Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Maart 2013

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Accommodatie
Op de brief die de gezamenlijke voetbalverenigingen aan de gemeente gestuurd hebben over de buitensporige huurverhoging, heeft de gemeente afwijzend geantwoord. Ze verwijst naar het Raadsbesluit uit november 2011. De verenigingen hebben om een gesprek gevraagd.

KNVB gaat tijdstraffen invoeren in amateurvoetbal
Amateurvoetballers krijgen voortaan een tijdstraf van tien minuten bij een gele kaart. Dat is een van de belangrijkste maatregelen uit een woensdag 21 maart door de KNVB gepresenteerd actieplan om het geweld op de amateurvelden terug te dringen.

Spelers die na het uitzitten van een tijdstraf nog een keer in de fout gaan, worden van het veld gestuurd. De tijdstraffen worden per 1 juli ingevoerd voor de B-categorie, oftewel de recreatieve tak van het amateurvoetbal. De prestatieve amateurs, die onder de A-categorie vallen, worden voorlopig ontzien.

In het actieplan zijn nog tal van maatregelen opgenomen om een sportiever klimaat te creëren. Zo moeten spelers vanaf de B-junioren voortaan over een spelregelbewijs beschikken. Zonder dat certificaat zijn voetballers niet speelgerechtigd.
Verder moeten spelers die een lange schorsing hebben uitgezeten, eerst een bewijs van sportief gedrag halen om weer te mogen terugkeren op het voetbalveld. Ook komt er een meldpunt waar clubs 'wanordelijkheden en excessen' kunnen aangeven.

Nieuwenhuizen
De discussie over het toenemende geweld op de amateurvelden laaide op na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, die in december zwaar werd mishandeld na een wedstrijd.

De KNVB lanceerde vervolgens eerst het handvest betaald voetbal, waarin streng wordt toegezien op de voorbeeldfunctie van profvoetballers.
Drie regels van het handvest worden ook van toepassing bij de amateurs. Zo mag alleen de aanvoerder in gesprek met de scheidsrechter. Protesteren in woord of gebaar levert direct een gele kaart op.

De KNVB kondigde verder aan meer waarnemers langs de velden in te zetten en recidiverende verenigingen harder aan te pakken.

Noodzakelijk
Directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars spreekt van een noodzakelijke stap. "Na die ongelofelijke trieste gebeurtenis op 20 december is ons ongelofelijk duidelijk geworden, de gehele maatschappij en ook de voetbalwereld, dat we extra maatregelen moeten treffen", zegt hij.

"We moeten maatregelen aanscherpen en de bewustwording bij de verenigingen en de leden vergroten. Ongewenst gedrag en geweld horen niet thuis op het veld."

Sponsor in beeld
Jeroen van Liempt opent officieel op 22 maart zijn nieuwe Party Royale feestzaal in de Nijverheidsstraat. We wensen Jeroen veel succes met deze nieuwe uitdaging!

JOBE Sports International opent ook 22 maart haar nieuwe showroom. Ook Jos Broekmeulen en zijn team wensen we veel succes.

Jan van Diessen opende zijn schoenenzaak weer na een forse verbouwing. We wensen Jan en zijn team veel succes toe in de nieuwe winkel.

Mark van Bakel is nieuwe bordsponsor geworden. We wensen hem veel succes met zijn schildersbedrijf.

Het Tegelhuys sponsorde de tassen van F2.

Lief & Leed
Lars van de Meerendonk, Harald Zomers en Victor van Kessel zijn alleen recent geopereerd. We wensen hen een voorspoedig herstel toe en hopen ze weer snel binnen de lijnen of op het sportpark te zien.

Vrijwilliger in beeld
DSC mocht onlangs een bericht van de gemeente ontvangen dat onze oud papier ophalers afgelopen jaar € 3000,- voor DSC opgehaald hebben

Alle ophalers en organisator Chris Hooijmans danken we hartelijk namens alle leden !

Voetbalkamp 2013
Begin juli vind het inmiddels traditionele voetbalkamp weer plaats
Inschrijven is nu mogelijk via deze link.

Wall of Fame
Het bestuur zal in het clubhuis een Wall of Fame inrichten door een overzicht van Ereleden, Leden van Verdienste en Vrijwilligers van het Jaar te presenteren en dit uiteraard te actualiseren als er nieuwe coryfeeën aan toegevoegd moeten worden.

In Gesprek Met
Tijdens de ALV van afgelopen jaar is afscheid genomen van bestuurslid Mark Verachtert. Een opvolger voor hem was vrij snel bekend want tijdens de ALV begin dit jaar werd hij unaniem verkozen tot nieuw bestuurslid van DSC.  Hoogste tijd dus om eens ‘in gesprek te gaan met’ Wim Steenbekkers.

Wim, sinds het begin van dit jaar ben je toegetreden tot het bestuur van DSC. Hoe is dit allemaal tot stand gekomen en heb je altijd al deze ambitie gehad?
Zoals zovele vrijwilligers ben ik gevraagd. Eind 2011 heb ik ja gezegd op de vraag van Leon Pompen of ik deel wilde uitmaken van de jeugdcommissie. Na jaren van trainen en begeleiden van diverse jeugd teams en inmiddels redelijk ingeburgerd bij DSC leek het mij wel leuk om iets extra’s te doen voor DSC. Al snel werd duidelijk dat Mark zijn voorzitterschap niet meer met zijn werk kon combineren en als vanzelfsprekend werd ik ‘aangewezen’ als voorzitter. Vanuit het bestuur werd de wens uitgesproken, om de lijnen zo kort mogelijk te houden, om als voorzitter jeugdcommissie deel uit te maken van het bestuur.  Ook hier heb ik positief op gereageerd met de verkiezing tijdens de ALV als gevolg.

Waar ga je je precies mee bezig houden binnen het bestuur en wat worden je verantwoordelijkheden?
Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor de jeugd van DSC. Daarnaast wil ik met mijn financiële kennis en met een gezonde kritische houding mijn steentje bijdrage aan de ontwikkeling van DSC.

Kun je in globale lijnen al aangeven hoe je aan deze taken de komende periode invulling gaat geven?
Gelukkig kan DSC terugvallen op een grote schare van vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou DSC nooit de bloeiende vereniging zijn zoals die nu is. Ik zie het als mijn voornaamste taak om deze vrijwilligers te behouden voor DSC. Ook de jeugdcommissie moet haar taken kunnen blijven uitvoeren, het kerstzaalvoetbaltoernooi en het In-/Uitzwaai toernooi moeten natuurlijk behouden blijven. Daarnaast heeft de technische zaken jeugd o.l.v. Jan Burg een ambitieus jeugdbeleidsplan voor de komende jaren ontwikkeld, ook dit moet gefaciliteerd maar ook bewaakt worden.

Tijdens de ALV is de visie van DSC (Visie 2020) weer uitvoerig aan bod gekomen. Wat vind jij van deze visie en de weg die DSC sinds afgelopen jaren is ingeslagen?
Visie 2020 is natuurlijk een lange termijn visie waar we als vereniging pas over een aantal jaar de vruchten van kunnen gaan plukken. Visie 2020 ondersteund het bestuur in het maken van het beleid. Om visie 2020 uiteindelijk te realiseren dienen er wel een aantal keuzes gemaakt te worden denk daarbij aan organisatie, locatie, technische staf, faciliteiten etc.

Wat zijn in jou ogen de belangrijkste aandachtsgebieden om de doelstelling van Visie 2020 uiteindelijk te behalen?
Om de doelstelling van Visie 2020 te realiseren dient de vereniging nog verder te groeien. Naar mijn mening moet dat gebeuren vanuit de kracht van DSC. Door de jeugdopleiding verder te professionaliseren  kunnen we deze spelers nog meer aan ons binden en behouden. We creëren hiermee ook een aantrekkingskracht naar de omgeving. Hierdoor zal het mogelijk zijn met eigen spelers het maximale te presteren. We moeten natuurlijk niet vergeten dat DSC voor vele mensen een sociale ontmoetingsplaats is waarvoor we ook altijd ruimte moeten bieden.

In welke mate denk je hier als bestuurslid aan bij te kunnen dragen?
Ik kan alleen maar aangeven dat ik mij ten volle wil inzetten om DSC, de mooie club die het nu is, te behouden en verder te ontwikkelen.

Wim, harstikke bedankt voor je tijd en alle succes en vooral veel plezier met je nieuwe functie binnen DSC!

Column
‘’Het falende PSV’’
Door Jochem

Op het begin van dit seizoen was ik ervan overtuigd dat PSV kampioen van Nederland zou worden. Goede investeringen met Mark van Bommel en Dick Advocaat. Eerstgenoemde zou ervoor moeten zorgen dat het elftal niet als voorgaande jaren op ‘mentaliteit’ de titel zou verspelen. Ook de ‘harde hand’ van Dick Advocaat zou moeten leiden naar het felbegeerde kampioenschap.

Zaterdagavond 9 maart jl. zit deze jongen vol verbazing en ongeloof naar de wedstrijd Heerenveen- PSV te kijken:
# Ola Toivonen: Is fit verklaard en heeft al twee wedstrijden met de beloften meegespeeld. Hij wil alleen niet starten, hij heeft gewoon geen zin en is bang dat hij weer geblesseerd raakt, omdat hij na dit seizoen wil vertrekken.
# Georginio Wijnaldum: Staat die avond rechtsbuiten. Echter, hij wil alleen op ‘10’ staan. Die jongen doet gewoon heel de wedstrijd niets.
# Hiljemark: Deze speler is zo slecht dat ik niet eens moeite doe om zijn voornaam op te zoeken. Hij stond op de ‘10’ positie en ik zal jullie vertellen dat ik zeker weet dat zelfs ik die positie beter kan invullen als hij.
# Dries Mertens: Is alleen goed in thuiswedstrijden dus ik snap niet eens waarom hij in de bus stapt.
# Lens: Hier is al genoeg over gezegd.
# De Verdediging: Deder woord wat ik hierover zeg is er een teveel.

Deze conclusies trek ik niet uit één wedstrijd. Het is iedere keer wat in Eindhoven. Wederom heeft PSV op basis van mentaliteit en vooral professionaliteit de titel verspeeld en dat doet zeer. Ondanks dat ik een echte PSV’er ben en zal blijven, geniet ik enorm van Feyenoord als voetballiefhebber.

Feyenoord was vijf jaar geleden ten dode opgeschreven, maar nu staan ze weer waar ze horen te staan en hoe. Ook al heeft Feyenoord nog een schuld van €10 miljoen en een negatief  eigen vermogen van €9 miljoen, de schatkist van om en nabij de €40 miljoen!? wordt iedere week meer door de fenomenale prestaties van de talenten uit de EIGEN jeugd.

Ik wens Ajax en Feyenoord veel succes in de strijd om de titel!

Medisch Gezien
De artikelen in deze nieuwsbrief zijn de volgende van een reeks artikelen die met elkaar te maken hebben. Onderwerpen zoals gedrag, persoonlijke bescherming, training en sportmedisch zijn in voorgaande edities van Scoren! aan bod gekomen en vullen elkaar aan om een totaalbeeld te geven van het "Voorkomen van blessures bij Voetbal". In deze nieuwsbrief weer enkele nieuwe artikelen met betrekking tot ‘Medisch Gezien’. Dit maal wordt de sportuitrusting van de veldspeler en de keeper besproken.

Voorkomen - sportuitrusting
Alles in de wereld is onderhevig aan veranderingen. Wereldfirma's beschikken over hun eigen researchlaboratoria waar voor elke sport (soms voor elke sporter apart) de best mogelijke uitrusting wordt ontwikkeld. Sportkleding is aangepast aan de sport en de behoeften van de tegenwoordige tijd. Dit geldt ook voor de voetbalsport. Voetbalkleding is vervaardigd van materiaal dat soepel draagt, vochtopnemend is en geen belemmering vormt voor het behalen van optimale resultaten.

Voorkomen - sportuitrusting - veldspeler
Voor voetbalkleding is vooral de functionaliteit van belang; het moet een zekere mate van bewegingsvrijheid geven. De kleding mag niet knellen omdat dan de bloedsomloop wordt belemmerd, evenals het normale bewegingspatroon en er kunnen schaafwonden ontstaan. Verder moet de kleding ademende eigenschappen en een optimaal vochttransport hebben. Dit is van groot belang bij voetballen in een warme omgeving. In een koude omgeving zorgt een goed vochttransport ervoor dat de huid relatief droog blijft en dat je niet te veel afkoelt.

Stem je kleding af op de weersomstandigheden. Bij koud weer draag je warmere kleding dan wanneer het bloedheet is. Kledingtip bij koud weer: trek meerdere lagen over elkaar aan. Dat is warmer dan één hele dikke trui. Het dragen van kunststof (neopreen) broeken onder de sportbroek (de zgn. slidings- of liesbroek), die door de aard van de stof de benen verwarmen, kan in een koude omgeving de spieren beschermen en zodoende blessures voorkomen. Een maillot heeft dezelfde functie.
Tot slot is het voor het draagcomfort erg prettig als de voetbalkleding licht van gewicht is.

Ga je sportkleding kopen, let dan op de volgende zaken:

• Een goede vocht- en temperatuurregeling
• Gemakkelijk onderhoud
• Duurzame kwaliteit
• Comfort
• Veel bewegingsvrijheid

Voorkomen - sportuitrusting - keeper
Als doelverdediger moet je kleding dragen die je onderscheidt van de andere spelers en de scheidsrechter. De mouwen van het shirt en de broek van de keeper bezitten vaak schokdempende elementen. Dit beschermt je op harde ondergronden tegen de kans op kneuzingen en slijmbeursontstekingen.

Voorkomen - sportuitrusting - trainingspak
Draag voor en na een training of wedstrijd een trainingspak als er kans is op (te) sterke afkoeling. Draag het trainingspak ook tijdens de training als de buitentemperatuur laag is. Te grote afkoeling vergroot de kans op spierblessures. Bovendien zal door een te lage lichaamstemperatuur het prestatievermogen afnemen. Een trainingspak moet uiteindelijk goed vocht kunnen opnemen.

Voetbalhumor
In de rubriek Voetbalhumor worden anekdotes, moppen of strips geplaatst. Dit is die typische droge voetbalhumor die iedereen waarschijnlijk wel herkent uit de kleedkamer. Deze week enkele uitspraken van de nog spelende legende Zlatan Ibrahimovic. De spits van PSG staat bekend om zijn arrogante en gevatte antwoorden bij interviews. Hieronder enkele geniale uitspraken van hem.

- Zijn opmerking nadat Guardiola het spelsysteem aan Messi had aangepast en Zlatan zichzelf gepasseerd voelde.
“Je koopt geen Ferrari om er vervolgens als een Fiat mee te rijden.”

- Antwoord op de vraag wat zijn vrouw voor haar verjaardag kreeg.
“Niets, ze heeft Zlatan al.”

- Antwoord op de vraag wie de meest aantrekkelijke vrouw van de wereld is.
“Dat weet ik niet, maar zodra ik het weet zal ik met haar gaan daten.”

- Reactie nadat Arsene Wenger hem een oefenwedstrijd wilde laten spelen voor Arsenal om hem te bekijken.
“Zlatan doet niet aan audities!”

- Reactie nadat een vrouwelijke journalist hem beschuldigde van homoseksualiteit nadat zij een foto zag waarop hij Pique omhelsde.
“Kom naar mijn huis en ik laat je zien of ik homo ben. En neem je zus ook maar mee.”