Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

September 2013

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Bestuurlijk nieuws
Het bestuur heeft besloten alle veldverlichting te vervangen door energiezuinige en onderhoudsarme LED armaturen en tevens een veldverlichtingsinstallatie op veld 2 te laten plaatsen om zo onze nog steeds groeiende vereniging voldoende ruimte te bieden om te kunnen trainen. De opdracht is verleent aan BAM – IT, gevestigd op bedrijvenpark De Brand. We hopen de uitvoering in november/begin december af te ronden

400e jeugdlid
Ja, het is zo ver, het 400e jeugdlid van onze vereniging kunnen we melden. Het is Nena Zomers, ze is 8 jaar en speelt bij ME2. Dat het juist een meisje is, onderstreept zeker de groei onder het meisjesvoetbal.
Binnen kort hopen we u ook te melden wie het 700e lid is geworden!

Accommodatie
De commissie accommodatie wil graag de volgende personen bedanken voor het vele werk dat zij de afgelopen maanden verricht hebben ;

Chris Hooijmans, Henk de Weerd, Theo Pompen, Ad van Heesch, Richard van As, Geran Vogel afbouw, Cor Piels (PTI), Ben van den Heuvel voor het repareren van het dak en de
Firma Vos voor het vergroten van het terras bij de kantine en entree.

Komende week wordt het kassahokje verbouwd en zal er een brievenbus geplaatst worden.
Tevens zijn we druk bezig met het verbeteren van de watertemperatuur in de douches. Deze wisselen nogal sterk en het is nog niet helemaal duidelijk waar de oorzaak zit.

Tot dat het project veldverlichting gereed is moeten we met elkaar slim de ruimte op het sportpark gebruiken.  Er is een trainingsschema met veel moeite tot stand gekomen. We verzoeken iedereen zich daar aan te houden. Mocht het slecht weer zijn en de natuurgrasvelden blijken niet te gebruiken te zijn dan treed het ‘slecht- weer- trainingsschema’ in werking.

Helaas levert dit beperkingen op die niet te voorkomen zijn! Ook in deze situatie het verzoek aan iedereen om zicht aan dit ‘slecht-weer-schema’ te houden.  Vaak wordt door de mensen die het veld keuren zo lang mogelijk gewacht met het inroepen van dit schema vanwege de beperkingen die het geeft. Kijk daarom bij slecht weer regelmatig op de website.

Kickoff Jeugd
Dank aan alle vrijwilligers die de vrijdagavond en zaterdag to een succes maakten. In het bijzonder dank aan de sponsorcommissie en de inzet van Maurice Meesters met de fotografen Bjorn Maassen, Harald Zomers en Henry IJsveld. De individuele en teamfoto’s zijn een mooi resultaat van en leveren een nog mooiere website op. Enkele kleine foutjes zullen nog hersteld worden.

Kick off Senioren
Ook hier dank aan alle vrijwilligers. In het bijzonder dank aan Bjorn Maassen, Harald Zomers, opperspreekstalmeester Ton Burg jr, Lennart Visser en Karel Pompen De avond was voor een eerste keer zeker redelijk bezet. We zien dat er voor volgend jaar voldoende aanknopingspunten zijn om dit evenement nog succesvoller te maken.

Sponsor in beeld
Jeroen Verhoeckx groente en fruitspecialist sponsort elke thuiswedstrijd van DSC 1 een mooie mand met gezonde producten voor de loterij. Restaurant Dukdalf stelde een aantal dinerbonnen en MCD een aantal boodschappenbonen beschikbaar.

De traditionele BBQ die de selectie heeft kort voor aanvang van het seizoen werd uitstekend verzorgd door Slagerij Gijs Sars, Restaurant Dukdalf en Jupiler. Onze hartelijke dank voor jullie gastronomische bijdrage !

Aan alle sponsoren onze hartelijke dank voor jullie steun!

Lief & Leed
Damian van Herwijnen brak zijn duim. Met een operatie werd de duim weer rechtgezet.
Gijs Sars (sr.) is aan zijn knie geopereerd. We wensen jullie een voorspoedig herstel.

Vrijwilliger in beeld
Het is gelukt om de keeperstrainers uit te breiden. Naast Martijn van Strien en Cor Piels zal Richard Swanenberg als keeperstrainer voor de jongste pupillen zijn inzet en ervaring leveren.  We wensen Richard veel succes en vooral ook veel plezier daarbij!

Klachten ?
Soms lopen zaken niet altijd zoals gewenst en heeft u daar als speler, speelster, ouder , vrijwilliger of in een andere positie vragen over. Als bestuur verzoeken we u dan het betreffende bestuurslid aan te spreken die over dat aandachtsgebied gaat.

Samen komen we er vast uit !

Column
DSC- jeugd
Door Jochem

Ongeveer anderhalve maand geleden ben ik begonnen als jeugdtrainer bij vv DSC.  Zoals jullie weten hecht DSC veel waarde aan de jeugd. Vele sponsors stellen ieder jaar een mooi bedrag beschikbaar om te investeren in de toekomst van DSC. Deze investeringen moeten leiden tot het afleveren van volwaardige selectiespelers. Dit is nodig om uiteindelijk met het 1e elftal mee te draaien in de 2e! klasse.

Afijn, even terug naar mijn ervaringen over de jeugd van DSC. We hebben een aantal goede jeugdspelers, maar naar mijn mening is onze D-jeugd op dit moment het meest talentvol, met +/- 15-20 potentiële 1e elftal spelers. Dit lijkt me een bevredigend gevoel als DSC zijnde na 5 jaar investeren. Onze D-jeugd is eigenlijk altijd naar behoren geweest, maar het gaat vanaf de C-jeugd vaak fout en daar ben ik ook nu weer bang voor.

Kinderen worden gevormd naar pubers. Ze gaan naar de middelbare school in de grote stad, ze komen in de pubertijd, ze willen een bijbaantje, ze accepteren niet meer alles wat je zegt. Dit kunnen allemaal oorzaken zijn om te stoppen met voetbal. Dit gebeurde bij DSC al toen ik nog babyvoeding at. Dat is toch zonde? Je investeert zeven jaar of langer tijd  in een speler en diezelfde speler zegt van de een op de andere dag: ‘’Ik wil graag geld verdienen om op zaterdag een biertje te drinken in Feestcafé de Kroon, dus ik stop met voetbal’’. Een ander steeds terugkomend excuus:’’ Sorry trainer ik heb helemaal geen zin meer om te voetballen, want ik vind het niks meer aan’’, terwijl diezelfde persoon zeven jaar lang altijd aanwezig was, het leuk vond en voorop in de strijd ging.

Het is toch belachelijk voor zo’n grote club als DSC zijnde, dat je niet eens een fatsoenlijk A-elftal op de been kunt krijgen? Spelers maken zelf de dienst uit en dat is juist hetgene wat je te allen tijde moet voorkomen. Communiceer niet alleen naar het team als geheel, maar bouw juist een band op met het individu. Je moet weten wat er speelt, voordat het te laat is. Wil iemand werken? Prima, sponsors genoeg die benaderd kunnen worden. Problemen zijn er om opgelost te worden.

De onderbouw van de jeugd gaat prima nu. Het is zaak om op dit moment te investeren in de bovenbouw, zodat iedereen binnenboord blijft en dat we uiteindelijk de visie van onze vereniging kunnen waarborgen.

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' behandelen we gebeurtenissen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer wat meer informatie over het feestelijke clubnieuws aangaande het 400e jeugdlid.

v.v. DSC verwelkomt 400e jeuglid
Voetbalvereniging v.v. DSC uit Kerkdriel heeft afgelopen zondag haar 400e jeugdlid feestelijk verwelkomt. Deze eer viel ten deel van Nena Zomers. Nena speelt in het team meiden E2 onder leiding van trainer Dennis Hoezen. Nena is rechtsbenig en haar favoriete club naast v.v. DSC is PSV. Nena  was voor deze gelegenheid tevens pupil van de week bij de thuiswedstrijd van DSC 1 tegen Wilhelmina 1 uit Den Bosch. Nena nam na de aftrap plaats op de reservebank naast DSC hoofdtrainer Erik Meulendijk incl. zijn begeleiding en wisselspelers. DSC 1 wist de wedstrijd met een surplus aan kwaliteit met 5-1 te winnen.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst...

Is een gevleugelde uitspraak, die op v.v. DSC zeker van toepassing is. Met een kleine 40 mini-F pupillen(4-jarigen) en maarliefst 20 onderbouw teams (F, E en D) en 9 bovenbouw teams (C, B en A) behoort de jeugdafdeling van DSC tot een van de grootste van de Bommelerwaard. Inmiddels staat er bij de jeugdafdeling al een aantal jaren een zeer heldere structuur, met aan het roer hoofdjeugdopleidingen Jan Burg (ex-FC Den Bosch en ex-PSV) in nauwe samenwerking met  Lenard Weber en Gert van Weel. DSC stelt de ontwikkeling van de individuele speler centraal in haar jeugdopleiding waarbij uit wordt gegaan van 3 pijlers: plezier, ontwikkeling en prestatie. Daarnaast realiseren we ons dat de jeugdopleiding ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft richting alle jeugdspelers.

Retificatie vorige week: DSC heeft onlangs het hoofdjeugdsponsor contract met de firma ErgoDirect verlengd. In het artikel van vorige week stond per abuis hoofdsponsor.

Voetbalhumor
In de rubriek Voetbalhumor worden anekdotes, moppen of strips geplaatst. Dit is die typische droge voetbalhumor die iedereen waarschijnlijk wel herkent uit de kleedkamer. Deze maand een aantal legendarische uitspraken van of over grootheden uit de voetbalwereld.

"Litmanen is de meest onfortuinlijke persoon die ik ooit ben tegengekomen in het voetbal. Toen ik me voor het eerst meldde bij de bond stond ik naast de directeur van Malmö. Die opende een blikje cola en het lipje schoot in het oog van Jari."
Fulham-manager Roy Hodgson maakte Jari Litmanen ook al mee als bondscoach van Finland en moet hem bij Fulham na veel blessureleed nog een week langer missen, nadat ploeggenoot Batista de bal keihard op het achterhoofd van Litmanen schoot

"Als Boudewijn Zenden postbode was, zou je de post over je hele gazonnetje verspreid terugvinden. Zo slecht bezorgt hij de bal."
Dagblad The Guardian na de door FC Liverpool verloren Champions League-finale tegen AC Milan

"Ik schreeuwde een keer tegen Blankenstein: 'Jij kunt echt niet fluiten, man!' Toen zei hij: 'Dan ben ik vandaag bij de goede wedstrijd, want jullie kunnen niet voetballen!"
Oud-Vitesse-speler Edward Sturing over de inmiddels overleden arbiter John Blankenstein

Barry Opdam: "Hallo, ik ben Barry."
Marco van Basten : "Ja, dat weet ik ook wel. Ik heb je geselecteerd."

Barry Opdam ontdekt bij zijn eerste selectie voor het Nederlands Elftal dat bondscoach Van Basten geen kletskous is

"Messi heeft hetzelfde spel als een kind, volledig vrij. Ook op de training leek het er soms op alsof hij vlak daarvoor tegen zijn moeder had gezegd: Ik ga even voetballen, maar ik ben terug voor het avondeten!"
Shakhtar Donetsk-verdediger Chygrynskiy over zijn jaar bij Barcelona

1-2tje
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waarvan hij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Adrian Piels.  
Adrian voetbalt als centrum verdediger bij zijn vrienden in DSC 4 en is tevens verantwoordelijk voor het onderhoud van de DSC website!

Stellingen:
Opstelling elftal: 1-4-3-3 / 1-3-4-3
1-3-4-3. Zo spelen wij (DSC 4) namelijk ook en blijkt voor ons goed te werken. Vorig jaar op een haar na geen kampioen geworden. In de beker zijn we zelfs doorgedrongen tot de finale!

Club Binnenland: NEC / NAC
Geen voorkeur. Ajax wint van allebei even makkelijk.

Club Buitenland: Fenerbache / AS Roma
Dat is eigenlijk kiezen tussen Kuijt en Strootman. Dan kies ik toch voor AS Roma met de 37 jarige Totti als boegbeeld.

Speler Binnenland: Daley Blind / Jetro Willems
Daley Blind. Als Ajacied ben ik erg van hem gecharmeerd hoe hij zich de laatste jaren heeft ontwikkeld bij Ajax. Nu moet hij er voor zorgen dat hij een vaste waarde wordt in het Nederlands elftal.

Speler Buitenland: Mesut Özil / Xavier Hernández
Mesut Özil, geweldenaar. Goed dat hij de stap naar Arsenal heeft gemaakt. Daar kan hij nog meer bepalend zijn dan bij Real Madrid.

Keeper Binnenland: Piet Velthuizen / Erwin Mulder
Piet Velthuizen. Ik denk dat hij in zijn eerste periode bij Vitesse aanspraak maakte om de nieuwe keeper te worden van het Nederlands elftal. Echter had hij nooit naar een club als Hércules Alicante moeten vertrekken. Daar is hij op de bank terecht gekomen en is het nooit meer de Piet geworden zoals we hem kende uit zijn periode bij Vitesse. Nu kunnen we af en toe om hem lachen vanwegen zijn fouten.

Keeper Buitenland: Iker Casillas / Petr Cech
Iker Casillas. Allebei wereld top, maar Petr speelt niet in een reclame van Head & Shoulders!

Trainer: José Mourinho / Louis van Gaal
José Mourinho. Gehaat door velen, geliefd door weinigen, maar heeft de laatste jaren laten zien dat hij meer is dan trainer met een grote bek.

Competitie: Duitse Bundesliga / Engelse Premier League
Engelse Premier League. Mannelijk voetbal, publiek dicht op het veld zonder hekken, geweldige sfeer in en rond het stadion, pubs en bier zonder schuimkraag. Elke zondag ochtend kijk ik, voordat ik zelf ga voetballen, de samenvattingen van de op zaterdag gespeelde wedstrijden bij ‘Match of the day’ op de BBC.

Analist: Arnold Bruggink / Kenneth Perez
Geen van beide. Als ik ergens niet in geinteresseerd ben is het in de analyse van een voetbalwedstrijd. Ik zap daarom altijd snel verder.

Ik ben wel benieuwd ben wat ze aan te merken hebben op mijn spel als ze eens een wedstrijd zouden komen bekijken.

Kort Nieuws
Stem op DSC!
Radio 538 houdt een verkiezing voor de leukste amateur voetbalclub van Nederland. De winnende club gaat er behalve met deze titel ook nog vandoor met de hoofdprijs van 20.000 euro en scoort verder nog veel meer vette prijzen.
Laten we er met z’n allen voor zorgen dat onze club DSC in aanmerking komt voor deze titel en  bijbehorende prijzen. Klik HIER voor meer informatie.

Afwezigheid Lenard Weber
Door een kleine medische ingreep is Lenard tijdelijk afwezig. Voor voetbaltechnische vragen kunt u via de mail contact opnemen; lenard@rijzert.nl.

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de desbetreffende coordinatoren.

DSC Kledinglijn
De kledingcommissie van DSC heeft met de nieuwe leverancier Matthews een complete nieuwe kledinglijn ontworpen. De kledinglijn bestaat uit een wedstrijdtenue, trainingspakken, trainingstenue, coachjassen, regenjack, polo’s en tassen. Klik hier voor meer informatie.