Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

April 2013

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Bestuurlijk nieuws
De eerste kampioenen melden zich. Allereerst aan de D2 en de D1 onze onze felicitaties. Ook de B2 dat
nog 1 punt uit 2 wedstrijden nodig heeft kan ook nog een gaan feestje vieren!

Ook Hurwenen (kampioenschap) en Alem (promotie) feliciteren we van harte.

ME1 werd als afgevaardigd jeugdteam begin april gehuldigd door de gemeente.

En dan zit het seizoen er al weer bijna op, maar nog niet helemaal!
We wensen iedereen nog een mooi slot van het seizoen .

In het kader van visie op 2020 zijn de Maasdrielse politieke partijen uitgenodigd voor een presentatie over het wel en wee van DSC. De opkomst was goed en er werden interessante discussies gevoerd. Visie 2020 gaat met de feedback van de gesprekken verder haar advies en Plan van Aanpak uitwerken.

Spelerspassen
Op de website staat een overzicht van spelers en speelsters die hun spelerspas moeten laten vervangen. Nu het einde van het seizoen in zicht is verzoeken we dringend nu de gevraagde bescheiden in te leveren. Aan het begin van het nieuwe seizoen is de kans groot , zo leert de ervaring de laatste jaren, dat de KNVB veel langer doet over het aanleveren van nieuwe passen en dus bestaat de kans dat je niet speelgerechtigd bent. Laat het niet zo ver komen en lever nu de bescheiden in!

Accommodatie
Ron Schapendonk zorgde voor mooie nieuwe buro- en vergaderstoelen in de jeugdbestuurskamer. Siebert van Hooft zorgde voor het vervoer. Beide hartelijk dank voor jullie inzet voor DSC!

Zoals in een eerdere nieuwsbrief al gemeld is, zijn we als bestuur bezig om de capaciteit van de lichtinstallatie uit te breiden. De eerste stap die genomen is, was het moderniseren van de groepenkast, ook ivm de veiligheid. Al snel was duidelijk dat de nieuwe groepenkast veel gevoeliger was dan de oude. En aangezien de verlichting op het hoofdveld verouderd en storingsgevoeliger is, kunnen we niet alle verlichting gelijktijdig gebruiken. We zijn nog bezig om alle scenario’s uit te werken en hopen om in september de lichtinstallatie op orde te hebben.

Tot die tijd kunnen we nog last ondervinden van storingen en halfverlichte velden. We hopen op jullie begrip. Wordt vervolgd.

Er komen steeds meer klachten binnen over trainers/leiders die hun gebruikte materialen niet (goed) opruimen na de training/wedstrijd. We vragen jullie hierbij nogmaals om zorgvuldig met het materiaal om te gaan en na de training cq wedstrijd het veld en kleedkamer opgeruimd achter te laten. Dus ook alle ballen en doeltjes terug waar ze horen te staan. Bedankt !

Paaseieren zoeken
De gouden eieren werden gevonden door Gerard Kooijman, Jelle van de Heijden en Vigo van Rooij. De kleurwedstrijd werd gewonnen door Paul Verhoeckx (5 jr), Guus Hooijmans (6 jr), Milan van Herwijnen (7 jr), Gitte Broekmeulen (8 jr) en Fleur van Wel (9 jr).

Alle winnaars van de kleurwedstrijd en de gouden eieren kregen een mooi kado en iedereen kreeg uiteraard een Paassnoepzak.

De gouden eieren en de prachtig gekleurde eieren die gezocht moesten worden zijn gesponsord door Slagerij Gijs Sars.

Sponsor in beeld
Vissers Advocatuur opende een nieuwe vestiging in Amsterdam. We wensen Johan en zijn team veel succes met deze uitbreiding. Jan van Diessen sponsorde 4 jassen voor onze accommodatie ploeg. Zij lopen er weer sportief gekleed bij. Theo Grandia Assurantiën verlengde haar hoofdsponsorcontract. We danken hen voor het vertrouwen en de steun die al 40 (!) jaar aan DSC gegeven wordt.

Lief & Leed
Emiel van Dalen liep een flinke blessure aan de knieschijf op en moet nu weken herstellen.
Ook Tommie de Vaan liep een knieblessure op en Kelly van Oorschot kreeg een schouder uit de kom en kan voorlopig niet keepen. Fiona van Hoesel liep een fikse blessure aan haar enkel op.

We wensen Emiel, Kelly, Fiona en Tommie een voorspoedig herstel toe !

Egon van Kessel werd vader van een mooie dochter en de andere Egon werd grootvader van een mooie kleindochter

Van harte gefeliciteerd aan beide Egonnen !

Vrijwilliger in beeld
Ad van Heesch monteerde nieuwe douchekoppen in een aantal kleedkamers.

Voetbalkamp 2013
Van 8 tm 11 juli vind het inmiddels traditionele voetbalkamp weer plaats
Inschrijven is nu al mogelijk op www.devoetbalschool.nl/nl/agenda/8-juli-2013/voebalkamp-kerkdriel/

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen, ontwikkelingen en/of evenementen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we u graag informeren over de online aanwezigheid van onze voetbal vereniging.

Al enkele jaren is DSC zeer actief op het wereldwijde web. Met een eigen website, een facebook account, een twitter account en een digitale nieuwsbrief is de online zichtbaarheid van DSC optimaal.

Website
De populariteit van al deze communicatiemiddelen groeit ook gestaag door. Zo mocht DSC in de maand maar liefst 11.886 bezoeken op de website verwelkomen. Deze bezoeken werden gegenereerd door 3913 unieke gasten. De gemiddelde tijd die een gast op de website verblijft is 2:54.

Van alle bezoeken komt 42% via de zoekmachines binnen. 31% bezoekt de site via een verwijzende site en 27% typt zelf direct vv.dsc.nl in. De meest bekeken pagina’s zijn het wedstrijdprogramma, uitslagen, het gastenboek en het fotoboek.

Mobiele site
Ook de mobiele versie van de DSC website wordt goed bezocht. In Maart trok de mobiele website 6274 bezoeken door 1612 unieke gasten. De gemiddelde tijd die een mobiele bezoeker op de website
doorbrengt is 1:08.

Social Media
Ook op de sociale Media kanalen is DSC erg populair. Op Facebook telt de DSC Pagina 262 likes en de twitterpagina telt 376 volgers. Beide media kanalen worden regelmatig upgedate met het laatste nieuws waardoor alle volgers meteen op de hoogte zijn.

Nieuwsbrief
Enkele jaren geleden heeft DSC besloten om de nieuwsbrief voorts digitaal te gaan versturen, en dit heeft de club geen windeieren gelegd. DSC verstuurt de nieuwsbrief inmiddels naar maar liefst 650 abonnees!

Even Voorstellen
Het afgelopen seizoen is de selectie versterkt met een nieuwe keeper die is overgekomen van Wilhelmina. Door de blessure van DSC`s eerste keeper heeft hij zijn eerste wedstrijden in het eerste elftal van DSC gekeept. Daarom vond de redactie van ‘Scoren’! het de hoogste tijd om deze nieuwe aanwinst Lesley Cleven ‘even voor te stellen’ aan de rest van vereniging.

Hoi Lesley, stel je even kort voor?
Ik ben Lesley Cleven, 24 jaar en woon sinds kort in Kerkdriel. Momenteel ben ik werkzaam voor Hitachi Transport system in Waardenburg als operations assistent.

Hoe ben je bij DSC terecht gekomen?
Ik had bij mijn vorige club niet echt het gevoel dat ik een eerlijke kans zou krijgen. Tijdens een verjaardag ben ik met de oom van mijn vriendin in gesprek geraakt over DSC. Toen heb ik het nummer van Erik gekregen en contact opgenomen voor een gesprek, waarbij we er al vrij vlot uit waren en ik dus voor DSC heb gekozen.

Waarom heb je er toendertijd voor gekozen om te gaan keepen en niet als veldspeler te gaan spelen?
Op mijn vierde ben ik begonnen met voetbal. Nadat ik een halve wedstrijd had gevoetbald, ben ik gaan keepen en sindsdien heb ik eigenlijk nooit meer een wedstrijd als veldspeler gespeeld. Ik ben er dus mee opgegroeid en heb nooit meer echt de behoefte gehad om het als veldspeler te proberen.

Wat zijn volgens jou je sterke punten als keeper zijnde?
Mijn sterke punten zijn het kunnen meevoetballen en de 1 op 1 duels.

En waar kun je nog in verbeteren..?
Ik wil mijzelf nog graag verbeteren in de hoge ballen. Hier wordt ook hard op getraind samen met de keeperstrainers Cor en Arjan.

Wat is je indruk van DSC als vereniging?
Mijn eerste indruk van DSC is dat het een gezellige en hechte vereniging is waar iedereen elkaar kent en waar ook iedereen welkom is.

Nu het seizoen ten einde loopt is het ook tijd om te kijken naar volgend seizoen. Wat zijn jou verwachtingen voor volgend seizoen? Zowel individueel als voor het team.
Mijn doel voor volgend jaar is om de concurrentie strijd aan te gaan met Jeroen voor een plek in het 1e elftal. Als team hoop ik dat we volgend jaar een goede stap kunnen zetten richting het kampioenschap en minimaal een periode pakken.

Wat vind je van de kwaliteit van de selectie bij DSC?
Ik vind dat wij kwalitatief een erg goede selectie hebben. We weten van elkaar wat we wel en niet kunnen en vangen dat goed op.

Buiten je passie voor het voetbal, zijn er nog andere zaken die je graag doet in je vrije tijd?
Buiten het voetbal vind ik het vooral leuk om te skiën. Dit doe ik nu een aantal jaren en dat bevalt me goed.

Lesley hartstikke bedankt voor je tijd en veel succes het komende seizoen.

Column
Technologische hulpmiddelen
Door Jochem

Voetbal is veruit de grootse sport in Europa. In deze sport gaat ook het meeste geld in om. Sponsorinkomsten, tv gelden, premies, emotionele waarden en nog tientallen andere belangen spelen een grote rol. Voetbal brengt mensen bij elkaar. De een is voor Feyenoord de ander voor Roda JC. Op een kleine groep hooligans na, gaan we in Nederland goed met elkaar om en vooral met respect. Op social media wordt vrijwel dagelijks over deze sport gepraat/gediscussieerd. Soms door enkele personen té veel.

Waarom moet ik ieder weekend weer een aantal keer mijn hand voor de ogen houden na onterechte beslissingen van scheidsrechters?

Het voetbal staat technologisch stil t.o.v. andere sporten. Neem een voorbeeld aan tennis of hockey. Met behulp van technische hulpmiddelen kan binnen enkele seconden een juiste (eerlijke!) beslissing genomen worden. Bij tennis bijvoorbeeld mag een speler drie challengers per set aanvragen. Deze invoering heeft tennis als sport veel rechtvaardiger gemaakt.

Een grensrechter heeft maar twee ogen. Grensrechters zijn ook mensen en mensen maken nu eenmaal fouten. Wij als kijker kunnen soms ook na de vierde herhaling nog niet zien of een speler buitenspel staat of niet, terwijl zij binnen een seconde moeten beslissen. Misschien loop ik  nu te hard van stapel, maar ik pleit voor twee of drie challengers per wedstrijd, per team.

Voorbeeld: Een spits weet heel goed of hij buitenspel staat of niet. Mocht er een situatie voorkomen waarbij de grensrechter vlagt, maar de speler gaat door met de actie, dan zal automatisch een challenger volgen. Als de speler ongelijk heeft, zal het team één challenger kwijt zijn.Verdedigers weten ook precies of een spits buitenspel staat of niet.
Iedere speler zou ten alle tijden een challenger mogen aanvragen bij: wel of geen overtreding, wel of geen buitenspel en een bal wel of niet over de lijn.
Zijn de challengers van een team op? Pech!

Door deze invoering zal voetbal als sport eerlijker verlopen. De belangen/geldstromen die in alinea 1 zijn opgesomd, worden eerlijker verdeeld. Echter, overkoepelende organisaties als UEFA en FIFA zijn zo conservatief als wat. Mijn plannetje zal hoe dan ook niet uitkomen, waardoor ik in een klein hoekje zal kruipen en mijzelf zal blijven schamen als mijn club onterecht wint en bij het tegenovergestelde heel boos zal blijven zijn…

Kort Nieuws
Bier Proeverij
Vrijdag 26 april aanstaande wordt er professionele bierproeverij georganiseerd in de kantine van DSC. De bierproeverij zal beginnen om 21:00 uur.

KLIK HIER voor de uitnodiging

DSC 50 Jaar
DSC is een voetbalvereniging met een rijke historie welke terug gaat tot in de begin jaren ’30. Een aantal jaar geleden is er getracht om een puur historische weerslag te geven van de periode 1932 – 1982. Dit is gedaan in de vorm van het jubileumboek Hup Drieleke ‘kroniek van 50 jaar driels voetbal’. Nu dit boek ook digitaal beschikbaar is wil de website redactie middels een nieuwe rubriek de leden van DSC en alle andere geïnteresseerden een kijkje geven in het verleden van onze vereniging.

De komende periode zullen er met regelmaat hoofdstukken worden gepubliceerd op de website. Ze zijn gestart met het voorwoord, de inhoudsopgave en hoofdstuk 1, ‘van fabrieksploeg tot dorpsvereniging’. KLIK HIER om de rubriek te bekijken.

Speeldagen kalender
De competitieleiding in Zuid 1 heeft de speeldagenkalenders voor de competities 2013-2014 gereed. De categorie A bij de senioren gaat in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 september van start. De jeugd in de A-categorie begint eveneens op 7 september. De teams in de B-categorie bij zowel de senioren als de jeugd beginnen een week later. KLIK HIER voor meer informatie.

Sponsor in Beeld
Dat DSC zeer trots en blij is met al haar sponsoren, moge duidelijk zijn. Maar dit heugelijke feit willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Dit jaar bestaat DSC 80 jaar, maar liefst de helft van deze tijd is Theo Grandia Assurantiën als sponsor aan DSC verbonden. Reden temeer voor een interview in de rubriek ‘Sponsor in Beeld’ met de zoon en dochters van Theo: Stephan, Tessa en Lisa.

Wat doet Theo Grandia Assurantiën precies?
Als financiële dienstverlener helpen en adviseren wij onze particuliere en zakelijke relaties op het gebied van verzekeringen, hypotheken en bankzaken.
Zo nemen wij ondernemers werk uit handen, zodat die zich kunnen focussen op hun core business. Op deze manier zijn bedrijven in staat om te doen waar ze goed in zijn. En kunnen wij laten zien waar wij goed in zijn: adviseren, begeleiden, informeren en belangen behartigen.
Onze particuliere klanten bieden we diverse bancaire producten, hypotheken en verzekeringsproducten met een uitstekende service tegen scherpe premies. We zijn flexibel, goed bereikbaar en geven persoonlijke aandacht die je van een adviseur verwacht.

Sinds enkele jaren hebben we ook een agentschap met de RegioBank. Dit betekent dat we onze klanten een extra breed pallet van producten en diensten kunnen bieden met scherpe rentetarieven en persoonlijk contact

Al 40 jaar sponsor
DSC was de eerste en nog steeds de grootste vereniging die wij sponsoren. Van oudsher hebben we een goede band met de club. Vroeger al was Theo zelf een fanatieke voetballer en op dit moment zijn Stephan (DSC 3) en Lisa (Dames 1) nog voetballend actief.

Als bedrijf zijnde leveren we graag een bijdrage aan de Drielse gemeenschap, zo zijn we naast DSC ook als sponsor actief bij een aantal andere sportverenigingen. Sport verbroedert en verbind mensen met elkaar, dan vinden we belangrijk.

Familiebedrijf
Vanaf 1 juni deze zomer is het familiebedrijf compleet. Naast Stephan (sinds 2004) en Tessa (sinds 2010) komt ook Theo’s jongste dochter Lisa, de gelederen versterken. Zij maakt de overstap van de Rabobank naar het kantoor aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel.

Jubileum actie
In het kader van het 80-jarig bestaan van DSC willen wij laten zien dat wij DSC een warm hart toedragen. Ook het 40-jarig sponsorschap willen wij vieren. Wij zijn zeer trots om sponsor te zijn van deze geweldig mooie club!

Wat houdt de actie precies in? Indien een DSC lid of diens familielid bij ons een nieuwe verzekering of hypotheek afsluit dan doneren wij € 20,- aan DSC. Er geldt een maximum van een donatie per relatie/lid. De actie loopt tot het einde van dit jaar. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!

DSC Kweekvijver
DSC Kweekvijver

In de rubriek ‘DSC Kweekvijver’ geven we aandacht aan talenten uit de eigen jeugd die naar een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) zijn vertrokken of die veelvuldig met regionale elftallen meetrainen. In deze editie geven zijn we op bezoek bij Roy van Beurden.

Naam: Roy van Beurden
Leeftijd: 11
Club: Willem II / RKC
Elftal: D3

Sinds dit seizoen speelt Roy van Beurden bij Willem II / RKC-combinatie. Ondanks zijn jeugdige leeftijd mag hij dit jaar al bij de D3 spelen. Hier speelt hij als linker centrale verdediger of zoals Roy het al vakkundig noemt, nummer 4.

Bij vvDSC was al te merken dat Roy een speler was met een buitengewone techniek en inzicht. Hij speelde achtereenvolgens in de F1 en de E1. Beide teams kwamen op dat moment uit in de hoofdklasse. Met de F1 wist hij kampioen te worden na een mooi seizoen en met de E1 werd een knappe 2e plaats bereikt.

Ondanks dat hij de trainingen bij vvDSC ook al van een hoog niveau vond, merkt hij wel dat het nu nog professioneler wordt aangepakt. Op maandag krijgen ze techniektraining van Nelson de Kok. Nelson is een bekende zaal- en straatvoetballer (http://www.youtube.com/watch?v=Q3jolu6h2iQ). Dinsdag krijgt Roy stabiliteits-en looptraining en afsluitend teamtraining en op donderdag wordt er voor de Waalwijk-cup gestreden. Bij de Waalwijk-cup zit je wekelijks in een ander team en de punten die je behaalt tellen mee voor het individuele klassement. Het is dus een cup voor één individu. Naast de trainingen komt er ook vaak een diëtist die uitleg geeft over de juiste voeding en wordt er mentale training gegeven en geoefend op spelregels. Het is dus een uitgebreid pakket dat Roy doorloopt om ooit net zo goed als zijn idolen Sneijder en Suarez te kunnen worden. Dit pakket wordt samen met de begeleider geëvalueerd in een POP-gesprek (Persoonlijk Ontwikkelings Plan). Dit jaar heeft Roy als doelstellingen om zijn rechterbeen en startsnelheid te verbeteren.

Om nog meer over Roy te weten te komen kan men een kijkje nemen op deze website: http://www.regionalejeugdopleiding.nl/speler/243/roy-van-beurden.html. Ook loopt hij nog vaak met zijn vrienden op zaterdag bij vvDSC rond, dus dan kun je van alles aan hem vragen.

Wij wensen Roy nog veel succes bij Willem II / RKC!