaarden, wordt nog gezocht. Geïnteresseerden kunnen met een van de bestuursleden contact opnemen
• Hans Verhoeven nam na 21 jaar afscheid van het bestuur. Deze bijzondere lange staat van dienst is uitzonderlijk! Hans zal door het bestuur op een later moment nog extra in de bloemetjes worden gezet en ontving al vast een kado. Daarmee is ook de functie van secretaris vacant geworden. Hans zal op de achtergrond voor DSC gelukkig wel actief blijven en daarom zal het voor de nieuw te werven secretaris een geruststelling zijn te kunnen steunen op zo veel DSC en KNVB ervaring. Kandidaten kunnen zich bij een van de bestuursleden aanmelden !
• Drie bestuursleden traden volgens rooster af en stelden zich herkiesbaar. De ALV besloot met overgrote meerderheid hen een volgende termijn aan te stellen. We feliciteren Geran Vogel, Harald Zomers en Raymond Leerintveld met hun nieuwe termijn en wensen ze hierbij veel succes maar vooral veel plezier

Het bestuur dankt alle leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters en alle anderen die hebben bijgedragen aan de positieve resultaten van DSC in het afgelopen seizoen !

Jeugdkampioenen!
Er waren ook deze najaarscompetitie weer kampioenen te vieren. F3 sleepte in de laatste wedstrijd de najaarstitel in de wacht. D2 speelde een zware competitie en wist op de laatste speeldag het kampioenschap in de wacht te slepen. MD1 deed dat al een week eerder, na een zwaar bevochten gelijk spel,  en MC1 werd zonder te spelen kampioen, de concurrentie kon de zegetocht van dit team niet volgen.

Alle teams met hun begeleiders, sponsoren en supporters, van harte gefeliciteerd met dit resultaat!

Nieuwe hoofdtrainer
John Laponder zal Erik Meulendijk vervangen. Het bestuur heeft grote waardering voor het werk van de Commissie Technische Zaken Senioren, die vele uren in het wervingsproces hebben gestoken, om de juiste keuze voor DSC voor te bereiden.

Jurgen vd Kammen gaat per 1/1/14 Stefan Chambone gaat opvolgen als trainer van DSC 2.
Stefan, die vanwege het starten van zijn eigen mobiele schade-herstel bedrijf heeft besloten om per direct te stoppen als trainer van 2, wensen we succes met het opbouwen van een mooi bedrijf en willen we bedanken voor zijn inzet als trainer de afgelopen 1,5 jaar.

Uiteraard zijn we ontzettend blij dat we Jurgen bereid hebben gevonden om Stefan per direct op te volgen. Hiervoor zal hij zijn activiteiten bij de C1 op een lager pitje zetten zodat hij zich maximaal kan richten op het behalen van zijn cursus TC3 en het trainen van DSC2.

Dit geeft aan dat we binnen DSC continue bezig zijn om in het belang van de vereniging passende keuzes te maken voor spelers en trainers met het oog op de toekomst. Jurgen wensen we veel succes bij deze nieuwe uitdaging.

Accommodatie
Volgens de planning zouden de werkzaamheden aan de lichtinstallatie net voor de kerst gereed moeten kunnen komen, maar de LED armaturen uit Italie, zijn vertraagd. We hopen eea toch voor medio januari op orde  te hebben.

Sponsor in beeld
# Chifish sponsort  trainingspakken voor VR 1, wordt businessclublid, lid van de club van 100 en doeksponsor .
# Van Opzeeland  sponsort tassen voor D2.
# ErgoDirect & Van Goor Hekwerken sponsort tassen voor D3.
# Van der Wal Stucadoor werken sponsort tassen voor F1
# Ren R sponsort trainingspakken voor F1 .
# AGF schonk A1 een nieuw tenue
# Ackermans Schilderwerken sponsorde B3 nieuwe tenues
Hartelijk dank voor deze steun aan DSC!

Lief & Leed
We wensen de familie Pompen veel sterkte toe met het verwerken van het verlies van Broer.
Broer was jaren lang speler, jeugdtrainer, leider, scheidsrechter, grensrechter van DSC 1 en was nog wekelijks langs de lijn om zijn DSC 1 aan te moedigen.

Freek Boeren is aan zijn knie geopereerd. We wensen hem een voorspoedige herstel toe.
Richard van As wensen we veel sterkte bij zijn operatie aan een (te) lang meegedragen polsbreuk. Graag wil het bestuur van de gelegenheid gebruik maken om Willie Broekmeulen veel sterkte te wensen in de strijd tegen zijn ziekte.

Vrijwilliger in beeld
Ad van Heesch loste een lekkage op en bespaarde daarmee water en geld. Ad hartelijk dank!

Jeugdtrainers behalen cursus Total Soccer Method:
Op 03 december hebben 16 DSC jeugdtrainers met succes de cursus Total Soccer Method afgerond. De cursus bestond uit een 4-tal avonden. De nadruk lag tijdens de cursus onder andere op de techniek en het voorbereiden en het uitwerken van trainingen voor pupillen. Zij kregen als beloning voor het behalen van het certificaat ook een kadobon uitgereikt, mede namens de Hoofdsponsoren Jeugdplan DSC

Vrijwilliger van het jaar Rick  van Mourik werd ook door zijn team B3 gehuldigd

Kerstdraaimiddag
De traditionele kerstdraaimiddag was gezellig druk en leverde DSC weer een mooie bijdrage op. We willen graag de volgende sponsoren danken:
Wim van Eldik
Van Koolwijk bloemen
Jolene bloemen
Wijgergangs Medical
Hooijmans Compost
Lekkamp Champignons
Johan van Houten Champignons
Etos
Slagerij Gijs Sars
MCD

Ook de vrijwilligers die dit mogelijk maakten, Mari van der Kammen, Chris Hooijmans, Gijs Sars, Mark Verbeek, Guus van Bokhorst, Jeroen Piels en Nick Koenders danken we voor hun inzet bij het behalen van dit mooie resultaat!

Grote Club Actie
Jaarlijks organiseert Chris Hooijmans voor DSC de GCA. Dit jaar wisten de leden van DSC F, E,  D en C-jeugd zo’n 1800 loten te verkopen. Dit is een klein 200 loten minder dan afgelopen jaar maar toch een heel mooi resultaat waar DSC mooie dingen van kan doen.
Jaarlijks op de Sinterklaasavond voor de jeugd worden de 3 beste verkopers van de GCA loten door Sinterklaas beloond met een kadootje. Dit keer waren de gelukkigen:
3e, Ruben de Bruin (F5) met 54 loten, 2e, John Kouwenberg (D2) met 66 loten en op de 1e plaats (voor de 3e keer al !) Willem Ijsveld (C3) met 92 loten.

Het bestuur van DSC dankt alle kopers en verkopers voor hun steun aan DSC en in het bijzonder Chris Hooijmans die voor zijn grote inzet ook van Sinterklaas een dinerbon van Dukdalf ontving.

Het sinterklaasfeest werd gesponsord door van Herwijnen Caravanstalling. Els Hooijmans, Anouk van Antwerpen en Petra van Hooft worden door Sint & Piet bedankt voor het mee helpen inpakken van de kadootjes.

Column
De redactie van ‘Scoren!’ is opzoek naar columnisten, die een uitgesproken mening hebben over dagelijkse onderwerpen. Uiteraard mogen de columns ook gaan over wat de columnist heeft meegemaakt en graag met andere DSC leden wilt delen.

Heb jij een uitgesproken mening en ben je in staat om deze op een leuke, grappige en/of aansprekende manier op papier te zetten? Stuur dan snel een email naar scoren@vvdsc.nl en meld je aan als columnist. Wie weet verschijnt jouw column dan wel in de eerstvolgende editie van ‘Scoren!’.

Het is mogelijk om je eigen naam te koppelen aan de column, maar uiteraard kunnen we jouw columns ook onder een andere naam publiceren. 'Scoren!' zal de geheimhouding van jou eigen naam in dat geval garanderen.

Even Voorstellen
Afgelopen seizoen is de selectie versterkt met een nieuwe speler welke is doorgestroomd vanuit de jeugd. Nu de eerste seizoenshelft er bijna op zit lijkt hij steeds beter zijn draai te vinden in de selectie en vond de redactie van ‘Scoren’! het de hoogste tijd om deze nieuwe aanwinst Halim Daoudi ‘even voor te stellen’ aan de rest van vereniging.

Hoi Halim, stel je even kort voor?
Mijn naam is Halim Daoudi. Ik ben 19 jaar en kom uit Den Bosch. Ik voetbal het liefst op het middenveld maar kan ook als aanvaller spelen.

Hoe is je carrière tot nu toe verlopen, heb je altijd bij DSC gevoetbald of ben je bij een andere vereniging begonnen?
Ik ben in de E begonnen bij OSC ‘45 in Orthen en daar heb ik 5 jaar gespeeld tot en met de D. Vanaf de C speelde ik bij Wilhelmina en daar heb ik 6 jaar gespeeld tot en met de A en vanaf dit seizoen dus bij DSC.

Je staat bekend als een zeer technische speler, heb je daar veel profijt van tijdens de wedstrijden?
Jawel, ik voetbal veel met vrienden buiten op straat of in de zaal en dan is het allemaal wat kleiner en gaat het wat sneller dus je aannames en je acties moeten goed zijn en dat is wel handig voor in het veld.

Wat zijn andere sterke punten van je als speler?
Ik heb een goeie steekpass, een goeie actie en werk altijd hard voor het team.

En waar kun je je nog in verbeteren..?
Het verdedigen kan beter, mijn snelheid en het omschakelen als we balverlies hebben.

Wat is je indruk van DSC als vereniging?
Goed, ik heb het erg naar me zin hier. Iedereen is erg fanatiek en betrokken bij de club. Ik vind het erg leuk om te zien hoeveel mensen er op wedstrijddagen langs de kant staan. Ik vraag altijd aan Marc Brekelmans wie er bij ons hoort van de mensen langs de lijn omdat ik nog niet iedereen ken en meestal is het iedereen die er staat, uit of thuis dat maakt niet uit.

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft? Zowel individueel als voor het team.
Over mezelf ben ik niet echt tevreden. Ik heb een beetje een trage start gehad, veel op de bank gezeten en weinig minuten gemaakt maar dat is de laatste weken al beter gegaan. Als team spelen we goed en zijn we elke wedstrijd de betere alleen hebben we teveel wedstrijden dom verloren door fouten van onszelf en dat moet wel beter de 2e helft van het seizoen.

Wat zijn je doelstellingen voor de tweede seizoenshelft?
Ik wil hard werken en beter worden om uiteindelijk in de basis te staan. Wij willen dit jaar promoveren naar de 2e klasse en dat moet zeker lukken. We spelen nog uit bij Wilhelmina en daar wil ik een goaltje maken tegen een goede vriend van me die daar keeper is.

Wat vind je van de kwaliteit van de selectie bij DSC?
Ik denk dat de kwaliteit goed is. Het is jammer dat het 2e nog niet goed draait want daar zitten wel een paar goede spelers tussen alleen de punten worden nog niet gehaald. Ze hebben een goede trainer en ik denk dat het wel goed komt.

De resultaten van het eerste elftal zijn momenteel prima. Denk je dat het er dit jaar in zit om te promoveren naar de 2e klasse?
Het zit er zeker in alleen dan moeten we wel hard blijven werken en minder fouten maken want voetballend zijn we altijd wel de betere ploeg en scoren doen we altijd alleen de foutjes moeten eruit.

Buiten je passie voor het voetbal, zijn er nog andere zaken die je graag doet in je vrije tijd?
Ik speel graag FIFA toernooitjes met vrienden en ben een groot fan van zaalvoetbal dus als FCK de Hommel moet spelen zit ik vaak op de tribune te kijken.

Halim hartstikke bedankt voor je tijd en veel succes het komende seizoen.

In gesprek met....Lenard Weber
Momenteel is hij al aan zijn 3e seizoen bezig bij vvDSC als Hoofd Jeugdopleidingen. Naast deze functie heeft hij ook de E1 getraind. Mede dankzij Lenard heeft de jeugdopleiding mooie stappen gemaakt en gaat het er een stuk professioneler aan toe. Uiteraard zijn wij benieuwd hoe Lenard op de afgelopen jaren terugkijkt en wat hij nog in petto heeft voor vvDSC. Daarvoor ging ‘Scoren!’ met Lenard in gesprek.

Voor de mensen die je nog niet kennen Lenard, stel jezelf eens voor:
Ik ben 28 jaar, woonachtig in ’s-Hertogenbosch, vriendin en ik heb een zoontje van 2 jaar, Jayden. Als voetballer gestart bij RKJVV. Vervolgens bij BVV en OJC Rosmalen gespeeld en uiteindelijk weer teruggekeerd bij RKJVV.  Op 23-jarige leeftijd ben ik uiteindelijk gestopt met voetbal en mezelf volledig gaan richten op het trainersvak. Hiermee ben ik op mijn 17e begonnen bij OJC Rosmalen. Na 4 jaar ben ik regio-coach geworden bij de KNVB. Vervolgens Hoofd Jeugdopleidingen bij BVV en nu vervul ik alweer drie jaar bij vvDSC dezelfde functie. Hiernaast ben ik nog hoofdtrainer bij RKJVV 1.
In mijn dagelijkse werk ben ik docent Lichamelijke Opvoeding en probeer ik leerlingen met leerachterstand een plekje in de maatschappij te geven.

Hoe zie je de ontwikkelingen bij vvDSC in de afgelopen jaren?
Ik denk dat we de afgelopen twee jaar grote stappen hebben gemaakt. Dit is terug te zien in onze speelwijze, manier van coachen en trainingsopbouw. Al met al hebben we dus een duidelijke rode draad ontwikkeld die zorgt dat spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om spelers klaar te maken voor de stap naar vvDSC 1.

Afgelopen jaren hebben we ook ingezet op looptrainingen en techniektrainingen. Daarnaast hebben we ook een professionelere uitstraling als club naar buiten gecreeerd. Hierdoor zien we ook dat we veel aanmeldingen van buiten Kerkdriel krijgen. Mensen zien dat er positieve ontwikkeling is bij vvDSC en willen daar deel van uitmaken.

Op welke gebieden kan vvDSC nog stappen maken?
De komende jaren wil ik op twee dingen inzetten. Dit is het scholen van trainers en coaches. Je ziet dat dit jaar Leon Pompen en Jurgen van de Kammen zijn begonnen aan de TC-3 cursus. Dit moeten we blijven stimuleren, zodat we nog betere trainers voor de groep krijgen en dit de spelers weer helpt verder te ontwikkelen.

Het andere wat ik belangrijk vind is dat alles visueel moet worden. Hierbij kun je denken aan videomateriaal voor trainingen en spelsituaties. Hierdoor wordt het overzichtelijker voor spelers en trainers. Als deze stappen eenmaal zijn genomen kunnen we daarna zelfs gaan denken aan video-analyses voor teams en spelers, zodat het voor de spelers inzichtelijker wordt op welk gebied ze zichzelf kunnen verbeteren.
Sommige punten zijn echter lastig om op te verbeteren of stappen te maken, omdat het sportpark toch nog wel beperkingen oplegt voor zoveel leden. Hierdoor zullen we echter creatief moeten zijn.

Hoe zie jij je eigen toekomst?
De komende jaren zie ik nog genoeg uitdagingen bij vvDSC. Hoe het er nu naar uitziet zal ik volgend jaar ook nog bij vvDSC actief zijn.  In de toekomst zou ik het leuk vinden om de stap te maken naar een BVO om de jeugd te trainen. Verder heb ik de ambitie om de TC-1 cursus te voltooien. Dit diploma biedt dan ook weer meer mogelijkheden. Toch kijk ik momenteel van dag tot dag en zie ik wel wat er op mijn pad komt. Mijn uitgangspunt is wel altijd dat ik wil werken aan de ontwikkeling van spelers en het team. Resultaat is bij mij daarbij van ondergeschikt belang.

Bedankt voor je tijd, Lenard!