Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Oktober 2013

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Bestuurlijk nieuws
Het bestuur heeft besloten alle veldverlichting te vervangen door energiezuinige en onderhoudsarme LED armaturen en tevens een veldverlichtingsinstallatie op veld 2 te laten plaatsen om zo onze nog steeds groeiende vereniging voldoende ruimte te bieden om te kunnen trainen. De uitvoering is in voorbereiding. Met satellietnavigatie zijn de posities van de nieuwe verlichtingsmasten ingemeten en de kabelaanleg, in eigen beheer en door zelfwerkzaamheid, wordt nu voorbereid.

700e lid
Ja, het is zo ver, onlangs konden we u het 400e jeugdlid van onze vereniging melden, nu kunnen we ook het 700e lid van de vereniging melden. In de thuiswedstrijd van DSC 1 tegen Baardwijk zal dit lid, tevens dan Pupil van de Week gehuldigd en gevierd worden !

Accommodatie
De commissie accommodatie wil graag Jan Muurmans, John de Vaan en Antonio van Goor bedanken voor het werk dat zij verricht hebben voor de aanpassingen bij de entree en het kassagebouwtje.

Dat de vereniging groeit is niet alleen te zien aan het aantal leden maar ook aan het aantal fietsen dat gestald wordt. De ruimte in de fietsenstalling wordt niet goed benut ! Fietsen worden op autoparkeerplaatsen en het trottoir gestald waardoor onoverzichtelijke en onveilige locaties ontstaan. Fietsen die (per ongeluk) omgeduwd worden en tegen auto’s aanvallen zijn de aansprakelijkheid van de eigenaar van de fiets, dus plaats de fietsen in de stalling en voorkom deze situaties!

De laatste weken raken we weer vele ballen kwijt. Lange tijd is het verlies aan ballen erg beperkt gebleven, echter nu niet meer. Graag melden aan de terreinmeesters als er ballen over het hek gaan en niet teruggevonden kunnen worden (eerst zelf proberen de ballen terug te halen !) Leiders en trainers, aan jullie het verzoek hier op toe te zien, het gaat om veel geld. Vast onze dank !

Verzoek aan alle automobilisten die DSC bezoeken. Parkeer niet voor de poort tegenover de Mgr. Zwijsen school, hoek . Indien een ambulance of andere hulpdiensten het terrein op moeten, is deze entree cruciaal. In noodgevallen zullen we uw auto weg laten slepen op uw kosten. Een bord met verzoek niet voor de poort te parkeren hangt al geruime tijd goed zichtbaar aan de poort. Voorkom deze situatie ! vast onze dank !

Kickoff Senioren
Karel Pompen en Ton Burg leidden de 1e kickoff voor senioren. De avond was redelijk bezocht. Lennart Visser zorgde voor een gezellig muziekje en Thijs voor lekkere hapjes.  Harald Zomers verzorgde het fotografisch werk. De individuele en teamfoto’s zijn een mooi resultaat van en leveren een nog mooiere website op. Enkele kleine foutjes zullen nog hersteld worden. Volgend jaar zal dit evenement verder ontwikkeld worden.

Opleiding Jeugdkader
De ontwikkeling van onze jeugdspelers staat centraal in onze jeugdopleiding. Dit kan niet zonder enthousiaste, gemotiveerde en goed opgeleide trainers en leiders. Hiervoor organiseren wij een tweetal opleidingen. Door de Voetbalschool wordt voor met name de startende trainers een 4- daagse instapcursus verzorgd. Deze praktijk gerichte cursus is in het verleden als zeer positief en nuttig ervaren.  Voor deze cursus hebben we inmiddels 15 aanmeldingen en er is nog ruimte. Cursus start op dinsdag 12 november 2013 en zal verder plaats vinden op 19 november, 26 november en 3 december.  Opgeven kan nog bij Karel Pompen via Email (kpompen@gmail.com) of telefonisch (06-52621590).

Door de KNVB wordt voor een zevental trainers in combinatie met trainers van andere verenigingen de officiële pupillen cursus geven. Tijdens 8 intensieve bijeenkomsten worden deze trainers klaargestoomd. Deze cursus is inmiddels gestart. Wij hopen binnenkort dit 7-tal als gecertificeerde trainers bij vv DSC te mogen verwelkomen.

Sponsor in beeld
Theo Grandia Assurantien schonk aan de Mini F, F en E jeugd een mooie bidon.


Heeft u ook al deze steunactie van onze Hoofdsponsor gezien ?

Lief & Leed
Kees en Wendy Broekmeulen werden trotse ouders van dochter Jill. Ook opa Willy en oom Marco van harte gefeliciteerd.

Robert en Clair Okkerman werden de trotse ouders van zoon Sam. Ook jullie van harte gefeliciteerd !

Ko Hooijmans werd onlangs 65 jaar, een memorabele leeftijd !

Oud sponsor Gijs van der Sluis overleed onlangs. Wij willen zijn familie sterkte wensen bij het verwerken van dit verlies.

Nick de Leeuw brak zijn sleutelbeen nadat hij lang afwezig was met een hamstringblessure. We wensen je een voorspoedig herstel toe

Vrijwilliger in beeld
Arnold van Hooft schonk DSC een schriftje met gegevens over seizoen 1963-64 waarin DSC 1 uiteindelijk kampioen werd. Er staan leuke gegevens in voor het archief van DSC. Arnold, hartelijk dank voor deze gegevens.

De Moeite Waard
Sinds vorige week is er een app voor de mobiele telefoon beschikbaar voor de leiders van DSC. Deze app is momenteel alleen nog beschikbaar voor het Android platform (aan een versie voor iOS wordt momenteel nog gewerkt) en is te downloaden via de Google Play store. Volgens de ‘Scoren!’ redactie zeker ‘De Moeite Waard’ om hier wat meer informatie over te geven.

Leiders van DSC kunnen op deze app inloggen via hun leider account dat ook op de website gebruikt wordt om wedstrijdverslagen te plaatsen. Als men ingelogd is, kun je snel de uitslag doorgeven van 'jouw' wedstrijd. Deze informatie wordt dan direct op de website en de Social Media kanalen geplaatst. Daarnaast zie je in de app ook je complete wedstrijdhistorie, met per wedstrijd alle informatie die er in het verleden is ingevuld.

Als je als leider het wedstrijdformulier invult in de bestuurskamer (niet in sportlink maar het eigen wedstrijdformulierenprogramma van DSC), kan er naast alle informatie per speler nu ook een opmerking ingevoerd worden over bijvoorbeeld de tegenstander. Als men later in het seizoen dan nog een keer tegen dezelfde tegenstander speelt, kun je in de app in een oogopslag zien wat de sterke punten en zwakheden waren van de tegenstander.

Zoals hierboven vermeld is de app op je mobiele telefoon te downloaden via de Google Play store. Overige informatie over deze app is terug te lezen via DEZE link.

Kort Nieuws
Slecht Weer Schema
Door de harde wind treedt vanaf 28 oktober 2013 het slecht-weer schema in werking. Nu er de keuze is gemaakt om het slecht-weer schema in te laten gaan, rekenen wij op ieders begrip en medewerking. In dit geval zal namelijk iedereen wat moeten inschikken. Het meest recente trainingsschema is te vinden op de website onder de menu`s Senioren en Jeugd.

Bommelerwaardtoernooi
Ook in 2014 wordt de 20e editie georganiseerd van het Bommelerwaardtoernooi op zaterdag 24 mei. Willen de teams die niet willen deel nemen aan dit zaterdagmorgentoernooi dit bij Anthonie Steenbekkers kenbaar maken via mail voor 1 december. Wanneer je niet wilt deel nemen aan het Bommelerwaardtoernooi wordt er op deze of een andere geschikte datum naar een passen alternatief gezocht

Medisch Gezien
Na de publicatie van de eerste serie artikelen in oktober vorig jaar, de tweede serie in december en de derde serie in maart volgt in dit artikel de vierde serie met betrekking tot het thema ‘Medisch Gezien’. De artikelen in deze nieuwsbrief zijn de vierde van een reeks artikelen die met elkaar te maken hebben. Onderwerpen zoals gedrag, sportuitrusting, persoonlijke bescherming, training en sportmedisch vullen elkaar aan en geven een totaalbeeld van het "Voorkomen van blessures bij Voetbal". Dit maal wordt de belangrijkste sportuitrusting van de veldspeler en de keeper besproken, namelijk de voetbalschoen.

Voorkomen - sportuitrusting - voetbalschoenen
Een gemiddelde voetballer loopt in zijn ‘sportloopbaan’ tijdens de wedstrijden en trainingen bijna 300.000 km! Per wedstrijd is dit ongeveer 9-10 km, afhankelijk van speelniveau, speelpositie en spelstijl. Hierbij heeft een voetballer rond de 500 grond/voet contacten per kilometer, rent hij in 50% van de tijd en maakt hij ongeveer 300 keer contact met de bal. Geen wonder dat voetbalschoenen zo’n belangrijk onderdeel van de voetbaluitrusting vormen!

Dé ideale voetbalschoen bestaat niet. Het kiezen van de juiste voetbalschoen is een zoektocht naar de ideale, persoonlijke combinatie. Een zoektocht die voor de een anders kan uitpakken dan voor de ander. Daarom zijn er ook zoveel soorten en modellen voetbalschoenen op een markt, waar helaas het uiterlijk soms belangrijker lijkt te zijn dan de functionaliteit. Elk model heeft zijn eigen combinatie van eigenschappen. Bij elk model is gekozen voor net weer iets andere prioriteiten en compromissen.

Ga je nieuwe schoenen kopen? Neem de tijd en ga naar een winkel met deskundig personeel. Het is zeer belangrijk dat je als voetballer een schoen kiest die bij jou past!

Een goede voetbalschoenen:
Voetbalschoenen moeten comfort bieden en goed passen. Je voet mag niet heen en weer kunnen glijden in de schoen en moet prettig en ondersteunend gevoel geven rond je hiel.
Voetbalschoenen moeten je voeten ondersteunen en stabiliteit geven zonder dat het gevoel met de bal verloren gaat. Een stabiele schoen die goede ondersteuning biedt is essentieel voor snelle kap- en draaibewegingen. Zorg ervoor dat vooral je hiel goed ondersteund wordt. Je zult daarmee betere controle over je bewegingen hebben en je voorkomt enkelverzwikkingen, achillespeesontstekingen en knieklachten.

Een voetbalschoen moet een stevige grip hebben op de grond. Is het soort en aantal noppen niet aangepast aan de ondergrond, dan glijd je weg, (dit gebeurt bij met kleine noppen op een glad zacht veld), of blokkeert je voet (dit gebeurt bij lange noppen op een zachte ondergrond). Dit veroorzaakt spierverrekkingen of spierscheuren, die je met de juiste noppen dus kunt vermijden.
De meeste voetbalschoenen zullen een weinig schokdempende werking hebben. Natuurlijk absorbeert het grasveld het grootste deel van de krachten, maar wanneer je last hebt van blessures is het belangrijk om na te gaan of er door middel van inlegzooltjes aanpassingen te maken zijn aan de schoenen om zo de schokdempende werking te verhogen. Bedenk wel dat dergelijke inlegzooltjes snel hun schokdempende werking verliezen en dat je ze dus regelmatig moet vervangen (bijvoorbeeld eens per seizoen).

Kies een schoen die bij de ondergrond past waarop je voetbalt. Nat, droog, gras of kunstgras, het vraagt allemaal om aanpassingen aan de schoen. Schoenen verschillen in zoolmaterialen, aantal, soorten en plaatsing van noppen om te zorgen voor goede grip en dat je optimaal kunt presteren op het veld.

Bovenstaande tekst is slechts een gedeelte van het artikel ‘voetbalschoenen’ in de serie Medisch Gezien. Het volledige artikel is inmiddels gepubliceerd op de website en te vinden onder de rubriek Medisch Gezien nummer 4.

In Gesprek Met
Ismail Koç
In ons laatste interview met hoofdtrainer Erik Meulendijk werd hij al even genoemd als nieuwe aanwinst voor vvDSC en als de eventueel ontbrekende schakel, Ismail Koç. Momenteel wordt er al goed voetbal gespeeld door de hoofdmacht, maar Ismail verwacht dat dit nog beter kan. Zo zijn er nog geen automatismen tussen hem en de andere spelers, maar dit komt vanzelf.

Door een ongelukkige rode kaart heeft Ismail twee wedstrijden gemist, maar tegen Boxtel was hij weer terug en gelijk belangrijk met een goal en een assist. Reden genoeg voor Scoren! om deze nieuwe spits wat vragen te stellen.

Stel jezelf eens voor?
Mijn naam is Ismail Koç, ik ben 27 jaar en woon momenteel in mijn geboorteplaats Oss. Daarnaast ben ik van Turkse afkomst. Momenteel ben ik werkzaam als vertegenwoordiger in de vleeshandel. Hiervoor heb ik allereerst op professioneel niveau gevoetbald in Nederland en Turkije en daarna uiteenlopende baantjes gehad. Veel gevoetbald, eigen wokrestaurant in Nijmegen gehad en meubels verkocht.

Vertel eens over je carrière en hoe je bij DSC terecht bent gekomen
In de jeugd ben ik begonnen bij Ruwaard. Daar heb ik tot mijn 13e gespeeld en vervolgens ben ik naar FC Den Bosch gegaan, waar ik tot mijn 21e gespeeld heb. Veel in het 2e elftal en soms een oefenwedstrijd bij het 1e.

Vervolgens ben ik naar Triborgh (hoofdklasse) gegaan alvorens ik een jaar in Turkije heb gespeeld bij Yeni Kirsehirspor. Dat was een zeer bijzondere ervaring, maar een jaar was lang genoeg. Elke wedstrijd een trainingskamp en afgezonderd. Eenmaal terug in Nederland ben ik bij AWC Wijchen beland toen ik in Nijmegen woonde. Daarna weer naar Oss verhuisd waar ik bij FC Schadewijk en wederom Ruwaard heb gespeeld.

Bij de laatste clubs verloor ik mijn plezier in het voetbal, omdat hun visie niet overeenkwam met die van mij. Toen kwam ik tijdens mijn werk een trouwe supporter van DSC tegen en ik kende trainer Erik Meulendijk ook al, dus zo was de stap snel gemaakt.
Kunnen we bij DSC verwachten dat je langer dan een seizoen blijft?
Ik heb in ieder geval mijn plezier teruggevonden en ik kan gewoon niet stoppen met het spelletje. DSC is een club met een visie en beleid en dat is zeer zeldzaam in het amateurvoetbal. Daarnaast een warme club met veel toeschouwers, waaronder veel oud-spelers. Deze zijn kritisch op een goede en soms minder goede manier, maar dat zegt ook iets over de beleving. Ik geef hier nu ook techniektraining aan de jeugd (D1 en D2) en daarin is te zien dat DSC voldoende talent heeft rondlopen.

Kort 1-2tje
Barcelona / Real Madrid
Uit eten / Avond stappen
Vlees
/ Vis
Sportwagen / Gezinsauto
Training geven / Zelf trainen
Verliezen en scoren / Winnen en slecht spelen

Ismail, bedankt voor je tijd en veel succes bij vvDSC dit seizoen!

Column
Trots!
Door Jochem

De meeste columnisten zoeken altijd een ‘negatieve’ aanleiding voor een column, maar dat hoeft toch niet altijd? Waarom kiezen columnisten vaak voor een pessimistisch denkwijze  ten opzichte van een gebeurtenis en/of persoon ? Yes, ik voel op dit moment dat je tijdens het lezen van deze intro aan het nadenken bent over bovenstaande vraagstukken. Daar ga ik mezelf nu ook mee bezighouden.

Ik ben een trotse jongen. Niet alleen op mezelf, maar vooral op onze voetbalvereniging DSC. Honderden vrijwilligers,  vele betrokken ouder(s), goede trainers, een gezellige kantine  etc. zorgen ervoor dat jij of jouw kind(eren) in het weekend plezier hebt/hebben. Ook worden buiten de trainingen en wedstrijden nog voldoende activiteiten voor zowel de jeugd als de senioren georganiseerd. Het beleid is duidelijk en de clubcultuur is meer dan prima.

Niet alleen ik, maar ook jullie moeten trots zijn op zo’n mooie voetbalvereniging. Via deze weg pleit ik voor behoud van dit imago. Dus, als je zelf negatieve ervaringen hebt of hoort, trek dan aan de bel bij de desbetreffende contactpersoon, zodat eventuele problemen snel en goed opgelost kunnen worden. Probeer in oplossingen te denken en niet in problemen.

Verder wil ik nog even stilstaan bij de vaste supportersgroep van het 1e elftal. Vaak zijn we zelfs bij uitwedstrijden nog in de meerderheid. Positieve feedback bij goed voetbal, soms kritisch bij slecht voetbal en dat mag zeker. Deze realistische denkwijze onder onze supporters spreekt mij enorm aan. Als club mogen we daar ook best trots op zijn! Wat er ook gebeurt, DSC is en blijft mijn club.