Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

September 2012

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Bestuurlijk nieuws
• Het seizoen is voor DSC 1 en 2 al weer gestart, helaas met wisselend succes.
• De jeugdelftallen gaan 8 september zich weer meten met hun tegenstanders.
• De lagere seniorenelftallen en Dames (of Vrouwen zoals de KNVB per dit seizoen schrijft) starten 16 september met hun competities.

We wensen iedereen weer heel veel succes en vooral ook plezier in dit nieuwe seizoen!

Er zijn nog een aantal leden die hun spelerspas moeten laten vervangen. Kijk op de website of ook jij daartoe behoort !

Lief & leed
Helaas is Cor van Berkel overleden. Cor verzorgde zeer vele jaren het traditionele kienen in de feestweek van DSC.

We wensen zijn vrouw en familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies !

Niek Nendels is even voor de kermis vader geworden van een gezonde dochter Evi, ook met moeder gaat het goed !

Hartelijk gefeliciteerd !

Vrijwilligers in beeld
Chris Hooijmans, Wout Grandia, Jos Essing, Siebert van Hooft, Sieb van Hooft, Peter Muller, Gijs van Hemert en Raymond Leerintveld bouwden de tent op in nog bijzonder slecht weer.
Voor het afbreken van de tent werkten mee Rick de Leeuw, Coen van Hooft, Raymond Leerintveld en Siebert van Hooft.

Henk de Weerd, Chris Hooijmans , Tini Vogel , Ad van Heesch en Siebert van Hooft plaatsten de nieuwe dugouts op veld 2.

Vele leiders en trainers van elftallen die zich wekelijks inzetten gaan in het nieuwe seizoen verder maar er zijn ook trainers en leiders die stoppen. We willen hen bedanken voor hun inzet voor de jeugd en senioren van DSC en hopen ze nog vaak op ons sportpark te treffen.

Aan allen onze hartelijke dank !

Sponsor in beeld

• Cyclon Bike Care heeft nieuwe 200 bidons gesponsord voor de complete vereniging.
• Ecoser IT sponsorde nieuwe trainingspakken voor B1.
• CityRoofs sponsorde tassen voor C2
• Jan van Diesen verzorgde weer de tenues voor de Pupil van de week.
• Ackermans Isolatiebedrijf schonk E1 nieuwe tenues
• Hooymans Compost sponsorde D1 met nieuwe trainingspakken

Aan alle sponsoren onze hartelijke dank !

Accomodatie
De afgelopen maanden, tijdens de vakantieperiode, is er weer hard gewerkt op het DSC complex door Chris Hooijmans en Henk de Weerd.
Zo hebben ze veel onkruid verwijderd, doeltjes gerepareerd, doelen geplaatst met behulp van de selectie en reclame borden gehangen samen met Ad van Heesch, Richard van As en Siebert van Hooft.
Het meubilair van de kantine is inmiddels totaal vernieuwd en dat geeft een prachtig plaatje. Wij hopen dat iedereen er op een goede manier mee om gaat, zodat we er lang van kunnen genieten.

Het trainingsschema is een moeilijke puzzel gebleken. We gaan er vanuit dat iedereen zich aan het schema houdt en dus niet eerder start dan aangegeven, niet later eindigt dan de bedoeling is en het aangegeven veld gebruikt.
Helaas zijn we ook aangewezen om op de grasvelden te trainen.
Het is niet de bedoeling dat de strafschop- en doelgebieden gebruikt worden !
Dit om de velden zo goed mogelijk bespeelbaar te houden, dit is in ons aller belang.

Kort Nieuws
DSC Mini - F Seizoen 2012/2013
Zondag 2 september opende DSC het mini-F seizoen 2012-2013. Uniek aan dit geheel is dat we dit jaar al bij aanvang starten met 30 deelnemers (welke vereniging in Bommelerwaard heeft zo’n mooie aanwas!). Aanstaande zondag (9 september om 13:30 uur) speelt de Mini-F voorafgaand aan de wedstrijd van DSC 1 - Emplina 1.

Kom allemaal kijken naar onze talenten van de toekomst!!

Het Blauwe Boekje
Het blauwe boekje voor seizoen 2012/2013 is beschikbaar om te downloaden. Bezoek de DSC website (www.vvdsc.nl) en ga naar het kopje Algemeen -> Downloads om hem te downloaden, of KLIK HIER om hem direct te downloaden.

Interview Erik Meulendijk
Seizoen 2011 / 2012 is een veelbewogen jaar geweest voor de selectie van vv DSC. Goede periodes zijn afgewisseld met mindere momenten, maar de gewenste resultaten zijn uiteindelijk niet gehaald. De selectie van DSC werd ook steeds dunner en er zijn verschillende meningen en verhalen rondgegaan over de oorzaken. Trainer Erik Meulendijk heeft zijn visie op het afgelopen seizoen gegeven in een interview met Scoren!. Dit interview is te vinden op de DSC website, www.vvdsc.nl. KLIK HIER om het interview direct te lezen.

Accounts voor leiders en trainers
Leiders en trainers kunnen weer een account aanvragen voor komend seizoen. Met dit account is het net zoals voorgaande seizoenen mogelijk om wedstrijdverslagen van jouw team te plaatsen op de site.
Sinds dit seizoen is er een nieuwe functie bijgekomen. Leiders en/of trainers kunnen op hun eigen teampagina mededelingen plaatsen. Dit kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden, zoals afgelastingen, aanwezigheid op zaterdag, etc. etc. Het is vanaf komend seizoen de bedoeling niet meer het gastenboek te gebruiken voor dit soort dingen, maar je eigen teampagina.

Interesse in een account? Stuur een mailtje naar webmaster@vvdsc.nl met jouw gegevens en het team dat je traint/leidt en je ontvangt zo snel mogelijk de inloggegevens.

Even Voorstellen
Voor het seizoen 2012 / 2013 hebben er vele verschuivingen plaats gevonden, wat uiteindelijk resulteerd in vele nieuwe gezichten op het sportpark. Ook DSC 2 heeft een opvolger gevonden voor de gestopte trainer Johan Vos in de vorm van Jack Netten. De redactie van ‘Scoren’! vond het daarom de hoogste tijd om deze enthousiaste nieuwe trainer ‘even voor te stellen’ aan de rest van vereniging.

Hoi Jack, stel je even kort voor?
Ik ben Jack Netten, 50 jaar, geen relatie en geen kinderen en woon in ’s-Hertogenbosch. Momenteel ben ik werkzoekende als projectleider in de bouw bij een bouwbedrijf. Ik geef al voetbaltrainingen sinds mijn 18e dus dat is al een jaartje of 32. Ik ben ook scheidsrechter en heb bij de jeugd op een aardig niveau meegedraaid. Leuke wedstrijden zoals PSV, RKC, Willem II en Fc Den Bosch C1 en C2. Ook ben ik internationaal scheidsrechter geweest bij American Football en heb 2 maal de Europese kampioenschappen voor landen gefloten.

Hoe ben je bij DSC terecht gekomen?
Via Lenard Weber. Hij belde mij afgelopen mei op of ik interesse had in het trainen van de C1. Op dat moment had ik nog geen team voor komend seizoen. Na een korte uitleg van Lenard en Jan Burg over het ambitieuze jeugdplan waren wij er al snel uit en zou ik aan de slag gaan als C1 trainer voor komend seizoen. Daarna ben ik benaderd voor het trainen van DSC 2 en ook daar waren we snel rond.Wat is je achtergrond in de voetballerij?
Ik heb zelf gevoetbald van mijn 6e tot mijn 48ste bij verschillende verenigingen. Bij OVH begonnen daarna naar Concordia SVD, later bij Real Lunet en nog bij Hedel. Als trainer ben ik begonnen op mijn 18e bij Concordia SVD. Daar heb ik bijna alle jeugdteams getraind maar toen deze vereniging moest fuseren met Hertogstad ben ik naar andere verenigingen gegaan om te trainen. O.a. bij Real Lunet, GVV’63, OJC Rosmalen, Hedel en Haarsteeg. In principe heb ik alles getraind van mini’s tot senioren en dames.

Pas in 2006 heb ik de cursus TC 3 gevolgd en aansluitend in 2007 TC 2.

Wat is je eerste indruk van DSC als vereniging?
Een leuke vereniging met veel enthousiaste vrijwilligers. Met een zeer ambitieus jeugdplan welke ook haalbaar is met de beslissingen die door de jeugdafdeling worden genomen. Denk aan loop- en techniek trainingen en trainers op hoog niveau voor de standaard elftallen. De enige vereniging die vergelijkbaar is is OJC. Maar daar spelen ze wel een veel hoger niveau! Een heel mooi complex met het tegenwoordig on ontbeerlijke kunstgras. En sinds kort ook een heel mooi uitgeruste kantine.

Wat vind je van de kwaliteit van de selectie bij DSC?
Er is een groot verschil binnen de selectie qua niveau maar ook qua beleving. Daarnaast is de groep voor het komende seizoen klein voor 2 standaard elftallen, gelukkig krijgen we ondersteuning van het 3e elftal. Het zal ook dit jaar niet altijd even gemakkelijk gaan. In de jeugd zitten wel genoeg goede spelers om op termijn een bredere selectie te krijgen en aan een hoger speelniveau te denken.

Wat is je doelstelling voor komend seizoen met DSC 2?
Gezien de omstandigheden zoals ik hierboven vermelde zal de doelstelling aan de omstandig heden worden afgestemd. Kampioen worden is eerlijk gezegd niet gemakkelijk maar als de kans zich voordoet wil ik het wel proberen. Klasse behoud is een must en naast plezier en individuele ontwikkeling van spelers de doelstelling. Ook het saamhorigheidsgevoel tussen 1 en 2 is een van de belangrijkste punten voor dit seizoen. Ditzelfde geld ook voor de C1 maar juist daar is de individuele ontwikkeling van spelers nog belangrijker voor de vereniging.

Denk je dat je veel gaat veranderen aan de speelstijl?
Ik ben een voorstander van 1-4-3-3 met zone verdediging, punt naar voren of naar achteren en met 2 echte vleugelaanvallers. Met opkomende backs en verzorgt aanvallend voetbal. Mijn ideeën van voetballen verschillen niet veel met de hoofdtrainer Erik Meulendijk, dus eerlijk gezegd denk ik dat er voor de spelers maar minimale wijzigingen zullen zijn. Maar je moet wel kijken wat er binnen de groep aan kwaliteiten zit en ook bereid zijn om op die kwaliteiten de speelwijze aan te passen. Als je geen echte vleugelaanvallers hebt is het ook niet mogelijk om zo te spelen, vooralsnog zie ik geen problemen! Bij de C1 speel ik ook op deze wijze en de spelers moeten nog even wennen aan het zone systeem in de verdediging maar het gaat ze goed af.

Kun je, nu de voorbereiding bijna ten einde is en je de eerste indrukken hebt opgevangen, aangeven wat je verwacht van DSC als vereniging in de toekomst?
Als vereniging moet je voor je standaard teams de lat hoog leggen maar realistisch blijven voor het komende seizoen. Bij de selectie is de spoeling dun dus juist daar moeten we hopen dat ernstige blessures uitblijven. Met de huidige groep moeten we wel goed mee kunnen draaien dit seizoen. Bij de jeugd wordt hard gewerkt aan een unieke samenstelling van de begeleiding cq opleiding, dit zal op termijn zeker zijn vruchten afwerpen binnen de jeugd als ook binnen de selectie. Voor de senioren moeten we dit jaar even doorbijten maar daarna kunnen we weer omhoog kijken. Maar de toekomst hangt ook af van de vele vrijwilligers die met liefde en plezier hun steentje bijdragen in het clubleven. Zonder deze vrijwilligers heeft een vereniging weinig kansen om goed te blijven presteren.

Op termijn verwacht ik dat de standaard jeugdteams op een hoger niveau gaan spelen en dat daar de selectie van de senioren weer van gaat profiteren. Het zou erg goed zijn als zowel 1 en 2 een treetje hoger kunnen gaan spelen binnen 2 a 3 jaar.

Buiten je passie voor het voetbal, zijn er nog andere zaken die je graag doet in je vrije tijd?
Een heleboel in ieder geval. Fotografie, skiën, golfen, duiken, motorrijden, american football, tennis, vissen om maar een paar te noemen. Maar tijdens een seizoen kom ik er niet vaak aan toe omdat voetbal dan de overhand heeft.

Jack, harstikke bedankt voor je tijd en veel succes komend seizoen!

1-2tje
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Brent van Herwijnen. Brent is 1e jaars D-speler en dit seizoen speler van DSC D1. Hij heeft in het verleden ook deelgenomen aan de Regionale Voetbaltraining van de KNVB.

Stellingen:
Voetbal: Kunstgras / Echt gras
Ik speel het liefst op ‘echt’ gras. Ik ben dit gewend omdat we bijna alle uitwedstrijden, en sommige thuiswedstrijden op echt gras spelen.

Sport: Olympische spelen/ Tour de France
Olympische spelen, ik vind dit leuker omdat er vele verschillende sporten zijn. De ritten van de Tour de France vindt ik wel erg lang duren…

Games: PES / FIFA
FIFA, ik heb wel eens PES gespeeld, maar met mijn vrienden speel ik meestal FIFA.

Trainingen: DSC / KNVB
DSC, de trainingen van Anthonie ( Steenbekkers ) ben ik gewend en vind ik leuk. De trainingen bij de KNVB waren wel leuk om een keer mee te maken, maar ik train toch liever ‘gewoon’ bij DSC.

Stadion: Arena/ De Kuip
De Arena natuurlijk! Ik ben fan van Ajax, en ga regelmatig naar thuiswedstrijden. Als we naar thuiswedstrijden gaan ga ik meestal met Jan en Gerd Jan ( Hooymans) en mijn vader Peter.

Voetballers eredivisie: Theo Janssen / Mark van Bommel
van Bommel, ondanks dat hij voor PSV speelt. Hij heeft bij grote clubs gespeeld, en ik vindt dat Janssen wel een beetje minder wordt de laatste tijd.

Positie: Linker / verdedigend middenvelder
Linkermiddenvelder, als linkermiddenvelder krijg ik wel minder de bal als verdedigend middenvelder maar kan ik vaker mee aanvallen. Ik heb daar ook meer ruimte om een actie te maken.

Merken: Nike / Adidas
Adidas, ik vindt dat deze schoenen fijner zitten als Nike. Nike heb ik ook wel eens gehad.

Buitenlandse voetballers: Lionel Messi / Cristiano Ronaldo
Messi, ik vindt Ronaldo namelijk een ‘showpik’, daar kan ik niet zo goed tegen. Messi voetbalt tenminste gewoon zonder dat hij altijd alle aandacht moet hebben.

Brent, Bedankt voor je tijd!

Voetbalhumor
In de rubriek "Voetbalhumor" worden anekdotes, moppen of strips geplaatst. Dit is die typische droge voetbalhumor die iedereen waarschijnlijk wel herkent uit de kleedkamer. Deze week enkele raadseltjes van Raoul Heertje uit het programma Vrienden van Van Swieten. Dit is het eerste programma dat totaal gewijd werd aan de voetbalhumor.

• Trainer die altijd goed gekleed is
Louis van Gaalakostuum

• Trainer die van autootjes houdt
Guus Hiddinkitoy

• Voetballer die z'n elftal altijd vroeg wekt
Philips Coculekuku

• Een Feyenoorder in een bolletje deeg
Patrick baPaauwe

• Trainer van Willem II die het oor reinigd
Marc Wottestaafje

• Ajax Aanvaller uit Sesamstraat
Rafael van de Vaart Staartjes

• Terrorist binnen de PSV selectie
Mark van Bommelding

• PSV-er die op de markt meer waard is
Dennis Rommedahlder

Heeft u zelf nog goede suggesties, mailt u deze dan naar scoren@vvdsc.nl onder vermelding van Voetbalhumor. De beste zullen in de volgende nieuwsbrief vermeld worden. U mag natuurlijk ook de namen van DSC-leden gebruiken, graag zelfs!

Oproep: Commissie Communicatie zoekt vrijwilligers
De Commissie Communicatie van DSC is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om zijn/haar steentje bij te dragen aan het verbeteren van de communicatie van onze mooie vereniging. Onder het motto van; 'vele handen maken licht werk' zoeken we mensen die een klein aantal uur in de maand tijd willen en kunnen vrij maken. We zijn voor meerdere communicatie werkzaamheden opzoek naar vrijwilligers dus kunnen we ongetwijfeld een takenpakket samenstellen dat jou aanstaat.

Commissie Communicatie
De communicatie commissie van DSC verzorgt voor de vereniging alle denkbare interne en externe uitingen. Denk hierbij aan de website, de nieuwsbrief, persberichten, advertenties en nog veel meer. Het streven is om zo veel mogelijk gebeurtenissen onder de aandacht te brengen, zodat de popularieit en de bekendheid van de club toe neemt.

Interesse?
Heb jij interesse en/of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Henk van der Werf (henk_van_der_werf@hotmail.com).Column
Transfers
Door Jochem

Als vaste columnist van nieuwsblad Scoren! wil ik u allereerst een sportief voetbalseizoen 2012-2013 toewensen. Als speler ben ik blij dat het nieuwe seizoen weer is begonnen.

Alle eredivisieclubs hebben er al vier speelrondes opzitten. Ook de competities in andere Europese landen zijn inmiddels begonnen. Ieder jaar rond deze tijd verbaas ik me steeds weer over de transfercarrousel in zowel binnen -en buitenland.

Elke club heeft een dagelijks bestuur, werknemers, scouts en vele andere ‘deskundigen’. Deze mensen kunnen het niet presteren om voor aanvang van de competitie een goede selectie rond te krijgen. Het voetbalseizoen is altijd halverwege de maand Mei afgelopen. Vanaf die tijd heeft men tot eind augustus de tijd om dit te bewerkstelligen, maar wanneer worden de meeste transfers afgerond? Juist, als de competitie is begonnen. Oftewel in de maand Augustus.

Ik pleit ervoor om de transferdeadline tot en met 31 juli in te voeren. Dit is dus vóór aanvang van de competitie. De clubs hebben dan ook nog maanden de tijd om transfers af te ronden. Dit betekent dat de competitie eerlijker wordt, omdat je de tussentijds de selectie niet meer kunt aanpassen. De rijkere clubs kunnen zodoende niet meer hun technisch wanbeleid goedmaken met financieel absurde last-minute aankopen.