Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Augustus 2013

Van de bestuurstafel
Bestuurlijk nieuws
Op 25 mei is het contract met de nieuwe kantinebeheerders Thijs & Martine getekend. We vertrouwen er op weer een mooie samenwerking tegemoet te kunnen zien.
Op 12 juni heeft de overdracht van Riek& Gijs naar Martine & Thijs plaatsgevonden. Daarna heeft het bestuur nog op 22 juni afscheid van Riek & Gijs genomen tijdens een gezellige avond.

Spelerspassen
Op de website staat een overzicht van spelers en speelsters die hun spelerspas moeten laten vervangen. Nu het begin van de competitie in zicht is verzoeken we dringend nu de gevraagde bescheiden in te leveren. Aan het begin van het nieuwe seizoen is de kans groot , zo leert de ervaring de laatste jaren, dat de KNVB veel langer doet over het aanleveren van nieuwe passen en dus bestaat de kans dat je niet speelgerechtigd bent. Laat het niet zo ver komen en lever nu de bescheiden in !

Accommodatie
Het hekwerk om het kleine kunstgrasveld is vervangen door Antonio van Goor. Nog wat laatste zaken zijn er af te werken. We stellen het op prijs dat er niet meer in de hekwerken geklommen wordt. Antonio bedankt voor jou werkzaamheden.

Jan Kooijman die op maandag de kleedkamers schoonmaakte stopt er mee na 13 jaar. We willen Jan danken voor zijn werk !

Ook Ria Vogel die elke maandag actief was om onze clubhuis weer schoon te maken stopt. We willen Ria bedanken voor haar werk voor DSC! Wij willen Jan Kooiman bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de accommodatie, en dan met name het schoonmaken van de kleedkamers.

Zoals in een eerdere nieuwsbrief al gemeld is, treffen we voorbereidingen om de capaciteit van de lichtinstallatie uit te breiden. De eerste stap die genomen is, was het moderniseren van de groepenkast, ook ivm de brandveiligheid.
Bestuurslid Raymond Leerintveld, in het dagelijks leven Accountmanager bij de elektrotechnische groothandel ES Elektro, heeft producent Eaton en GTV Totaaloplossing in Den Bosch ingeschakeld. Alle drie de bedrijven hebben ervoor gezorgd dat deze nieuwe groepenkast  er is gekomen. Met name Huub van Gerwen van  GTV Totaaloplossing willen we in het bijzonder bedanken voor de kosteloze assemblage van deze kast!
Al snel is duidelijk geworden dat de nieuwe groepenkast veel gevoeliger is dan de oude en aangezien de verlichting op het hoofdveld verouderd en daardoor storingsgevoeliger is, kan niet alle verlichting gelijktijdig gebruikt worden. Momenteel worden scenario’s uitgewerkt en streven er naar voor de dagen korter gaan worden onze lichtinstallatie gemoderniseerd te hebben. Ook streven we naar meer verlichting op onze accommodatie om meer trainingsmogelijkheden te krijgen. Het betekent dat DSC hier voor forse investeringen komt te staan. Tot die tijd kunnen we nog last ondervinden van storingen en halfverlichte velden. We hopen op begrip hiervoor.
Tegenover de forse investeringen staan besparingen op verbruik door inzet van energiezuinige lampen. Het grote voordeel van een LED lamp is dat naast dat deze energiezuinig is, de uitval zeer gering is en in verschillende standen te schakelen is, bijv. trainingsverlichting (capaciteit van de LED lamp op 70% laten branden) of naar alleen half veld . Het grootste voordeel is dat LED geen opstart tijd nodig heeft en onbeperkt aan en uit te schakelen is. Het kostenplaatje t.o.v. ‘gewone’ conventionele verlichting zal bepalend zijn voor de te maken keuze. De bijdrage van De RaboBank (€ 5.000) en de inkomsten van de feestweekloterij zal DSC inzetten voor dit project.

Sponsor in beeld
- Gebroeders van Herwijnen stelde voor de DSC kampioenen de ‘platte kar’ beschikbaar. Bij deze willen we gebroeders van Herwijnen bedanken voor de onvergetelijke huldigingsronde door het dorp !
- Marc van Bakel schilderde het kassagebouwtje, dit ziet er weer een stuk beter uit zo!
- Familie Gloudemans, van Berghout bandenservice leverde gratis een nieuwe band voor het terreinwagentje.
- Grond, zand- en grindhandel, M.M. van Herwijnen verzorgde een hoogwerker om de coniferen langs het tennisveld te snoeien.
- Cyclon Bike Care sponsorde 5 kratjes met bidons.
- Architect Knoop, is een nieuwe bordsponsor, Ackermans Schilderwerken nieuwe tenuesponsor en Restaurant Dukdalf is bordsponsor en businessclublid geworden.
- ErgoDirect International schonk 3 computers om het toenemend gebruik van het door de KNVB verplicht ingevoerde digitaal wedstrijdformulier beter gespreid te kunnen verwerken !

Aan allen onze hartelijke dank voor jullie steun!

Lief & Leed
- Chris en Els Hooijmans die enige tijd geleden 40 jaar getrouwd waren, willen wij van harte feliciteren. We wensen jullie nog vele mooie jaren samen !
- Kelly van Oorschot en Sharon Kooijman hadden een zwaar auto ongeval en Tommie de Vaan onderging een knie operatie.  We wensen ze een voorspoedig herstel toe.

Vrijwilliger in beeld
Het Jobe in- en uitzwaaitoernooi kende 2 mooie en vermoeiende dagen. Leon Pompen en Bjorn Maassen hadden het draaiboek, vorig jaar opgebouwd, verbeterd en een prachtig evenement is hierdoor ontstaan. We hopen dat deze formule nog lang kan blijven bestaan.
Onze dank gaat uit naar beide en de 17 andere vrijwilligers die dit mogelijk maakten.

Interview met accountantskantoor van Herwaarden
Kunt u kort wat vertellen over Van Herwaarden Accountants, Belastingadviseurs & Administratieve Services?
Van Herwaarden Accountants, Belastingadviseurs & Administratieve Dienstverleners is gebouwd op de fundamenten van Accountantskantoor Van Herwaarden B.V., welke fundamenten door Jan van Herwaarden (accountant) en Theo van der Kammen (fiscalist) zijn gelegd. Van Herwaarden Accountants, Belastingadviseurs & Administratieve services is een dienstverlener die, met name in de Bommelerwaard, ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf met raad en daad terzijde staat. Wij staan dagelijks met een enthousiast team klaar om ondernemingen te helpen bij het verzorgen van de financiële- en salarisadministratie, het invullen van de vereiste belastingformulieren en het samenstellen van de wettelijk vereiste jaarrekening en publicatiebescheiden. Tot zover eigenlijk niets bijzonders, want dit doen collega kantoren ook, maar wij houden hier niet op. De dienstverlening van Van Herwaarden Accountants, Belastingadviseurs & Administratieve Services gaat verder. Wij verzorgen voor veel klanten ook prognoses en periodieke managementinformatie zodat wij samen met onze klant kunnen volgen of de geplande doelstellingen worden gehaald. En als het even wat moeilijker gaat, staan wij pal naast onze klant om te sparren over kostenbesparingen of herstructureringen en als het nodig is gaan wij met onze klant eventueel moeilijke gesprekken aan met de bankier om te zoeken naar oplossingen. Verder trekken wij zakelijk veelvuldig op met Mr Johan Vissers Van Vissers Advocatuur B.V. om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Deze samenwerking loopt inmiddels zo gesmeerd dat wij aan een blik of één woord genoeg hebben om gezamenlijk een goed resultaat neer te zetten. Kortom, wij zijn er als onze klant ons echt nodig heeft!

Hoe bent u in aanraking gekomen met v.v. DSC?
Voetbalvereniging DSC is een begrip in Kerkdriel waar je niet om heen kunt, zodat wij al snel kennismaakte met DSC. Daarnaast voetballen enkele kinderen van onze collega's bij DSC en is één van onze collega's een zeer enthousiast lid van de sponsorcommissie. Dit heeft ertoe geleidt dat wij binnen een jaar bordsponsor en shirtsponsor waren.

Met welke financiële zaken gaat u v.v. DSC helpen?
Wij verzorgden reeds de salarisadministratie voor DSC en gaan daarbij nu ook de financiële administratie verzorgen en het bestuur voorzien van bruikbare managementinformatie zodat het bestuur in staat is om op basis van een goede en gedegen informatievoorziening haar besluiten voor de toekomst te kunnen nemen. Zeker nu de gemeente besloten heeft dat DSC nog zeker 7 tot 8 jaar op de huidige locatie zal moeten blijven zitten. Wij kunnen samen met het bestuur bekijken welke investeringen nog nodig zijn en welke investeringen financieel verantwoord zijn.

Wat levert deze samenwerking v.v. DSC op?
Met onze werkzaamheden nemen we het bestuur veel administratieve rompslomp uit handen, zodat zij zich volledig bezig kunnen houden met waar het echt om draait: de Voetbalsport!

Wat is de link tussen sport en uw organisatie?
De link tussen onze organisatie en sport zijn de enthousiaste kinderen van onze collega's. Dat wij een samenwerking zijn aangegaan met twee sportclubs is toevallig. Degene die de eigenaren van Van Herwaarden kennen zullen niet verbaasd zijn als wij vertellen dat wij geen sporters zijn. De samenwerking die wij nu hebben met de Tennisvereniging en DSC  komt voort uit het belang dat wij hechten aan lokale samenwerking en het er voor elkaar zijn. Wij zijn beide geboren en getogen in een kleine hechte gemeenschap en voelen onze verantwoordelijkheid om daar waar mogelijk een steentje bij te dragen en onze kennis in te zetten voor lokale maatschappelijke organisaties, of het nu gaat om de Tennisvereniging, de Voetbalvereniging, Stichting IJsbaan Kerkdriel, de Ker-Rolls en noem maar op. Wij zeggen altijd maar zo, samen staan we sterk en bereiken we meer dan alleen!

Zijn er nog andere zaken die u graag wenst te vermelden over deze samenwerking?
Wij hopen en vertrouwen op een langdurige samenwerking!

Inzamelen Klein Chemisch Afval
Binnenkort start de AVRI een proef in Kerkdriel met het inzamelen van klein chemisch afval.
Er zijn tasjes, onder andere door vrijwilligers van DSC, bezorgd met de nodige informatie wat er verstaan wordt onder klein chemisch afval.
Ook DSC heeft op zaterdag 10 augustus,net als bij het oud papier inzamelen, hier aan mee gedaan om extra inkomsten de genereren voor onze clubkas.
We danken Chris Hooijmans voor het opzetten van dit extra initiatief.

Voetbalkamp 2013
Van 8 tm 11 juli vond het inmiddels traditionele voetbalkamp weer plaats
40 enthousiaste kinderen hebben weer 4 vermoeiende maar leuke en  leerzame en dagen achter de rug !
Aan alle vrijwilligers die hier aan bijgedragen hebben onze hartelijke dank !

Senioren trainers
Na een enorm bewogen seizoensstart in 2012 met een hele mager bezette selectie en een op het laatste moment gecontracteerde trainer voor DSC 2 hebben we het seizoen heel netjes volbracht. Met het eerste elftal hebben we nog lang meegedaan om de periodetitels en het tweede elftal aangevuld met spelers van het derde hebben laten zien nog prima mee te kunnen met de juiste inzet en samenwerking.
Als senioren commissie hebben we er alles aan gedaan om te zorgen dat we het nieuwe seizoen met een volwaardige groep konden starten. Dit is gelukt, te beginnen bij de spelersgroep die is uitgebreid met nagenoeg de hele A1 van vorig seizoen en daar zijn we trots op.
Dan de begeleiding, de volledige begeleiding van het eerste zal ook dit jaar onder leiding van Erik Meulendijk vertegenwoordigt zijn waar veel vertrouwen wordt uitgestraald. Naast de contract verlenging van Erik heeft ook Ton Schreuders verlengd als assistent trainer bij het eerste en hebben de leiders Marc Brekelmans, Willie Broekmeulen, Tonnie vd Bosch en grensrechter Henk de Weert aangegeven graag door te gaan het nieuwe seizoen.
Voor het tweede hebben we in Stefan Chamboné een nieuwe trainer gevonden die zijn succesvolle werk van de A1 graag wil voortzetten met de jonge selectie die is ontstaan.
Henri Pardoel zal als leider de stabiele factor blijven bij het tweede.
Daarnaast zullen Jack Ackermans en Ron Schapendonk de goede samenwerking op medisch vlak voortzetten en de herstelprogramma’s begeleiden voor de geblesseerde spelers bij de selectie en de jeugd.
Ron heeft een doorlopend contract getekend als fysieke looptrainer bij DSC. Zowel bij de jeugd als de senioren heeft Ron inmiddels bewezen een belangrijk onderdeel van de opleiding van voetballers in te vullen. We geloven als DSC in de meerwaarde van een fysieke voetbaltrainer om ons te onderscheiden in de opleiding van jeugdspelers en zijn heel tevreden over de manier waarop dit door Ron wordt ingevuld.
Naast Erik, Ton en Ron hebben we nog een vierde trainer mogen toevoegen aan het rijtje senioren trainers, nl. Gerard van Mook.
Gerard gaat vanaf dit jaar ons vrouwenteam trainen als opvolger van Geran Vogel die heeft laten zien dat er nog voldoende potentie in het team zit om mee te spelen om promotie in de 4e klasse.

Wij zijn blij met deze professionele begeleiding voor onze hoogste senioren teams en willen al deze trainers dan ook heel veel succes wensen het komend seizoen!


Gerard van Mook

Stefan Chamboné

Ton Schreuders

Ron Schapendonk

Erik Meulendijk
 


Kickoff Senioren seizoen 2013-2014
DSC nodigt alle senioren leden (spelers, begeleiding) van alle teams (1 t/m 7 en Vrouwen) uit om op vrijdag 20 september om 19.30 uur te verzamelen met hun team bij DSC.
Op deze avond willen we graag alle teams voor het nieuwe seizoen presenteren en in tenue op de foto zetten.
Het bestuur zal van deze gelegenheid gebruik maken om wat standaard afspraken te delen en zichzelf voor te stellen.
Aansluitend aan deze introductie zal er samen wat gedronken worden en zijn er wat hapjes en muziek om er een gezellige avond van te maken samen.
Wij zien jullie allemaal graag op vrijdag 20 september om 19.30 uur!

Interview met Erik Meulendijk
Zoals ieder jaar blikken we vooruit op het nieuwe seizoen van de hoofdmacht. Dit doen we door middel van een kort interview met de hoofdtrainer Erik Meulendijk. Erik begint aan zijn vijfde volwaardige seizoen als hoofdtrainer. Hierin wist onze hoofdmacht al een kampioenschap en twee periodetitels te veroveren.

Goedendag Erik, vorig seizoen was er een hele sterke periode, maar werd er de laatste wedstrijden veel puntverlies geleden. Hierdoor greep DSC net naast een periodetitel. Hoe kijk je terug op vorig seizoen?
Waar we in het begin van het seizoen bang voor waren bleek uit te komen. De selectie was vorig jaar erg smal. Dit gold voor zowel het eerste als het tweede. Op het einde van het seizoen krijg je altijd te maken met blessures en schorsingen en hierdoor kwamen we in de problemen. Je ziet dan ook het geloof minder worden en helaas grepen we daardoor net naast de prijzen.

De voorbereiding is inmiddels in volle gang. Hoe verloopt het tot nu toe met onder andere een aantal nieuwe spelers?
De nieuwe spelers passen zich erg goed aan. In Ismaël hebben we een echte versterking gevonden voor de spitspositie. Hij heeft hoog gespeeld en alleen al zijn spelbeleving en coaching zijn een aanwinst. In Roy Muller hebben we een oude bekende terug waar we erg blij mee zijn en de jongens uit de jeugd haken ook goed aan. De resultaten zijn goed in de voorbereiding, maar hier hecht ik niet zoveel waarde aan. Het belangrijkste is dat we conditioneel top zijn als de competitie begint.

Als laatst natuurlijk de belangrijkste vraag. Wat zijn de verwachtingen voor aankomend seizoen?
Dit seizoen willen we voor de prijzen spelen, dus minimaal een periodetitel en zolang mogelijk bovenin meedoen. Op mentaal vlak is waar wij nog de meeste winst kunnen boeken, vandaar dat een goede start van de competitie belangrijk is. Waar vorig jaar onze verwachting van een te smalle selectie nog uit bleek te komen, denken wij dat dit jaar onze selectie breed genoeg is. De verwachtingen zijn dus hoog, maar dit leeft ook bij de jongens en iedereen is erg gemotiveerd. Veel nieuwe clubs in de competitie, maar dit maakt het ook weer leuker.

Even voorstellen: Thijs en Martine
Een van de grootste veranderingen voor komend seizoen vindt plaats in het hart van de vereniging namelijk de kantine. Vanaf het seizoen 2013 - 2014 zal de kantine namelijk gerund gaan worden door twee (nieuwe) enthousiaste uitbaters Thijs & Martine Ackermans. Tijd dus om aan het begin van het seizoen deze twee nieuwe aanwinsten voor DSC ‘even voor te stellen’ aan de rest van de vereniging.

De meesten zullen jullie al kennen maar als nieuwe gezichten van de kantine is het natuurlijk toch goed om jullie even voor te stellen?
Wij zijn inderdaad voor de meeste DSC-ers al wel bekend, maar toch… Thijs en Martine Ackermans-van Eeuwijk, sinds vijf jaar samen en alweer 4 jaar getrouwd. We wonen vlakbij het plein samen met twee pubers, Vince en Fabiënne en twee honden. Thijs is naast kantinebeheerder DSC ook schilder (ZZP’er) en Martine werkt als directiesecretaresse bij het hoofdkantoor van SNS REAAL in Utrecht. Tijd voor onze hobby’s zullen we niet veel meer hebben maar we houden van motorrijden, erop uit gaan met de honden en lekker koken! Thijs is inmiddels 24 jaar lid van DSC en ook Vince en Fabiënne voetballen bij DSC.

Het was al even bekend dat Gijs & Riek er mee zouden stoppen. Hoe is het uiteindelijk tot stand gekomen dat jullie nu de kantine gaan uitbaten?
Toen de vacature op de DSC-website stond hadden we beiden meteen zoiets van “dit is echt iets voor ons”, maar we wilden niet te overhaast te werk gaan, dus veel gepraat en uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we deze kans niet moesten laten schieten, daarna onze motivatie en achtergrond aan het bestuur gestuurd. Het resultaat kennen jullie!

Wat gaf uiteindelijk de doorslag om deze uitdaging aan te gaan?
We merkten tijdens de gesprekken al dat we zo’n beetje op dezelfde lijn zaten als het bestuur, bijvoorbeeld om in de keuken ook wat gezondere etenswaren aan te bieden. Bovendien hebben we allebei een ‘klik’ met onze club en dat is ook doorslaggevend geweest.

Hadden jullie al enige ervaring in de horeca?
Thijs heeft 8 jaar in de Horeca gewerkt, als kok en barmedewerker, onder andere in Nederhemert, Den Bosch en Kerkdriel. Die ervaring komt nu goed van pas. Martine heeft nog geen ervaring in de horeca.

Wat voor voorbereidingen hebben jullie moeten treffen om uiteindelijk startklaar aan het seizoen te kunnen beginnen?
Voor ons is het heel goed geweest om de feestweek mee te draaien. Ook hebben we als voorbereiding, tegen het einde van het vorige seizoen, met Gijs en Riek wat zaterdagen en zondagen meegewerkt in de kantine. Nu zijn we bezig met een kleine herinrichting van de keuken. Inkoop gedaan en leveranciers gesproken. We zijn er nu helemaal klaar voor!

Veel mensen staan er niet bij stil maar het runnen van een kantine is natuurlijk een fulltime job. Hebben jullie al enig idee hoe de taakverdeling er straks uit gaat zien?
Ja, het vergt veel tijd, daarom hebben we goede (werk)afspraken gemaakt. Omdat Thijs zijn schilderwerkzaamheden zelf kan indelen is er voldoende tijd om dit te combineren met het werk in de kantine, hij neemt de inkoop, schoonmaak (met hulp van Gera, Roos en Gerda) voor zijn rekening en zorgt voor de keuken. Martine werkt voornamelijk als hulp achter de bar.

Gaan jullie het met zijn tweeën doen of krijgen jullie ondersteuning van personeel?
De dinsdagen en donderdagen werken we met zijn tweeën, op zaterdag helpt Brigitte ons mee. Op drukke weekenden kunnen we ook rekenen op enkele meiden, met horeca-ervaring, die al hebben aangegeven ons heel graag te willen helpen. Ook zouden we het heel leuk vinden als Riek nog een keer achter de bar wil helpen tijdens een drukke zondag!

Wat kunnen de bezoekers verwachten. Gaat er veel veranderen nu jullie de kantine draaiende houden of zal het nagenoeg hetzelfde blijven?
De bezoekers kunnen van ons in ieder geval dezelfde service blijven verwachten achter de bar als voorheen, met een wat ruimer aanbod in eten. Er worden wat kleine investeringen gedaan hiervoor, denk aan een oven, warm houd vitrine en een betere koeling. Ook zijn we bezig om een koffiecorner voor buiten te realiseren zodat tijdens de rust de bezoekers wat makkelijker aan de koffie en thee kunnen komen.

Wat verwachten jullie zelf van het eerste seizoen ‘kantine’?
Veel gezelligheid en vooral sportiviteit onderling! We hopen velen van onze leden in de kantine te
mogen begroeten!

Het werken in de kantine zal natuurlijk het grootste deel van jullie tijd gaan opslokken, gaan jullie nog wel tijd over houden voor andere hobby`s?
Gelukkig is de kantine ook een beetje onze hobby, want inderdaad veel tijd hebben we niet over. We proberen nog weleens een uurtje vinden om een klein motortochtje te maken en voor een gezellig avondje met vrienden moet ook nog wel tijd te vinden zijn. Tijdens de winterstop gaan we nog een paar dagen met de familie naar Limburg.

Thijs & Martine harstikke bedankt voor jullie tijd en héél veel succes de komende seizoenen.