Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Oktober 2012

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Kantinebeheer
2 seizoenen geleden hebben onze gastvrouw en gastheer, beter bekend als Riek & Gijs aangegeven dat zijn na dit seizoen hun activiteiten willen beëindigen. Na 15 jaar is dat voor hen en voor DSC een groot besluit. Het bestuur gaat op zoek naar passende vervanging van deze voor de vereniging zo belangrijke functie.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Harald Zomers (harald1972@hotmail.com of 06-30 38 13 70).

Trainingscapaciteit
Al sinds eind vorig seizoen buigt het bestuur zich over de plaatsing van nieuwe lichtmasten op ons nog enig onverlichte veld 2. Op zich een kostbare maar niet zo ingewikkelde opgave. Echter het feit wil dat de aansluiting die vv DSC heeft eigenlijk nu al te licht blijkt en het toevoegen van extra vraag tot continue overbelasting leid. Daarom is het bestuur nu druk doende om te onderzoeken hoe de aansluiting zo efficiënt mogelijk verhoogd kan worden.

Tot dat de uitbreiding gerealiseerd is zal iedereen zich aan het schema moeten houden en helaas bij slecht weer zijn er concessies te doen. Als we allemaal inschikken kunnen we ook bij slecht weer nog trainen. We hopen snel het vervolg van de aanleg van de veldverlichting op veld 2 te kunnen melden.

Lief & leed
Rinus Vissers, ons gezicht aan de kassa bij de thuiswedstrijden van DSC 1 overleed plotseling. DSC zal Rinus erg missen! We wensen zijn vrouw,dochter, schoonzoon en familie veel sterkte bij verwerken van het verlies van Rinus.

Victor van Kessel en Patrick Visser zijn beide geopereerd.
We hopen dat ze spoedig herstellen en dat het blessureleed tot het verleden zal behoren.
Veel sterkte!

Antoon en Maaike van Beurden zijn trotse ouders geworden van dochter Maud.
Karel en Patricia Stoof zijn verblijd met de geboorte van dochter Liv.
Aan allen onze hartelijk felicitaties!

Vrijwilligers in beeld
Johan Schippers en Henk de Weerd monteerden de nieuwe reclame uiting in het clubhuis.
Ook voegde Henk de Weerd een slecht stuk metselwerk. Het ziet er weer prima uit !
Aan allen onze hartelijke dank!

Sponsor in beeld
Van Diesen Zonwering heeft de Ergo-Direct sponsordoeken kosteloos gerepareerd.

ErgoDirect schonk aan alle (40) MiniF spelers een prachtige bal en ook nog eens 2 opvouwbare doelen voor de Mini F.

Grafisch buro HeHo sponsorde de verjaardagskaarten voor de jeugdafdeling.

Sportshop Jan van Diesen sponsorde een ‘doorwerkjas’ voor onze terreinmeesters.

Hooijmans Compost bv sponsorde nieuwe trainingspakken voor D1.

Aannemingsbedrijf Verhoeven sponsorde trainingspakken voor F2.

Aan alle sponsoren onze hartelijke dank !

Vv DSC heeft het verzoek van de Vriendenloterij gehad om alle leden telefonisch te benaderen voor het kopen van sponsorloten. Vv DSC heeft dit voorstel afgewezen. Uiteraard steunt u de club als u op eigen initiatief deelneemt. Meer informatie kunt u vinden op www.sponsorloterij.nl.

Hoofdsponsor Vissers Advocatuur won in de Amsterdam ArenA het prestigieuze Advocaten Cup 2012. In de finale werd het altijd lastige Nautha Dutilh verslagen.

Onze hartelijke felicitaties !

Accommodatie
Er zijn nieuwe jeugddoelen aangeschaft. Ga hier zorgvuldig mee om
Til deze op als ze verplaatst worden en zet ze weer voorzichtig neer. Klim ook niet in de netten! We hopen met de aangeschafte zaken nog lang te kunnen doen.

Lid aan het woord...
Lid aan het woord...In de rubriek; ‘Lid aan het woord...’, stellen we enkele korte vragen aan een lid van DSC. In deze editie is het de beurt aan Stan Verweij om een aantal vragen te beantwoorden.

Hey Stan, Stel je zelf eens voor:
Ik heet Stan Verweij, 11 jaar, ben geboren in Hedel en op mijn 6e zijn we verhuisd naar Ammerzoden. Mijn vader heet Henri (vast wel eens gezien op het veld), mijn moeder heet Carla en ik heb 1 oudere broer (Sven, 13 jaar). Verder hebben we 1 huisdier, een kat die “Ajax” heet. Ik zit in groep 8 van de Schakel in Ammerzoden en ik wil volgend jaar naar de sportklas van het Cambium in Zaltbommel.In welk elftal speel je?
Ik speel in de D1 van DSC.

Je hebt afgelopen zomer de overstap gemaakt van Jan van Arckel naar DSC, hoe is dit bevallen?
In het begin was het even wennen maar nu gaat het heel erg goed. We hebben een leuk en goed team. De trainers, Anthonie en Rick, zijn erg goed en ik leer elke keer weer heel erg veel bij.

Hoe verloopt het seizoen voor jou en voor jouw elftal?
Tot nu toe gaat het goed met ons team. We staan nu 2e in de competitie en ik hoop dat we alleen maar beter worden. Zelf ben ik ook tevreden met de prestaties.

Wat vind je zo leuk aan voetbal?
Ik ben dan lekker buiten in beweging en sportief bezig. Daarnaast vind ik het leuk om in een goed elftal te spelen, met spelers die ook gezellig zijn.

Wat is je favoriete profclub?
Ajax, omdat het een jong elftal is met spelers die alles voetballend proberen op te lossen. Ik denk ook dat ze dit jaar weer kampioen zullen worden.

Wie is je favoriete voetballer?
Messi! Hij wordt elk jaar beter, is ontzettend technisch, heeft veel snelheid met de bal en is daarnaast ook aardig.

Wat wil je later worden?
Profvoetballer. Dat betekent dat ik nog heel hard moet trainen en veel moet oefenen met de bal.

Bedankt Stan!

Oproep: Commissie Communicatie zoekt vrijwilligers
De Commissie Communicatie van DSC is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om zijn/haar steentje bij te dragen aan het verbeteren van de communicatie van onze mooie vereniging. Onder het motto van; 'vele handen maken licht werk' zoeken we mensen die een klein aantal uur in de maand tijd willen en kunnen vrij maken. We zijn voor meerdere communicatie werkzaamheden opzoek naar vrijwilligers dus kunnen we ongetwijfeld een takenpakket samenstellen dat jou aanstaat.

Commissie Communicatie
De communicatie commissie van DSC verzorgt voor de vereniging alle denkbare interne en externe uitingen. Denk hierbij aan de website, de nieuwsbrief, persberichten, advertenties en nog veel meer. Het streven is om zo veel mogelijk gebeurtenissen onder de aandacht te brengen, zodat de popularieit en de bekendheid van de club toe neemt.

Interesse?
Heb jij interesse en/of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Henk van der Werf (henk_van_der_werf@hotmail.com).Kort Nieuws
Sinterklaasavond Senioren
Nu het eerder donker wordt en het koude weer zijn intrede gaat doen in Nederland staat ook het jaarlijkse Sinterklaasfeest weer voor de deur. Natuurlijk zal de Goedheiligman ook dit jaar weer een bezoek brengen aan de kantine van DSC. Vanzelfsprekend zal deze avond opgevuld worden met de traditionele rijm, snoep en gezelligheid. Komt dus allen op donderdag 29 november vanaf 21.00 uur naar de kantine van DSC.

KLIK HIER voor de flyer


Zondag 28 oktober feest in de kantine
Aanstaande zondag 28 oktober speelt het eerste elftal zijn vierde thuis wedstrijd tegen Sint Michielsgestel. Na afloop zal er feest zijn in de kantine met medewerking van DJ Roy. Kom dus eerst het eerste elftal aanmoedigen en geniet daarna van een gezellig middag / avond.

KLIK HIER voor de flyer


Communicatieplan 2012-2013
Vorige week is de Communicatie Commissie bijeengekomen om de activiteiten van vorig seizoen te evalueren. Uit deze evalutaie is een nieuwe versie van het Communicatie Plan voort gekomen. Een van de belangrijkste hoofdstukken die is vernieuwd is het actieplan (hoofdstuk 11). Het Communicatie Plan is te vinden onder Algemeen - Downloads
Medisch Gezien
Na een periode van afwezigheid is de rubriek ‘Medisch Gezien’ weer teruggekeerd in de nieuwsbrief. De artikelen in deze nieuwsbrief zijn de eerste van een reeks artikelen die met elkaar te maken hebben. Onderwerpen zoals gedrag, sportuitrusting, persoonlijke bescherming, training en sportmedisch vullen elkaar aan en geven een totaalbeeld van het "Voorkomen van blessures bij Voetbal".

Voorkomen - gedrag
Voetbal is een teamcontactsport waarbij jaarlijks heel wat blessures worden opgelopen. Deze blessures kunnen allerlei oorzaken hebben en ontstaan tijdens onvermijdelijk lichaamscontact met de tegenstander (bijvoorbeeld landen op de voet van een andere speler bij een kopduel) of ten gevolge van het opzettelijk begaan van een overtreding (bijvoorbeeld met gestrekt been inkomen). Fair play is bij contactsporten daarom uiterst belangrijk.

Door met een goede conditie en getraind het veld op te gaan, kunnen ook blessures vermeden worden. Dit vereist een gezonde leefstijl!

Voorkomen - gedrag - fair play
Sportiviteit en respect zorgen ervoor dat voetballen leuk en veilig blijft. Want onsportiviteit, ruw spel en agressief gedrag leiden vaak tot onnodige blessures, niet alleen bij de tegenstanders, maar ook bij de veroorzaker zelf.

Fair play kan dan ook samengevat worden als het spelen volgens en naar de geest van de regels.

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, dat je je aan de geschreven en ongeschreven spelregels houdt. Niet alleen voor wederzijds respect en een goede omgang met elkaar, maar ook om de veiligheid te verhogen. Daar zijn de regels namelijk voor bedoeld. Kennis van de spelregels, en een goede controle op de naleving van die regels, helpen om blessures te voorkomen en het voetballen leuk te houden.
Trainers, scheidsrechters, bestuursleden, maar ook jij, als voetballer, hebben daarbij een belangrijke taak. Je houdt je niet alleen aan de regels uit angst voor een gele kaart, een strafschop of andere sancties. Sportiviteit moet je zelf willen. Ook als je vindt dat de tegenstander zich niet aan die regels houdt of als de scheidsrechter een, in jouw ogen, verkeerde beslissing neemt.

Om je duels te kunnen winnen heb je 'positieve agressie' nodig, maar dit mag niet omslaan in het bewust overtreden van de regels. Hierdoor kunnen namelijk veel (ernstige) blessures ontstaan, soms met blijvende schade aan de ledematen tot gevolg. Bovendien lokt het ook ruw spel uit. Ga niet tot de grens van wat de regels en de scheidsrechter toelaten, maar blijf binnen de grenzen van de veiligheid.

Fair Play draagt op die manier niet alleen bij aan het terugdringen van blessures, maar draagt ook bij aan het positieve imago van de voetbalvereniging!

Formele fair play - spelen volgens de regels
Van formele fair play is sprake als de voorgeschreven spelregels zowel worden geaccepteerd als nageleefd. Doet een sporter beiden niet, dan wordt hij of zij gezien als een spelbreker. Accepteert een sporter de regels wel, maar leeft hij ze opzettelijk niet na, dan is er sprake van unfair spel. Het opzettelijk handelen is hierbij erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan jonge kinderen of beginnende voetballers. Verkeerd ingooien of buitenspel staan door gebrek aan inzicht zijn bekende voorbeelden waarbij ze zich niet aan de regels houden. Ze doen dit echter niet met opzet en je kunt dit dan ook niet beoordelen als unfair spel.

Bij opzettelijke overtredingen is het winnen vaak belangrijker dan het naleven van de regels. Dergelijke overtredingen zijn er in twee varianten.

De openlijke, strategische overtreding:
De straf die de speler krijgt voor de overtreding weegt op tegen het voorkomen van (bijvoorbeeld) een doelpunt. De speler doet geen moeite de overtreding te verbloemen en weet al welke gevolgen dit heeft, voordat de scheidsrechter de kaart heeft getrokken.

De valsspeler:
Een sporter kan echter ook een overtreding stiekem proberen te doen. Dit is een overtreding van de zogenaamde valsspeler. De overtreding is opzettelijk, maar waar de strategische overtreder zijn straf accepteert, probeert de valsspeler deze juist te ontlopen. Een valsspeler is ook iemand die probeert te suggereren dat iemand anders een overtreding zou hebben begaan. Een schwalbe is hier een bekend voorbeeld van.

Informele fair play - spelen naar de geest van de regels
Het over de zijlijn spelen van de bal wanneer een sporter geblesseerd raakt en met ingooi weer terug spelen naar de partij die in balbezit was. Het staat niet in de regels beschreven dat dit moet, en er wordt ook geen enkele regel overtreden als het niet wordt gedaan. Toch wordt het als unfair gezien.

Informele fair play heeft betrekking op allerlei ongeschreven regels die per sporttak kunnen verschillen en ook iets tot uitdrukking brengen van de gebruiken en tradities van de betreffende sport. (Bij tennis moet het publiek stil zijn tijdens de service, bij volleybal niet.) Hierdoor is het ook niet mogelijk goed aan te geven wat de elementen van informele fair play zijn. Toch zijn er drie basiswaarden die deze vorm van fair play definiëren:

Het hebben van gelijke kansen:
faire krachtmeting tussen partijen in de zin van leeftijd, speelsterkte, en een volstrekt onpartijdige scheidsrechter.

Spelen met volledige inzet:
zich niet volledig willen inzetten is een vorm van spelbederf waarbij de tegenstander niet echt serieus wordt genomen. Geen akkoordjes, laat zien dat je wilt winnen.

Respect voor de tegenstander:
zonder tegenstanders kun je het spel niet spelen. Probeer een tegenstander dus niet opzettelijk te verwonden of uit de wedstrijd te schoppen. Denk aan de opzettelijke elleboogstoot of aanslag op de achillespees met een verhullende sliding. Maar ook spugen naar de tegenstander of maken van kwetsende opmerkingen zijn vormen van respectloos gedrag. Het feliciteren van de tegenstander met de overwinning of het over de zijlijn spelen van de bal bij blessure zijn typische voorbeelden van respectvol gedrag.

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal het voetbalkamp wat ook volgende zomer weer plaats gaat vinden!

Voetbalkamp Kerkdriel 2013, inschrijven alweer mogelijk!
Volgend jaar organiseren De Voetbalschool en DSC Kerkdriel voor het vijfde jaar een voetbalkamp in de zomervakantie. En wel van maandag 8 tot en met donderdag 11 juli 2013.

Tijdens het 4-daags kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van De Voetbalschool. Aandachtspunten tijdens het voetbalkamp:
• Lichaamsbeheersing
• Balbeheersing
• Passen/trappen/aannemen;
• Duel 1vs1 aanvallend & verdedigend
• Scoren
• Kleine en grote partijspelen
Er zal dagelijks getraind gaan worden van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur.

De kosten bedragen slechts € 99,00, inclusief T-shirt, verzekering en aandenken. Inschrijving is mogelijk voor iedereen geboren tussen 1 januari 1999 en 31 december 2007.

KLIK HIER voor meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven.