Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

November 2012

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'.

Vrijwilligersavond
Op de druk gezochte vrijwilligersavond is sinds 2010 de benoeming van de Vrijwilliger van het Jaar een vast onderdeel. Dit jaar is Ad van Heesch beloond met deze eretitel. Ad ontving van DSC een oorkonde, bloemen en een kado voor zijn inzet bij allerlei voorkomende activiteiten en klussen door het jaar heen.

Lid van Verdienste
Op de vrijwilligersavond, gehouden op 16 november, is Angela Van Bokhorst Rovers door het bestuur benoemd tot Lid van Verdienste.

Angela heeft 15 jaar geleden de leden en contributie administratie van Hubert van Gulik overgenomen en voor DSC beheerd. Als dank voor Angela’s inzet al deze jaren heeft DSC haar in de bloemetjes gezet en een kado en oorkonde aangeboden. Inmiddels heeft Jolanda van der Wal de werkzaamheden van Angela voortvarend overgenomen. We hopen dat Jolanda ook lange periode DSC hier in zal ondersteunen.Trainingscapaciteit
Het ‘goed en slecht weer schema’ is te vinden op de website van DSC; www.vvdsc.nl
KLIK HIER om dit schema direct te openen. Verzoek aan allen is deze schema’s te volgen.
Bij vragen kan een van de terreinmeesters benaderd worden. Zij bepalen uiteindelijk!

Lief & leed
Kees Quick, jarenlang lid van onze vereniging, overleed onlangs op veel te jonge leeftijd. We wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van zijn verlies.
Veel sterkte !

Danny Leenders, Mark Goesten en Harald Zomers moeten allen een dezer dagen een operatie ondergaan.
We wensen ze een voorspoedige herstel toe !

John en Jose van Hooft en Ad en Connie van Heesch zijn omstreeks deze tijd 12 ½ jaar getrouwd.
Onze hartelijke felicitaties en nog vele jaren samen !

Hans van Oers is trotse vader geworden van zijn 2e dochter Sophie.
Aan allen onze hartelijk felicitaties !

Vrijwilligers in beeld
Richard van As, Willie Broekmeulen, Siebert van Hooft en Ad van Heesch hebben onze nieuwe bordsponsoren weer een mooi plekje langs de lijn gegeven.
Aan allen onze hartelijke dank !

Sponsor in beeld
“Biezonder” is nieuwe sponsor geworden als onderdeel van de aanschaf van presentatie tenues voor DSC 1 en haar begeleiding.

Aan alle sponsoren onze hartelijke dank !

Grote Club Actie
Dit jaar zijn er 2050 loten verkocht. Een bijzonder mooi aantal. Met de opbrengst kan DSC nuttige dingen doen. Aan allen die hier aan meegewerkt hebben onze hartelijke dank en in het bijzonder Chris Hooijmans!  De beste lotenverkopers zullen traditioneel een kado van DSC ontvangen op 30 november tijdens de Sinterklaasavond voor de F-Jeugd.  De trekking van de winnende loten vind plaats op 29 november en zijn te vinden op www.groteclubactie.nl  

Accommodatie
Op 5 december is de accommodatie gesloten ivm het feest van Sinterklaas. Er zijn dus geen trainingen !


Column
‘’De gezellige kantine van DSC’’
Door Jochem

Ik lees de laatste tijd positieve artikelen over onze vereniging. Zo roemen spelers van andere verenigingen onze kantine als ‘gezelligst’. Klopt dit wel? Of is dit een stereotype beeld van de buitenwacht? Iedere zondag zit ondergetekende omstreeks 17:00 uur, na zijn wedstrijd in de kantine met ongeveer 15 spelers van het 1e elftal exclusief begeleiding. Om 17:30 zitten er nog zo’n 7 spelers van het 1e elftal…

De supporters van de ‘oude stempel’ zijn wel altijd ruim vertegenwoordigd. Misschien zouden zij de jeugd wat levensadviezen kunnen bijbrengen.
Als een DJ wordt ingehuurd, zijn het niet alleen spelers van lagere elftallen die het feest glans geven, maar zelfs ook spelers van de tegenpartij.

Toen ik nog een klein jongetje was, de gehele dag voetballend op het kleine kunstgras, keek ik mijn ogen uit als ik in de kantine na een wedstrijd van het 1e elftal een supertje speciaal ging halen. Twee lange tafels vol met selectieleden inclusief vriendinnen/vrouwen. Toen ik twee uur later weer terug kwam om een AA- drink te nuttigen, leek het zelfs nog drukker.

Die tijden zijn dus echt voorbij helaas. Hoe komt dit? Is het bier vies? Komt het door de crisis? Is de PlayStation belangrijker? Ik heb er geen verklaring voor. Wat moet je anders op zondagavond doen?
Teambelang, gezelligheid, samen een blok zijn, vriendschap etc. Dit zijn aspecten die je nodig hebt om als een team er iedere zondag te staan en waar je later nog vaak aan zal terugdenken.


De jeugd heeft de toekomst
In 'de jeugd heeft de toekomst' richten we onze aandacht op belangrijke ontwikkelingen die betrekking hebben op de jeugd van DSC. Ditmaal hebben we hoofd jeugdopleidingen Karel Pompen gevraagd om ons te informeren over het nieuwe Jeugd Beleidsbplan

Opleiding centraal bij DSC.

Ruim 4 jaar na het schrijven van onze eerste versie van het Jeugd Beleidsplan zal er deze week een update worden gepresenteerd van dit plan. De afgelopen periode van 4 jaar is er veel gebeurd bij de jeugd van DSC, dat zal jullie niet zijn ontgaan. Samen met enkele betrokken sponsoren hebben we volledig ingezet op de jeugdopleiding als basis voor de sportieve toekomst van DSC.

Het uitgangspunt van het beleidsplan is dat Plezier en de individuele Ontwikkeling een basis vormen voor Prestaties. Daarnaast vinden we het belangrijk om een eigen identiteit te houden als vereniging door de plannen te realiseren samen met de leden. Een grote betrokkenheid is altijd al de sterkte van DSC geweest en dat is ook het fundament onder dit jeugdbeleidsplan.

De laatste jaren zijn een aantal belangrijke stappen genomen bij de jeugdafdeling. Het aanstellen van een Hoofd Jeugdopleiding (Jan Burg) ondersteund door coördinatoren en assistenten was noodzakelijk om het beleidsplan met voldoende draagvlak te gaan uitvoeren. Het opleiden van ons eigen vrijwilligerskader heeft veel positieve reacties opgeleverd en is een vast onderdeel geworden binnen de jeugdafdeling. Het circuit trainingsmodel voor onze pupillen is inmiddels een begrip geworden en heeft zijn nut bewezen. Al een paar jaar worden onze keepers door enthousiaste en gecertificeerde trainers begeleid in hun ontwikkeling. Vanaf 2011 is de techniektraining door onze eigen selectie spelers geïntegreerd in de trainingen bij de jeugd en in 2012 is daar het onderdeel loop- en coördinatie training aan toegevoegd verzorgd door loop- en hersteltrainer Ron Schapendonk. Ons eigen vrijwilligerskader is bij deze ontwikkelingen ontzettend belangrijk en wordt aangevuld door een aantal zeer ervaren en gedreven trainers van buiten onze club.

De vernieuwde versie van het Jeugdbeleidsplan is nog concreter van inhoud en bied aan de hand van verschillende leidraden specifieke handvaten voor begeleiding per doelgroep. Hiermee hopen we alle betrokkenen binnen de jeugdafdeling duidelijkheid te geven over onze visie, doelstellingen en verantwoordelijkheden. En zijn we overtuigd dat we een hele mooie toekomst voor ons hebben met DSC die nog vele sportieve successen zal brengen.


Kort Nieuws
Kledingadvies
Nu de wintertijd is ingegaan en het steeds kouder wordt, is het belangrijk dat de spieren warm blijven. Trek daarom kleding aan die op de buitentemperatuur is afgestemd en ga vanaf nu niet meer in korte broek en t-shirt trainen. DSC heeft hier zelfs een aparte regel voor opgenomen welke is terug te lezen in het Informatieboek dat is te downloaden op de DSC website.

Toernooien
Ook dit seizoen zullen weer verschillende jeugdteams van onze vereniging willen deelnemen aan een of meerdere toernooien. Zoals ieder seizoen ligt in de jeugdbestuurskamer de toernooienmap die inmiddels al behoorlijk is voorzien van uitnodigingen van diverse verenigingen uit binnen- en buitenland.

Facebook
Voetbalvereniging DSC gaat ook met zijn tijd mee en is voortaan ook te vinden op Facebook. Op onze facebook pagina vindt je alle evenementen, laatste updates, nieuwsberichten en recente uitslagen van alle teams. Bezoek www.facebook.com/vvdsc, vind de pagina leuk en blijf zo op de hoogte van het laatste nieuws!

Draaimiddag
De draaimiddag wordt gehouden op zondag 16 december 2012. Deze wordt gehouden in de kantine van DSC. De aanvang is 15.00 uur. De prijzen welke te winnen zijn, zijn levensmiddelenmanden, vleespakketten, konijn, wijn, fruit en diverse andere lekkernijen voor de feestdagen.

Even Voorstellen
Dit seizoen wordt de begeleiding van de B1 gevormd door nieuwe gezichten maar ook oude getrouwen. Als trainer van de B1 is dit jaar Gert van Weel aangesteld. Met hem is ook Kevin da Silva gekomen. Zij hebben in het verleden al langer als trainers samengewerkt. Naast de technische begeleiding wordt de leiding gevormd door Peter van Veldhoven en Peter van van Herwijnen. Twee bekende gezichten binnen DSC die van onschatbare waarde zijn voor Gert en Kevin en vooral ook het team van de B1.

De redactie van ‘Scoren’! vond het daarom de hoogste tijd om de enthousiaste nieuwe trainer Gert van Weel ‘even voor te stellen’ aan de rest van vereniging.

Hoi Gert, stel je even kort voor?
Ik ben Gert van Weel, 39 jaar oud en sinds april van dit jaar gelukkig getrouwd met Ciska. In mei van het komende jaar verwachten wij ons 1e kindje en dat vinden we super!! Ik woon zo'n 32 jaar in Rosmalen. In het dagelijkse leven werk ik bij de gemeente Vught als afdelingshoofd wat een drukke baan is maar dankzij het voetbal kan ik gelukkig voldoende ontspanning vinden.

Hoe ben je bij DSC terecht gekomen?
Voordat ik vorig seizoen besloot de stap naar DSC te zetten was ik al een seizoen eerder door Jan Burg benaderd om de stap van OJC naar DSC te zetten. Jan Burg was via een gemeenschappelijke kennis met mij in contact gekomen. In het eerste gesprek met Jan en Karel waren beiden zo enthousiast over DSC en de jeugdopleiding waar ze aan willen werken dat ik heel enthousiast uit dat gesprek ben teruggekomen. Er sprak visie uit maar vooral geloof en enthousiasme. Toch kwam de stap naar DSC voor mij op dat moment te vroeg. Toen DSC mij vorig seizoen opnieuw benaderde voor dit seizoen heb ik op gevoel 'ja' gezegd.

Wat is je achtergrond in de voetballerij?
Ik ben zelf nooit een groots voetballer geweest maar in de rol als trainer kan ik mijn ei helemaal kwijt. Ik ben op 18 jarige leeftijd begonnen als trainer bij Wilhelmina . Daar heb ik verschillende teams getraind van E pupillen tot B junioren. Bij Wilhelmina heb ik mijn TCIII diploma gehaald. Zo'n 7 jaar geleden heb ik toen de overstap naar OJC Rosmalen gemaakt. Daar is mijn ontwikkeling als trainer in een grote stroomversnelling gekomen. Het niveau wat bij OJC gespeeld wordt stelt je ook in staat die ontwikkeling als trainer door te maken. Ik ben bij OJC binnengekomen als trainer van de E1 waarin we in een heel mooie competitie speelden met PSV, RKC, Fc Den Bosch, Willem II. Al gauw werd ik betrokken bij de A1 die 2e divisie landelijk speelde. Dat niveau daagde mij zo uit dat ik begonnen ben met mijn TCII cursus. In dat seizoen liep ik, naast de E1, stage bij OJC2 die kampioen werden in de reserve hoofdklassse. Na het behalen van mijn TCII diploma heb ik nog de B1 en het 2e van OJC getraind.

Wat is je eerste indruk van DSC als vereniging?
DSC is een echt gezellige vereniging waar iedereen elkaar kent. De lijnen zijn kort en men is bereid iets voor elkaar te doen.

Wat vind je van de kwaliteit van de jeugd bij DSC?
Het niveau is wel erg wennen geweest. Als je van 2e divisie landelijk naar een 2e klasse niveau gaat is dat wel wennen. Toch is het een heel bewuste keuze geweest. Het is als trainer niet de kunst om goede spelers beter te maken maar de kunst om spelers op een laag niveau beter te maken.

Wat is je doelstelling voor de rest van het seizoen met de B1?
De B1 heeft sinds de voorbereiding als team maar ook qua speelwijze een goede ontwikkeling doorgemaakt. Ik vind met de kwaliteit die we hebben we bij de eerste 4 moeten kunnen spelen.Heb je al een idee hoe je het na dit seizoen aan wil gaan pakken?
Met veel geduld en aandacht werken aan de individuele ontwikkeling van de spelers. Verder is het ontwikkelen van de speelwijze als team erg belangrijk.

Kun je in deze korte periode en na je eerste indrukken aangeven wat je verwacht van DSC als vereniging in de toekomst?
Ik denk dat DSC haar ambities met haar jeugdopleiding concreet moet gaan uitvoeren zodat ze bekendheid gaat verwerven als kwalitatieve goede regionale jeugdopleiding. Daar hoort wel een nieuw complex bij want die past nu niet bij de ambities.

Buiten je passie voor het voetbal, zijn er nog andere zaken die je graag doet in je vrije tijd?
Ik speel op maandagavond Trombone bij een carnavalsclub. Dat is soms letterlijk stoom afblazen. Verder ga ik graag op vakantie waar ik dan eindelijk de tijd krijg om te lezen.

Gert hartstikke bedankt voor je tijd en veel succes komend seizoen.

Voetbalhumor
In de rubriek "Voetbalhumor" worden anekdotes, moppen of strips geplaatst. Dit is die typische droge voetbalhumor die iedereen waarschijnlijk wel herkent uit de kleedkamer. Deze week enkele kleine anekdotes, zoals we kennen uit ’t Wereldje dat wekelijks in de VI wordt geplaatst. Nu blikken we terug op enkele klassiekers.Barry Opdam: "Hallo, ik ben Barry."
Marco van Basten : "Ja, dat weet ik ook wel. Ik heb je geselecteerd."
Barry Opdam ontdekt bij zijn eerste selectie voor het Nederlands Elftal dat bondscoach Van Basten geen kletskous is.

"De enige angst die ik nog over heb, is mijn angst voor haaien. Ik ben dol op het strand, maar ik ga nergens ter wereld in zee. Zie altijd vinnen. Ruud probeert me gerust te stellen door uit te leggen dat ze niet voorkomen in de Noordzee. Maar ik denk dan: die haaien hebben toch geen kaart bij zich?"
Estelle Gullit,(inmiddels ex-) vrouw van Ruud / toekomstige ex van Badr Hari

"Die Kroaten schoppen op alles wat beweegt, dus heeft ons middenveld niets te vrezen."
Bondscoach Berti Vogts voor Duitsland – Kroatië

"Als er in het veld een opstootje is, ren ik er meteen naartoe, als het niet te ver is. Meestal is dat niet nodig, want dan ben ik er zelf bij betrokken."
Glasgow Rangers-verdediger Fernando Ricksen

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal de mogelijkheid voor een gezellig uitje bij FC Den Bosch.

GEZELLIG MET vv DSC NAAR FC DEN BOSCH?
KOOP EEN TOEGANGSKAART VOOR SLECHTS € 3,00 EN STEUN HIERMEE ONZE CLUB
FC Den Bosch staat bekend als een opleidingsclub met een sterke band in de regio. Dit heeft zich afgelopen seizoen onder meer vertaald in een samenwerking, waarbij FC Den Bosch ruim 30 voetbalclubs heeft uitgenodigd om een thuiswedstrijd in BrainWash Stadion De Vliert bij te wonen.

Geniet van een gezellig uitje bij FC Den Bosch!
Ook komend seizoen zal FC Den Bosch weer vele clubs uit de regio uitnodigen om een thuiswedstrijd te bezoeken op de noordtribune van BrainWash Stadion De Vliert. Alle spelers, leden, ouders en belangstellenden van onze club zijn door FC Den Bosch uitgenodigd om op vrijdag 7 december 2012 om 20:00 uur de wedstrijd FC Den Bosch – FC Eindhoven te bezoeken tegen het speciale tarief van € 3,00 per toegangskaart (De normale prijs bedraagt € 13,00 voor volwassenen en € 9,00 voor jeugdleden)! Van die € 3,00 per toegangskaart vloeit € 1,00 rechtstreeks terug naar onze clubkas, zodat ook onze vereniging profiteert!

Leuke FC Den Bosch-prijzen te winnen
Naast het aantrekkelijke aanbod voor wedstrijdkaarten biedt FC Den Bosch onze vereniging ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een leuke voorspelactie, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Bij het juist voorspellen van de rust- en eindstand wordt er onder de winnaars binnen onze club een FC Den Bosch-pakket verloot, bestaande uit een gratis seizoenkaart, een shirt met handtekeningen en een FC Den Bosch-sjaal.

Wil jij de wedstrijd FC Den Bosch – FC Eindhoven bezoeken? Neem dan snel contact op met je trainer of met Wim Steenbekkers, de coördinator van deze actie binnen onze vereniging.

We gaan voor een mooie afvaardiging namens onze vereniging en wensen iedereen via deze weg alvast een hele prettige wedstrijd toe!