Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

December 2012

Van de bestuurstafel

Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Heibel op het veld
Het speelweekend van 8 en 9 december jl is door de KNVB volledig afgelast vanwege de molestatie van een grensrechter van een B 3 team van Buitenboys Almere op zondag 2 december, helaas met de dood tot gevolg.

De KNVB heeft aandacht gevraagd binnen de verenigingen. Het bestuur hoopt dat iedereen op en langs het veld beseft dat houding en gedrag bepalend is voor hoe de sfeer van de wedstrijd verloopt. De KNVB tracht al jaren met acties als ‘hoe was jou week..’, ‘ ouders langs de lijn..’,  ‘positief coachen..’ houding en gedrag te beïnvloeden. Als dit niet gedragen wordt door iedereen op en rond de velden resteert alleen de mogelijkheid voor bestuurders, ook voor het bestuur van DSC, om lange schorsingen en zelfs royementen uit te spreken !

Dus ga met de goede instelling als speler, grens- of scheidsrechter, ouder, supporter of belangstellende op pad en heb ook de discipline dit vol te houden en anderen te helpen zich in het gareel te houden. Dan blijft het voor iedere betrokkene de mooiste sport die er is!
Samen met een Drielse ondernemer is het bestuur in gesprek om ook visueel een blijvend statement tegen zinloos geweld op ons sportpark zichtbaar te krijgen.

Algemene Leden Vergadering
Op de Algemene Ledenvergadering zal dit jaar naast de gebruikelijke agenda ook aandacht besteed worden aan de tussentijdse resultaten van Visie 2020. Een beeld wordt geschetst over de ontwikkeling en ambitie van onze vereniging in al haar facetten.

We nodigen alle leden (ook vertegenwoordigers van jeugdleden) van harte uit om de ALV bij te wonen op maandag 21 januari 2013. Aanvang 20.30 uur.

Najaarskampioenen
In onze jeugd zijn al een zestal kampioenschappen te vieren geweest. E2, E4, F2 en ME1, D3 en C3 behaalden hun kampioenschap na vaak nog hele spannende wedstrijden. Onze felicitaties gaan uit naar de spelers, speelsters en de begeleiding van deze teams!

Sponsor in beeld
Sinterklaasavond werd dit royaal jaar gesteund door een sponsor die anoniem wil blijven.
Hooijmans Compost won een golftoernooi in Kerkdriel en schonk de prijs (€ 250,-) die door de RaboBank beschikbaar was gesteld, aan DSC. Hartelijk dank voor dit mooie gebaar !
Automobielbedrijf Kerkdriel sponsorde keepershandschoenen voor DSC 8.

De traditionele Kerstdraaimiddag werd gesponsord door: HEHO zorgde voor gratis drukwerk voor de Rad van Fortuin loten en verder: GIJS SARS / VERHOEXKS AGF / WIM ELDIK / VAN HOUTEN CHAPIGNONS / MCD VD OORD / FAM V HOOFT / JOLENE / V KOOLWIJK / WIJGERGANG MEDICAL / RUUD VD OORD /

Aan alle sponsoren onze hartelijke dank !

Grote Club Actie
Dit jaar zijn er 2050 loten verkocht. Een bijzonder mooi aantal!  Met de opbrengst kan DSC nuttige dingen doen. Aan allen die hier aan meegewerkt hebben onze hartelijke dank en in het bijzonder Chris Hooijmans!

De beste lotenverkopers hebben een kado van DSC ontvangen op 30 november tijdens de Sinterklaasavond voor de F-Jeugd. Willem Ijsveld (D2 , 92 loten) Chris van de Kammen (F4 72 loten) Johan van Houten (E2, 68 loten) en Bo Maas (MD1, 68 loten) waren de beste verkopers. Niet alleen aan de winnaars, maar ook aan alle andere kinderen onze dank voor jullie inzet voor DSC !
De trekking van de winnende loten heeft plaatsgevonden op 29 november en zijn te vinden op www.groteclubactie.nl 
 
Accommodatie
In de winterstop word er in de CV ruimte  een compleet nieuwe elektriciteitskast geplaatst, ten behoeve  van de nieuwe veld verlichting voor veld 2 en omdat de oude gedateerd is en daardoor onbetrouwbaar. De aanbesteding voor de verlichting nadert zijn einde, er
zitten nog twee aannemers in de finale.

De accommodatie commissie is in overleg met de firma Plieger uit Zaltbommel voor nieuwe douchekoppen  voor in de kleedkamers.Oproep
Op Maandag 21 Januari 2013, om 20.30 uur vindt de Algemene Ledenvergadering van voetbal vereniging DSC plaats in het clubhuis. Deze vergadering is toegankelijk voor alle leden en bestuurders van de vereniging.

Tijdens deze vergadering worden vele belangrijke zaken besproken en we roepen dan ook alle leden op om bij deze vergadering aanwezig te zijn.

Zorg dat je aanwezig bent zodat je jouw stem kan laten gelden bij alle discussies en beslissingen!

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen, ontwikkelingen en/of evenementen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we u graag informeren over de ontwikkelingen van de werkgroep DSC2020

DSC2020
Ruim een jaar geleden is een groep van meer dan 20 enthousiaste DSC-ers op verzoek van het Bestuur van start gegaan met de invulling van het Plan DSC2020. Doel hiervan is om de ambities van onze Club te vertalen in beleid  en concrete acties voor de komende 5 – 10 jaar. Deze ambities vertalen zich niet alleen in sportieve en recreatieve ambities, maar ook hoe onze club zich maatschappelijk en sociaal wilt positioneren en hoe te acteren.

Het afgelopen jaar is heel veel gediscussieerd over waar we als vereniging voor staan en waar we naar toe willen. Dit heeft veel, heel veel interessante gesprekken opgeleverd, die ons allen doet realiseren dat het werk van onze werkgroepen meer dan noodzakelijk is.
Daarnaast zijn er intensieve contacten en gesprekken geweest met de gemeente en andere instanties zoals de KNVB.

Bij de locale overheid zien we een toenemende besluitloosheid en tevens een duidelijke afname van subsidies. Dit heeft sowieso zijn weerslag op o.a. de plannen rondom de locatie van onze vereniging en een eventuele verhuizing.

Inmiddels hebben we de contouren bepaald en zijn we nu bezig met de verdere detaillering hiervan.
Tijdens onze gesprek met een specialist van de KNVB kregen wij complimenten over hoe wij onze plannen hebben opgezet en dat we met de uitvoering op de goede weg zitten. Deze KNVB-vertegenwoordiger heeft inmiddels ook zitting genomen in de klankbordgroep.

Inmiddels is er heel veel werk verzet door de diverse werkgroepen. Het overgrote deel niet zichtbaar voor onze leden. Daarom gaan wij als werkgroep tijdens de aanstaande ALV verder uitleg en inzicht geven over de voorgang van het Plan DSC2020.

De werkgroep DSC2020

Voetbalhumor
In de rubriek Voetbalhumor worden anekdotes, moppen of strips geplaatst. Dit is die typische droge voetbalhumor die iedereen waarschijnlijk wel herkent uit de kleedkamer. Deze week een anekdote van René van der Gijp uit zijn boek ‘Gijp’. René van der Gijp steelt wekelijks de show bij VI met zijn grappige verhalen en humoristische inslag.


Rene van der Gijp
“Wanneer René aan de vader van zijn VI-collega Hans Kraay Jr. denkt, schiet hij in de lach. We moesten met PSV voor de Europacup tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Kraay was een training gaan bekijken. Tijdens de wedstrijdbespreking zei Kraay: ‘We laten die gasten steeds hun spits aanspelen, want die kan er toch geen klote van. Die is niet vooruit te branden.’ Dus wij laten die spits lekker zijn gang gaan en binnen 20 minuten maakte hij zijn eerste goal. Die gozer was echt goed! En snel, snél! In de rust zaten we in de kleedkamer, 1-0 achter. Stevens, Van Breukelen, dat soort jongens konden er helemaal niet tegen om achter te staan. Toen vroeg ik: ‘Zullen we in de 2e helft toch maar een andere speler vrij laten, of vindt u het wel lekker gaan zo? ‘ Mooi man. Dan hadden ze allemaal het schuim op hun lippen staan.”

Medisch Gezien
Nadat de rubriek ‘Medisch Gezien’ in November is teruggekeerd in Scoren! volgt in deze nieuwsbrief de volgende serie artikelen. De artikelen in deze nieuwsbrief zijn de volgende van een reeks artikelen die met elkaar te maken hebben. Onderwerpen zoals gedrag, sportuitrusting, persoonlijke bescherming, training en sportmedisch vullen elkaar aan en geven een totaalbeeld van het "Voorkomen van blessures bij Voetbal".

Voorkomen - gedrag - een gezonde levensstijl
Een gezonde leefstijl is voor iedereen van belang, maar zeker ook voor sporters. Een ongezonde leefstijl belemmert het optimaal functioneren van lichaam en geest tijdens het sporten. Voor een gezonde sportbeoefening zijn vooral voeding, drinken, verantwoord gebruik van alcohol, rookontmoediging en een gezond lichaamsgewicht van belang.

Voeding
Voeding bevat de brandstoffen die noodzakelijk zijn voor de sportieve prestatie. Voor de meeste sporters is een evenwichtig samengestelde maaltijd (ontbijt, lunch, diner) al voldoende.

Drinken
Voldoende drinken vult het vocht dat tijdens het sporten verloren gaat (transpiratie) aan. Sportbeoefening langer dan 1 uur veroorzaakt behoorlijk vochtverlies (1-2 liter, afhankelijk van het klimaat) en dat kan al snel tot prestatiedaling leiden. Als je wacht met drinken tot het dorstgevoel komt, ben je meestal al te laat met aanvulling. Drink dus vooraf en (als dat kan) ook tussendoor om een te groot vochttekort voor te zijn.

Alcohol
Overmatige alcoholinname onderdrukt het waarneming-, coördinatie- en concentratievermogen. Een direct gevolg hiervan is een achteruitgang van de reactiesnelheid. Alcoholgebruik direct voor of tijdens sportbeoefening leidt daarom tot een verhoogd risico op sportblessures en wordt daarom afgeraden. Alcohol is ook een slechte dorstlesser na afloop van de sportieve prestatie. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam juist meer vocht verliest dan gewoonlijk. Daarnaast moet je na afloop nog veilig naar huis. Dus: geniet, maar met mate.

Roken
Roken en sport gaan niet samen. Roken belemmert de opname en het transport van zuurstof in je lichaam. En zuurstof heeft je lichaam nu juist zo hard nodig voor het leveren van sportprestaties. Nicotine in tabak leidt bovendien tot vernauwing van de bloedvaten en versnelling van de hartslag. En dat terwijl de sportprestatie vraagt om een optimale doorbloeding van de spieren. Aangezien veel jongeren astmatisch zijn, is het feitelijk asociaal om in hun bijzijn te roken. Veel sportverenigingen hebben dan ook een rookverbod tijdens jeugdwedstrijden.

Overgewicht
Sporters met overgewicht (door overmatig vet) belasten hun spieren, pezen en gewrichten aanzienlijk meer dan sporters zonder overgewicht. De kans op een blessure door overbelasting is bij hen dan ook duidelijk groter. Bovendien onderdrukt overgewicht het prestatievermogen door de negatieve invloed op bijvoorbeeld het uithoudingsvermogen en de snelheid. Sporters met overgewicht wordt geadviseerd extra aandacht te besteden aan de trainingsopbouw. Uiteraard is het verstandig om te streven naar een gezond gewicht.

Kort Nieuws
Webshop
Sinds vandaag is de webshop van DSC online. De webshop is te vinden in het menu boven, net voor Scoren!. Tot nu toe kunnen er alleen nog wintermutsen en sjaals besteld worden maar hier komen binnenkort meer DSC-items bij. Er kan betaald worden met iDeal en na de betaling kan het worden verzonden of het kan afgehaald worden in de bestuurskamer.

KLIK HIER om direct naar de webshop te gaan.

Winterstop
De winterstop zal dit jaar ingaan op maandag 17 december. De winterstop zal eindigen op zondag 6 januari 2013. De trainingen worden dus per 7 januari 2013 hervat.Indien trainers besluiten dat ze een langere winterstop wensen, dienen ze dit zelf aan hun team en coordinatoren kenbaar te maken.

Toernooinieuws (Vahsen DVO Nieuwjaarscup)
Ook in 2013 zal vv D.S.C. weer vertegenwoordigd zijn bij de Vahsen DVO Nieuwjaarscup in Sittard. Vorig jaar was alleen onze E1 uitgenodigd voor dit kwalitatief hoogwaardige toernooi, ditmaal hebben eveneens onze F1 en D1 een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de 5e jubileumeditie.

Als tegenstanders zullen ze daar diverse Limburgse amateurverenigingen met succesvolle jeugdafdelingen ontmoetten evenals de BVO’s van VVV Venlo, Helmond Sport, Roda JC, Fortuna Sittard en FC Eindhoven. Meer informatie over dit toernooi is te vinden op www.dvonieuwjaarscup.nl.